Τα ψάρια της λίμνης Πολυφύτου, στο νομό Κοζάνης αποκτούν εταιρική ταυτότητα.
Πλέον ο καταναλωτής μπορεί να μαθαίνει για την ποσότητα, τη θρεπτική αξία ψαριών της λίμνης, όπως για το γριβάδι, την τούρνα, το πρικί κ.ά. τα οποία φτάνουν κατευθείαν στον καταναλωτή.
Τα ψάρια της λίμνης είναι φρέσκα, ποιοτικά και οικονομικά και με το λογότυπο και την εταιρική ταυτότητα φαίνονται τα συστατικά του κάθε ψαριού, κάτι που βοηθά για την πιστοποίηση του κάθε προϊόντος και την προώθησή του.
«Ο κόσμος ξέρει τι θέλει, τι ζητά, ψωνίζει φρέσκα ψάρια από τη λίμνη μας. Τα προτιμούν, τα προωθώ στη λαϊκή αγορά της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας», όπως λέει στην εκπομπή «Περίμετρο», της ΕΡΤ3 ο Γιώργος Σαββίδης, ψαράς της περιοχής και προσθέτει:
«Βοηθά η εταιρική ταυτότητα να μάθουμε καινούρια πράγματα για τα ψάρια μας, τα δικά μας έχουν λίγες παραπάνω βιταμίνες, λόγω και του εδάφους και για παράδειγμα έχουν καλύτερο ασβέστιο».
Παράλληλα ο κ.Σαββίδης πρότεινε και συνταγές για να μαγειρευτούν τα ψάρια και να είναι ακόμη πιο νόστιμα.
Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου