• Latest
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Κορονοϊός: Λιανεμπόριο και εκκλησίες θα ανοίξουν μαζί – Οι ανησυχίες των ειδικών για το κρύο

9 Δεκεμβρίου 2020
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Το 41%, παρελθόν χωρίς επιστροφή για τη ΝΔ»

13 Νοεμβρίου 2025
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Π.Σ Γαλατινής

Εκλογές Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατινής. Το νέο ΔΣ

13 Νοεμβρίου 2025
Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ, Πελοπίδα Καλλίρη

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ, Πελοπίδα Καλλίρη

13 Νοεμβρίου 2025
Επιμελητήριο Κοζάνης: Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου η ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω Τραπεζικών Υπηρεσιών»

Επιμελητήριο Κοζάνης: Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου η ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω Τραπεζικών Υπηρεσιών»

13 Νοεμβρίου 2025
Εκδηλώσεις με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για όλους» από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης και το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης

Εκδηλώσεις με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για όλους» από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης και το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης

13 Νοεμβρίου 2025
«Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»: Ο Δεύτερος Ψηφιακός Οδηγός από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

«Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»: Ο Δεύτερος Ψηφιακός Οδηγός από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

13 Νοεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

13 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία, συνελήφθησαν συνολικά -3- άτομα, στην πόλη της Πτολεμαΐδας

13 Νοεμβρίου 2025
ΔΕΗ: Αναβάθμιση κατά 17 μονάδες από την S&P Global  σε θέματα εταιρικής βιωσιμότητας

Όμιλος ΔΕΗ: Αναβάθμιση αξιολόγησης από τον MSCI σε βαθμίδα “A” για θέματα ESG 

13 Νοεμβρίου 2025
«CHECK IN για 2» του Μάκη Τσούφη – με την Ιωάννα Πηλιχού και τον Κωνσταντίνο Καζάκο ,στη ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

«CHECK IN για 2» του Μάκη Τσούφη – με την Ιωάννα Πηλιχού και τον Κωνσταντίνο Καζάκο ,στη ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

13 Νοεμβρίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

«Μάχη» για τη ζωή του δίνει 22χρονος που προσπάθησε να καταπιεί αμάσητο μπέργκερ – Κρίσιμη η κατάστασή του

13 Νοεμβρίου 2025
φορολογια

Παρελθόν το χαρτόσημο, έρχεται το ψηφιακό τέλος: Πώς και πότε επιβάλλεται – Τι αναφέρει εγκύκλιος της ΑΑΔΕ

13 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Λιανεμπόριο και εκκλησίες θα ανοίξουν μαζί – Οι ανησυχίες των ειδικών για το κρύο

sierafm by sierafm
9 Δεκεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Θεωρείται βέβαιο πως, εφόσον ανοίξει το λιανεμπόριο για τις γιορτές, θα ανοίξουν και οι εκκλησίες, με συγκεκριμένο αριθμό παρισταμένων στις λειτουργίες και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Μειωμένη κινητικότητα στις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς για να μην έχουμε χειρότερα τον Ιανουάριο, είναι το μήνυμα των ειδικών που έχουν αρχίσει ήδη να μεταδίδουν στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο καλείται να αποφασίσει έως την Παρασκευή τι θα ανοίξει και τι όχι για τις γιορτές. Μπορεί οι ειδικοί της επιτροπής για την πανδημία του κορονοϊού να διαμηνύουν πως υπάρχει κίνδυνος με το άνοιγμα ειδικά του λιανεμπορίου να καταγραφεί νέα διασπορά, ωστόσο η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να δώσει το πράσινο φως για να αρθεί σταδιακά το lockdown. Πάντως, εκείνο που πρέπει να θεωρείται βέβαιο είναι ότι, εφόσον ανοίξει τελικά το λιανεμπόριο, θα ανοίξουν και οι εκκλησίες.

Οι φόβοι των ειδικών

Οι ειδικοί της επιτροπής πάντως, που βρίσκονται σε συνεχείς τηλεδιασκέψεις μεταξύ τους, είναι άκρως φοβισμένοι να «πατήσουν το κουμπί» και να δώσουν τη σύμφωνη γνώμη τους για τη λειτουργία της αγοράς. Σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τος πάντως – όπως περιγράφουν πηγές του ethnos.gr – σημειώνουν ότι την τελική απόφαση θα τη λάβει η κυβέρνηση.

Εκείνο που σημειώνουν οι ίδιοι είναι πως ζητούν να υπάρχει μειωμένη κινητικότητα στους δρόμους και στις διάφορες δραστηριότητες, καθότι διαφορετικά είναι δεδομένο ότι θα οδηγηθούμε σε κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων μετά τις γιορτές και συνεπώς και σε ένα 3ο lockdown.

Εκείνο πάντως που θεωρείται βέβαιον είναι ότι αν ανοίξει το λιανεμπόριο, θα δοθεί έγκριση να ανοίξουν και οι εκκλησίες για τις γιορτές, με συγκεκριμένο αριθμό παρισταμένων στις λειτουργίες και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Κάτι που άλλωστε είχε γίνει και τους προηγούμενους μήνες. Είναι, εξάλλου, κάτι που ζήτησε και ο Αρχιεπίσκοπος από τον πρωθυπουργό.

Ετοιμάζονται κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Και, μπορεί προς ώρας να μην έχουν ανακοινωθεί οι οριστικές αποφάσεις από κυβέρνηση και ειδικούς, όμως τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για να υποδεχθούν πελάτες από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ήδη τα περισσότερα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής δέχονται τηλεφωνήματα από πελάτες και κλείνουν ραντεβού για την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς οι περισσότεροι επιχειρηματίες θεωρούν δεδομένο ότι στο τέλος θα δοθεί το πράσινο φως για το άνοιγμα της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Αυτός είναι και ένας μεγάλος φόβος πολλών μελών της επιτροπής ότι κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής είναι δύσκολο να τηρήσουν αποστάσεις ασφαλείας αφού έρχονται σε στενή επαφή με τους πελάτες.

Η μεταδοτικότητα και το κρύο

Οι ειδικοί εκτός των άλλων συνυπολογίζουν και τη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα που έχει ο κορονοϊός λόγω των καιρικών συνθηκών. Το κρύο που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και ειδικά όσο πλησιάζουμε στις γιορτές, θα πολλαπλασιάσει και τη δυνατότητα για διασπορά του ιού, αφού οι πολίτες θα βρίσκονται περισσότερο σε κλειστούς χώρους ειδικά αν ανοίξει και το λιανεμπόριο.

Οι καιρικές συνθήκες είναι άλλος ένας παράγοντας που καθιστά την απόφαση των ειδικών ακόμη πιο δύσκολη. Γι’ αυτό άλλωστε και πολλοί επιστήμονες της επιτροπής δημοσίως τοποθετούνται κατά του ανοίγματος της αγοράς και προειδοποιούν για μεγαλύτερη διασπορά αμέσως μετά, στις αρχές Ιανουάριου.

Τις οριστικές της αποφάσεις αναμένεται η κυβέρνηση να τις ανακοινώσει την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, οπότε και θα έχουν μελετηθεί όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων 24ωρων, παρότι οι ειδικοί δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι η σημερινή εικόνα θα αλλάξει άρδην σε μόλις δύο ημέρες, περιγράφουν μέλη της επιτροπής στο ethnos.gr. Οι ανακοινώσεις θα αφορούν τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, τα SMS, το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες και τα κομμωτήρια.

Πηγή:ethnos.gr

Previous Post

105 εκ. ευρώ για έργα και παρεμβάσεις από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας 2021-2025

Next Post

Θετικές στον κορωνοϊό έντεκα μονάδες εκτροφής γουνοφόρων στη Δυτική Μακεδονία–Τρεις ακόμα ύποπτες

Next Post
γουνοφορα

Θετικές στον κορωνοϊό έντεκα μονάδες εκτροφής γουνοφόρων στη Δυτική Μακεδονία–Τρεις ακόμα ύποπτες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Το 41%, παρελθόν χωρίς επιστροφή για τη ΝΔ»
  • Εκλογές Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατινής. Το νέο ΔΣ
  • Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ, Πελοπίδα Καλλίρη
  • Επιμελητήριο Κοζάνης: Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου η ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω Τραπεζικών Υπηρεσιών»
  • Εκδηλώσεις με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για όλους» από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης και το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  5. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr