Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός
Γ’ Εθνική: Νίκη για την Κοζάνη- Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
Μαχαίρωσε τον γείτονα, επειδή έκανε φασαρία στο σεξ
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» με χαρά ανακοινώνει την έγκριση του νέου προγράμματος Erasmus+
Στην τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Στίβου μαθητές από την Δυτική Μακεδονία
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης
Πτολεμαΐδα: Είχε στο σπίτι του θερμοκήπιο για κάνναβη
Β Εθνική Γυναικών: Σειρήνες- Νεφέλες την Κυριακή 4 Μαΐου στο γήπεδο Σιάτιστας
Ἱερὰ Πανήγυρις τῆς Ὁσίας Σοφίας τῆς ἐν Κλεισούρᾳ Καστορίας ἀσκησάσης – Πρόγραμμα Ἑορτασμοῦ

Κορονοϊός – Σύψας: Υπάρχουν μεγάλες ελπίδες σε δυο νέα φάρμακα

Μεγάλες ελπίδες υπάρχουν σε δύο νέα φάρμακα στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Νίκο Σύψα.

Το πρώτο φάρμακο, όπως είπε ο κ. Σύψας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, είναι η ρεμδεσιβίρη, αντιιικό φάρμακο για κορονοϊούς, το οποίο βρίσκεται σε κλινική μελέτη φάσεως 3, δηλαδή τελειώνει. «Εντός του Απριλίου θα έχουμε σύντομα τα αποτελέσματα. Εάν είναι ευνοϊκά, το φάρμακο θα βγει σε μαζική παραγωγή και θα είναι διαθέσιμο πιστεύω σε όλους στο τέλος του καλοκαιριού», είπε ο κ. Σύψας.

Τόνισε ότι Έλληνες ασθενείς έχουν ήδη πρόσβαση στο φάρμακο είτε μέσω παρηγορητικής θεραπείας, είτε μέσω ερευνητικού πρωτοκόλλου στο οποίο η Ελλάδα συμμετέχει με 4 κέντρα.

Το δεύτερο φάρμακο, είναι η χλωροκίνη, για την οποία ο κ. Σύψας είπε ότι οι επιστήμονες ακόμη δεν είναι σίγουροι ότι δουλεύει έναντι του κορονοϊού «έχουμε μόνο ενδείξεις» είπε χαρακτηριστικά. Και αυτό το φάρμακο χορηγείται σε Έλληνες ασθενείς που έχουν επιβεβαιωμένα λοίμωξη από τον κορονοϊό, «και σε αυτούς που είναι στο σπίτι και σε αυτούς που μπαίνουν στο νοσοκομείο».

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, υπάρχουν έως και 100 ουσίες που δοκιμάζονται σε κλινικές μελέτες σε διάφορες φάσεις ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο «αλλά όχι τόσο προχωρημένες όπως είναι τα δυο αυτά φάρμακα».

«Το καλό σενάριο είναι ότι το φθινόπωρο θα έχουμε στα χέρια μας ένα αποτελεσματικό φάρμακο για χρήση σε ασθενείς με κορονοϊό», σημείωσε.

Πηγή:reader.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *