• Latest
Νίκος Χαρδαλιάς

Κορωνοϊός: Προβληματίζουν οι τοπικές εστίες – Επιστρέφει σήμερα η ενημέρωση από τον Χαρδαλιά

21 Ιουλίου 2020
Φλώρινα: Πειραματικά γεωθερμικά θερμοκήπια από το Τμήμα Γεωπονίας

Η υδροπονία ανοίγει έναν νέο δρόμο για τη Δυτική Μακεδονία

27 Ιουλίου 2026
GO Alive: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στην Αιανή – 31/07 – 03/08/2026

GO Alive: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στην Αιανή – 31/07 – 03/08/2026

27 Ιουλίου 2026
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 57χρονος μεθυσμένος οδηγός για υπερβολική ταχύτητα, σε περιοχή της Καστοριάς

27 Ιουλίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

214 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος στη Δυτική Μακεδονία

27 Ιουλίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Να διορθωθεί ο άδικος οριζόντιος κόφτης, ώστε να μην αποκλειστούν τα σπίτια στα χωριά από τη δράση “Ανακαίνιση Κατοικίας”»

27 Ιουλίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Διασύνδεση ορεινών οικισμών Χρυσαυγής και Τρίκορφου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Διασύνδεση ορεινών οικισμών Χρυσαυγής και Τρίκορφου

27 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Αποτελέσματα επιλογής βρεφών και νηπίων των Παιδικών Βρεφικών και Βρεφονηπιακών σταθμών Δήμου Κοζάνης

27 Ιουλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Σύλληψη για -6- άτομα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας για κατοχή ναρκωτικών

27 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Fiesta Voio 2026 – Τέσσερις ημέρες μουσικής, κατασκήνωσης και δράσεων στον Αλιάκμονα

Δήμος Βοΐου: Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Fiesta Voio 2026 – Τέσσερις ημέρες μουσικής, κατασκήνωσης και δράσεων στον Αλιάκμονα

27 Ιουλίου 2026
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Έργα οδικής ασφάλειας και υποδομών

27 Ιουλίου 2026
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο

27 Ιουλίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο Βοΐου την Πέμπτη 30.07.2026

27 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Προβληματίζουν οι τοπικές εστίες – Επιστρέφει σήμερα η ενημέρωση από τον Χαρδαλιά

sierafm by sierafm
21 Ιουλίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
Νίκος Χαρδαλιάς
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αττική και Θεσσαλονίκη προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία στους ειδικούς – Τι αλλάζει από τα μεσάνυχτα στα χερσαία σύνορα

Με τις -λίγες- εστίες της επιδημίας του κορωνοϊού που επιμένουν και με τα ελεγχόμενης ροής εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού εισήλθε η χώρα στην τέταρτη, προτελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ενός μήνα που απέκτησε το εφετινό πρωτόγνωρο καλοκαίρι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, κρίσιμα για τη δημόσια υγεία και την οικονομία. Στο πλαίσιο αυτο, μάλιστα, στη 1 το μεσημέρι ξεκινούν εκ νέου οι ενημερώσεις για επιχειρησιακά ζητήματα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ο απολογισμός του τρέχοντα μήνα περιλαμβάνει 624 επιβεβαιωμένα περιστατικά της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων περίπου τα μισά είναι εισαγόμενα. Μάλιστα, η πλειονότητα των ειςαγόμενων κρουσμάτων έχει εντοπιστεί στον Προμαχώνα, και αφορά τουρίστες από τις όμορες βαλκανικές χώρες. Χθες αναφέρθηκαν 11 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 5 ήταν εισαγόμενα. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μειωμένος αριθμός εισαγόμενων κρουσμάτων.

Στην εγχώρια διαδρομή του ο κορωνοιός κινείται με μικρή ταχύτητα κυρίως στην ηπειρωτική χώρα, έχοντας δημιουργήσει μικρές επιδημικές εστίες στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, στην Καστοριά και την Ξάνθη. Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι ειδικοί τείνουν να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Ιούλιος θα κλείσει με σταθεροποιητική τάση, με επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης και δεν θα συνεχίσει την ανοδική πορεία που τον χαρακτήρισε τις πρώτες εβδομάδες.

Η εστία της Ξάνθης παραμένει ενεργή για περισσότερες από 7 εβδομάδες, έχοντας δώσει εκατοντάδες επιβεβαιωμένα περιστατικά. Μικρότερη συρροή κρουσμάτων εντοπίστηκε στις αρχές Ιουλίου και στην δυτική Μακεδονία, με την Καστοριά και την Κοζάνη να μετρούν περισσότερα από 40 κρούσματα. Μάλιστα στη συγκεκριμένη εστία αναφέρθηκαν 4 περιστατικά ως “ορφανά”, γεγονός που κινητοποίησε τους ειδικούς για την ιχνηλάτηση.

Ωστόσο, οι εστίες που προβλημάτισαν περαιτέρω τους ειδικούς ήταν εκείνες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Τα πρώτα κρουσματα άρχισαν να καταγράφονται πριν απο περίπου δέκα ημέρες, κι αυτο συνεχίστηκε με σταθερό συνεχόμενο ρυθμό. Πλέον τα κρούσματα εχουν αγγίξει την εκατοντάδα στην Αττική, ενώ τη δυναμική του κορωνοϊού δείχνουν και τα στοιχεία των νοσηλευόμενων.

Περί τους 20 ασθενείς νοσηλεύονται στα 4 μεγάλα νοσοκοκμεία αναφοράς κορωνοϊού της Αττικής -πλην των ΝΙΜΤΣ, Παμμακάριστος και Αγία Βαρβάρα που είναι προορισμένα να νοσηλευουν ασθενείς με κορωνοϊό, πλην όμως στην παρούσα συγκυρία είναι νοσοκομεία “ελεύθερα κορωνοϊού”.

Συνολικά στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 80 ασθενείς, από τους οποίους οι 31 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Αυξημένης Φροντίδας, Θαλάμους αρνητικής πίεσης κα.

Μέχρι χθες 12 άνθρωποι ήταν διασωληνωμένοι, εκ των οποίων μόλις οι 2 ήταν ηλικίας άνω των 65 χρόνων. Οι 2 συγκαταλέγονταν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 χρόνων και οι 8 στην ηλικία των 40-64 χρόνων, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των ειδικών ότι οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες έχουν υιοθετήσει τους κανόνες προφύλαξης οπότε δεν μολύνονται πλέον τόσο εύκολα και δεν νοσούν όσο τους πρώτους μηνες της πανδημίας. Και ότι αντίθετα φαίνεται να εκτίθενται πιο εύκολα στον κορωνοιό τα άτομα παραγωγικής ηλικίας.

Πηγή:protothema.gr
Tags: ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
Previous Post

ΟΑΕΔ: Έρχονται προγράμματα με 129.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του χρόνου

Next Post

Αναδρομικά: Πώς θα καταβληθούν στους παλαιούς συνταξιούχους

Next Post
ΣΥΝΤΑΞΗ

Αναδρομικά: Πώς θα καταβληθούν στους παλαιούς συνταξιούχους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Η υδροπονία ανοίγει έναν νέο δρόμο για τη Δυτική Μακεδονία
  • GO Alive: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στην Αιανή – 31/07 – 03/08/2026
  • Συνελήφθη 57χρονος μεθυσμένος οδηγός για υπερβολική ταχύτητα, σε περιοχή της Καστοριάς
  • 214 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος στη Δυτική Μακεδονία
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Να διορθωθεί ο άδικος οριζόντιος κόφτης, ώστε να μην αποκλειστούν τα σπίτια στα χωριά από τη δράση “Ανακαίνιση Κατοικίας”»

Πρόσφατα σχόλια

  1. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  2. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  4. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  5. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr