• Latest
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος

Κορονοϊός: 1.736 εισαγωγές σε νοσοκομεία σε 7 ημέρες – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

12 Αυγούστου 2021
ΚΤΕΛ

ΚΤΕΛ Κοζάνης: Αλλαγές σε δρομολόγια – Μέσω Ε65 τα δρομολόγια προς Αθήνα και νέες ρυθμίσεις σε Λάρισα, Τρίκαλα, Σέρβια και Πτολεμαΐδα

24 Ιουλίου 2026
Σέρβια: Βροχή και χαλάζι σε Νεράϊδα και Μεταξά.  Εικόνες

Έντονη χαλαζόπτωση, το μεσημέρι της Παρασκευής 24/7, στον Πεντάλοφο Βοΐου (Βίντεο)

24 Ιουλίου 2026
Πανήγυρις Ἱστορικοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Παρασκευῆς Σιάτιστας

Πανήγυρις Ἱστορικοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Παρασκευῆς Σιάτιστας

24 Ιουλίου 2026
Κινητή μονάδα ψυχικής Υγείας

Δύο νέα Κέντρα Ημέρας Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας με Κινητά Κλιμάκια για άτομα με Αυτισμό σε Κοζάνη και Γρεβενά

24 Ιουλίου 2026
«Γυμναζόμαστε Παίζοντας» – Μια όμορφη πρώτη εβδομάδα ολοκληρώθηκε!

«Γυμναζόμαστε Παίζοντας» – Μια όμορφη πρώτη εβδομάδα ολοκληρώθηκε!

24 Ιουλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Εντάσσεται και η Δυτική Μακεδονία στο Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας»

Τρομερό χαλάζι σαν…κορόμηλο έξω από τα Γρεβενά-Δείτε βίντεο μέσω από αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό

24 Ιουλίου 2026
Ο Στάθης Κωνσταντινίδης για την εξαίρεση του sable από το 21ο πακέτο κυρώσεων

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης για την εξαίρεση του sable από το 21ο πακέτο κυρώσεων

24 Ιουλίου 2026
ΔΙΑΔΥΜΑ – 10 χρόνια εκπαιδευτικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στη Δυτική Μακεδονία

ΔΙΑΔΥΜΑ – 10 χρόνια εκπαιδευτικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στη Δυτική Μακεδονία

24 Ιουλίου 2026
UoWM Welcome Points: Η πρώτη στάση για κάθε νέο φοιτητή και νέα φοιτήτρια

UoWM Welcome Points: Η πρώτη στάση για κάθε νέο φοιτητή και νέα φοιτήτρια

24 Ιουλίου 2026
Απαγόρευση καύσης αγροτικών εκτάσεων – υπολειμμάτων καλλιεργειών (καλαμιάς)  

Η καύση των υπολειμμάτων καλλιεργειών: μια πρακτική με σοβαρές επιπτώσεις στο έδαφος, το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα της γεωργίας

24 Ιουλίου 2026
κκε κουτσουμπας

ΚΚΕ: Άλλη μια κυβερνητική φιέστα στη Δυτική Μακεδονία

24 Ιουλίου 2026
γυμνασιο λυκειο σιατιστας

Συγχαρητήριο μήνυμα ΓΕΛ Σιάτιστας “Γεώργιος Παπαγεωργίου” για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

24 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 24 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: 1.736 εισαγωγές σε νοσοκομεία σε 7 ημέρες – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

sierafm by sierafm
12 Αυγούστου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Κόκκινο» χτύπησαν και χθες οι διαγνώσεις νέων κρουσμάτων στην επικράτεια. Συνολικά 3.475 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα καταγράφηκαν σε 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 524.871.

Η αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Δέλτα», η χαλάρωση της τήρησης των μέτρων και ο χαμηλός ρυθμός εμβολιασμών λόγω καλοκαιριού εντείνουν τον προβληματισμό των επιστημόνων για τα επόμενα βήματα. Χθες είχαμε ακόμα 19 θανάτους συμπολιτών μας, ενώ σε διάστημα μίας εβδομάδας (2-8 Αυγούστου) είχαμε 1.376 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας.

Παρόλα αυτά οι επιστήμονες θεωρούν ότι αν παραμείνουμε στο επίπεδο των 3.000-4.000, ακόμα και των 5.000 κρουσμάτων ημερησίως, η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη, καθώς από τη μία τα περισσότερα κρούσματα είναι άτομα νέας ηλικίας, άρα νοσούν ελαφρύτερα και από την άλλη, ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, ειδικά στους ηλικιωμένους, είναι εμβολιασμένοι.

 Καμπανάκι

Ωστόσο η επίτευξη του τείχους ανοσίας έως τέλος Αυγούστου θεωρείται σχεδόν άπιαστη, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη (ΣΚΑΪ). Για αυτό, πρόσθεσε, πρέπει να γίνει μαραθώνιος για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί με την επιστροφή του κόσμου στα αστικά κέντρα.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη σε κάθε περίπτωση να ανακόψει την αλυσίδα της διασποράς, λαμβάνοντας ακόμα πιο συγκεκριμένα και αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Σε αυτό το πλαίσιο, ετοιμάζεται Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα προσέρχονται στους χώρους εργασίας με την υποχρέωση για διπλό τεστ, μοριακό ή ράπιντ, με δικά τους έξοδα. Αυτό θα ισχύσει και για τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 226, με διάμεση ηλικία τα 65 έτη. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.854 ασθενείς, ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 246 (ημερήσια μεταβολή +16,59%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 212 ασθενείς.

Από το σύνολο των 3.475 νέων κρουσμάτων τα 22 είναι εισαγόμενα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Η πλειονότητα των κρουσμάτων (949) εντοπίζεται στην Αττική, ακολουθεί η Κρήτη με 468 και η Θεσσαλονίκη με 284.

Απολογισμός εβδομάδας

Πιο ξεκάθαρη εικόνα της πορείας της πανδημίας δείχνουν τα στοιχεία της εβδομάδας 2 έως 8 Αυγούστου, όταν το ποσοστό θετικότητας έφθασε το 3,05% σε σύνολο 623.985 εργαστηριακών ελέγχων και 0,79% σε σύνολο 709.364 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,47%. Στο ίδιο χρονικό διάστημα οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.376, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.024.

Τρεις νέες θεραπείες

Εν τω μεταξύ, την έναρξη νέων κλινικών δοκιμών παγκοσμίως για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας έναντι της Covid-19 τριών επιπλέον θεραπειών ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Εχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την προσεχή φάση της μελέτης Solidarity, που ονομάζεται Solidarity PLUS και θα δοκιμάσει τρία φάρμακα: την αρτεσουνάτη, μια αγωγή κατά της ελονοσίας στη βαριά μορφή της, την ιματινίμπη, ένα φάρμακο κατά ορισμένων καρκίνων, την ινφλιχιμάβη, μια αγωγή για τις διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος» όπως η νόσος του Κρον ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Οπως είπε, τα φάρμακα αυτά επιλέχθηκαν από ομάδα ανεξάρτητων ειδικών και δήλωσε ότι οι δοκιμές θα διεξαχθούν σε περισσότερα από 600 νοσοκομεία σε 52 χώρες.

«Την περασμένη εβδομάδα, ο ΠΟΥ ειδοποιήθηκε για τα 200 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19, μόλις έξι μήνες μετά το όριο που ξεπεράστηκε των 100 εκατομμυρίων κρουσμάτων. Και γνωρίζουμε ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος», υπογράμμισε ο δρ Τέντρος. «Το ερώτημα αν θα φτάσουμε τα 300 εκατομμύρια και με ποια ταχύτητα θα τα φτάσουμε, εξαρτάται από όλους εμάς. Αν η τρέχουσα πορεία συνεχιστεί, μπορεί να ξεπεράσουμε τα 300 εκατομμύρια καταγεγραμμένα κρούσματα στις αρχές της επόμενης χρονιάς».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου και Οχημάτων για την Αντιμετώπιση Καταστάσεων Εκτάκτων Αναγκών στην Π.Ε. Κοζάνης

Next Post

meteo: Τι προβλέπει για τις βροχές -Τοπικές καταιγίδες σήμερα, πού θα χτυπήσουν

Next Post
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ

meteo: Τι προβλέπει για τις βροχές -Τοπικές καταιγίδες σήμερα, πού θα χτυπήσουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΚΤΕΛ Κοζάνης: Αλλαγές σε δρομολόγια – Μέσω Ε65 τα δρομολόγια προς Αθήνα και νέες ρυθμίσεις σε Λάρισα, Τρίκαλα, Σέρβια και Πτολεμαΐδα
  • Έντονη χαλαζόπτωση, το μεσημέρι της Παρασκευής 24/7, στον Πεντάλοφο Βοΐου (Βίντεο)
  • Πανήγυρις Ἱστορικοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Παρασκευῆς Σιάτιστας
  • Δύο νέα Κέντρα Ημέρας Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας με Κινητά Κλιμάκια για άτομα με Αυτισμό σε Κοζάνη και Γρεβενά
  • «Γυμναζόμαστε Παίζοντας» – Μια όμορφη πρώτη εβδομάδα ολοκληρώθηκε!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr