• Latest
μασκα, κορονοιος

Κορωνοϊός: 6 μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε για τις μάσκες

1 Σεπτεμβρίου 2020
Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

8 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Πρωτοφανές περιστατικό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Εφημερεύων ειδικός γιατρός φέρεται να αρνείται να εξετάσει γυναίκα-ασθενή αν και αυτό κρίθηκε αναγκαίο άμεσα από την παθολόγο-Εξετάζει και μήνυση ο σύζυγός της

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Σερβίων: Υπογραφή σύμβασης για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Δ.Κ. Τρανοβάλτου

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Στάθη Χατζηιωαννίδη

8 Αυγούστου 2025
Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

8 Αυγούστου 2025
Την Κυριακή, 18 Αυγούστου, στο Ύψωμα Αννίτσα, η Ετήσια Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

Στις 17 Αυγούστου στο Ύψωμα Αννίτσα η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Κυριακή 10 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Σάββατο 09 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Φτωχότερη η οικογένεια του Σπάρτακου. Καλό ταξίδι φίλε Χάρη

8 Αυγούστου 2025
ηλικιωμένοι

Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο – Το φαινόμενο της «ραγισμένης καρδιάς» ισχύει και εξηγείται επιστημονικά

8 Αυγούστου 2025
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Στιγμές τρόμου για 21χρονη φοιτήτρια: Την ξυλοκόπησε άγρια οδηγός ταξί

8 Αυγούστου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ασυνήθιστη υπόθεση revenge porn: Πρώην σύζυγος και πεθερά του έστειλαν ταχυδρομικώς «ακατάλληλες» φωτογραφίες του

8 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Ζευγάρι άρπαξε τσάντα με 2.000 ευρώ από τουαλέτα καταστήματος

8 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορωνοϊός: 6 μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε για τις μάσκες

sierafm by sierafm
1 Σεπτεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
μασκα, κορονοιος
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι μάσκες μπορεί να είναι ενοχλητικές, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα μέτρα προστασίας που διαθέτουμε εναντίον του νέου κορωνοϊού. Αρκεί να χρησιμοποιούνται σωστά και από όλους όσους πρέπει.

Ο κορωνοϊός Covid-19 έχει φέρει τις προστατευτικές μάσκες προσώπου στη ζωή μας, για τις οποίες πολλά λέγονται και… γίνονται. Παρά τις έντονες διαμάχες στο διαδίκτυο και τις διαδηλώσεις εναντίον τους, η επιστήμη που υποστηρίζει τη χρήση τους είναι ισχυρή και συγκεκριμένη.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως οι μάσκες προστατεύουν εμάς και τους γύρω μας, επιβραδύνοντας την διασπορά του νέου ιού.

Τότε γιατί πολλοί επιμένουν να πιστεύουν άλλα ντ’ άλλων γι’ αυτές; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου… Στη συνέχεια παρατίθενται ορισμένες απόψεις για τις μάσκες οι οποίες απεδείχθησαν τεράστιοι μύθοι.

Μύθος: Όποιος είναι μολυσμένος από κορωνοϊό δεν πρέπει να φορά μάσκα, για να μην ξαναεισπνέει τα μόρια του ιού που εκπέμπει με την αναπνοή του.

Η αλήθεια: Ο ισχυρισμός αυτός είχε διατυπωθεί σε ένα βίντεο με θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό, το οποίο έχει καταρριφθεί από την επιστήμη. Δεν υπάρχει καμία απολύτως επιστημονική ένδειξη ότι είναι δυνατόν να συμβεί ποτέ αυτό, κατά την μικροβιολόγο Dr. Miryam Wahrman, καθηγήτρια Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο William Paterson, στο Νιου Τζέρσι. Ούτε είναι δυνατό να ενεργοποιηθεί εκ νέου ο κορωνοϊός στον οργανισμό ενός ανθρώπου που νοσεί από αυτόν.

Μύθος: Η μάσκα είναι επικίνδυνη, γιατί αυξάνει το διοξείδιο του άνθρακα στον οργανισμό.

Η αλήθεια: Αυτός είναι ένας μύθος που τον πιστεύει το τουλάχιστον 54% των ενηλίκων, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση στις ΗΠΑ. Είναι προφανές ότι αν ίσχυε, δεν θα είχε επιζήσει στο διάβα των αιώνων ούτε ένας χειρουργός ή άλλο μέλος του προσωπικού των χειρουργείων. Οι χειρουργικές (ιατρικές) μάσκες και οι υφασμάτινες μάσκες που πρέπει να φοράμε, δεν μειώνουν τον κορεσμό οξυγόνου στον οργανισμό. Ούτε επιδεινώνουν αναπνευστικά προβλήματα, όπως το άσθμα. Επί του θέματος τοποθετήθηκε προσφάτως και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.

Μύθος: Εφ’ όσον ο κορωνοϊός δεν προκαλεί συμπτώματα, οι μάσκες δεν είναι απαραίτητες.

Η αλήθεια: Μελέτες έχουν δείξει πως το περίπου 40% των ανθρώπων που μολύνονται από τον κορωνοϊό είναι ασυμπτωματικοί. Οι ασυμπτωματικοί φορείς του τον μεταδίδουν σε άλλα άτομα, δίχως καν να γνωρίζουν σε πολλές περιπτώσεις ότι είναι οι ίδιοι μολυσμένοι. Ακόμα, δε, και όσοι εκδηλώνουν τελικά συμπτώματα της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός, ήταν για ένα διάστημα ασυμπτωματικοί και μεταδοτικοί φορείς του. Κάπως έτσι διασπείρονται τα επονομαζόμενα «ορφανά κρούσματα» του κορωνοϊού, τα οποία στη χώρα μας ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες. Επομένως, οι μάσκες είναι απαραίτητες και  σε όσους δεν έχουν συμπτώματα.

Μύθος: Μόνο οι ευπαθείς ομάδες χρειάζονται μάσκες. Ο κορωνοϊός δεν είναι επικίνδυνος για τους νέους και υγιείς.

Η αλήθεια: Το γεγονός ότι ο κορωνοϊός κοστίζει τη ζωή κυρίως ανθρώπων μεγάλης ηλικίας ή/και ατόμων με χρόνια υποκείμενα προβλήματα υγείας, δεν σημαίνει πως όλοι οι άλλοι έχουν ανοσία. Έχουν πεθάνει και νέοι και κατά τα άλλα υγιείς άνθρωποι εξαιτίας του. Ουδείς γνωρίζει πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του αν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό. Το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο, για να επιδίδεται κάποιος σε ανόητους πειραματισμούς (και λεονταρισμούς). Και τέλος πάντων για να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες από τον κορωνοϊό, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι η χρήση μάσκας από όλους.

Μύθος: Εφ’ όσον φοράω μάσκα, μπορώ με ασφάλεια να βρίσκομαι σε χώρους με πολλά άτομα.

Η αλήθεια: Μόνο οι μάσκες δεν αρκούν για να αναχαιτιστεί ο νέος κορωνοϊός. Μελέτες έχουν δείξει πως ο συνδυασμός τους με την τήρηση της απόστασης ασφαλείας των 2 μέτρων και το καλό πλύσιμο των χεριών, είναι αυτός που μειώνει αποτελεσματικότερα τη διασπορά του ιού. Ο συνδυασμός των μέτρων προστασίας μειώνει επίσης σημαντικά τους θανάτους από τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Μύθος: Εφ’ όσον η μάσκα καλύπτει το στόμα, ο κορωνοϊός δεν μπορεί να μας μολύνει.

Η αλήθεια: Ο κορωνοϊός Covid-19 μας μολύνει πολύ εύκολα από τη μύτη, όπως έδειξε και πρόσφατη μελέτη. Στην πραγματικότητα, η μύτη αποτελεί το τμήμα της αναπνευστικής οδού που μολύνεται πιο εύκολα από τον επικίνδυνο ιό. Επομένως, φροντίστε η μάσκα να καλύπτει και τη μύτη και το στόμα σας (μέχρι κάτω από το πιγούνι σας).

Πηγή:iatropedia.gr

Tags: μασκα
Previous Post

7 σημάδια που δείχνουν ότι τρώτε πολλή ζάχαρη

Next Post

Οι πιο συχνές αιτίες αν χάνεις μαλλιά…Πότε είναι φυσιολογική, πότε πρέπει να το ψάξεις

Next Post
μαλλια

Οι πιο συχνές αιτίες αν χάνεις μαλλιά...Πότε είναι φυσιολογική, πότε πρέπει να το ψάξεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»
  • Πρωτοφανές περιστατικό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Εφημερεύων ειδικός γιατρός φέρεται να αρνείται να εξετάσει γυναίκα-ασθενή αν και αυτό κρίθηκε αναγκαίο άμεσα από την παθολόγο-Εξετάζει και μήνυση ο σύζυγός της
  • Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Στάθη Χατζηιωαννίδη
  • Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας
  • Στις 17 Αυγούστου στο Ύψωμα Αννίτσα η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr