• Latest
Nako

Κοζάνη: Αδειοδότηση νέων φύτευσεων αμπελιών

29 Αυγούστου 2025
πιεση

5 φυτικές πρωτεΐνες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

19 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πότε κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι ανά ΑΦΜ

19 Ιουλίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

55χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει στην πλαζ – Σωτήρια παρέμβαση ναυαγοσώστη και αστυνομικών

19 Ιουλίου 2026
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

19 Ιουλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

59χρονος μεθυσμένος τραυμάτισε με φαλτσέτα άνδρα σε φούρνο και στη συνέχεια παρέσυρε με το αυτοκίνητό του μοτοσικλετιστή

19 Ιουλίου 2026
συνταξιουχοι, συνταξη

Έρχεται μεγαλύτερη αύξηση για τους συνταξιούχους από το 2027

19 Ιουλίου 2026
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

Νέα παράταση στα προγράμματα «Εξοικονομώ» – Ποιους αφορά

19 Ιουλίου 2026
Στην κορυφή του Zagori Mountain Running ο Σιατιστινός Δημήτρης Σελέτης! Βίντεο

Στην κορυφή του Zagori Mountain Running ο Σιατιστινός Δημήτρης Σελέτης! Βίντεο

18 Ιουλίου 2026
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Βόιο την Δευτέρα 20.07.2026

18 Ιουλίου 2026
Πετυχημένη η πρώτη μέρα του Φεστιβαλ 1ο Ανάσα Του Δάσους στο δασάκι Μεσοποταμιας. Απόψε η δεύτερη μέρα με Καζούλη και Ζερβουδάκη

Πετυχημένη η πρώτη μέρα του Φεστιβαλ 1ο Ανάσα Του Δάσους στο δασάκι Μεσοποταμιας. Απόψε η δεύτερη μέρα με Καζούλη και Ζερβουδάκη

18 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για λήψη VOUCHER ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς, Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς καθώς και για το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ

Δήμος Κοζάνης: Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για λήψη VOUCHER ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς, Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς καθώς και για το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ

18 Ιουλίου 2026
Καστοριά: Συνελήφθη 42χρονος διακινητής ναρκωτικών ουσιών

Καστοριά: Συνελήφθη 42χρονος διακινητής ναρκωτικών ουσιών

18 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 19 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοζάνη: Αδειοδότηση νέων φύτευσεων αμπελιών

sierafm by sierafm
29 Αυγούστου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Nako
0
SHARES
22
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής ενότητας Κοζάνης ανακοινώνεται προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων παραγωγών ότι η εφαρμογή του καθεστώτος αδειοδότησης νέων φυτεύσεων αμπελώνων για το έτος 2025 θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την υπ αριθμ. 916/102034/08-04-2024 ΥΑ στην οποία καθορίζονται : η διαδικασία των αιτήσεων, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και προτεραιότητας, η διαδικασία ενστάσεων, οι κυρώσεις και η διαδικασία χορήγησης αδειών για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, όπως προβλέπονται στο άρθρο 64 παρ. 1 και 2, του Καν. (ΕΕ) αριθ. 1308/2013.

Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων είναι ένας μήνας με αρχική ημερομηνία την 1η Σεπτεμβρίου 2025 και καταληκτική ημερομηνία την 20η Σεπτεμβρίου 2025.

Για την ορθή εφαρμογή του καθεστώτος αδειοδότησης και την αποφυγή προβλημάτων κατά την εφαρμογή του καθεστώτος τα προηγούμενα έτη, υπενθυμίζονται τα παρακάτω : Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται από τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς (νομικά ή φυσικά πρόσωπα) μέσω της Ψηφιακής Υπηρεσίας Υποβολής αιτήσεων νέων φυτεύσεων.

Η αίτηση υποβάλλεται για το ΑΦΜ του φυσικού ή νομικού προσώπου που καταγράφεται στη φόρμα : «προσωπικά στοιχεία» με επισήμανση «Φυσικό Πρόσωπο» Σημειώνεται ότι το πεδίο ΑΦΜ είναι προσυμπληρωμένο, μετά την είσοδο του ενδιαφερομένου στην εφαρμογή με τους κωδικούς που έχουν χορηγηθεί για χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ. Για την περίπτωση αιτούντα νομικού προσώπου, η αίτηση υποβάλλεται για το ΑΦΜ του νομικού προσώπου που αντιστοιχεί στην επωνυμία του και προσυμπληρώνεται το ΑΦΜ του στη φόρμα: «προσωπικά στοιχεία» με επισήμανση «Νομικό Πρόσωπο». 1 Αρ. Πρωτ: 3295/326424 ΠΡΟΣ: όπως Π.Δ. Μετά τη συμπλήρωση της φόρμας «Στοιχεία Νομικού προσώπου» συμπληρώνεται η φόρμα «Στοιχεία Επικεφαλή Νομικού Προσώπου», στην οποία απαιτείται η καταχώρηση του ΑΦΜ του επικεφαλή (δεν προσυμπληρώνεται κατά τη σύνδεση με τους κωδικούς του αιτούντα παραγωγού). Τα στοιχεία του επικεφαλή νομικού προσώπου χρησιμοποιούνται μόνο, κατά την επιβεβαίωση του κριτηρίου «νεοεισερχομένου νομικού προσώπου». Η χαρτογράφηση των τεμαχίων, ο εντοπισμός τους και η αυτόματη απόδοση χαρτογραφικού κωδικού, πραγματοποιείται από τις ΔΑΟΚ μέσω του συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών ΑΔΕΙΕΣ – εφαρμογή παράλληλα με το Αμπελουργικό Μητρώο, που διασυνδέεται με το υποστηρικτικό περιβάλλον αξιολόγησης. Κατά την υποβολή της αίτησης υποβάλλονται οι συντεταγμένες (Χ,Υ), σε ΕΓΣΑ’87, της πλήρους περιμετρικής αποτύπωσης (όλων των κορυφών) κάθε τεμαχίου προς αδειοδότηση. Δεν είναι δυνατή η αξιοποίηση συντεταγμένων άλλων συστημάτων όπως πό τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής ενότητας Κοζάνης ανακοινώνεται προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων παραγωγών ότι η εφαρμογή του καθεστώτος αδειοδότησης νέων φυτεύσεων αμπελώνων για το έτος 2025 θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την υπ αριθμ. 916/102034/08-04-2024 ΥΑ στην οποία καθορίζονται : η διαδικασία των αιτήσεων, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και προτεραιότητας, η διαδικασία ενστάσεων, οι κυρώσεις και η διαδικασία χορήγησης αδειών για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, όπως προβλέπονται στο άρθρο 64 παρ. 1 και 2, του Καν. (ΕΕ) αριθ. 1308/2013.

Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων είναι ένας μήνας με αρχική ημερομηνία την 1η Σεπτεμβρίου 2025 και καταληκτική ημερομηνία την 20η Σεπτεμβρίου 2025.

Για την ορθή εφαρμογή του καθεστώτος αδειοδότησης και την αποφυγή προβλημάτων κατά την εφαρμογή του καθεστώτος τα προηγούμενα έτη, υπενθυμίζονται τα παρακάτω : Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται από τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς (νομικά ή φυσικά πρόσωπα) μέσω της Ψηφιακής Υπηρεσίας Υποβολής αιτήσεων νέων φυτεύσεων.

Η αίτηση υποβάλλεται για το ΑΦΜ του φυσικού ή νομικού προσώπου που καταγράφεται στη φόρμα : «προσωπικά στοιχεία» με επισήμανση «Φυσικό Πρόσωπο» Σημειώνεται ότι το πεδίο ΑΦΜ είναι προσυμπληρωμένο, μετά την είσοδο του ενδιαφερομένου στην εφαρμογή με τους κωδικούς που έχουν χορηγηθεί για χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ. Για την περίπτωση αιτούντα νομικού προσώπου, η αίτηση υποβάλλεται για το ΑΦΜ του νομικού προσώπου που αντιστοιχεί στην επωνυμία του και προσυμπληρώνεται το ΑΦΜ του στη φόρμα: «προσωπικά στοιχεία» με επισήμανση «Νομικό Πρόσωπο». 1 Αρ. Πρωτ: 3295/326424 ΠΡΟΣ: όπως Π.Δ. Μετά τη συμπλήρωση της φόρμας «Στοιχεία Νομικού προσώπου» συμπληρώνεται η φόρμα «Στοιχεία Επικεφαλή Νομικού Προσώπου», στην οποία απαιτείται η καταχώρηση του ΑΦΜ του επικεφαλή (δεν προσυμπληρώνεται κατά τη σύνδεση με τους κωδικούς του αιτούντα παραγωγού). Τα στοιχεία του επικεφαλή νομικού προσώπου χρησιμοποιούνται μόνο, κατά την επιβεβαίωση του κριτηρίου «νεοεισερχομένου νομικού προσώπου». Η χαρτογράφηση των τεμαχίων, ο εντοπισμός τους και η αυτόματη απόδοση χαρτογραφικού κωδικού, πραγματοποιείται από τις ΔΑΟΚ μέσω του συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών ΑΔΕΙΕΣ – εφαρμογή παράλληλα με το Αμπελουργικό Μητρώο, που διασυνδέεται με το υποστηρικτικό περιβάλλον αξιολόγησης. Κατά την υποβολή της αίτησης υποβάλλονται οι συντεταγμένες (Χ,Υ), σε ΕΓΣΑ’87, της πλήρους περιμετρικής αποτύπωσης (όλων των κορυφών) κάθε τεμαχίου προς αδειοδότηση. Δεν είναι δυνατή η αξιοποίηση συντεταγμένων άλλων συστημάτων όπως (φ, λ) γεωγραφικό μήκος, γεωγραφικό πλάτος, κλπ.. Τα τεμάχια που εντοπίζονται σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα, από την Περιφερειακή Ενότητα της αίτησης αξιολογούνται με τα κριτήρια της Περιφέρειας ή της ομάδας Περιφερειών που εντοπίζονται.

Παρακαλούνται οι αμπελοκαλλιεργητές για την εφαρμογή των ανωτέρω.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2461351166 κ. Μπατιάνη Ευθύμιο.

Ο Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας

ΠΕ Κοζάνης

Γαρούφος Παναγιώτης

Tags: ΑΜΠΕΛΙ
Previous Post

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης Τμήμα Κοζάνης, (εκτός έδρα Τμήματα: Πτολεμαϊδα, Γαλατινή)

Next Post

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου

Next Post
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 5 φυτικές πρωτεΐνες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης
  • Voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πότε κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι ανά ΑΦΜ
  • 55χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει στην πλαζ – Σωτήρια παρέμβαση ναυαγοσώστη και αστυνομικών
  • (χωρίς τίτλο)
  • 59χρονος μεθυσμένος τραυμάτισε με φαλτσέτα άνδρα σε φούρνο και στη συνέχεια παρέσυρε με το αυτοκίνητό του μοτοσικλετιστή

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr