• Latest
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κουκουλόπουλος: Στον τόπο μας δε χωράει άλλος διχασμός

20 Φεβρουαρίου 2021
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ροζ τροχαίο δημάρχου με την ερωμένη και οι απειλές από την απατημένη σύζυγο

3 Ιουνίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά εξετάσεων: Σε ισχύ για 60 ημέρες

3 Ιουνίου 2025
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών: Ποιοι θα πάρουν πίσω χρήματα

3 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΒ

Απορρίφθηκε η ένσταση για τη λύση συνεργασίας σε υπάλληλο της ΔΕΥΑΒ που είχαν καταθέσει μέλη του Δ.Σ.

3 Ιουνίου 2025
εργατικο κεντρο

Ενημέρωση μισθωτών του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο που αμείβεται η Δευτέρα 9 Ιουνίου 2025, ημέρα του Αγίου Πνεύματος

3 Ιουνίου 2025
Τροχαία

Εφτά συλλήψεις σε Κοζάνη και Φλώρινα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

3 Ιουνίου 2025
Δήμος Γρεβενών – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: “ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ”

Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου

3 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Αρρυθμία – διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ Γαλατινής

3 Ιουνίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Έναρξη της υποχρέωσης υποβολής ηλεκτρονικού τιμολογίου από τους οικονομικούς φορείς

3 Ιουνίου 2025
Εγκαίνια της έκθεσης γλυπτών στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας την Τετάρτη 4/6

Εγκαίνια της έκθεσης γλυπτών στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας την Τετάρτη 4/6

3 Ιουνίου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Πέμπτη 5 Ιουνίου, λόγω διακοπής ρεύματος Αρρυθμία & πιθανή διακοπή υδροδότησης στις Τ.Κ. Αργίλου & Ν. Κλείτου (08.00- 14.30).

3 Ιουνίου 2025
Προετοιμασμένοι για «πόλεμο»: Εντοπίστηκαν 49 βόμβες μολότοφ σε υπόγειο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ

Υποτροφίες και ευκαιρίες επιμόρφωσης στο Συμπόσιο και Θερινό Σχολείο Τεχνητής Νοημοσύνης ‘AIDA AICET2025’, 14-18 Ιουλίου 2025, ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη.

3 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 4 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κουκουλόπουλος: Στον τόπο μας δε χωράει άλλος διχασμός

sierafm by sierafm
20 Φεβρουαρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο σάλος που ξέσπασε με την ανακοίνωση της λίστας χρηματοδότησης επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν έχει προηγούμενο και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί πριν είναι αργά.

Η ενίσχυση οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας με δημόσιους πόρους οφείλει να τηρεί αυστηρούς κανόνες διαφάνειας και να συγκεντρώνει τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση. Αυτός είναι ένας βασικός κανόνας με διαχρονική αξία για όλες τις κρατικές ενισχύσεις και στην εν λόγω λίστα παραβιάστηκε κατάφωρα. Στην περίπτωση μας, δυστυχώς, υπάρχει ένας επιπλέον σοβαρός λόγος που συνηγορεί στην άμεση διορθωτική παρέμβαση στη λίστα και δεν είναι άλλος από το διχασμό που ήδη προκαλεί.

Στο γολγοθά που έχουμε μπροστά μας με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση σίγουρα δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για απώλεια θέσεων εργασίας ούτε για μαζικά λουκέτα. Πολύ περισσότερο όμως κανένας δεν έχει δικαίωμα να μας διχάσει σε προνομιούχους και μη, όταν είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το ποτήρι θα το πιούμε όλοι μαζί και ως το τέλος. Κανένας μας δεν πρόκειται να κερδίσει από την ερημοποίηση της περιοχής. ούτε καν οι επιχειρηματίες που σήμερα ενισχύονται. Η επόμενη μέρα της πανδημίας πρέπει να μας βρει ενωμένους στον υπέρ πάντων αγώνα για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. Δεν είναι ώρα για στείρες αντιπαραθέσεις, αλλά για κοινό αγώνα και με αυτή την οπτική καταθέτω δημόσια την πρόταση μου στους αρμόδιους και στο περιφερειακό συμβούλιο.

Δυο είναι τα βασικά ζητήματα που μπορούν και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα:

1.Η οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία είναι επιβεβλημένη και πρέπει να έχει καθολικό χαρακτήρα. Στήριξη με ιεράρχηση και κριτήρια προφανώς, αλλά καθολική χωρίς νικητές και ηττημένους, πληβείους και πατρίκιους. Αυτό είναι το κεντρικό πρόβλημα της λίστας που ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ότι λείπουν οι περισσότεροι. Η υπόσχεση που δόθηκε από την περιφέρεια στη μεγάλη κινητοποίηση (4-1-2021) για αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος ενίσχυσης στα 100 εκ ευρώ δεν υλοποιήθηκε γιατί, λέει, δεν συμφωνεί το υπουργείο. Όσοι γνωρίζουν τα στοιχειώδη ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό δεν ισχύει, αφού τόσο το ύψος του συγκεκριμένου προγράμματος όσο και τα κριτήρια είναι αρμοδιότητα των περιφερειών. Με μια μικρή διαφορά στο χρόνο απόδοσης των ενισχύσεων υπάρχει τρόπος να χρηματοδοτηθούν σχεδόν όλοι και αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση.

2.Με μια ψύχραιμη ματιά εύκολα διαπιστώνουμε ότι το πλέον εμφανές πρόβλημα της λίστας πηγάζει από την ίδια την προκήρυξη που όρισε ως περίοδο αναφοράς των αιτούντων το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2019. Αυτό ήταν και το κριτήριο με τη μεγαλύτερη βαρύτητα από όπου προέκυψαν σχεδόν όλα τα ανεξήγητα για κάθε καλόπιστο πολίτη. Με περίοδο αναφοράς το διάστημα Απριλίου-Σεπτεμβρίου ο πίνακας αλλάζει σημαντικά και εάν εφαρμοστεί ως περίοδος αναφοράς το εννεάμηνο Απριλίου-Δεκεμβρίου τότε αλλάζει θεαματικά και κυρίως γίνεται δικαιότερος. Σε αυτό το δεύτερο σημείο δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός όπως στο πρώτο, αλλά με τη γενική γνώση των κανονισμών που διέπουν το ΕΣΠΑ και ειδικότερα τα ΠΕΠ πιστεύω ότι με πολύ δουλειά και διάθεση επίλυσης του προβλήματος μπορεί να διορθωθούν πολλά.

Οι αρμόδιοι πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση χωρίς εγωισμούς γιατί το πρόβλημα τους υπερβαίνει και δεν είναι προσωπικό τους ζήτημα.

Στον τόπο μας δε χωράει άλλος διχασμός.

 

Tags: ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Η νόμιμη εκδοχή του μη ηθικού. Του Θ. Θεοδωρίδη, Γραμματέα της Ν.Ε. Κοζάνης του Κινήματος Αλλαγής

Next Post

Αλλαγή ηγεσίας στην Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας. Ο νέος πρόεδρος

Next Post
Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας γουνα ΕΟΓ

Αλλαγή ηγεσίας στην Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας. Ο νέος πρόεδρος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Ροζ τροχαίο δημάρχου με την ερωμένη και οι απειλές από την απατημένη σύζυγο
  • Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά εξετάσεων: Σε ισχύ για 60 ημέρες
  • Τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών: Ποιοι θα πάρουν πίσω χρήματα
  • Απορρίφθηκε η ένσταση για τη λύση συνεργασίας σε υπάλληλο της ΔΕΥΑΒ που είχαν καταθέσει μέλη του Δ.Σ.
  • Ενημέρωση μισθωτών του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο που αμείβεται η Δευτέρα 9 Ιουνίου 2025, ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  2. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  3. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  4. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
  5. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr