• Latest
κορονοιος, γριπη

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Δειλά χαμόγελα για «φρένο» στα κρούσματα – Μόνο 20 νέοι ασθενείς χτες

7 Απριλίου 2020
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Κοινωνικό leasing: Ποιοι επιδοτούνται για IX με δόση από 50 ευρώ/μήνα

15 Αυγούστου 2026
Φρικτός θάνατος για 17χρονο – Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία

Προστασία από πνιγμό: Τι προτείνουν οι ειδικοί για ασφαλές μπάνιο στη θάλασσα

15 Αυγούστου 2026
συνταξιουχοι, συνταξη

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Μόνιμη αύξηση στη σύνταξη έως και 120 ευρώ μετά τη διακοπή της εργασίας

15 Αυγούστου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους άνω των 55

15 Αυγούστου 2026
Στον ΑΝΤ1 το Έθιμο των Καβαλάρηδων της Παναγίας στη Σιάτιστα.  Ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής στην πρωινή εκπομπή. Βίντεο

Στον ΑΝΤ1 το Έθιμο των Καβαλάρηδων της Παναγίας στη Σιάτιστα. Ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής στην πρωινή εκπομπή. Βίντεο

14 Αυγούστου 2026
Τσοτύλι: Αλλαγή ημέρας στη Λαϊκή βραδιά με τον Ζαφείρη Μελά και τη Σαμπρίνα

Τσοτύλι: Αλλαγή ημέρας στη Λαϊκή βραδιά με τον Ζαφείρη Μελά και τη Σαμπρίνα

14 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Δεκαπενταύγουστος στη Σιάτιστα – Η μεγάλη ημέρα των Καβαλάρηδων

Δήμος Βοΐου: Δεκαπενταύγουστος στη Σιάτιστα – Η μεγάλη ημέρα των Καβαλάρηδων

14 Αυγούστου 2026
Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 25χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 25χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

14 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: 15 Αύγουστος στη Σιάτιστα – Έθιμο Καβαλάρηδων

Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου

14 Αυγούστου 2026
Η λειτουργία των τουριστικών δομών του Δήμου Καστοριάς για την εορταστική περίοδο 2025-2026

Ανοιχτές οι τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς τη Δευτέρα 17 Αυγούστου

14 Αυγούστου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026

14 Αυγούστου 2026
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή σε τηλεφωνικές απάτες με ΑΙ και μίμηση φωνής

14 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Δειλά χαμόγελα για «φρένο» στα κρούσματα – Μόνο 20 νέοι ασθενείς χτες

sierafm by sierafm
7 Απριλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος, γριπη
11
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Στους 79 οι νεκροί στην Ελλάδα – Πώς εξηγείται η βαριά εικόνα και οι θάνατοι σε νέους ανθρώπους – Η καμπύλη της Ελλάδας και η σύγκριση με άλλες χώρες.

Στους 79 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα, με 6 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους χθες Δευτέρα 6 Απριλίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα μας είναι 20 και το σύνολο των περιπτώσεων στην Ελλάδα είναι 1.755.

Η καμπύλη της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας φαίνεται ότι παραμένει σταθερή, καθώς τα κρούσματα και οι νεκροί δεν αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς όπως σε πολλές άλλες χώρες, υποστήριξε και ο καθηγητής, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας.

«Υπάρχει μία βραδεία αύξηση των αριθμών και περιμένουμε να δούμε και μείωση. Που σημαίνει ότι τα μέτρα αποδίδουν, που σημαίνει ότι τα μέτρα ήταν σημαντικά, που σημαίνει ότι τα μέτρα πάρθηκαν όταν έπρεπε και δεν θρηνήσαμε εκατόμβες» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοιό.

Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι είναι δύσκολη η ανάκαμψη από κάποια τέτοια μέτρα και πρέπει να γίνονται με πολύ προσεκτικό και σταδιακό τρόπο.Άρα δεν μιλάμε για peak της επιδημίας. Μιλάμε για επιπέδωση της καμπύλης. Μιλάμε για ένα πρώτο κύμα που έχουμε πολύ σοβαρές πιθανότητες να το μετριάσουμε έτσι όπως πάμε», τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Ο χάρτης των κρουσμάτων στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας καταγράφηκαν 20 νέα κρούσματα με το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχονται στα 1755, από τα οποία τα 361 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 655 με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 90, από τους οποίους 19 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 65 έτη. Το 71% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Το σύνολο των νεκρών στη χώρα εξαιτίας του κορονοϊού ανέρχεται στους 79. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη, από αυτούς ήταν 56 άνδρες και 23 γυναίκες. Εννιά ασθενείς βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αρκετοί από τους οποίους ήταν ηλικιωμένοι ή είχαν υποκείμενα νοσήματα. Συνολικά, από την αρχή της επιδημίας στην Ελλάδα 269 ασθενείς με covid-19 έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Πώς εξηγείται η βαριά εικόνα και οι θάνατοι σε νέους ανθρώπους

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσιόδρας στην ενημέρωσή του στην συμπεριφορά του ιού σε σχέση με τους νέους, τονίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθούν οι σπάνιοι θάνατοι σε νέους, καθώς όπως είπε «γνωρίζουμε ελάχιστα για την παθογένεια της νόσου» η οποία όπως είπε είναι ακόμη άγνωστη στην επιστημονική κοινότητα.

«Οι επιστήμονες ψάχνουν την πιθανότητα να υπάρχουν ειδικά γονίδια που να ορίζουν ποιος θα πάει ή δεν θα πάει καλά, όπως το γονίδιο του υποδοχέα που χρησιμοποιεί ο ιός για να μας επιτεθεί, της πόρτας δηλαδή για να μπει στον οργανισμό μας. Η πόρτα αυτή βρίσκεται στην εξωτερική επιφάνεια των κυττάρων των πνευμόνων και της καρδιάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας κι ανέφερε ότι παραλλαγές στο γονίδιο αυτό θα μπορούσαν να κάνουν την πόρτα λίγο πιο ανοιχτή ή λίγο πιο κλειστή ώστε να δυσκολεύεται η είσοδος του κορονοϊου στα κύτταρα νεώτερων ανθρώπων. Επίσης, όπως είπε, υπάρχει μία ουσία που βοηθά τον πνεύμονα να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει. «Φανταστείτε ένα σφουγγάρι. Μέσα στους πνεύμονες υπάρχει αυτή η ουσία και λειτουργεί ως απορρυπαντικό για το σφουγγάρι. Αυτό το συστατικό εμείς οι επιστήμονες το ονομάζουμε επιφανειοδραστικό παράγοντα και μπορεί γρήγορα να εξαντλείται σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί με τον κορονοϊού και δεν πάνε τόσο καλά ακόμη κι όταν είναι στον αναπνευστήρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο του ανοσοποιητικού συστήματος κάποιων νέων ανθρώπων διευκρινίζοντας ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα ίσως λειτουργεί πολύ καλά αλλά «σε μερικούς, ευτυχώς λίγους, υγιείς νέους κατά τα άλλα ανθρώπους ένα πολύ αντιδραστικό ανοσοποιητικό σύστημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μαζική καταιγίδα φλεγμονής που κατακλύει τον πνεύμονα και τα άλλα όργανα» και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για ένα εξασθενημένο και ασθενές αμυντικό σύστημα αλλά για ένα αμυντικό σύστημα που λειτουργεί πολύ καλά. Τέλος, πρόσθεσε ότι κάτι άλλο που συμβαίνει στις περιπτώσεις των νέων είναι ότι δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή ενώ εμφανίζουν συμπτώματα.

Τσιόδρας: Ίσως υπάρξει δεύτερο κύμα κορονοϊού – Δεν ξέρουμε τι θα γίνει το καλοκαίρι

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για τον κορονοϊό και το τι συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο για την πανδημία που έχει θέσει σε καραντίνα σχεδόν όλο τον πλανήτη.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε ότι «μιλάμε για επιπέδωση της καμπύλης του φονικού ιού. Μιλάμε για ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα στο μέλλον. Ακόμη όμως δεν είναι η ώρα. Δεν υπάρχει εμπειρία σε καμία χώρα στον κόσμο.  Στην Κίνα ετοιμάζονται ακόμη και για τρίτο κύμα».

Αναφερόμενος στην ανοσία του πληθυσμού και στην επόμενη μέρα, ο Σ. Τσιόδρας εξήγησε ότι υπήρξαν χώρες που είχαν «ένα δεύτερο κύμα και ετοιμάζονται για ένα τρίτο κύμα της επιδημίας», επισημαίνοντας ότι η πολυπόθητη ανοσία του πληθυσμού δεν είναι κάτι που θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη: «αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε σταδιακή έκθεση στον ιό, ώστε να μην επιβαρυνθεί το σύστημα υγείας».

Καλύτερη η κατάσταση στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες

Σημειώνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στις ανακοινώσεις της Δευτέρας παρουσίασε τα διαγράμματα που δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλες χώρες με παρόμοιο πληθυσμό σε σχέση με την εξέλιξη των κρουσμάτων και τους θανάτους από τον κορονoϊό.

«Στο επικαιροποιημένο διάγραμμα με τα κρούσματα και τους θανάτους φαίνεται ότι η Ελλάδα πάει πολύ καλύτερα από άλλες χώρες, όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, ενδεχομένως η Πορτογαλία», τόνισε.

Σύμφωνα με το διάγραμμα για τον αριθμό των κρουσμάτων, μέχρι την Κυριακή, η Ελλάδα μετρούσε 1.753, η Πορτογαλία 11.278, Ολλανδία 17.851 και Βέλγιο 19.691.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Μπόρις Τζόνσον: Πώς έφτασε να νοσηλευτεί στην εντατική

Next Post

Σύψας για κορονοϊό: Δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο, αν υπάρξει χαλάρωση η καμπύλη θα ανέβει απότομα

Next Post
κορονοιος

Σύψας για κορονοϊό: Δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο, αν υπάρξει χαλάρωση η καμπύλη θα ανέβει απότομα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοινωνικό leasing: Ποιοι επιδοτούνται για IX με δόση από 50 ευρώ/μήνα
  • Προστασία από πνιγμό: Τι προτείνουν οι ειδικοί για ασφαλές μπάνιο στη θάλασσα
  • Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Μόνιμη αύξηση στη σύνταξη έως και 120 ευρώ μετά τη διακοπή της εργασίας
  • ΔΥΠΑ: Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους άνω των 55
  • Στον ΑΝΤ1 το Έθιμο των Καβαλάρηδων της Παναγίας στη Σιάτιστα. Ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής στην πρωινή εκπομπή. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Magiz στο Αναγνωρίζετε αυτά τα 8 σημάδια; Τότε το σώμα σας είναι γεμάτο τοξίνες
  2. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  3. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  5. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr