• Latest
κορονοιος, εξεταση

Κορωνοϊός: Ποιοι πολίτες χωρίς συμπτώματα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ

6 Μαΐου 2020
Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού σε Ασπρούλα και Σήμαντρο

30 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑΚ: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

30 Ιουλίου 2026
Έκθεση ζωγραφικής και χειροποίητων δημιουργιών από τη Χριστίνα Καπάντζου στον Αστακό

Έκθεση ζωγραφικής και χειροποίητων δημιουργιών από τη Χριστίνα Καπάντζου στον Αστακό

30 Ιουλίου 2026
Προσφυγή πολιτών για την κατεδάφιση ενεργειακών υποδομών λιγνιτικών μονάδων στη Δ. Μακεδονία

Προσφυγή πολιτών για την κατεδάφιση ενεργειακών υποδομών λιγνιτικών μονάδων στη Δ. Μακεδονία

30 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2026. Όλο το πρόγραμμα, Περισσότερες από 160 εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του Βοΐου!

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό Καλοκαίρι –Πλούσιο πρόγραμμα την Παρασκευή 31 Ιουλίου

30 Ιουλίου 2026
ΑΥΠΝΙΑ

Γιατί ξυπνάμε στις 3 ή 4 τα ξημερώματα και δεν μπορούμε να ξανακοιμηθούμε

30 Ιουλίου 2026
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Καθημερινές συνήθειες για να ρίξετε το σάκχαρο

30 Ιουλίου 2026
Σκύλος δάγκωσε ταχυδρόμο – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του ζώου

Σκύλος έστειλε 6χρονο στο νοσοκομείο! Τραυματίστηκε και η μητέρα προσπαθώντας να το σώσει!

30 Ιουλίου 2026
απατη

Νέα απάτη με δήθεν πρόβλημα στα στοιχεία ταυτότητας! Τι να προσέξετε

30 Ιουλίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Έσωσαν 12χρονο που έβγαλαν λιπόθυμο από τη θάλασσα!

30 Ιουλίου 2026
συνταξιουχοι, συνταξη

Συνταξιούχοι: Ποιοι θα πάρουν από 22 ευρώ ως 50 ευρώ τον μήνα & πότε

30 Ιουλίου 2026
ΧΡΗΜΑ ΚΕΡΜΑΤΑ ΕΥΡΩ

Τι συμβαίνει με το κέρμα των 2 ευρώ

30 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 30 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Ποιοι πολίτες χωρίς συμπτώματα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ

sierafm by sierafm
6 Μαΐου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
κορονοιος, εξεταση
4
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τις ειδικές ομάδες ανθρώπων που θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό ενώ δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, περιέγραψε την Τρίτη ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Πρόκειται για άτομα τα οποία επιβάλλεται να γίνεται το τεστ και δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ελέγχου του πληθυσμού το οποίο έχει αναπτύξει ο ΕΟΔΥ και το εφαρμόζει μέσω των Κινητών Ομάδων Υγείας.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής αυτή τη στιγμή, τα διαγνωστικά κριτήρια τα οποία η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έχει επεξεργαστεί, θα εκδοθούν κάποια στιγμή από τον ΕΟΔΥ και αφορούν τη νέα φάση της νόσου.

Δεν περιλαμβάνουν έλεγχο σε ασυμπτωματικούς, παρά μόνο σε συγκεκριμένα σενάρια και σίγουρα όχι το σενάριο που περιγράφεται από την αγαπητή δημοσιογράφο.

 Συγκεκριμένα, «αφορούν ανθρώπους οι οποίοι μπαίνουν στο νοσοκομείο, άνθρωποι οι οποίοι είναι επαφές ανθρώπων οι οποίοι πρέπει να επιστρέψουν στο νοσοκομείο για να εργαστούν, αφορούν ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν σε ευαίσθητους χώρους ή εισάγονται σε ευαίσθητους χώρους, όπως μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μια Μονάδα μεταμοσχευμένων, καρκινοπαθείς οι οποίοι υποφέρουν από κακοήθεια και πρέπει να αρχίσουν τη χημειοθεραπεία τους, την ακτινοθεραπεία τους. Τέτοιες κατηγορίες ανθρώπων αφορούν τα ασυμπτωματικά τεστ και φυσικά επιδημίες σε κλειστούς χώρους, το έχουμε ζήσει αυτό τις τελευταίες εβδομάδες, όπως χώρους φιλοξενίας προσφύγων και άλλους», αναφέρει ο κ. Τσιόδρας.

Οι έλεγχοι θα γίνονται λοιπόν με αυτά τα κριτήρια και με μια ιεράρχηση. «Δεν έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε 10.000.000 Έλληνες κάθε μέρα, είναι αδύνατον. Και θα προστατεύσουμε αυτά τα νέα κριτήρια που είναι πολύ διευρυμένα και αφορούν οποιονδήποτε άνθρωπο έχει συμπτώματα συμβατά με τον ιό και προσέρχεται στο νοσοκομείο ή στον γιατρό του. Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει κυρίως αυτή την στιγμή, ώστε να γίνει η κατάλληλη ιχνηλάτηση, η κατάλληλη απομόνωση, η κατάλληλη καραντίνα και ο περιορισμός της διασποράς».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανέφερε ότι τα κριτήρια του διαγνωστικού ελέγχου στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα είναι τα ίδια σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την επικράτεια και βεβαίως καταγράφονται και τα θετικά κρούσματα από ιδιωτικές δομές στο σύνολο των κρουσμάτων που καταγράφονται στην χώρα.

«Έχουμε δώσει οδηγίες προς τα νοσοκομεία, και τα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσοκομεία, έτσι ώστε κατά την διάρκεια του προεγχειρητικού ελέγχου, πριν γίνει ένα τακτικό χειρουργείο, διότι βρισκόμαστε σε φάση που έχουν ξεκινήσει να επαναλειτουργούν τα τακτικά χειρουργεία που είχαν διακοπεί την προηγούμενη περίοδο, να γίνεται η διεξαγωγή του τεστ» ανέφερε ο υφυπουργός.

Συμπλήρωσε κόμη ότι σε ό,τι αφορά τον δημόσιο τομέα δεν υπάρχει κανένα θέμα, ενώ στον ιδιωτικό τομέα, ο προεγχειρητικός έλεγχος προβλέπεται και υπολογίζεται στην διαδικασία του κλειστού ενοποιημένου νοσηλίου, το οποίο αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές.

Σχετικά με τις Κινητές Ομάδες Υγείας, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι το πρώτο διήμερο λειτουργίας τους, δηλαδή Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Μαΐου, περίπου 20 μονάδες την ημέρα δραστηριοποιήθηκαν στην Αθήνα και εκτός Αθηνών και τα δείγματα τα οποία συλλέχθηκαν ήταν περίπου 1.000.Τα κριτήρια είναι συγκεκριμένα και αφορούν έλεγχο σε ευπαθείς ομάδες ενώ υπάρχει το χρονοδιάγραμμα και το πλάνο, έτσι ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι 500 κινητές ομάδες να είναι σε πλήρη ανάπτυξη.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Στους 147 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορονοϊό – Κατέληξε 89χρονη στο Σωτηρία

Next Post

Του έριξε υπνωτικό στο κρασί και του σήκωσε χρήματα με την κάρτα

Next Post
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΜ

Του έριξε υπνωτικό στο κρασί και του σήκωσε χρήματα με την κάρτα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού σε Ασπρούλα και Σήμαντρο
  • ΔΕΥΑΚ: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών
  • Έκθεση ζωγραφικής και χειροποίητων δημιουργιών από τη Χριστίνα Καπάντζου στον Αστακό
  • Προσφυγή πολιτών για την κατεδάφιση ενεργειακών υποδομών λιγνιτικών μονάδων στη Δ. Μακεδονία
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό Καλοκαίρι –Πλούσιο πρόγραμμα την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  2. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  4. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  5. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr