• Latest
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Κουκουλόπουλος: «Χαριστική βολή στους κτηνοτρόφους της Π.Ε. Κοζάνης, η νέα δίμηνη παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά της ευλογιάς, ενώ 7.5 μήνες δεν έχουμε ούτε ένα κρούσμα»

29 Μαΐου 2026
Βόιο: Ροντέο έγινε η συνεδρίαση.  Διακοπή και αποχώρηση της αντιπολίτευσης.  Βίντεο

Αποχώρησε ο Μιχάλης Καραμπατζιάς και οι σύμβουλοι του από τη συνεδρίαση του Δήμου Βοΐου. Δείτε το βίντεο

19 Αυγούστου 2026
Βόιο: Η αναφορά σε αυτιστική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και η αντίδραση του Κώστα Ζήκου. Βίντεο

Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου

19 Αυγούστου 2026
Νίκη του αντρικού του ΑΓΣ Η ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Σιάτιστα: Νέο διοικητικό συμβούλιο στον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο

19 Αυγούστου 2026
Γρεβενά: Ανατροπή αυτοκινήτου έπειτα από σύγκρουση με αγριογούρουνα – Στο νοσοκομείο η οδηγός

Γρεβενά: Ανατροπή αυτοκινήτου έπειτα από σύγκρουση με αγριογούρουνα – Στο νοσοκομείο η οδηγός

19 Αυγούστου 2026
«Μαζί για την Κοζάνη»: Ρεσιτάλ λαϊκισμού από την αντιπολίτευση

«Μαζί για την Κοζάνη»: Ρεσιτάλ λαϊκισμού από την αντιπολίτευση

19 Αυγούστου 2026
Στην εκρίζωση όλων των δέντρων στην πλ. Ελευθερίας προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, με πόρους (;) από τη Δίκαιη Μετάβαση

«Μαζί για την Κοζάνη»: Δεν μας λέει όλη την αλήθεια η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης

19 Αυγούστου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Πτολεμαΐδα: Έκλεψε το κινητό και την τραπεζική κάρτα

19 Αυγούστου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Κοζάνη: Πλήρωσε για υπολογιστές σε e-shop, αλλά ήταν απάτη

19 Αυγούστου 2026
Ανακοίνωση Αυτοτελούς Γραφείου Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Ανακοίνωση από το Αυτοτελές Γραφείο Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Κοζάνης

19 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Ροδοχώρι- Εράτυρα- Δρυόβουνο. Φῶς ἐκ φωτός – Ο πλούτος των Βυζαντινών Τεχνών

Δήμος Βοΐου: Ροδοχώρι- Εράτυρα- Δρυόβουνο. Φῶς ἐκ φωτός – Ο πλούτος των Βυζαντινών Τεχνών

19 Αυγούστου 2026
Μαχαίρωσε τον γείτονα, επειδή έκανε φασαρία στο σεξ

Πτολεμαΐδα: Σύλληψη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

19 Αυγούστου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος το πρωί της Παρασκευής 21-08-2026

19 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 19 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κουκουλόπουλος: «Χαριστική βολή στους κτηνοτρόφους της Π.Ε. Κοζάνης, η νέα δίμηνη παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά της ευλογιάς, ενώ 7.5 μήνες δεν έχουμε ούτε ένα κρούσμα»

sierafm by sierafm
29 Μαΐου 2026
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής
0
SHARES
44
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Άμεση υπήρξε η κοινοβουλευτική αντίδραση του Πάρι Κουκουλόπουλου στο έγγραφο που εξέδωσε χθες Πέμπτη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, δίνοντας νέα παράταση στα περιοριστικά μέτρα κατά της ευλογιάς στην Π.Ε. Κοζάνης έως 30 Αυγούστου, ενώ ο νομός μας είναι καθαρός από κρούσματα εδώ και 7.5 μήνες (από 13 Οκτωβρίου 2025).

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με τη νέα Ερώτηση & Α.Κ.Ε. (Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων) που ήδη κατέθεσε στο Κοινοβούλιο, σε υψηλούς τόνους στηλιτεύει τον «εξοντωτικό παραλογισμό να τσουβαλιάζεται ο τόπος μας -που δεν έχει κρούσματα- μαζί με νομούς όπου η ευλογιά άνθισε και ανθεί με πολλαπλά κρούσματα», αναδεικνύοντας εμφατικά την «κραυγαλέα αντίθεση της παράτασης με το ευρωπαϊκό δίκαιο». Ζητά μάλιστα από τον Υπουργό να προσκομίσει στη Βουλή κάθε έγγραφο και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη σχετική διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία η Κυβέρνηση επικαλείται στο κείμενο της παράτασης.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ & Α.Κ.Ε.

Η οργή του κτηνοτροφικού κόσμου, καθώς και όλων όσοι βιοπορίζονται από την αλυσίδα των κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων στην Π.Ε. Κοζάνης, ξεχείλισε. Η νέα δίμηνη παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά της ευλογιάς έως 30 Αυγούστου, ενώ ο νομός δεν έχει ούτε ένα κρούσμα εδώ και 7,5 μήνες (από 13 Οκτωβρίου πέρυσι), δεν είναι απλά ακόμη μία λανθασμένη απόφαση. Αποτελεί χαριστική βολή στο σημαντικό αυτό κλάδο της τοπικής μας οικονομίας.

Στο χθεσινό αριθμ. 136100 έγγραφο «Απαγορευμένες Ζώνες λόγω επιβεβαίωσης εστιών Ευλογιάς των προβάτων και αιγών στην Ελλάδα-Τροποποίηση της παρ. Α και της παρ. Β της με αριθ. πρωτ. 1750/388758/18.12.2023 εγκυκλίου» της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (https://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/Aigoprobata/2021/egkyklios136100_280526.pdf ), η Π.Ε. Κοζάνης εξακολουθεί να περιλαμβάνεται στις «περαιτέρω απαγορευμένες ζώνες» και στο σχετικό Πίνακα ως «ημερομηνία λήξης ισχύος των μέτρων» ορίζεται «30.08.2026». Ο τόπος μας, καθαρός από κρούσματα εδώ και 7.5 μήνες τσουβαλιάζεται μαζί με νομούς όπου η ευλογιά άνθισε και ανθεί, χωρίς καμία αιτιολογία.

Υπενθυμίζω ότι επανειλημμένως “έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου” για τον πρωτόγνωρο και τιμωρητικό παραλογισμό των διαρκών παρατάσεων, καθώς και για την κραυγαλέα αντίθεσή τους με στοιχειώδεις κανόνες του δικαίου της Ε.Ε., όπως:

  • με την 646/9.3.2026 (επανακατάθεση 673/14.3.2026) Επίκαιρη Ερώτησή μου «Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι του νομού Κοζάνης από την αναιτιολόγητη νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά της ευλογιάς έως 30 Ιουνίου, ενώ δεν υπάρχει κανένα κρούσμα εδώ και πέντε μήνες» ( https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/13230246.pdf ), που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 20 Μαρτίου,
  • με την 4502/17.4.2026 Ερώτησή μου «Πέραν κάθε λογικής και εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου, η εξωφρενική εμμονή της Κυβέρνησης στην αναιτιολόγητη παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά της ευλογιάς στο νομό Κοζάνης, ενώ συμπληρώσαμε εξάμηνο χωρίς κρούσμα» ( https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/13264861.pdf ), που παραμένει αναπάντητη.

Αν και έχει πια αποδειχθεί ότι απευθυνόμαστε εις κυβερνητικά “ώτα μη ακουόντων” και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον σοβαρής ενασχόλησης με το θέμα, παρά ταύτα -όπως θεσμικά οφείλω- υπενθυμίζω συνοπτικά ξανά τα κάτωθι:

  • Στην Π.Ε. Κοζάνης είχαν εντοπιστεί κρούσματα σε δύο κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, με το πιο πρόσφατο και τελευταίο στις 13 Οκτωβρίου Εφαρμόστηκαν ευλαβικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα βιοασφάλειας, τα κοπάδια θανατώθηκαν, η καραντίνα ίσχυσε (σωστά) για 85 μέρες στην προβλεπόμενη απόσταση από την τελευταία εστία, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες λειτούργησαν άψογα, οι κτηνοτρόφοι συμμορφώθηκαν πλήρως στις οδηγίες, με αίσιο αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας όλων να μην εμφανιστεί κανένα νέο κρούσμα. Παρά το γεγονός, όμως, ότι δεν υπήρξε νέο κρούσμα εντός των 85 ημερών και τα περιοριστικά μέτρα θα αίρονταν από τις 6/1, αυτά δεν ήρθησαν. Αντιθέτως, στις 22/1 δόθηκε παράταση έως 31/3. Χωρίς, λοιπόν, νέο κρούσμα ούτε εντός της παράτασης, αιφνιδιαστικά και πριν αυτή ολοκληρωθεί, στις 25/2 δόθηκε νέα 2η παράταση έως 30/6. Χθες, η 30η Ιουνίου έγινε 30η Αυγούστου.
  • Η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τον σχετικό Κανονισμό της Ε.Ε., που έχει θεσπίσει τη συμπλήρωση “καθαρού” εξαμήνου ως το χρονικό ορόσημο μετά το οποίο αίρονται τα περιοριστικά μέτρα και συγκεκριμένα είναι δυνατή η επανεκκίνηση της εκτροφής (εισαγωγή νέου κοπαδιού) ακόμα και στην ίδια την κτηνοτροφική μονάδα όπου είχε εκδηλωθεί το κρούσμα. Είναι εξωφρενικό ότι η Κυβέρνηση επιμένει να συμπεριλαμβάνει στους περιορισμούς και το Βόιο, το οποίο βρίσκεται σε ακτίνα εκτός των 40 χιλιομέτρων που προβλέπει το ενωσιακό δίκαιο.
  • Η κυβερνητική επιμονή χωρίς λόγο βάζει μη αναστρέψιμη “ταφόπλακα” στην κτηνοτροφία της Π.Ε. Κοζάνης και θέτει εν αμφιβόλω την επιβίωση περισσότερων από δύο χιλιάδων κτηνοτρόφων που, ενώ συμμορφώθηκαν άψογα και επιτυχημένα στα μέτρα, βρίσκονται αντιμέτωποι με ολική οικονομική καταστροφή. Οι συνέπειες πλήττουν ευρύτερα την τοπική οικονομία, όλους όσοι επαγγελματικά βιοπορίζονται από την κτηνοτροφική αλυσίδα και τα προϊόντα της (όπως τυροκομεία κ.ο.κ.).

Δεδομένων των ανωτέρω, για πολλοστή φορά ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Γιατί επιμένετε -πέραν κάθε λογικής και εκτός του ευρωπαϊκού πλαισίου- στην επιβολή περιοριστικών μέτρων κατά της ευλογιάς στην Π.Ε. Κοζάνης έως 30/8, ενώ ήδη συμπληρώσαμε 7.5 μήνες χωρίς νέο κρούσμα;

2) Σκοπεύετε άμεσα να ανακαλέσετε την άδικη αναιτιολόγητη παράταση, να άρετε τώρα τα περιοριστικά μέτρα και, επιπλέον, να μεριμνήσετε για να αναπληρωθούν τα πρόσθετα έξοδα και η πολύμηνη απώλεια εισοδήματος των κτηνοτρόφων και όλων όσοι βιοπορίζονται από την αλυσίδα κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων και προϊόντων στο νομό μας;

και παρακαλείτε ο κ. Υπουργός όπως καταθέσει:

κάθε έγγραφο και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της αναφερόμενης στο προμνησθέν έγγραφο «διαβούλευσης με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ενσωματωθούν στο Παράρτημα της Εκτελεστικής Απόφασης (EE), ορισμένα μέτρα έκτακτης ανάγκης σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων. Στο πλαίσιο αυτό θα οριοθετηθούν οι παρακάτω ζώνες στις Π.Ε. (…)  Κοζάνης».

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κουκουλόπουλος Παρασκευάς (Πάρις)

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Ευλογιά: Οικονομικός στραγγαλισμός των κτηνοτρόφων με την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την ανοχή της Περιφερειακής Αρχής

Next Post

Δήμος Κοζάνης: Ευχαριστήριο της Δομής Συσσιτίου

Next Post
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Δήμος Κοζάνης: Ευχαριστήριο της Δομής Συσσιτίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Αποχώρησε ο Μιχάλης Καραμπατζιάς και οι σύμβουλοι του από τη συνεδρίαση του Δήμου Βοΐου. Δείτε το βίντεο
  • Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  • Σιάτιστα: Νέο διοικητικό συμβούλιο στον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο
  • Γρεβενά: Ανατροπή αυτοκινήτου έπειτα από σύγκρουση με αγριογούρουνα – Στο νοσοκομείο η οδηγός
  • «Μαζί για την Κοζάνη»: Ρεσιτάλ λαϊκισμού από την αντιπολίτευση

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr