• Latest
govapp, κινητο

Κορωνοϊός: Aνοιξαν τα site για τεστ, ραντεβού, ενημέρωση

23 Δεκεμβρίου 2020
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Ζεμπιλιάδου: Η Ηθική και Νομική Αντίφαση του Σχεδίου Στάση

1 Ιουλίου 2026
Καραμπίνα

Αποζημίωση 360.000 ευρώ στην οικογένεια 15χρονου θύματος θανατηφόρου περιστατικού με καραμπίνα

1 Ιουλίου 2026
απατη

40.000 ευρώ άρπαξαν απατεώνες από ηλικιωμένη – Προσποιήθηκαν τους υπάλληλους του ΔΕΔΔΗΕ

1 Ιουλίου 2026
ΒΙΑΣΜΟΣ

Νάρκωσαν και βίαζαν γυναίκα – Παγίδευσαν ανήλικο μέσω chat γνωριμιών

1 Ιουλίου 2026
Τα SOS για μετεγγραφές φοιτητών – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ποιοι και πώς μπορούν να πάρουν έως 2.500 ευρώ

1 Ιουλίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Χειροπέδες σε 14 άτομα για απάτες

1 Ιουλίου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί -Τι συμβαίνει αν δεν μπήκαν τα χρήματα

1 Ιουλίου 2026
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βάσεις 2026: Εξισορροπούνται οι απώλειες της Βιολογίας – Νέες εκτιμήσεις για Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Οδοντιατρικές

1 Ιουλίου 2026
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

«Ανακαινίζω»: Έρχονται αλλαγές – Απογοητεύουν τα πρώτα στοιχεία

1 Ιουλίου 2026
παρεα ομορφια χαμογελο

Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας

30 Ιουνίου 2026
ΧΡΗΜΑ

Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις

30 Ιουνίου 2026
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού;

30 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Aνοιξαν τα site για τεστ, ραντεβού, ενημέρωση

sierafm by sierafm
23 Δεκεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
govapp, κινητο
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στον «αέρα» είναι οι νέες πλατφόρμες τόσο για τον εμβολιασμό (emvolio.gov.gr) όσο και για το τυχαιοποιημένο τέστινγκ (testing.gov.gr) στον πληθυσμό.

Πρόκειται για τα δύο «εργαλεία» διαχείρισης της πανδημίας και εξόδου από την πολύμηνη υγειονομική κρίση. Από τη μία θα επιχειρηθεί η σωστή ενημέρωση των πολιτών ώστε να χτιστεί σταδιακά η συλλογική ανοσία και να εκμηδενιστεί η κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα, από την άλλη μέχρι αυτό να συμβεί, καθώς απαιτούνται μήνες, με τη διενέργεια όσο το δυνατόν περισσότερων τυχαίων τεστ στον πληθυσμό ώστε να υπάρχει ευκρινής εικόνα της διασποράς και να προλαμβάνονται εξάρσεις. Η επιδημία στην Ελλάδα συνεχίζει την αργή πλην όμως δύσκολη πτωτική πορεία -χθες ανακοινώθηκαν επιπλέον 853 νέα περιστατικά-, με τα σκληρά δεδομένα διασωληνωμένων και θανάτων να μην αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού.

Αναλυτικές πληροφορίες αλλά και καθοδήγηση για τη διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού δίνει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr που είναι πλέον διαθέσιμη στους πολίτες. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα προς το παρόν μπορεί να χρησιμοποιείται από τους πολίτες για να ενημερωθούν, και σε δεύτερο χρόνο, μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, όταν θα «ανοίξει» η φάση των μαζικών εμβολιασμών, θα μπορούν μέσα από αυτή να κλείνουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. Στο emvolio.gov.gr περιλαμβάνονται οκτώ βασικές ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς και υπάρχει ειδική ενότητα για την ιστορία και τα οφέλη από τον εμβολιασμό. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης με την άυλη συνταγογράφηση, μέσω της οποίας θα μπορούν να κλείνονται ραντεβού για τον εμβολιασμό.

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, επεσήμανε χθες σε σχέση με τη μετάλλαξη του ιού που έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό ότι δεν έχει επαληθευτεί η υπόθεση της ελαφρώς αυξημένης μολυσματικότητας, ενώ, ακόμη και εάν επιβεβαιωθεί, δεν τροποποιεί το σχεδιασμό της εμβολιαστικής κάλυψης. Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά, ότι θα εμβολιαστούν ακόμη και όσοι έχουν νοσήσει με τη Covid-19.

Ο προγραμματισμός, πάντως, της κυβέρνησης για όλες τις φάσεις του εμβολιασμού είναι πολύ συγκεκριμένος και αναλυτικός. Σύμφωνα με δημοσίευμα του huffingtonpost.gr, όσοι εμβολιαστούν στην αρχική φάση είναι 115.312 εργαζόμενοι δημόσιων νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, ΑΕΜΥ και ΕΚΑΒ. Επίσης, 8.215 εργαζόμενοι στρατιωτικών νοσοκομείων, 1.689 του ΕΟΔΥ, μεταξύ των οποίων και όσοι συνθέτουν τις ΚΟΜΥ, 20.433 φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, 46.000 εργαζόμενοι των ιδιωτικών νοσοκομείων, 4.958 φιλοξενούμενοι κέντρων κοινωνικής πρόνοιας και δομών χρονίως πασχόντων. Στην πρώτη φάση συμπεριλαμβάνονται, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, επίσης, 3.673 ωφελούμενοι κέντρων αποθεραπείας και αποκατάστασης, 6.059 κέντρων διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας, 2.040 κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία και 150 άτομα της ελληνικής κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, στο 70% ανέρχεται η πρόθεση εμβολιασμού των γιατρών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, το 75% των γιατρών και το 60% των νοσηλευτών δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν στον εμβολιασμό, σύμφωνα με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια.

Νέα διαδικασία

Σε 5.000 ανήλθαν οι εθελοντές για δωρεάν rapid tests λίγες ώρες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας testing.gov.gr. Μέσω της νέας αυτής διαδικασίας, οι πολίτες μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους να υποβληθούν σε τεστ, εξυπηρετώντας επιδημιολογικούς σκοπούς για τη διαχείριση της νόσου. Η αίτηση δεν εξασφαλίζει άμεσο έλεγχο, καθώς η επιλογή είναι προϊόν τυχαιοποίησης. Η επιλογή γίνεται μέσω αλγόριθμου και τυχαία, χωρίς κάποιο κριτήριο. Για όποιον επιλέγεται, η μετακίνησή του από και προς το διαγνωστικό κέντρο θα είναι δικαιολογημένη με την επίδειξη του SMS, ενώ δικαιολογείται και 3ωρη αποχή από την εργασία του. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία των πολιτών δεν θα αποθηκεύονται. Τα τεστ θα πραγματοποιούνται σε 386 σταθερά σημεία εξέτασης, τα οποία θα είναι σε Κέντρα Υγείας, σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και σε Μονάδες του ΕΟΔΥ.

Ο στόχος της νέας στρατηγικής είναι η προστασία όλου του πληθυσμού μέσω της διακοπής των αλυσίδων μετάδοσης, της έγκαιρης πρόβλεψης και της ανίχνευσης της αντικειμενικής ασυμπτωματικής διασποράς.

Πτώση καμπύλης

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 853 νέα κρούσματα κορονοϊού. Τα 242 εντοπίζονται στην Αττική και τα 170 στη Θεσσαλονίκη. Στην Αττική, μάλιστα, εκτός από τη Δυτική Αττική, υψηλά νούμερα καταγράφει και ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών. Χθες, στο κέντρο της Αθήνας εντοπίστηκαν 71 νέα περιστατικά και ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών είναι 35,43 κρούσματα την ημέρα.

Οσον αφορά στην «κόκκινη» Κοζάνη για την οποία ισχύουν αυστηρά μέτρα, σήμερα υπάρχουν 367 ενεργά κρούσματα, ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων είναι τα 54 έτη. Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται επίσης οι 477 στενές επαφές high risk των κρουσμάτων, που προέκυψαν από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης. Το 79,52% των κρουσμάτων παρουσιάζει κύρια ή δευτερεύοντα συμπτώματα, 47,58% στην πρώτη περίπτωση, 31,94% στη δεύτερη, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά.

Σε σχέση με την εικόνα στη Δυτική Αττική, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι «παρά την έντονη διαδημοτική κινητικότητα των ενεργών κρουσμάτων τις προηγούμενες εβδομάδες, που μας προβλημάτισε έντονα, οι σαρωτικοί και στοχευμένοι έλεγχοι των κλιμακίων του ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι ευτυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερα εκτεταμένη διασπορά και επιδημιολογικά clusters που λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές στην περιοχή». Πρόσθεσε ότι μέχρι χθες στον Δήμο Ασπροπύργου υπήρχαν 179 ενεργά κρούσματα, στον Δήμο Ελευσίνας 78 και στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας 25.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Μαγιορκίνης, η Αττική καταγράφει πτώση κατά 15% αυτή την εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο ρυθμός πτώσης είναι μεγαλύτερος, φτάνοντας το 28%. Το επιδημιολογικό φορτίο, όμως, της συμπρωτεύουσας παραμένει τριπλάσιο σε σχέση με αυτό του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Ο κ. Μαγιορκίνης χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμη την κατάσταση στις ΜΕΘ – 491 διασωληνωμένοι μέχρι χθες. Στο μεταξύ, εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» έλαβε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορονοϊό.

Πηγή:eleftherostypos.gr

Previous Post

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα μειωμένα ενοίκια – Οι δηλώσεις και η διαδικασία

Next Post

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ για Χριστούγεννα: Αστυνομία και στα σπίτια ανάλογα με τις καταγγελίες

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ για Χριστούγεννα: Αστυνομία και στα σπίτια ανάλογα με τις καταγγελίες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ζεμπιλιάδου: Η Ηθική και Νομική Αντίφαση του Σχεδίου Στάση
  • Αποζημίωση 360.000 ευρώ στην οικογένεια 15χρονου θύματος θανατηφόρου περιστατικού με καραμπίνα
  • 40.000 ευρώ άρπαξαν απατεώνες από ηλικιωμένη – Προσποιήθηκαν τους υπάλληλους του ΔΕΔΔΗΕ
  • Νάρκωσαν και βίαζαν γυναίκα – Παγίδευσαν ανήλικο μέσω chat γνωριμιών
  • Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ποιοι και πώς μπορούν να πάρουν έως 2.500 ευρώ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr