Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση Προέδρων Κοινοτήτων για αντιπυρική προστασία (Φωτογραφίες)
Σιάτιστα: Ουρά χιλιομέτρων στα διόδια και πάλι.  Βίντεο
ΠΑΝΣΕΚΤΕ
 2η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Κάνουμε «κλικ» στον τόπο μας! – Κάλεσμα του Δήμου Κοζάνης για φωτογραφίες πολιτών με την ομορφιά πόλης και χωριών
ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
Δήμος Βοΐου: Τουρνουά Handball Παγκορασίδων Α΄ στο Τσοτύλι 29- 30- 31 Μαρτίου 2024
αστυνομια, ασθενοφορο
Καλλιόπη Βέττα: Απαιτείται άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας. Για πόσο ακόμα θα αδιαφορεί η κυβέρνηση
Ρούλα Πισπιρίγκου
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κτηματολόγιο: Παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες (Κοζάνη).

Στην παράταση, έως τις 28 Ιουνίου, της ανάρτησης των δασικών χαρτών και συνακόλουθα της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων επί του αναρτημένου χάρτη αλλά και αιτήσεων προδήλου σφάλματος, εξαγοράς και χρήσης γης, σε περιοχές της Αττικής, των Κυκλάδων, της Θεσσαλονίκης, της Δράμας και της Κοζάνης, προχωρεί με τροπολογία το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για περιοχές στις οποίες η ανάρτηση ξεκίνησε την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2018 και συμπεριλαμβάνουν τους ΟΤΑ της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου αλλά και περιοχές των Κυκλάδων για τις οποίες ετοιμάζονται ρυθμίσεις από το υπουργείο για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Η παράταση και η νέα προθεσμία είναι κοινές και για τους κατοίκους εξωτερικού. Αναλυτικά οι περιοχές στις οποίες παρατείνεται η προθεσμία είναι:

1 Ανατολική Αττική: Δήμοι Αμαρουσίου, Ν. Ιωνίας, Καισαριανής, Ζωγράφου, Βύρωνα, καθώς και οι Δημοτικές Ενότητες Μελισσίων, Φιλοθέης, Πικερμίου και Ραφήνας, Ν. Μάκρης. Επίσης ο Δήμος Χαλανδρίου και οι Δηµοτικές Ενότητες Γλυκών Νερών και Παιανίας, Σπάτων, Χολαργού.

2 Δυτική Αττική: Προκαποδιστριακός ΟΤΑ Μεγαρέων.

3 Κυκλάδες: Πρώην ΟΤΑ Ανω Μεράς της ν. Μυκόνου, Αδάμαντα ν. Μήλου, Ανάφης, ν. Ανάφης, Ανω Μεριάς, Φολεγάνδρου, ν. Φολεγάνδρου, Σικίνου ν. Σικίνου, Οίας, Ημεροβιγλίου, Βουρβούλου, Θήρας, Καρτεράδου, Μεσσαριάς, Βόθωνα, Εξω Γωνίας, ν. Θήρας και Θηρασιάς, ν. Θηρασιάς Κυκλάδων.

4 Θεσσαλονίκη: Δημοτικές Ενότητες Αμπελοκήπων και Μενεμένης, Ιωνίας (Διαβατά-Νέα Μαγνησίας), Θεσσαλονίκης και Τριανδρίας, Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου, Αγίου Παύλου, Νεαπόλεως, Πεύκων, Συκεών, Ευκαρπίας, Πολίχνης, Σταυρούπολης, Πανοράματος και Πυλαίας και Ωραιοκάστρου.

5 Δράμα: Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων της ΠΕ Δράμας, εξαιρουμένων των Προκαποδιστριακών ΟΤΑ Δράμας, Κεφαλαρίου, Καλαμπακίου, Καλαμώνος, Αγίου Αθανασίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

6 Κοζάνη: Προκαποδιστριακός ΟΤΑ Κοζάνης. Χωρίς παράταση συνεχίζεται η ανάρτηση των δασικών χαρτών στις περιοχές του Κορωπίου Αττικής, Μαγνησίας (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ Βόλου, Νέας Αγχιάλου, Αλοννήσου και Σκιάθου) και στο σύνολο της ΠΕ Καρδίτσας, που ξεκίνησε την 1η Μαρτίου 2019.

Η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων σε αυτές τις περιοχές λήγει στις 27 Ιουνίου για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 17 Ιουλίου για τους κατοίκους εξωτερικού. Το περιθώριο αντιρρήσεων τελειώνει σήμερα σε αρκετές περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και της Καβάλας, καθώς και σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία ανάρτησης δασικών χαρτών. Για τους χάρτες αυτούς, που αφορούν στο 5% της έκτασης της χώρας, ξεκινούν οι διαδικασίες μερικής κύρωσης, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε τρεις μήνες. Πρόκειται για χάρτες που αναρτήθηκαν την περίοδο Ιουνίου – Ιουλίου 2018 και παρέμειναν σε ανάρτηση εννέα μήνες, τον τριπλάσιο δηλαδή χρόνο από την προβλεπόμενη διάρκεια.

Πρόκειται για τους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Ηρακλείου Αττικής και των Δηµοτικών Ενοτήτων Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης Δήµου Παλλήνης και Ν. Ψυχικού Δήµου Φιλοθέης – Ψυχικού, τους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ Ελευσίνας, Μαγούλας, Νέας Περάμου, Οινόης, Ερυθρών, Βιλίων ΠΕ Δυτ. Αττικής και Κορυδαλλού ΠΕ Πειραιώς. Επίσης αφορά ολόκληρη την περιοχή αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δασών Τρικάλων και από την Καβάλα τις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Κοσµά, Γέροντα, Γραβούνης, ?ιποτάµου, ?υσβάτου, Ελαφοχωρίου, Ερατεινού, Ζαρκαδιάς, Κεχροκάµπου, Λεκάνης, Μακρυχωρίου, Πέρνης, Πετροπηγής, Πλαταµώνος, Ποντολίβαδου, Χρυσουπόλεως και Χρυσοχωρίου, του ?ήµου Νέστου, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako