• Latest
μασκα, κορονοιος

Κοροναϊός: Τι θα συμβεί σε κάποιον εμβολιασμένο αν νοσήσει από τη μετάλλαξη Δέλτα

6 Ιουλίου 2021
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Καλλιόπη Βέττα: Συλλυπητήρια για τον τραγικό θάνατο της Βάγιας Κοντού. Η βία δεν έχει καμία θέση στην Δημοκρατία. Οι δολοφόνοι να βρεθούν και να οδηγηθούν άμεσα στην Δικαιοσύνη

1 Ιουλίου 2026
Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη-Μια γυναίκα διασωληνωμένη, με καταγωγή από τα Γρεβενά και επί χρόνια στην Κοζάνη- Και 4 τραυματίες-Ανάμεσά τους η πολιτευτής της ΝΔ, δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα από την Κοζάνη

Πέθανε η Βάγια Νέστορα, μητέρα του στελέχους της ΝΔ, μετά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι τους

1 Ιουλίου 2026
Μακεδονικός Σιάτιστας: Άλλες 5 ανανεώσεις παικτών

Μακεδονικός Σιάτιστας: Άλλες 5 ανανεώσεις παικτών

1 Ιουλίου 2026
φορολογια

Εφορία: Πρόστιμο 7.800 ευρώ και φόρος για δωρεά 26.000 ευρώ κόρης στον πατέρα της

1 Ιουλίου 2026
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Επαναλειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κοζάνης!

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η τρομοκρατία και η τυφλή βία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας

1 Ιουλίου 2026
Συνάντηση Δημάρχου Κοζάνης με φορείς του τόπου μας για το μεγάλο Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο της 9ης Ιουλίου

Συνάντηση Δημάρχου Κοζάνης με φορείς του τόπου μας για το μεγάλο Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο της 9ης Ιουλίου

1 Ιουλίου 2026
Κωνσταντίνος Τσολάκης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γαλατινής: Δεν μπορεί ένα μεμονωμένο περιστατικό να αντιπροσωπεύει και να αμαυρώνει την εικόνα και τις αξίες του χωριού μας

Γαλατινή: Κάλεσμα της τοπικής Κοινότητας για συζήτηση για τα Φωτοβολταϊκά και τις προτάσεις της ΔΕΠΑ

1 Ιουλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Καταδικαστική δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρι Κουκουλόπουλου, για τις επιθέσεις εναντίον στελεχών της ΝΔ

1 Ιουλίου 2026
Ακριβότερο φέτος το αρνί – «Έχει χαθεί το Πάσχα για την Κοζάνη» λένε οι κτηνοτρόφοι

Δυτική Μακεδονία – ΕΛΣΤΑΤ: Κατακόρυφη μείωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων

1 Ιουλίου 2026
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  και Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης  (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ)

Ακυρώνεται η Γ’ Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

1 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Πέμπτη 2 Ιουλίου,  αρρυθμία & πιθανή διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Ξηρολίμνης

1 Ιουλίου 2026
Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη-Μια γυναίκα διασωληνωμένη, με καταγωγή από τα Γρεβενά και επί χρόνια στην Κοζάνη- Και 4 τραυματίες-Ανάμεσά τους η πολιτευτής της ΝΔ, δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα από την Κοζάνη

Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη-Μια γυναίκα διασωληνωμένη, με καταγωγή από τα Γρεβενά και επί χρόνια στην Κοζάνη- Και 4 τραυματίες-Ανάμεσά τους η πολιτευτής της ΝΔ, δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα από την Κοζάνη

1 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοροναϊός: Τι θα συμβεί σε κάποιον εμβολιασμένο αν νοσήσει από τη μετάλλαξη Δέλτα

sierafm by sierafm
6 Ιουλίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
μασκα, κορονοιος
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τι είπε ο Καθηγητής για την ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών, τον εμβολιασμό των εφήβων και την χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, που προκάλεσε και πολιτική κόντρα.

«Ο αριθμός των ανεμβολίαστων είναι πολύ μεγάλος. Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων» είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως εξήγησε, «είμαστε σε κρίσιμη καμπή. Είναι καλοκαίρι και έχει αυξηθεί η κινητικότητα, ο κόσμος βγαίνει έξω, πάει διακοπές. Έχουμε ένα στέλεχος που διαδίδεται ευκολότερα, έχει έρθει και στην Ελλάδα και είναι πολύ περισσότερα από 50 τα κρούσματα που έχουν ανακοινωθεί και έχουμε και μια σειρά μέτρων που έχουν αρθεί».

«Όποιος κάνει το εμβόλιο δεν πρόκειται να νοσήσει σοβαρά σε ποσοστό πάνω από 95%. Μπορείς να νοσήσεις, αλλά δεν θα πας στην Εντατική, δεν θα πας στο νοσοκομείο. Ακόμη και για την μετάλλαξη Δέλτα, η προστασία είναι 92%. Ένα ποσοστό από 60% έως 95% δεν θα έχει καν ασυμπτωματική νόσο. Ακόμη, είναι πέντε φορές χαμηλότερο το φορτίο σε κάποιον που μπορεί να κολλήσει και να είναι ασυμπτωματικός φορέας» είπε ο κ. Γώγος.

 Για την δεύτερη δόση από άλλο εμβόλιο

Όπως είπε ο Χαράλαμπος Γώγος στον ΑΝΤ1, «αυτή την στιγμή, η απόφαση είναι αν κάποιος έχει κάνει τη πρώτη δόση και εμφανίσει κάποια συμπτώματα, μπορεί να απευθυνθεί στον οικογενειακό γιατρό του και αν εκείνος επιβεβαιώσει ότι η πρώτη δόση δημιούργησε κάποια προβλήματα, μέσω του γιατρού του, μπορεί να ζητήσει να γίνει δεύτερη δόση από άλλο εμβόλιο».

Συμπλήρωσε ότι «προκειμένου να χαθεί η δεύτερη δόση, προκειμένου να μην έχουμε πλήρως εμβολιασμένους, θα πρέπει να το δει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών το ενδεχόμενο να μπορούν όλοι να επιλέξουν να κάνουν δεύτερη δόση από άλλο εμβόλιο. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ λίγοι εκείνοι που θέλουν να κάνουν δεύτερη δόση από άλλο εμβόλιο, αν έχουν κάνει την πρώτη από συγκεκριμένο εμβόλιο. Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες να κάνουν την δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο. Η αποτελεσματικότητα των δύο δόσεων του ίδιου εμβολίου είναι δεδομένη», ενώ όπως είπε δεν υπάρχουν σαφή αποτελέσματα για την αποτελεσματικότητα εφόσον γίνουν δύο δόσεις από δοαφορετικά εμβόλια.

«Στις περιοχές που γίνονται πολλά εμβόλια, έχουμε λιγότερα κρούσματα και ελέγχεται η κατάσταση, έχουμε και απτά παραδείγματα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, προφανώς με τις παρενέργειες που ξέρουμε όλοι μας, που μετριούνται όμως στα δάχτυλα του ενός χεριού ανά ένα εκατομμύριο εμβολιασμών», είπε ο κ. Γώγος απαντώντας στον προβληματισμό όσων αναφέρουν ότι τα εμβόλια έναντι του κορονοϊού δεν έχουν εγκριθεί μετά από πολύχρονη κλινική μελέτη, αλλά λίγους μήνες μετά την ανακάλυψη τους.

«Αλίμονο αν δεν είχαν βρεθεί τα εμβόλια. Η ασφάλεια των εμβολίων είναι δεδομένη, την έχουμε συζητήσει, την έχουμε δει στην πράξη. Δεν υπάρχει δεδομένο αυτή την στιγμή για την ασφάλεια τους. Δεν έχουμε δεδομένο ότι υπάρχει εξασθένηση του ιού, το παρακολουθούμε αν η μετάλλαξη Δέλτα είναι λιγότερο λοιμογόνος, έχουμε δεδομένα από την Αγγλία, όπου όμως ο πληθυσμός έχει εμβολιαστεί. Δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για αυτή την μετάλλαξη και δεν ξέρουμε ποια μετάλλαξη μπορεί να έρθει αργότερα, διότι όσο αφήνουμε ανεξέλεγκτη την πανδημία μπορεί να δούμε», ανέφερε ο Χαράλαμπος Γώγος.

 Αύξηση του ποσοστού για το τείχος ανοσίας

Όπως υπογράμμισε ο κ. Γώγος, «το τείχος ανοσίας, λόγω της παραλλαγής Δέλτα, έχει αυξηθεί και έχει πάει κοντά στο 80%, πρέπει δηλαδή να εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού για να έχουμε τείχος ανοσίας και πρέπει να εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, για να μην υπάρξει διασπορά, διότι αν υπάρξει και άλλη παραλλαγή μπορεί να ανέβει κι άλλο το ποσοστό, όσο δεν εμβολιαζόμαστε»

 Για τα εμβόλια σε εφήβους

«Θα πρέπει να συζητηθεί και με τους ειδικούς και με τους γονείς το ενδεχόμενο εμβολιασμού έναντι του κοροναϊού των παιδιών 15-18 ετών, διότι συμβάλλει ιδιαίτερα και στην μετάδοση του ιού και στην λειτουργία του σχολείου», είπε ο Καθηγητής, τασσόμενος υπέρ του εμβολιασμού της εν λόγω ηλικιακής ομάδας.

 Για την Επιτροπή και τις μάσκες

Ο κ. Γώγος, που μετέχει στην Επιτροπή που εισηγείται μέτρα και άρση μέτρων στην Κυβέρνηση, σχετικά με το θέμα για τις μάσκες που έχει προκαλέσει και πολιτική κόντρα, είπε ότι «η Επιτροπή αποφάσισε ότι με τα τρέχοντα δεδομένα, δηλαδή περίπου 45% εμβολιασμένους από το σύνολο πληθυσμού, τα δεδομένα της διασποράς και ότι είναι καλοκαίρι και έχει 40 βαθμούς, η επιτροπή είπε ότι “μπορούμε όταν περπατάμε μόνοι μας να μην φοράμε την μάσκα και να την φοράμε όπου έχει συνωστισμό”. Το είπε και η κ. Παπαευαγγέλου, έχουμε την μάσκα στο τσεπάκι μας και την βάζουμε όπου υπάρχει συνωστισμός».

Τα στοιχεία νέας έρευνας

Την ίδια ώρα τα άτομα που εμβολιάστηκαν έναντι του COVID-19 και στη συνέχεια μολύνθηκαν με τον κορονοϊό έχουν χαμηλότερο ιικό φορτίο σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine. H βιβλιογραφία ανασκοπείται από τους καθηγητές της Ιατρικής του ΕΚΠΑ Δημήτριο Παρασκευή (αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνο Δημόπουλο (πρύτανης ΕΚΠΑ).

Οι εμβολιασμένοι είναι πιθανόν λιγότερο μολυσματικοί από τους μη εμβολιασμένους, αναφέρουν οι καθηγητές του ΕΚΠΑ. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι τα εμβολιασμένα άτομα είχαν ηπιότερη νόσο. «Ακόμα και όταν οι εμβολιασμένοι μολύνθηκαν με τον κορονοϊό, ήταν λιγότερο πιθανό να νοσήσουν», δήλωσε ο Mark Thompson, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, επιδημιολόγος στο CDC. Επίσης δήλωσε ότι «ακόμα και αν κάποιος που έχει εμβολιαστεί μολυνθεί με τον ιό υπάρχει μικρότερη ποσότητα ιού στο σώμα του, και συνεπώς είναι λιγότερο πιθανόν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλα άτομα».

Συγκεκριμένα η μελέτη παρακολούθησε 3.975 επαγγελματίες υγείας που εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα. Ο ιός SARS-CoV-2 ανιχνεύθηκε σε 204 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 5 που είχαν εμβολιαστεί πλήρως και 11 που είχαν λάβει μόνο την πρώτη δόση των εμβολίων Pfizer ή Moderna.

Οι πλήρως ή μερικώς εμβολιασμένοι είχαν 40% χαμηλότερο ιικό φορτίο από τους μη εμβολιασμένους συμμετέχοντες, καθώς και 66% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ανιχνεύσιμου ιού για περισσότερο από μία εβδομάδα. Κανένας από τους εμβολιασμένους δεν νοσηλεύτηκε και όλοι είχαν ήπια νόσο. Με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης, εκτιμήθηκε ότι τα εμβόλια ήταν 91% αποτελεσματικά στην πρόληψη μολύνσεων σε πλήρως εμβολιασμένους και 81% αποτελεσματικά σε μερικώς εμβολιασμένους.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε γενετική ταυτοποίηση του ιού στα 10 από τα 16 περιστατικά που ανιχνεύθηκαν σε πλήρως ή μερικώς εμβολιασμένους. Συγκεκριμένα βρέθηκαν 3 μεταλλαγμένα στελέχη έψιλον που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια. Τα δείγματα της μελέτης συλλέχθηκαν πριν από την εξάπλωση του στελέχους δέλτα, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

Συμπερασματικά, τα εμβόλια δεν είναι μόνο αποτελεσματικά έναντι της μόλυνσης από SARS-CoV-2, αλλά επίσης μειώνουν τον κίνδυνο νόσησης. Τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού, σύμφωνα με τους Καθηγητές του ΕΚΠΑ, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους επαγγελματίες υγείας λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος τους αλλά και των επαφών τους με ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Πηγή: News.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Κορονοϊός: Τo σχέδιo της ΕΛΑΣ για την επιτήρηση των μέτρων

Next Post

Στη Βουλή προς κύρωση η σύμβαση κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Ε65

Next Post
Λαμία-Εγνατία Οδός σε μιάμιση ώρα με τον αυτοκινητόδρομο Ε65

Στη Βουλή προς κύρωση η σύμβαση κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Ε65

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καλλιόπη Βέττα: Συλλυπητήρια για τον τραγικό θάνατο της Βάγιας Κοντού. Η βία δεν έχει καμία θέση στην Δημοκρατία. Οι δολοφόνοι να βρεθούν και να οδηγηθούν άμεσα στην Δικαιοσύνη
  • Πέθανε η Βάγια Νέστορα, μητέρα του στελέχους της ΝΔ, μετά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι τους
  • Μακεδονικός Σιάτιστας: Άλλες 5 ανανεώσεις παικτών
  • Εφορία: Πρόστιμο 7.800 ευρώ και φόρος για δωρεά 26.000 ευρώ κόρης στον πατέρα της
  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η τρομοκρατία και η τυφλή βία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr