• Latest
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος

Κορωνοϊός: Δείτε τον «χάρτη» των νοσηλειών – Ποια νοσοκομεία σηκώνουν ακόμη μεγάλο βάρος

23 Ιουνίου 2021
Σιάτιστα: Φωτογραφία μιας άλλης εποχής

Σιάτιστα: Φωτογραφία μιας άλλης εποχής

11 Ιουλίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

65χρονος πέθανε μπροστά στην οικογένειά του σε ξενοδοχείο

11 Ιουλίου 2026
αστυνομια, ασθενοφορο

Νεκρή 15χρονη από τη σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

11 Ιουλίου 2026
υπολογιστης

Πάνω από 42.000 αρχεία παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης εντοπίστηκαν σε ιστοσελίδα

11 Ιουλίου 2026
φορολογια

Ξεκινά η ρύθμιση των 72 δόσεων -Ποιοι μπορούν να ενταχθούν

11 Ιουλίου 2026
φορολογια

Δόθηκε παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

11 Ιουλίου 2026
ΕΓΝΑΤΙΑ

Εγνατία Οδός: Τρία αυτοκίνητα πήγαιναν ανάποδα

11 Ιουλίου 2026
ΚΑΡΔΙΑ

Καρδιακές παθήσεις και ψυχικές διαταραχές: Ένας φαύλος κύκλος…

11 Ιουλίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων και μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

«Κλειδώνει» καύσωνας στην Ελλάδα – Πότε έρχεται ραγδαία άνοδος της θερμοκρασίας

11 Ιουλίου 2026
Ryanair: Η συγκλονιστική μαρτυρία της συζύγου του 60χρονου για το θρίλερ στον αέρα – «Το μισό του σώμα ήταν εκτός παραθύρου»

Ryanair: Η συγκλονιστική μαρτυρία της συζύγου του 60χρονου για το θρίλερ στον αέρα – «Το μισό του σώμα ήταν εκτός παραθύρου»

11 Ιουλίου 2026
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Νέες ταυτότητες: Τι αλλάζει από 3 Αυγούστου, πώς θα επηρεαστούν όσοι… αργήσουν

11 Ιουλίου 2026
Δήλωση της Όλγας Μαρκογιαννάκη, Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ, για τη 13η σύνταξη

Δήλωση της Όλγας Μαρκογιαννάκη, Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ, για τη 13η σύνταξη

10 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Δείτε τον «χάρτη» των νοσηλειών – Ποια νοσοκομεία σηκώνουν ακόμη μεγάλο βάρος

sierafm by sierafm
23 Ιουνίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πού νοσηλεύονται οι περισσότεροι ασθενείς – Πόσες εισαγωγές έγιναν το περασμένο 24ωρο

Η αποκλιμάκωση της επιδημίας αποτυπώνεται συνεχώς στους σχετικούς δείκτες, γεγονός που όπως επισήμανε κατά τη χθεσινή ενημέρωση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου, αποδίδεται στην αυξανόμενη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας αλλά και στον καλό καιρό – που θα είναι σύμμαχος στην επιχείρηση καταστολής του κορωνοϊού για τους επόμενους μήνες.

Τα στοιχεία για τις νοσηλείες ασθενών με σοβαρή λοίμωξη covid-19 παραπέμπουν σε εκείνα του περασμένου Οκτωβρίου – χωρίς όμως να προοιωνίζονται έξαρση όπως συνέβη τότε. Χθες καταγράφηκαν 53 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας, όσες καταγράφονταν σε ένα μεσαίας δυναμικότητας νοσοκομείο της Αττικής προ διμήνου.

Ο μεγαλύτερος αριθμός εισαγωγών καταγράφηκε σε νοσοκομεία της Αττικής, όπως συμβαίνει σταθερά τους τελευταίους τρεις μήνες. Ωστόσο επρόκειτο για…μονοψήφιους αριθμούς που ουδεμία σχέση είχαν με τα εκατοντάδες περιστατικά που υποδέχονταν οι υγειονομικοί εργαζόμενοι. Ενδεικτικά, στο «Αττικόν» έγιναν 6 εισαγωγές, στον «Ευαγγελισμό» 5, στο «Σωτηρία» 3, στο «Αμαλία Φλέμινγκ» 4 εισαγωγές.

Η υποχώρηση του «φράγματος» των 1.000 νοσηλευομένων είναι θέμα ωρών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα νοσηλευτικά ιδρύματα και τις αντοχές των εργαζομένων έπειτα από την πολύμηνη μάχη με τον κορωνοϊό, σε απλές κλίνες και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, στα νοσοκομεία βρίσκονται 1.009 ασθενείς, με τους 628 να νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και τους 381 σε Μονάδες – από αυτούς οι 277 διασωληνωμένοι.

Το νοσοκομείο, που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος, είναι το «Σωτηρία» – νοσηλεύονται 114 ασθενείς στις κλινικές του και άλλοι 71 στις Μονάδες.

Στον «Ευαγγελισμό» παραμένουν ακόμη 25 ασθενείς στις κλινικές και 24 σε Μονάδες.

Μερικές δεκάδες ασθενείς παλεύουν με τον κορωνοϊό και τις επιπλοκές του στα δύο νοσοκομεία της Αττικής που κλήθηκαν εσπευσμένα να νοσηλεύσουν αποκλειστικά ασθενείς με λοίμωξη covid τον περασμένο Μάρτιο, ο «Ερυθρός Σταυρός» και το «Σισμανόγλειο» – ειδικότερα νοσηλεύουν 31 και 34 ασθενείς αντίστοιχα.

Στα νοσοκομεία «Γεννηματάς» και «Αλεξάνδρα» δεν υπάρχουν πια ασθενείς στις ΜΕΘ, οι οποίες έχουν παραχωρηθεί και πάλι για τις ανάγκες όλων των ασθενών. Στις απλές κλίνες νοσηλεύονται 21 και 12 ασθενείς σε καθένα ένα από τα προαναφερθέντα νοσοκομεία.

Στο «Αττικόν» και το «Θριάσιο»,τα νοσοκομεία κορωνοϊού για τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, έχουν επίσης μειωθεί δραστικά οι νοσηλευόμενοι. Χθες στο «Αττικόν» νοσηλεύονταν 17 ασθενείς στην κλινική και 10 στη ΜΕΘ και στο «Θριάσιο» 15 και 8 αντίστοιχα. Στο «Τζάνειο» βρίσκονται 22 ασθενείς σε απλές κλίνες και άλλοι 8 νοσηλεύονται στη Μονάδα του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης επίσης έχει εξομαλυνθεί σημαντικά η κατάσταση. Ενδεικτικά, στο ΑΧΕΠΑ βρίσκονται 4 ασθενείς σε απλές κλίνες και 21 σε Μονάδες, στο Ιπποκράτειο 14 ασθενείς σε κλινικές και 9 σε ΜΕΘ, στο «Παπαγεωργίου» άλλοι 12 ασθενείς.

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται 8 ασθενείς, στης Καβάλας 5, στης Κατερίνης 10.

Άλλοι 18 ασθενείς παραμένουν στα νοσοκομεία Μαμάτσειο Κοζάνης και Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας.

Σημαντικός αριθμός ασθενών παραμένει στα νοσοκομεία της Αχαϊας. Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 68 ασθενείς και άλλοι 18 στις Μονάδες του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας».

Με 16 ασθενείς λόγω κορωνοϊού βρίσκεται το Γενικό νοσοκομείο Λάρισας και με άλλους 19, κυρίως σε ΜΕΘ, το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.

Τέλος, 20 ασθενείς με λοίμωξη covid νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χανίων και άλλοι 11 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Πηγή: ygeiamou.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Συνεδριάζει εκτάκτως η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Πέμπτη 24 Ιουνίου

Next Post

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | 1η Επιστημονική Συνάντηση Υποψήφιων Διδακτόρων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Next Post
πανεπιστημιο

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | 1η Επιστημονική Συνάντηση Υποψήφιων Διδακτόρων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Φωτογραφία μιας άλλης εποχής
  • 65χρονος πέθανε μπροστά στην οικογένειά του σε ξενοδοχείο
  • Νεκρή 15χρονη από τη σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο
  • Πάνω από 42.000 αρχεία παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης εντοπίστηκαν σε ιστοσελίδα
  • Ξεκινά η ρύθμιση των 72 δόσεων -Ποιοι μπορούν να ενταχθούν

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr