• Latest
Κτηματολόγιο

Κτηματολόγιο: Τελευταία ευκαιρία για δηλώσεις – Ποια είναι η διαδικασία για τα «Αγνώστου Ιδιοκτήτη»

7 Ιουλίου 2024
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 2-7-2025 για τον ισολογισμό

27 Ιουνίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

Τα εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, χωρίς εκλογικό το Βόιο

27 Ιουνίου 2025
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Κοζάνη και Φλώρινα σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς. Που απαγορεύεται η κυκλοφορία

27 Ιουνίου 2025
Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το  Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα  «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

27 Ιουνίου 2025
αστυνομια, συλληψη

4 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

27 Ιουνίου 2025
Κέντρο Ξένων γλωσσών Τίνα Καϊνάρη: 100% επιτυχίες στο ESB και LRN

Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Τίνα Καϊνάρη. Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες στο Cambridge

27 Ιουνίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η έλλειψη ολιστικού σχεδίου πρόληψης και εκπαίδευσης, αποτελεί εμπόδιο στην διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας κυκλοφοριακής αγωγής»

27 Ιουνίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Σερβίων στις 9 Ιουλίου

27 Ιουνίου 2025
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων

27 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

Κυριακή 29 Ιουνίου, λόγω διακοπής ρεύματος Αρρυθμία & πιθανή διακοπή υδροδότησης σε Τοπικές Κοινότητες και Οικισμούς του Δήμου Κοζάνης

27 Ιουνίου 2025

Τουρνουά μπάσκετ: Κανονικά οι ώρες διεξαγωγής, χωρίς αλλαγές

27 Ιουνίου 2025
Στα 37.000.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Βοΐου το 2025

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 1 Ιουλίου 2025

27 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κτηματολόγιο: Τελευταία ευκαιρία για δηλώσεις – Ποια είναι η διαδικασία για τα «Αγνώστου Ιδιοκτήτη»

sierafm by sierafm
7 Ιουλίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Κτηματολόγιο
0
SHARES
73
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Χωρίς παράταση αναμένεται να εκπνεύσει στις 30 Νοεμβρίου η υποχρέωση των ιδιοκτητών να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους στο Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του αποκλειστικά ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, αρκετές περιοχές έχουν αυξημένα ποσοστά συμμετοχής, όπως σε Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω, Ρόδο, όπου η συλλογή έληξε στο 127%, ενώ σε άλλες, όπως σε Θεσπρωτία, Κέρκυρα, που είναι όμως ακόμα σε εξέλιξη, τα επίπεδα είναι χαμηλά, και συγκεκριμένα μόλις στο 15%. Με την κλεψύδρα να μετρά αντίστροφα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να δηλώσουν έως τις 30 Νοεμβρίου στο Κτηματολόγιο την περιουσία τους.

«Αγνώστου Ιδιοκτήτη»

Η δήλωση αφορά και σε όσα ακίνητα έχουν χαρακτηριστεί ως «Αγνώστου Ιδιοκτήτη», τα οποία μπορούν να δηλωθούν, με τη βασική προϋπόθεση οι ιδιοκτήτες να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα πιστοποίησης και να το πράξουν μέσω της διαδικασίας του πρόδηλου σφάλματος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Κτηματολογίου, συνολικά τα «Αγνώστου Ιδιοκτήτη Ακίνητα» ανέρχονται σε περίπου 165.000-170.000 και αφορούν σε ακίνητα που βρίσκονται σε συνολικά 313 περιοχές της χώρας, οι οποίες κτηματογραφήθηκαν διαδοχικά με τα προγράμματα του Κτηματολογίου έως το 2006 και καταγράφηκαν σε αυτές συνολικά 7.293.068 ιδιοκτησιακά δικαιώματα.

Ανάμεσα στα «Αγνώστου Ιδιοκτήτη Ακίνητα» που πήραν πίστωση χρόνου είναι και οι 35 περιοχές όπου η δήλωσή τους έληξε από το 2018. Πιο συγκεκριμένα, αφορά περίπου 15.000 «Αγνώστου Ιδιοκτήτη Ακίνητα» τα οποία βρίσκονται σε 35 περιοχές σε όλη τη χώρα και οι ιδιοκτήτες που αμέλησαν να τα δηλώσουν έως το 2018, όταν και οριστικοποιήθηκαν οι κτηματολογικές εγγραφές, μπορούν μέχρι τέλος Νοεμβρίου να προβούν στη δήλωσή τους, εφόσον κατέχουν όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα, όπως τίτλους.

Μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνονται δήμοι της Αττικής, όπως Βριλήσσια, Μελίσσια, Ελευσίνα, Γέρακας, Νέα Πέραμος, Νέα Σμύρνη, Ρέντης, Νέο Ψυχικό, αλλά και περιοχές Θεσσαλονίκης, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αρτας, Αχαΐας, Δράμας, Πάτμου, Εβρου, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Καβάλας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πιερίας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Φλώρινας.

Παράλληλα, η πίστωση χρόνου έως τις 30 Νοεμβρίου αφορά και στη διόρθωση των αρχικών εγγραφών, που έληγαν στο τέλος του προηγούμενου έτους.

Πρόστιμα

Σε σχέση με τα κλιμακωτά πρόστιμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν προτίθεται να τα ενεργοποιήσει σίγουρα μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου και ούτε έχει σκοπό να «τιμωρήσει», μέσω χρηματικών ποινών, τους ασυνεπείς πολίτες. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «στην περίπτωση που δεν δηλωθούν τα ακίνητα, οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορούν να προχωρήσουν σε καμία πράξη (μεταβίβαση, πώληση κ.λπ.)». Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο εκτιμά ότι και μετά τις τελευταίες πιστώσεις χρόνου οι ιδιοκτήτες θα επιδείξουν συνέπεια στα χρονοδιαγράμματα και θα ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία.

Στοιχεία

Οπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία (30/6/2024) που έχει στη διάθεσή του ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, στις περιοχές που έχουν υψηλά επίπεδα συμμετοχής, άνω δηλαδή του 72%, έχει ολοκληρωθεί η ανάρτηση και βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας για να ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο. Μεταξύ άλλων είναι οι περιοχές Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κως, Ρόδος με ποσοστό 127%, η Λάρισα με 111%, η Κόρινθος με 106%, οι περιοχές Αρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας με 105%, οι περιοχές Δράμας, Ξάνθης επίσης με 105%, τα Ιωάννινα με 100% και η Καστοριά και η Φλώρινα με 97%. Ακολουθούν με 96% το Λασίθι, με 94% η Χαλκιδική, με 89% το Ηράκλειο Ι, με 88% η Δυτική Αττική, από 87% έχουν τα Γρεβενά και Βοιωτία-Φωκίδα, Ιωάννινα-Θεσπρωτία 84%, Πιερία 82%, Ηλεία 81%, Εύβοια 80%, Μαγνησία-Σποράδες (υπόλοιπο) 79%, Αιτωλοακαρνανία 77%, από 76% Αίγιο και Αρκαδία, 75% Ευρυτανία-Φθιώτιδα και Μαγνησία 74%. Η Λακωνία, με ποσοστό 67%, βρίσκεται σε φάση ανάρτησης.

Οσον αφορά στις περιοχές που υπολείπονται για να ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο, τα ποσοστά ανέρχονται από 15%-66%. Ειδικότερα, η Θεσπρωτία-Κέρκυρα βρίσκεται στο 15%, το Ηράκλειο ΙΙ στο 31%, το Ρέθυμνο στο 38%, τα νησιά του Αργοσαρωνικού στο 41%, τα Χανιά στο 44%, η Λήμνος-Λέσβος στο 58%, σε Ζάκυνθο-Κεφαλλονιά-Ιθάκη το ποσοστό είναι στο 63%, σε Σάμο-Χίο-Ικαρία τα ποσοστά ανέρχονται στο 64%, σε Αργολίδα-Κόρινθο, αλλά και σε Αχαΐα, στο 65% και στις Κυκλάδες στο 66%.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 

Υποχρεωτική η δήλωση περιουσίας

Η δήλωση ιδιοκτησίας αποτελεί μια υποχρεωτική διαδικασία, η οποία εξασφαλίζει σε όλους τους ιδιοκτήτες ότι η περιουσία τους θα είναι κατοχυρωμένη, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε μελλοντική πράξη. Τα απαιτούμενα έγγραφα που συνυποβάλλονται με τη δήλωση ιδιοκτησίας:

  • Απλό φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  • Ενα οποιοδήποτε έγγραφο με τυπωμένο τον ΑΦΜ (π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, κινητής τηλεφωνίας, το σχετικό τμήμα του εκκαθαριστικού σας από τη ΔΟΥ) -Στην περίπτωση νομικών προσώπων είναι απαραίτητη η προσκόμιση των νομιμοποιητικών εγγράφων (π.χ. καταστατικό, έγγραφα εκπροσώπησης).
  • Απλό φωτοαντίγραφο του επικυρωμένου τίτλου (π.χ. συμβόλαιο, δικαστική απόφαση) και του πιστοποιητικού μεταγραφής του στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο.

* Στην περίπτωση που η αιτία κτήσης είναι κληρονομιά και δεν έχετε ακόμη συντάξει συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς, ή χρησικτησία, δείτε αναλυτικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr.

Στοιχεία για τη γεωγραφική περιγραφή του ακινήτου

  • Αν το ακίνητό βρίσκεται σε δομημένη περιοχή και έχει πρόσοψη σε δρόμο, για τον εντοπισμό του είναι επαρκής πληροφορία το όνομα και ο αριθμός της οδού, που θα αναγράψετε στη δήλωσή σας.
  • Αν το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή με διοικητικές πράξεις, για παράδειγμα προέρχεται από αναδασμό ή διανομή (συνήθως του υπ. Γεωργίας), αρκεί η αναφορά του αριθμού του κληροτεμαχίου. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για τον εντοπισμό του ακινήτου:

– Υποβολή υπάρχοντος Τοπογραφικού Διαγράμματος («εξαρτηµένο τοπογραφικό» με συντεταγμένες Χ και Υ στο Εθνικό Σύστημα Συντεταγμένων), εφόσον υπάρχει.

– Προσδιορισμός μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «ΘΕΑΣΗ ΟΡΘΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ» μέσα από την ιστοσελίδα του www.ktimatologio.gr.

– Εντοπισμός μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΥ».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Previous Post

Έστειλε στο νοσοκομείο τη σύντροφο του και ισχυρίστηκε ότι είχε τροχαίο – Επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας στην Κρήτη

Next Post

Τα 10 SOS στις φετινές φορολογικές δηλώσεις – Oι αλλαγές και οι νέοι κωδικοί στο βασικό έντυπο

Next Post
εφορια φορολογια

Τα 10 SOS στις φετινές φορολογικές δηλώσεις - Oι αλλαγές και οι νέοι κωδικοί στο βασικό έντυπο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 2-7-2025 για τον ισολογισμό
  • Τα εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, χωρίς εκλογικό το Βόιο
  • Κοζάνη και Φλώρινα σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς. Που απαγορεύεται η κυκλοφορία
  • Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»
  • 4 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr