• Latest
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Κοιλιοκήλες: 5 σημαντικές αλήθειες που δεν πρέπει να αγνοούμε

24 Νοεμβρίου 2020
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη φυλακή δύο από τους κατηγορούμενους, σε Κοζάνη και Αγρίνιο, για παράνομες επιδοτήσεις

8 Ιουνίου 2026
3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ευχαριστήριο στο Κουκουλίδειο Ίδρυμα

8 Ιουνίου 2026
Μουσική, αερόστατα και εντυπωσιακά θεάματα στο Beer Festival Kastoria

Μουσική, αερόστατα και εντυπωσιακά θεάματα στο Beer Festival Kastoria

8 Ιουνίου 2026
Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

8 Ιουνίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Δυτική Μακεδονία: 189- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος

8 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: «Να θεσμοθετηθούν ανταποδοτικά τέλη από τα μεγάλα Υδροηλεκτρικά  έργα» – Κατάθεση ερώτησης – Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τα λάθη του monitoring

8 Ιουνίου 2026
Μουσική Συναυλία και Τουρνουά Ποδοσφαίρου από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης  για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους»

Μουσική Συναυλία και Τουρνουά Ποδοσφαίρου από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης  για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους»

8 Ιουνίου 2026
γατάκια

«Καμπάνα» 270.300 ευρώ σε 55χρονο για εγκατάλειψη εννέα νεογέννητων γάτων

8 Ιουνίου 2026

Προσπάθησαν να περάσουν με drone λάμες, γάντια αναρρίχησης και κινητά στις φυλακές – Ετοίμαζαν απόδραση

8 Ιουνίου 2026
απατη

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης – Παρίσταναν τους λογιστές και της πήραν 26 χρυσές λίρες και 2.000 ευρώ

8 Ιουνίου 2026
καιρός

Με 30άρια αλλά και τοπικές βροχές ξεκινά η εβδομάδα! Δείτε αναλυτική πρόγνωση

8 Ιουνίου 2026
Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιου Ραφαηλίδη στην ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δυτικής Μακεδονίας.

Αναστάσιος Ραφαηλίδης: «2,5 Χρόνια Αντιπεριφέρεια Διαφάνειας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ψηφιακού Μετασχηματισμού»

8 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κοιλιοκήλες: 5 σημαντικές αλήθειες που δεν πρέπει να αγνοούμε

sierafm by sierafm
24 Νοεμβρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι ανακριβείς πληροφορίες είναι η συχνότερη αιτία παραπλάνησης των ασθενών και πίστης τους σε ανυπόστατους μύθους. Η κήλη είναι μια πάθηση από την οποία πάσχει ένα σημαντικό ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού. Για αυτό, η γνώση της αλήθειας μπορεί να συνδράμει στη μείωση του κόστους της θεραπείας και κυρίως να αποτρέψει τις πιθανές επιπλοκές, οι οποίες μπορεί απλώς να ταλαιπωρήσουν τους πάσχοντες ή ακόμα και να απειλήσουν τη ζωή τους.

«Είναι γνωστό ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι κήλης, με πιο συχνές τις βουβωνοκήλες. Άλλοτε είναι συγγενείς, δηλαδή η αδυναμία στο κοιλιακό τοίχωμα υπάρχει από τη γέννηση και άλλοτε αναπτύσσεται αργότερα στη ζωή, όταν οι μύες εξασθενήσουν από διάφορες αιτίες ή χάσουν τη δύναμή τους λόγω της γήρανσης. Τότε προκαλείται προβολή του οργάνου διαμέσου του αδύναμου αυτού σημείου. Η πιθανότητα επιπλοκών θα πρέπει να κινητοποιεί τους ασθενείς, προκειμένου να θεραπευτούν εγκαίρως», επισημαίνει ο δρ Αναστάσιος Ξιάρχος, ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Ερευνητής & Διδάσκων στο Εργαστήριο Βιοπληροφορικής& Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Οι 5 σημαντικότερες αλήθειες για τις κήλες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν ώστε να αποφύγουν μεγαλύτερη ταλαιπωρία είναι:

1η αλήθεια: Η κήλη προκαλείται από την άρση βάρους.

Η άρση βαριών αντικειμένων ή οποιαδήποτε δραστηριότητα ή πάθηση που αυξάνει την πίεση στον ιστό του κοιλιακού τοιχώματος και των μυών μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει μια κήλη, συμπεριλαμβανομένης της δυσκολίας κένωσης του εντέρου, του φτερνίσματος και του χρόνιου βήχα.

2η Αλήθεια: Μπορεί να εμφανιστεί και στα δύο φύλα.

Παρότι είναι συχνότερη στους άνδρες, αυτό δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες δεν αναπτύσσουν ποτέ κήλη. Ο λόγος που οι περισσότερες παρατηρούνται σε άνδρες είναι γιατί ανατομικά είναι πιο ευάλωτοι.

3η Αλήθεια: Η παχυσαρκία παίζει μεγάλο ρόλο.

Η παχυσαρκία αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την εμφάνισή τους, λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχεται το κοιλιακό τοίχωμα. Επίσης, το υπερβολικό βάρος μπορεί να περιπλέξει την αποκατάστασή της κήλης και να αυξάνει τις πιθανότητες υποτροπής. Για αυτό συστήνεται η μείωση του βάρους του πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

4η Αλήθεια: Η χειρουργική επέμβαση είναι ο μόνος τρόπος αποκατάστασης.

«Θα ήταν πολύ ευχάριστο να υπάρχει ο μαγικός τρόπος αποκατάστασης της κήλης με τη γιόγκα, όπως πιστεύουν κάποιοι. Αλλά η κήλη μπορεί να αποκατασταθεί μόνο χειρουργικά. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι, συμπεριλαμβανομένων των ανοιχτών και των λαπαροσκοπικών τεχνικών. Οι τελευταίες είναι αποδεδειγμένα οι πιο αποτελεσματικές. Επιπλέον είναι ανώδυνες και αναίμακτες, και επιτρέπουν την επιστροφή στην καθημερινότητα πιο γρήγορα», μας εξηγεί ο δρ Ξιάρχος, Δ/ντής Χειρουργικής Κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Ιατρικό Περιστερίου.

«Εάν μια κήλη αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές, ακόμη και απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές. Τέτοιες είναι η περίσφιξη, δηλαδή η παγίδευση του εντέρου και η απόφραξή του, και ο στραγγαλισμός, δηλαδή η διακοπή της ροής του αίματος, η οποία είναι πιθανό να οδηγήσει σε λοιμώξεις και σηψαιμία», προειδοποιεί.

5η Αλήθεια: Οι κήλες μπορεί να επανεμφανιστούν.

Οι περισσότερες υποτροπές οφείλονται στον επίμονο, χρόνιο και έντονο βήχα. Επίσης, μπορεί να συμβεί σε άτομα που έχουν ανεπάρκεια κολλαγόνου. Ευτυχώς όμως, η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας έχει δώσει λύση στο πρόβλημα, η οποία δεν είναι άλλη από την τοποθέτηση πλέγματος κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

«Όπως σε όλες τις παθήσεις έτσι και στην κήλη ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισής της. Η τακτική άσκηση, η διατήρηση ενός υγιούς βάρους, η πρόσληψη πολλών φυτικών ινών, η διακοπή του καπνίσματος, είναι μερικοί από τους τρόπους πρόληψης», καταλήγει ο δρ Αναστάσιος Ξιάρχος.

Πηγή: iatronet.gr

Previous Post

Αναδρομικά συνταξιούχων: Τρεις νέες πληρωμές έως τα Χριστούγεννα – Ποιοι πάνε ταμείο

Next Post

Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση: Αυτά που πρέπει να γνωρίζεις

Next Post
πονοκεφαλος αγχος κουραση

Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση: Αυτά που πρέπει να γνωρίζεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη φυλακή δύο από τους κατηγορούμενους, σε Κοζάνη και Αγρίνιο, για παράνομες επιδοτήσεις
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ευχαριστήριο στο Κουκουλίδειο Ίδρυμα
  • Μουσική, αερόστατα και εντυπωσιακά θεάματα στο Beer Festival Kastoria
  • Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών
  • Δυτική Μακεδονία: 189- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr