• Latest
112 Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

Κορωνοϊος: Ειδοποίηση «112» -Γιατί δεν πήραν όλοι το sms, τι αλλαγή χρειάζεται το κινητό

12 Μαρτίου 2020
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Θρίλερ με τον νεκρό αστυνομικό στον Άγιο Δημήτριο – Το ερώτημα που ταλανίζει την ΕΛ.ΑΣ.

12 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2026. Όλο το πρόγραμμα, Περισσότερες από 160 εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του Βοΐου!

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Τετάρτη 12 Αυγούστου

12 Αυγούστου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Συγχαρητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη στο Μίλτο Τεντόγλου

12 Αυγούστου 2026
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στο Κλήμα

12 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: 15 Αύγουστος στη Σιάτιστα – Έθιμο Καβαλάρηδων

Δήμος Βοΐου: 15 Αύγουστος στη Σιάτιστα – Έθιμο Καβαλάρηδων

12 Αυγούστου 2026
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

Στο νοσοκομείο 6χρονος μετά από καταγγελία ότι τον χτύπησε η μητέρα του

12 Αυγούστου 2026
Τραυματισμός 13χρονου σε θαλάσσια παιδική χαρά στη Θάσο

7χρονος κινδύνεψε να πνιγεί γλιστρώντας από φουσκωτό

12 Αυγούστου 2026
μαχαιρι

Μαχαίρωσε τα παιδιά της και έστειλε βίντεο στον πρώην σύζυγό της!

12 Αυγούστου 2026
ΑΥΠΝΙΑ

Δέκα τεχνικές κατά της αϋπνίας – Κοιμηθείτε γρήγορα και με φυσικό τρόπο

12 Αυγούστου 2026
παιδι

Άδεια μητρότητας: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Οι νέες κατηγορίες

12 Αυγούστου 2026
καιρος

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο – Πού και πότε επιστρέφει η ζέστη

12 Αυγούστου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Φρένο στις χρεώσεις στο κινητό τηλέφωνο – Τι αλλάζει στους λογαριασμούς

12 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊος: Ειδοποίηση «112» -Γιατί δεν πήραν όλοι το sms, τι αλλαγή χρειάζεται το κινητό

sierafm by sierafm
12 Μαρτίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
112 Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης
12
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η πρώτη ειδοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης «112», για τον κορωνοϊό, εστάλη χτες το βράδυ.

Το μήνυμα εστάλει αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εκτός των άλλων ανακοίνωσε ότι πλέον η διαχείριση της μεγάλης κρίσης που έχει ξεσπάσει και στη χώρα μας λόγω της μεγάλης διάδοσης του ιού, ανατέθηκε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που θα έχει την συνολική ευθύνη για κοινοποίηση των απαραίτητων οδηγιών στον πληθυσμό και τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών και φορέων και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε κάθε φάση.
Με κορωνοϊό η πρώτη ενεργοποίηση του 112 για το 2020

Η ειδοποίηση αυτή από το 112 ήταν και η πρώτη επίσημη γενική ενεργοποίηση του μετά την ολοκληρωμένη λειτουργία του από την 1-1-2020, (υπήρξε άλλη μία περιορισμένη χρησιμοποίηση του το καλοκαίρι σε περιοχές με «κόκκινο συναγερμό» λόγω πυρκαγιών) και προκάλεσε διάφορα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφενός γιατί συνοδευόταν από έναν ήχο σαν συναγερμό και αφετέρου γιατί δεν έφτασε σε όλα τα κινητά τηλέφωνα.
Κάποιοι δεν έλαβαν το μήνυμα για τον κορωνοϊό

Πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος, ανέφεραν ότι η ειδοποίηση ελήφθη από ένα συντριπτικό ποσοστό των πολιτών, που αγγίζει το 90%, ωστόσο πράγματι ένα μικρό ποσοστό δεν έλαβε το μήνυμα.

Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας, έχουν αρχίσει ήδη την κατηγοριοποίηση των περιπτώσεων που δεν έλαβαν την ειδοποίηση, ώστε να διασφαλίσουν ότι την επόμενη φορά δεν θα υπάρξει κανείς που να μην ενημερωθεί.
Τα «έξυπνα τηλέφωνα»

Ωστόσο, αρμόδιοι παράγοντες της ΓΓΠΠ τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όσοι δεν πήραν το μήνυμα, ανεξάρτητα από τις ενέργειες που γίνονται από τις υπηρεσίες, καλό θα ήταν να κάνουν κάποιες ενέργειες, που πιθανόν να μην έχουν γίνει από όλους τους πολίτες, ώστε να λαμβάνουν πλέον όλες τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης, είτε στο κινητό, είτε στο σταθερό τηλέφωνο, με γραπτό ή φωνητικό μήνυμα, κάτι που εξασφαλίζει την ενημέρωση και όλων των ανθρώπων με ειδικά προβλήματα και αναπηρίες.
Σημειώνεται ότι η χθεσινή ειδοποίηση ελήφθη κατά κύριο λόγο από όσους έχουν τα λεγόμενα «έξυπνα κινητά», τα οποία διαθέτουν το απαραίτητο λογισμικό με την μέθοδο CBS, δηλαδή μέσω κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Τι κάνουμε εάν δεν πήραμε το sms για τον κορωνοϊο

Για να διασφαλιστεί όμως και σε αυτά τα τηλέφωνα η λήψη των ειδοποιήσεων πρέπει να κατεβάσουν ένα πρόγραμμα.
Όσοι δεν έχουν τέτοια τηλέφωνα πρέπει να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα του 112 ώστε να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις με SMS, ή με φωνητικά μηνύματα σε κινητά και σταθερά, όπως προαναφέραμε.
Για να γίνει αυτό, πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ και στην πλατφόρμα του 112 και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για κάθε περίπτωση.
Οι οδηγίες αφορούν πρώτον τους κατόχους «έξυπνων κινητών», οι οποίοι πρέπει να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις πατώντας την ένδειξη που αναφέρει «ορισμένες ρυθμίσεις», η οποία τους βγάζει στην επόμενη σελίδα, όπου υπάρχουν όλοι οι τύποι των κινητών και τους καθοδηγεί λεπτομερώς.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/inline-images/sms_2.jpg

Όσοι δεν έχουν «έξυπνα κινητά», πηγαίνουν στην ένδειξη «εγγραφή» της πλατφόρμας και συμπληρώνουν τα στοιχεία και τον τρόπο που επιθυμούν να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η χτεσινή ειδοποίηση για τον κορωνοϊό περιείχε γενικές οδηγίες προφύλαξης και μέτρων στα ελληνικά και αγγλικά. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Οδηγίες για κορωνοϊό, ευπαθείς ομάδες: Μείνετε σπίτι όσο γίνεται περισσότερο. Γενικός πληθυσμός: Μείνετε σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης. Αν έχετε συμπτώματα, μιλήστε με γιατρό πριν πάτε νοσοκομείο. Τηρείτε κανόνες υγιεινής. Μην βάζετε εσάς και τους άλλους σε κίνδυνο».

Πηγή: iefimerida.gr

Previous Post

Κορονοϊός: Υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για παροχές και βεβαιώσεις στον ΟΑΕΔ

Next Post

Κορωνοϊός: Πρώτος νεκρός στην Ελλάδα -Ποιος ήταν ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης από την Αμαλιάδα

Next Post
κορονοιος

Κορωνοϊός: Πρώτος νεκρός στην Ελλάδα -Ποιος ήταν ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης από την Αμαλιάδα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Θρίλερ με τον νεκρό αστυνομικό στον Άγιο Δημήτριο – Το ερώτημα που ταλανίζει την ΕΛ.ΑΣ.
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Τετάρτη 12 Αυγούστου
  • Συγχαρητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη στο Μίλτο Τεντόγλου
  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στο Κλήμα
  • Δήμος Βοΐου: 15 Αύγουστος στη Σιάτιστα – Έθιμο Καβαλάρηδων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr