• Latest
ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΤΑΞΙΔΙ

Κοινωνικός τουρισμός 2022: Voucher τώρα από τον ΟΑΕΔ αλλιώς ξεχάστε διακοπές για δύο χρόνια

2 Ιουνίου 2022
ΓΑΜΟΣ, ΝΥΦΗ

Η νύφη ανησυχούσε ότι η έγκυος φίλη της θα την επισκιάσει στον γάμο και έτσι ακύρωσε την πρόσκληση: «Έχω μείνει άφωνη»

19 Ιουλίου 2025
ΥΠΝΟΣ

Ύπνος: Η Νο1 συμβουλή από ειδικό για να κοιμάστε καλά εν μέσω καύσωνα – Αποτελεσματικές λύσεις για περισσότερη δροσιά το βράδυ

19 Ιουλίου 2025
εξετασεις, αιμοδοσια

Υψηλή χοληστερίνη: Το Νο1 φρούτο που πρέπει να αποφεύγουν όσοι λαμβάνουν στατίνες λόγω επικίνδυνης αλληλεπίδρασης, σύμφωνα με ειδικό

19 Ιουλίου 2025
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα επιστρέψουν χρήματα – Τι αλλάζει με τις φορολογικές δηλώσεις

19 Ιουλίου 2025
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

Κυβερνητική παρέμβαση για τα ATM Τραπεζών: «Κανένα παράθυρο χρεώσεων δύο ταχυτήτων δεν πρόκειται να ισχύσει»

19 Ιουλίου 2025
Υγειονομική βόμβα η Ιατροδικαστική Πάτρας: Ξεχασμένα πτώματα και οστά – Ποντίκια έκοβαν βόλτες

Υγειονομική βόμβα η Ιατροδικαστική Πάτρας: Ξεχασμένα πτώματα και οστά – Ποντίκια έκοβαν βόλτες

19 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Με διαδικασίες εξπρές οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων – Ξεκινούν τον Αύγουστο

19 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Συνεργός στη ληστεία ο υπάλληλος του βενζινάδικου – Έδινε πληροφορίες στους δράστες

19 Ιουλίου 2025
Δικαστήριο δικη

Μητέρα καταδικάστηκε για επίθεση στην ανήλικη κόρη της επειδή έβλεπε πορνό

19 Ιουλίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα

18 Ιουλίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κοινωνικός τουρισμός 2022: Voucher τώρα από τον ΟΑΕΔ αλλιώς ξεχάστε διακοπές για δύο χρόνια

sierafm by sierafm
2 Ιουνίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΤΑΞΙΔΙ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Σαν βόμβα έπεσε η ανακοίνωση του διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη για τον κοινωνικό τουρισμό 2022 ότι, όποιος δικαιούχος δεν χρησιμοποιήσει το voucher φέτος θα χάσει για δύο χρόνια τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα για δύο χρόνια.

Όπως υπογράμμισε ο διοικητής της ΔΥΠΑ π. ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης «ο «Κοινωνικός Τουρισμός» είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιεί ο πρώην ΟΑΕΔ, νυν ΔΥΠΑ με μεγάλη επιτυχία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το οποίο και φέτος θα είναι πολύ ενισχυμένο με νέες παροχές και νέα κίνητρα, διότι εξασφαλίστηκαν επιπλέον 5 εκατομμύρια, φτάνοντας τον προϋπολογισμό στα 35 εκατ. ευρώ»

Σημειώνοντας ότι μια τετραμελής οικογένεια που θα πάει τον Αύγουστο διακοπές σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό, ο ΟΑΕΔ θα βάλει 806 ευρώ και οι δικαιούχοι θα πληρώσουν 96 ευρώ.

Ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε ότι «αποφασίσαμε αντί να αυξήσουμε τον αριθμό των επιταγών που είναι 300.000, να βάλουμε αυτούς τους έξτρα πόρους για να κάνουμε πιο ελκυστικό το πρόγραμμα, μειώνοντας την συμμετοχή των πολιτών και αυξάνοντας τις τιμές που πληρώνουμε στα ξενοδοχεία, έτσι ώστε να συμμετάσχουν περισσότερα ξενοδοχεία, να είναι περισσότερα δωμάτια διαθέσιμα και έτσι να είναι ένα πρόγραμμα το οποίο θα ανταποκρίνεται στο αυξημένο κόστος φέτος λόγω της ενέργειας».

Παλιότερα στο πρόγραμμα συμμετείχαν περίπου 700 τουριστικά καταλύματα τον χρόνο και πέρσι έφτασαν τα 1800, άρα υπήρξε και αυξημένη διαθεσιμότητα, εξήγησε ο διοικητής της ΔΥΠΑ. «Πέρσι βοήθησε πολύ ότι για τον μήνα Αύγουστο που είναι ο μήνας με την μεγαλύτερη ζήτηση, δώσαμε ένα «μπόνους» 20% στα ξενοδοχεία όσο αφορά τις τιμές που τους πληρώνουμε έτσι ώστε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο» προσέθεσε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη για να συμμετάσχει κανείς στο πρόγραμμα πρέπει να έχει το έτος 2021, 50 ημέρες είτε ασφάλισης στον ΕΦΚΑ, είτε παροχής προστασίας της μητρότητας είτε επιδότησης της ανεργίας είτε συνδυασμός των παραπάνω. Η μόνη εξαίρεση είναι οι ΑΜΕΑ που είναι εγγεγραμμένοι στο ειδικό μητρώο των ανέργων του ΟΑΕΔ και μπορούν να κάνουν αίτηση κάθε χρόνο χωρίς άλλη προϋπόθεση. Ο δικαιούχος έχει 6 διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα ή 10 διανυκτερεύσεις με καθόλου ιδιωτική συμμετοχή σε Σάμο, Λέρο, Χίο, Κω και νομό Έβρου και 12 διανυκτερεύσεις χωρίς καμία συμμετοχή στην βόρεια Εύβοια.

Όσοι έχουν επιταγές από το περσινό πρόγραμμα πρέπει να τις χρησιμοποιήσουν έως το τέλος του Ιουλίου, καθώς δεν μεταφέρεται χρονικά η επιταγή πέρα της λήξης του προγράμματος. Ο δικαιούχος μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα χρόνο παρά χρόνο. Εάν κάποιος δεν την αξιοποιήσει δεν μπορεί να συμμετάσχει ξανά στο πρόγραμμα για 2 χρόνια.

«Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια υπάγονται στο πρόγραμμα και μάλιστα φέτος αυξήθηκε η επιδότηση που δίνει ο ΟΑΕΔ για να αντιμετωπιστεί η αύξηση στις τιμές, συνεπώς ένας δικαιούχος θα συμμετέχει με το 25% της τιμής, ένας πολύτεκνος με 20% και οι ΑΜΕΑ δεν έχουν καμία συμμετοχή, ταξιδεύουν δωρεάν» επισήμανε ο κ. Πρωτοψάλτης.

Το πρόγραμμα είναι 12μηνης διάρκειας και αυτός είναι ο στόχος, να χρησιμοποιείται όλο τον χρόνο, καθώς είναι δύσκολο να εξυπηρετηθούν 300.000 επιταγές μόνο τον Αύγουστο. Ο πιο δημοφιλής προορισμός του «Κοινωνικού Τουρισμού» είναι η Χαλκιδική. «Υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα παντού. Δεν υπάρχει οικονομικός κόφτης, οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει αίτηση, αλλά η μοριοδότηση σταματά στα 30.000 ευρώ. Η μοριοδότηση γίνεται με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, δηλαδή όσα περισσότερα παιδιά υπάρχουν στην οικογένεια και όσο χαμηλότερο είναι το εισόδημα, αυτοί θα πάρουν περισσότερα μόρια. «Πολλές οικογένειες το εκμεταλλεύονται γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαν να πάνε διακοπές, είναι ο μόνος τρόπος που μπορούν να πάνε. Αυτό το πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους να πάνε διακοπές, είναι πολλοί αυτοί που είναι πολύ ευχαριστημένοι, κυρίως πηγαίνουν σε ξενοδοχεία 3 αστέρων αλλά είναι και οι ξενοδόχοι ευχαριστημένοι με το πρόγραμμα. Όπου υπάρχει πρόβλημα εμείς καλούμε τους πολίτες να κάνουν καταγγελία» ανέφερε ο κ. Πρωτοψάλτης. Διευκρίνισε ακόμα, ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά προγράμματα, το «Τουρισμός για όλους» που είναι πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού και υπάρχει και ο «Κοινωνικός Τουρισμός» που είναι πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης εδώ και μια δεκαετία.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: Κοινωνικός Τουρισμός
Previous Post

ΟΑΕΔ: Ποιοι εργαζόμενοι και άνεργοι θα λάβουν έξτρα 1.000 ευρώ

Next Post

ΕΕ: Έγκριση προγράμματος 50 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα

Next Post
κτηνοτροφια προβατα

ΕΕ: Έγκριση προγράμματος 50 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Η νύφη ανησυχούσε ότι η έγκυος φίλη της θα την επισκιάσει στον γάμο και έτσι ακύρωσε την πρόσκληση: «Έχω μείνει άφωνη»
  • Ύπνος: Η Νο1 συμβουλή από ειδικό για να κοιμάστε καλά εν μέσω καύσωνα – Αποτελεσματικές λύσεις για περισσότερη δροσιά το βράδυ
  • Υψηλή χοληστερίνη: Το Νο1 φρούτο που πρέπει να αποφεύγουν όσοι λαμβάνουν στατίνες λόγω επικίνδυνης αλληλεπίδρασης, σύμφωνα με ειδικό
  • ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα επιστρέψουν χρήματα – Τι αλλάζει με τις φορολογικές δηλώσεις
  • Κυβερνητική παρέμβαση για τα ATM Τραπεζών: «Κανένα παράθυρο χρεώσεων δύο ταχυτήτων δεν πρόκειται να ισχύσει»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr