• Latest
κρυπτονομίσματα

Κρυπτονομίσματα: Όλες οι αλλαγές που φέρνει ο νέος Κανονισμός – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επενδυτές

22 Αυγούστου 2025
ΔΥΠΑ

Έρχεται νέο κύμα προγραμμάτων κατάρτισης και απασχόλησης με αιχμή νέους, γυναίκες και μεγάλης ηλικίας ανέργους από τη ΔΥΠΑ

22 Αυγούστου 2025
ζευγαρι Βιασμός

10 τύποι οργασμών για γυναίκες και άνδρες – Και πώς να τους πετύχετε

22 Αυγούστου 2025
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Μητέρα βρήκε τον γιο της νεκρό κάτω από κουβέρτα οχτώ κιλών σε παιδικό σταθμό – Συνέλαβαν μια εργαζόμενη

22 Αυγούστου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κανονικά στις επαναληπτικές πανελλήνιες μαθητής που είχε κοπεί λόγω απουσιών στη Λαμία – «Θα αντικρίσει το μέλλον με αισιοδοξία»

22 Αυγούστου 2025
ΚΟΥΝΟΥΠΙ

Ανησυχία λόγω του ιού του Δυτικού Νείλου μετά τους δύο θανάτους στη χώρα μας – Στα 47 το 2025 τα κρούσματα

22 Αυγούστου 2025
ΠΑΠΑΣ

Άνδρας παρίστανε τον ιερέα και τον αστυνομικό – Είχε «ξαφρίσει» άμφια και εικόνες από ναούς

22 Αυγούστου 2025
Σκυλος

Συνελήφθη 75χρονος επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότες

22 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Φωτιά στον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα – Ξέσπασε σε δύσβατο σημείο από κεραυνό

22 Αυγούστου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων που ρήμαζε το σχολικό συγκρότημα – Συλλήψεις και δικογραφίες σε γονείς

22 Αυγούστου 2025
Το πλέον ώριμο project καύσης σκουπιδιών στην Ελλάδα η νέα μονάδα της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία

Σε “αναμμένα κάρβουνα” οι δήμαρχοι για τη μονάδα καύσης απορριμμάτων-Συνεδρίαση σήμερα του Δ.Σ. της ΔΙΑΔΥΜΑ-Τι λέει ο πρόεδρος και δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς-Βίντεο

21 Αυγούστου 2025
Γρεβενά: Όλα έτοιμα για την 19η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού. Βίντεο

Γρεβενά: Όλα έτοιμα για την 19η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού. Βίντεο

21 Αυγούστου 2025
Νίκος Παπαθανάσης

Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ

21 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κρυπτονομίσματα: Όλες οι αλλαγές που φέρνει ο νέος Κανονισμός – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επενδυτές

sierafm by sierafm
22 Αυγούστου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κρυπτονομίσματα
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε πλήρη ισχύ βρίσκονται οι ρυθμίσεις για την προστασία των κατόχων κρυπτονομισμάτων και την ενημέρωση των επενδυτών για τα χαρακτηριστικά και τους κινδύνους των κρυπτοστοιχείων που είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Την ίδια στιγμή επιχειρείται να μπουν κανόνες στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς την Τετάρτη δημοσιεύθηκε ΦΕΚ με την απόφαση που θέτει σε εφαρμογή για πρώτη φορά στη χώρα μας το πλήρες πλαίσιο ρυθμίσεις όπως ορίζονται από τον ευρωπαϊκό Κανονισμό MiCA, για ανταλλακτήρια, εφαρμογές ψηφιακών πορτοφολιών κτλ. Ουσιαστικά επιχειρείται να μπουν νέοι κανόνες στη διαδικασία αδειοδότησης για εταιρείες που θέλουν να προσφέρουν υπηρεσίες για κρυπτονομίσματα.

Υπενθυμίζεται σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει στις αρχές του χρόνου το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ο νέος Κανονισμός δεν καταργεί το ρίσκο των τοποθετήσεων σε κρυπτοστοιχεία, οι τιμές των οποίων παρουσιάζουν έντονες διακυμάνσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Επίσης, υπογραμμίζεται ότι, παρά τις νέες προβλέψεις που θεσπίζει ο Κανονισμός MiCA, το επίπεδο προστασίας – όπως επεσήμανε η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (European Securities and Markets Authority) – είναι ασθενέστερο σε σχέση με εκείνο που ισχύει για τα παραδοσιακά επενδυτικά προϊόντα.

Ορισμένα από τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί είναι:

-Οι εκδότες μαρκών ηλεκτρονικού χρήματος θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι κάτοχοι αυτών των μαρκών μπορούν να ασκούν το δικαίωμα εξαργύρωσής τους ανά πάσα στιγμή και στην ονομαστική αξία του νομίσματος στο οποίο αναφέρονται οι εν λόγω μάρκες. Πρόκειται για ένα δικαίωμα που ισχύει ήδη για τους κατόχους ηλεκτρονικού χρήματος, όχι όμως για όλες τις περιπτώσεις μαρκών ηλεκτρονικού χρήματος οι οποίες είτε δεν παρέχουν τώρα τέτοιο δικαίωμα είτε θέτουν περιορισμούς όσον αφορά την περίοδο εξαργύρωσης.

-Οι εκδότες κρυπτοστοιχείων υποχρεώνονται να ενημερώνουν τους δυνητικούς επενδυτές εκδίδοντας «λευκή βίβλο», δηλαδή ένα ειδικό έγγραφο που θα περιέχει γενικές πληροφορίες σχετικά με τον εκδότη και τη νομική μορφή του, τη δημόσια προσφορά κρυπτοστοιχείων ή την εισαγωγή τους προς διαπραγμάτευση, το σχέδιο που πρόκειται να υλοποιηθεί με το κεφάλαιο που έχει αντληθεί και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που συνδέονται με τα κρυπτοστοιχεία, την υποκείμενη τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τα εν λόγω κρυπτοστοιχεία, και τους σχετικούς κινδύνους. Στόχος είναι η ενημέρωση με ξεκάθαρο τρόπο των επενδυτών σχετικά με τα χαρακτηριστικά, τις λειτουργίες και τους κινδύνους των κρυπτοστοιχείων που προτίθενται να αγοράσουν. Αν δεν εκδοθεί η «λευκή βίβλος» ή αν οι πληροφορίες που περιλαμβάνει είναι ασαφείς ή παραπλανητικές, η δημόσια προσφορά των κρυπτοστοιχείων θα απαγορεύεται.

-Θεσπίζονται κανόνες αστικής ευθύνης στους προσφέροντες και τους επιδιώκοντες την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση, και στα μέλη της διοίκησής τους, όσον αφορά τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στη «λευκή βίβλο» των κρυπτοστοιχείων.

-Για την αντιμετώπιση των κινδύνων για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα του ευρύτερου χρηματοοικονομικού συστήματος, οι εκδότες μαρκών με αναφορά σε περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει να διαθέτουν ένα ελάχιστο επίπεδο ιδίων κεφαλαίων. Επίσης θα πρέπει να δημιουργούν και να διατηρούν αποθεματικό περιουσιακών στοιχείων, που αντιστοιχεί στους κινδύνους που συνδέονται με τα κρυπτοστοιχεία. Εάν οι εκδότες επιλέγουν να επενδύσουν μέρος του αποθεματικού αυτού, θα πρέπει να το επενδύουν σε ασφαλή, χαμηλού κινδύνου, και άμεσα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία.

-Για τη μείωση του κινδύνου να χρησιμοποιούνται ως «αποθετήρια αξίας» οι μάρκες με αναφορά σε περιουσιακά στοιχεία, απαγορεύεται η χορήγηση τόκου στους κατόχους τους που συνδέεται με τη χρονική διάρκεια κατοχής.

-Όταν τα εκάστοτε κρυπτοστοιχεία συνιστούν σοβαρή πηγή κινδύνων για την ομαλή λειτουργία των συστημάτων πληρωμών, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την άσκηση νομισματικής πολιτικής και τη νομισματική σταθερότητα, οι κεντρικές τράπεζες θα μπορούν να ζητούν από την αρμόδια εποπτική αρχή να ανακαλέσει την άδεια του εκδότη των εν λόγω στοιχείων.

-Για να διασφαλιστεί η προστασία των επενδυτών, οι πάροχοι υπηρεσιών κρυπτοστοιχείων που παρέχουν συμβουλές σχετικά με κρυπτοστοιχεία, θα πρέπει να αξιολογούν κατά πόσον τα κρυπτοστοιχεία είναι κατάλληλα για τους εκάστοτε επενδυτές, λαμβάνοντας υπόψη τις γνώσεις και την εμπειρία τους, τους στόχους και την οικονομική τους κατάσταση, και την ανοχή τους στο ρίσκο.

 

Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

ΠΗΓΗ

Tags: αλλαγεςκρυπτονομίσματα
Previous Post

Σε “αναμμένα κάρβουνα” οι δήμαρχοι για τη μονάδα καύσης απορριμμάτων-Συνεδρίαση σήμερα του Δ.Σ. της ΔΙΑΔΥΜΑ-Τι λέει ο πρόεδρος και δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς-Βίντεο

Next Post

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων που ρήμαζε το σχολικό συγκρότημα – Συλλήψεις και δικογραφίες σε γονείς

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων που ρήμαζε το σχολικό συγκρότημα – Συλλήψεις και δικογραφίες σε γονείς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Έρχεται νέο κύμα προγραμμάτων κατάρτισης και απασχόλησης με αιχμή νέους, γυναίκες και μεγάλης ηλικίας ανέργους από τη ΔΥΠΑ
  • 10 τύποι οργασμών για γυναίκες και άνδρες – Και πώς να τους πετύχετε
  • Μητέρα βρήκε τον γιο της νεκρό κάτω από κουβέρτα οχτώ κιλών σε παιδικό σταθμό – Συνέλαβαν μια εργαζόμενη
  • Κανονικά στις επαναληπτικές πανελλήνιες μαθητής που είχε κοπεί λόγω απουσιών στη Λαμία – «Θα αντικρίσει το μέλλον με αισιοδοξία»
  • Ανησυχία λόγω του ιού του Δυτικού Νείλου μετά τους δύο θανάτους στη χώρα μας – Στα 47 το 2025 τα κρούσματα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία στο Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
  2. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  4. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  5. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr