• Latest
κορονοιος

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 15.000 νεκροί, 670.000 κρούσματα κι ακόμη συζητάμε για τον εμβολιασμό

7 Οκτωβρίου 2021
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Απάντηση στα όσα σχολίασαν η Περιφερειακή Σύμβουλος της μειοψηφίας κα Δαδαμόγια Αικατερίνη στα οποία συνεπικουρεί και ο κ. Κασαπίδης, για την οδική σύνδεση «Μηλιά – Κερασιά»

27 Μαρτίου 2026
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Fuel Pass: Τα πέντε βήματα για να πάρουν την ενίσχυση οι δικαιούχοι, τα εισοδηματικά κριτήρια και η επιδότηση ανά περιοχή

27 Μαρτίου 2026
Χιόνισε στην Κεντρική Ελλάδα [εικόνες & βίντεο]

Χιόνισε στην Κεντρική Ελλάδα [εικόνες & βίντεο]

27 Μαρτίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι φλεβών/αρτηριών και έλεγχος καρδιαγγειακού κινδύνου στον Δήμο Κοζάνης

27 Μαρτίου 2026
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

27 Μαρτίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 31 Μαρτίου

27 Μαρτίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: Αναγκαία η ίδρυση νέας σχολικής μονάδας Ειδικής Αγωγής στην Κοζάνη

27 Μαρτίου 2026
Χόρτα καθαρισμός

Υποχρεώσεις ιδιοκτητών για καθαρισμό οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων σύμφωνα με τον Ν. 5281/2026 – Πρόληψη πυρκαγιών στον Δήμο Κοζάνης

27 Μαρτίου 2026
3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ευχαριστήρια επιστολή στο Κουκουλίδειο Ίδρυμα

27 Μαρτίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Φινάλε κανονικής διάρκειας στην Α’ κατηγορία, Αναβληθέντες αγώνες στη Β΄ Κατηγορία

27 Μαρτίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ’ εθνική: Ντέρμπι επιβίωσης, Κοζάνη – Εορδαϊκός

27 Μαρτίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

 15η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

27 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 27 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 15.000 νεκροί, 670.000 κρούσματα κι ακόμη συζητάμε για τον εμβολιασμό

sierafm by sierafm
7 Οκτωβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μία πόλη 15.000 κατοίκων μεγαλύτερη δηλαδή, μεταξύ άλλων, από το Ναύπλιο, τη Ναύπακτο, την Καστοριά, τα Γρεβενά, το Μεσολόγγι, τη Ραφήνα και το Λουτράκι αριθμούν μέχρι σήμερα τα θύματα του κορονοϊού στη χώρα μας. Ο μακρύς κατάλογος των πολιτών, που έχουν χάσει την ζωή τους από επιπλοκές της νόσου τους τελευταίους 19 μήνες, παραπέμπει σε απολογισμό πολεμικής σύγκρουσης ευρείας κλίμακας καταδεικνύοντας το μέγεθος της υγειονομικής απειλής αλλά και την αναγκαιότητα να αυξηθεί άμεσα το ποσοστό των εμβολιασμένων ώστε να ανακοπεί η εξάπλωση της Covid-19 και να περιοριστούν οι θάνατοι μεταξύ των ανεμβολίαστων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το 95.4% των θανάτων ασθενών με κορονοϊό είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ειδικότερα, από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει την ζωή τους 12.523 άτομα άνω των 65 ετών, αριθμός που αντιστοιχεί στο 83,4% των συνολικών θανάτων ενώ στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχουν επιβεβαιωθεί 83.558 κρούσματα ή αλλιώς το 12,6% των συνολικών κρουσμάτων. Στην ηλικιακή κατηγορία 40 – 64 ετών έχουν καταγραφεί 2.375 θάνατοι, ποσοστό 15,8% των συνολικών θανάτων και 240.446 κρούσματα. Οι θάνατοι σε ασθενείς μεταξύ 18-39 ετών είναι 111 ενώ σε αυτές τις ηλικίες εντοπίζεται το μεγαλύτερο ποσοστό νοσήσεων. Οι απώλειες παιδιών και ανηλίκων από επιπλοκές του κορονοϊού είναι 3 με περισσότερα από 90.000 κρούσματα να έχουν διαγνωστεί στην κατηγορία 0 – 17 ετών.

670.000 κρούσματα σε 19 μήνες

Ηταν 03:15 της 12ης Μαρτίου 2020 όταν ο 67χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης άφηνε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου. Ο συνταξιούχος καθηγητής είχε επιστρέψει μαζί με άλλους προσκυνητές από τους Αγίους Τόπους και είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό. Ηταν το πρώτο θύμα της πανδημίας στην Ελλάδα. Από τότε μεσολάβησαν αυστηρά και πρωτόγνωρα περιοριστικά μέτρα με τις λέξεις «καραντίνα» και «lockdown» να ταυτίζονται με την εθνική προσπάθεια περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας και τα επιβεβαιωμένα έως τώρα κρούσματα να ανέρχονται σε 670.000. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονταν δραματικά, οι νοσηλείες στις ΜΕΘ έφτασαν το ΕΣΥ στα όρια του και οι απώλειες νοσούντων με Covid-19 ξεπέρασαν και τις 100 σε ημερήσια βάση.

Την ίδια ώρα, σύσσωμη η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα «σήκωσε μανίκια» και εστίασε όλη την ερευνητική γνώση της στην ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Και τα κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ. Στις 27 Δεκεμβρίου η νοσηλεύτρια του Ευαγγελισμού Ευσταθία Καμπισιούλη γινόταν συμβολικά η πρώτη πολίτης της χώρας, που εμβολιαζόταν κατά της νόσου. Στο δεκάμηνο, που ακολούθησε, το εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα, «Ελευθερία», μετά από μία θεαματική έναρξη και μία ικανοποιητική σταθεροποίηση στη συνέχεια οδηγήθηκε σε κάμψη με αποτέλεσμα 3 στους 10 ενήλικους πολίτες να παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Αυξάνονται ραγδαία οι θάνατοι ανεμβολίαστων

Η διασπορά του κορονοϊού εξακολουθεί με περισσότερα από 2.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κάθε μέρα, ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων βρίσκεται σταθερά σε υψηλά επίπεδα και οι νοσηλείες στις ΜΕΘ είναι μόνιμα άνω των 300 το τελευταίο διάστημα. Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως είναι πως το 90% των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι εξηγώντας και τον υψηλό αριθμό των θανάτων.

Παρόλα αυτά, το σημαντικό τμήμα της κοινωνίας, που δεν έχει προχωρήσει ακόμα στον εμβολιασμό του, δεν πείθεται για την αναγκαιότητα της εμβολιαστικής θωράκισης, που αποτρέπει σε υψηλότατα ποσοστά τη σοβαρή νόσηση και τη νοσηλεία. Ειδικά, τα άτομα των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων, τα οποία σε μεγάλο ποσοστό πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα, και καθυστερούν ή αρνούνται τον εμβολιασμό τους αποτελούν την πιο ευάλωτη κατηγορία, που στην περίπτωση σοβαρής νόσησης έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν αντιμέτωπα με τη διασωλήνωση.

Η μέση ηλικία των ασθενών, που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι τα 66 έτη ενώ το 79.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των διασωληνωμένων είναι και 11 ασθενείς 18-39 ετών και 144, που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-64. Η δυναμική της νόσου αποτυπώνεται στο μέσο όρο των 160 εισαγωγών το τελευταίο επταημέρου με τη μέση ηλικία των κρουσμάτων να είναι τα 39 έτη και τη μέση ηλικία των θανόντων τα 78 έτη.

Πηγή: Reader.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

ΕΟΔΥ: Τα κρούσματα της Πέμπτης 7/10 στη Δυτική Μακεδονία – 2.249 κρούσματα στη χώρα

Next Post

Λαμία: Του άνοιξε το κεφάλι με τσεκούρι – Σε κρίσιμη κατάσταση 30χρονος

Next Post
τσεκουρι

Λαμία: Του άνοιξε το κεφάλι με τσεκούρι - Σε κρίσιμη κατάσταση 30χρονος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Απάντηση στα όσα σχολίασαν η Περιφερειακή Σύμβουλος της μειοψηφίας κα Δαδαμόγια Αικατερίνη στα οποία συνεπικουρεί και ο κ. Κασαπίδης, για την οδική σύνδεση «Μηλιά – Κερασιά»
  • Fuel Pass: Τα πέντε βήματα για να πάρουν την ενίσχυση οι δικαιούχοι, τα εισοδηματικά κριτήρια και η επιδότηση ανά περιοχή
  • Χιόνισε στην Κεντρική Ελλάδα [εικόνες & βίντεο]
  • Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι φλεβών/αρτηριών και έλεγχος καρδιαγγειακού κινδύνου στον Δήμο Κοζάνης
  • Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr