• Latest
Nako

Κοζάνη: Αδειοδότηση νέων φύτευσεων αμπελιών

29 Αυγούστου 2025
ΟΠΛΟ ΦΟΝΟΣ

Το παράνομο “9αρι” πιστόλι του πατέρα του είχε μαζί του στο σχολείο 14χρονος

21 Ιανουαρίου 2026
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Αποχωρούν τα τρακτέρ από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας -Τι αποφάσισαν οι αγρότες

21 Ιανουαρίου 2026
κρεμμυδια

Κρεμμύδι: Τα πέντε εκπληκτικά οφέλη του για την υγεία

21 Ιανουαρίου 2026
IRIS, κινητο

Για ποιες συναλλαγές μέσω IRIS κινδυνεύετε να πληρώσετε φόρο

21 Ιανουαρίου 2026
σκυλος, αδεσποτα

Καταδικάστηκαν δύο αντιδήμαρχοι για τον θάνατο 65χρονου και τον τραυματισμό 82χρονου από αγέλη σκύλων

21 Ιανουαρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Διαφάνεια με λεπτομερή δεδομένα στη Βουλή για τα έργα ΑΠΕ της Δυτικής Μακεδονίας

21 Ιανουαρίου 2026
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθμιας Εκπαίδευσης:  Ανακοίνωση  για την έναρξη της  νέας σχολικής  χρονιάς

Συλλυπητήρια ανακοίνωση στην οικογένεια της συναδέλφισσας Βάγιας Λαμπροπούλου, για την τραγική απώλεια του γιου της

21 Ιανουαρίου 2026
ΧΙΟΝΙΑ

Αλυσίδες παντού στη Δυτική Μακεδονία. Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών σε Εγνατία και κάθετους άξονες

21 Ιανουαρίου 2026
Βόιο: Το έστρωσε. Χιονίζει από τα χαράματα. Βίντεο

Βόιο: Το έστρωσε. Χιονίζει από τα χαράματα. Βίντεο

21 Ιανουαρίου 2026
«Ναι» σε συνάντηση με Μητσοτάκη με ανοιχτούς δρόμους είπαν οι σκληροί των μπλόκων, αποφάσισαν να μην κάνουν συλλαλητήριο στην Αθήνα

Οι αποφάσεις των αγροτών – Πού “σπάνε” τα μπλόκα, “στο τραπέζι” η κάθοδος στην Αθήνα

21 Ιανουαρίου 2026

Κλειστές όλες οι δομές στο Δήμο Βοΐου την Τετάρτη

21 Ιανουαρίου 2026
Νεάπολη, Βοΐου: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων των ΚΤΕΛ

Νεάπολη, Βοΐου: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων των ΚΤΕΛ

20 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοζάνη: Αδειοδότηση νέων φύτευσεων αμπελιών

sierafm by sierafm
29 Αυγούστου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Nako
0
SHARES
19
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής ενότητας Κοζάνης ανακοινώνεται προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων παραγωγών ότι η εφαρμογή του καθεστώτος αδειοδότησης νέων φυτεύσεων αμπελώνων για το έτος 2025 θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την υπ αριθμ. 916/102034/08-04-2024 ΥΑ στην οποία καθορίζονται : η διαδικασία των αιτήσεων, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και προτεραιότητας, η διαδικασία ενστάσεων, οι κυρώσεις και η διαδικασία χορήγησης αδειών για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, όπως προβλέπονται στο άρθρο 64 παρ. 1 και 2, του Καν. (ΕΕ) αριθ. 1308/2013.

Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων είναι ένας μήνας με αρχική ημερομηνία την 1η Σεπτεμβρίου 2025 και καταληκτική ημερομηνία την 20η Σεπτεμβρίου 2025.

Για την ορθή εφαρμογή του καθεστώτος αδειοδότησης και την αποφυγή προβλημάτων κατά την εφαρμογή του καθεστώτος τα προηγούμενα έτη, υπενθυμίζονται τα παρακάτω : Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται από τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς (νομικά ή φυσικά πρόσωπα) μέσω της Ψηφιακής Υπηρεσίας Υποβολής αιτήσεων νέων φυτεύσεων.

Η αίτηση υποβάλλεται για το ΑΦΜ του φυσικού ή νομικού προσώπου που καταγράφεται στη φόρμα : «προσωπικά στοιχεία» με επισήμανση «Φυσικό Πρόσωπο» Σημειώνεται ότι το πεδίο ΑΦΜ είναι προσυμπληρωμένο, μετά την είσοδο του ενδιαφερομένου στην εφαρμογή με τους κωδικούς που έχουν χορηγηθεί για χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ. Για την περίπτωση αιτούντα νομικού προσώπου, η αίτηση υποβάλλεται για το ΑΦΜ του νομικού προσώπου που αντιστοιχεί στην επωνυμία του και προσυμπληρώνεται το ΑΦΜ του στη φόρμα: «προσωπικά στοιχεία» με επισήμανση «Νομικό Πρόσωπο». 1 Αρ. Πρωτ: 3295/326424 ΠΡΟΣ: όπως Π.Δ. Μετά τη συμπλήρωση της φόρμας «Στοιχεία Νομικού προσώπου» συμπληρώνεται η φόρμα «Στοιχεία Επικεφαλή Νομικού Προσώπου», στην οποία απαιτείται η καταχώρηση του ΑΦΜ του επικεφαλή (δεν προσυμπληρώνεται κατά τη σύνδεση με τους κωδικούς του αιτούντα παραγωγού). Τα στοιχεία του επικεφαλή νομικού προσώπου χρησιμοποιούνται μόνο, κατά την επιβεβαίωση του κριτηρίου «νεοεισερχομένου νομικού προσώπου». Η χαρτογράφηση των τεμαχίων, ο εντοπισμός τους και η αυτόματη απόδοση χαρτογραφικού κωδικού, πραγματοποιείται από τις ΔΑΟΚ μέσω του συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών ΑΔΕΙΕΣ – εφαρμογή παράλληλα με το Αμπελουργικό Μητρώο, που διασυνδέεται με το υποστηρικτικό περιβάλλον αξιολόγησης. Κατά την υποβολή της αίτησης υποβάλλονται οι συντεταγμένες (Χ,Υ), σε ΕΓΣΑ’87, της πλήρους περιμετρικής αποτύπωσης (όλων των κορυφών) κάθε τεμαχίου προς αδειοδότηση. Δεν είναι δυνατή η αξιοποίηση συντεταγμένων άλλων συστημάτων όπως πό τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής ενότητας Κοζάνης ανακοινώνεται προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων παραγωγών ότι η εφαρμογή του καθεστώτος αδειοδότησης νέων φυτεύσεων αμπελώνων για το έτος 2025 θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την υπ αριθμ. 916/102034/08-04-2024 ΥΑ στην οποία καθορίζονται : η διαδικασία των αιτήσεων, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και προτεραιότητας, η διαδικασία ενστάσεων, οι κυρώσεις και η διαδικασία χορήγησης αδειών για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, όπως προβλέπονται στο άρθρο 64 παρ. 1 και 2, του Καν. (ΕΕ) αριθ. 1308/2013.

Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων είναι ένας μήνας με αρχική ημερομηνία την 1η Σεπτεμβρίου 2025 και καταληκτική ημερομηνία την 20η Σεπτεμβρίου 2025.

Για την ορθή εφαρμογή του καθεστώτος αδειοδότησης και την αποφυγή προβλημάτων κατά την εφαρμογή του καθεστώτος τα προηγούμενα έτη, υπενθυμίζονται τα παρακάτω : Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται από τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς (νομικά ή φυσικά πρόσωπα) μέσω της Ψηφιακής Υπηρεσίας Υποβολής αιτήσεων νέων φυτεύσεων.

Η αίτηση υποβάλλεται για το ΑΦΜ του φυσικού ή νομικού προσώπου που καταγράφεται στη φόρμα : «προσωπικά στοιχεία» με επισήμανση «Φυσικό Πρόσωπο» Σημειώνεται ότι το πεδίο ΑΦΜ είναι προσυμπληρωμένο, μετά την είσοδο του ενδιαφερομένου στην εφαρμογή με τους κωδικούς που έχουν χορηγηθεί για χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ. Για την περίπτωση αιτούντα νομικού προσώπου, η αίτηση υποβάλλεται για το ΑΦΜ του νομικού προσώπου που αντιστοιχεί στην επωνυμία του και προσυμπληρώνεται το ΑΦΜ του στη φόρμα: «προσωπικά στοιχεία» με επισήμανση «Νομικό Πρόσωπο». 1 Αρ. Πρωτ: 3295/326424 ΠΡΟΣ: όπως Π.Δ. Μετά τη συμπλήρωση της φόρμας «Στοιχεία Νομικού προσώπου» συμπληρώνεται η φόρμα «Στοιχεία Επικεφαλή Νομικού Προσώπου», στην οποία απαιτείται η καταχώρηση του ΑΦΜ του επικεφαλή (δεν προσυμπληρώνεται κατά τη σύνδεση με τους κωδικούς του αιτούντα παραγωγού). Τα στοιχεία του επικεφαλή νομικού προσώπου χρησιμοποιούνται μόνο, κατά την επιβεβαίωση του κριτηρίου «νεοεισερχομένου νομικού προσώπου». Η χαρτογράφηση των τεμαχίων, ο εντοπισμός τους και η αυτόματη απόδοση χαρτογραφικού κωδικού, πραγματοποιείται από τις ΔΑΟΚ μέσω του συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών ΑΔΕΙΕΣ – εφαρμογή παράλληλα με το Αμπελουργικό Μητρώο, που διασυνδέεται με το υποστηρικτικό περιβάλλον αξιολόγησης. Κατά την υποβολή της αίτησης υποβάλλονται οι συντεταγμένες (Χ,Υ), σε ΕΓΣΑ’87, της πλήρους περιμετρικής αποτύπωσης (όλων των κορυφών) κάθε τεμαχίου προς αδειοδότηση. Δεν είναι δυνατή η αξιοποίηση συντεταγμένων άλλων συστημάτων όπως (φ, λ) γεωγραφικό μήκος, γεωγραφικό πλάτος, κλπ.. Τα τεμάχια που εντοπίζονται σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα, από την Περιφερειακή Ενότητα της αίτησης αξιολογούνται με τα κριτήρια της Περιφέρειας ή της ομάδας Περιφερειών που εντοπίζονται.

Παρακαλούνται οι αμπελοκαλλιεργητές για την εφαρμογή των ανωτέρω.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2461351166 κ. Μπατιάνη Ευθύμιο.

Ο Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας

ΠΕ Κοζάνης

Γαρούφος Παναγιώτης

Tags: ΑΜΠΕΛΙ
Previous Post

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης Τμήμα Κοζάνης, (εκτός έδρα Τμήματα: Πτολεμαϊδα, Γαλατινή)

Next Post

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου

Next Post
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το παράνομο “9αρι” πιστόλι του πατέρα του είχε μαζί του στο σχολείο 14χρονος
  • Αποχωρούν τα τρακτέρ από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας -Τι αποφάσισαν οι αγρότες
  • Κρεμμύδι: Τα πέντε εκπληκτικά οφέλη του για την υγεία
  • Για ποιες συναλλαγές μέσω IRIS κινδυνεύετε να πληρώσετε φόρο
  • Καταδικάστηκαν δύο αντιδήμαρχοι για τον θάνατο 65χρονου και τον τραυματισμό 82χρονου από αγέλη σκύλων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr