Συνεδριαση Περιφέρειας
ΝΕΡΟ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ
Μαγιάγκας
διακοπή νερού
λίμνη Πολυφύτου
Τσολακόπουλος Ανδρέας: Μια πρόταση για την αγωγή και την εκπαίδευση
Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο σύγχρονος φιλελληνισμός είναι η πίστη στην ελευθερία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»
Δήμος Βοΐου: Διάστρωση με ακριλικό δάπεδο σε 6 επιπλέον  γήπεδα μπάσκετ στο Δήμο Βοΐου
ΟΠΕΚΕΠΕ

Κορονοϊός: Η «ακτινογραφία» των κρουσμάτων – Ποιοι νομοί είναι στο «κόκκινο» και οι τρεις με μηδενικό φορτίο (χάρτης)

Έξι περιοχές συγκαταλέγονται στην λίστα με αυτές που συγκεντρώνουν το υψηλότερο φορτίο κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) οι περιοχές που έχουν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σε αναλογία με τον πληθυσμό είναι:

  • Νομός Λάρισας
  • Νομός Αργολίδας
  • Νομός Ξάνθης
  • Νομός Καστοριάς
  • Νομός Κοζάνης
  • Άγιο Ορός

Σε αυτούς του νομούς αντιστοιχούν πάνω από 50 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Επιβαρυμένες από την πανδημία εμφανίζονται και άλλες 9 περιοχές: Έβρος, Θεσσαλονίκη, Πρέβεζα, Εύβοια, Αττική (πλην του δυτικού τομέα), Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθος. Σε αυτές η επίπτωση του κορονοϊού ήταν 10 έως 49 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Πιο χαμηλά και με λιγότερα από 10 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού ακολουθούν: Κομοτηνή, Κιλκίς, Δράμα, Σέρρες, Πιερία, Πέλλα, Άρτα, Λευκάδα, Φθιώτιδα, Κόρινθος, Μεσσηνία, Λέσβος και Χίος.

Οι τρεις νομοί χωρίς κρούσμα

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως μετά από όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, τρεις νομοί εξακολουθούν να μην έχουν καταγράψει κάποιο κρούσμα. Αυτοί οι νομοί είναι των Γρεβενών, της Ευρυτανίας και της Φωκίδας.

Κρούσματα 

Από το σύνολο των 3068 κρουσμάτων, 692 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1751 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Πηγή:Reader.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako