• Latest
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Κόβονται όλες οι «έξτρα» παροχές στο Δημόσιο

24 Δεκεμβρίου 2017
Σιάτιστα: Στο ΣΤΕ η προσφυγή για τα αιολικά στο Μπούρινο στις 21 Οκτωβρίου

Στο ΣτΕ η καταστροφή υποδομών του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και η κατασκευή ΑΠΕ στο Μπούρινο

20 Οκτωβρίου 2026
Ολοκληρώθηκε η τεχνική συνάντηση και η επίσκεψη μελέτης των εταίρων του έργου BiodIvErSe στη Δυτική Μακεδονία

Ολοκληρώθηκε η τεχνική συνάντηση και η επίσκεψη μελέτης των εταίρων του έργου BiodIvErSe στη Δυτική Μακεδονία

20 Οκτωβρίου 2026
Οι Γιατροί του Κόσμου και η ΔΕΗ προάγουν την ενεργό και υγιή γήρανση στην Κοζάνη

Οι Γιατροί του Κόσμου και η ΔΕΗ προάγουν την ενεργό και υγιή γήρανση στην Κοζάνη

20 Οκτωβρίου 2026
Πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός του Προστάτη του Σώματος,  Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας»

Πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός του Προστάτη του Σώματος,  Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας»

20 Οκτωβρίου 2026
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά

20 Οκτωβρίου 2026
Στην Κοινότητα της Λευκόβρυσης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Στην Κοινότητα της Λευκόβρυσης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης (Βίντεο+Φωτογραφίες)

20 Οκτωβρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος από τις Βρυξέλλες: Δεν υπάρχει ισχυρή Ευρώπη χωρίς τους πολίτες της

Π. Κουκουλόπουλος: Λύσεις τώρα, για να μη σβήσει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στη Δυτική Μακεδονία

20 Οκτωβρίου 2026
Στη Δυτική Μακεδονία φορολογείται το κρύο – Μια ανοιχτή πληγή ισονομίας. Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό

Στη Δυτική Μακεδονία φορολογείται το κρύο – Μια ανοιχτή πληγή ισονομίας. Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό

20 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Β’ Εμποροπανήγυρη Τσοτυλιού

Δήμος Βοΐου: Β’ Εμποροπανήγυρη Τσοτυλιού

20 Οκτωβρίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Καταχώρηση εθιμικών δρώμενων στο εορταστικό πρόγραμμα «8με8» του Δήμου Καστοριάς

20 Οκτωβρίου 2026
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Αγροτικό πετρέλαιο: Από την 1η Νοεμβρίου η απαλλαγή από ΕΦΚ και ΦΠΑ απευθείας στην αντλία

20 Οκτωβρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση αρνείται τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα – Παιδεία δύο ταχυτήτων και λογιστική αντιμετώπιση των σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας»

20 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κόβονται όλες οι «έξτρα» παροχές στο Δημόσιο

sierafm by sierafm
24 Δεκεμβρίου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Προνόμια» όπως δωρεάν μεταφορά με τα ΜΜΜ, η χρήση κινητών τηλεφώνων, ασφαλιστήρια συμβόλαια, «ανακαλούνται» και στην καλύτερη των περιπτώσεων, περιορίζονται

Ανακαλούνται άμεσα και επανεξετάζονται από μηδενικής βάσεως οι πάσης φύσεως «έξτρα» παροχές, οι οποίες έχουν κατά καιρούς δοθεί σε εργαζόμενους από διοικήσεις ΔΕΚΟ και των υπολοίπων κρατικών φορέων, οργανισμών, δήμων κλπ. Επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών θα αποφασίζει στο εξής για το μέλλον και όσων άλλων παροχών λαμβάνουν μέχρι σήμερα πέραν του μισθού τους οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Τον πλήρη έλεγχο των μη μισθολογικών παροχών στο δημόσιο αναλαμβάνει και επισήμως πλέον το υπουργείο Οικονομικών, εφόσον ξεπερνούν σε αξία τις 5.000 ευρώ το χρόνο. Από την «κρισάρα» του υπουργείου Οικονομικών περνούν όμως και πολλές άλλες παροχές σε είδος. Από την υποχρέωση κατάρτισης οικονομικής μελέτης και έγκρισης των έξτρα παροχών, είτε  χορηγούνται είτε πρόκειται να χορηγηθούν, δεν εξαιρούνται ούτε τα υπουργεία, ούτε οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Γιώργος Χουλιαράκης, τίθενται σε εφαρμογή διατάξεις του ν.4484/2017 που ψηφίστηκε τον Αύγουστο και ορίζεται ότι:
– υποχρεούνται σε άμεση ανάκληση όλες οι μη μισθολογικές παροχές που έχουν χορηγηθεί με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου ή άλλου οργάνου διοίκησης φορέα Γενικής Κυβέρνησης ή/και φορέων που ανήκουν στο Κεφάλαιο Α’ του Ν.3429/2005.

Οι διοικήσεις των εν λόγω φορέων υποχρεούνται, αφού ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους αυτές, να υποβάλουν στο υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους νέα σχέδια προτάσεων, καταθέτοντας και όλα τα αναγκαία οικονομικά δεδομένα που θα τεκμηριώνουν την οικονομική δυνατότητα του κάθε φορέα να χρηματοδοτεί τις εν λόγω μη μισθολογικές παροχές. Αν δεν αποδεικνύεται ότι ο φορέας μπορεί να πληρώνει τις παροχές αυτές, χωρίς να παραβιάζει τα όρια και τους στόχους που έχουν τεθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, οι προτάσεις θα απορρίπτονται.

–  Προβλέπεται η κατάργηση παροχών από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που αφορούν σε κάθε είδους Ασφαλιστήρια Συμβόλαια ή Προγράμματα Ιατροφαρμακευτικής Κάλυψης εργαζομένων. Εξαιρείται μόνο η ασφάλιση προσωπικού του ΕΚΑΒ και των Μονάδων Μεταμοσχεύσεων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας με τα μέσα μεταφοράς επειγόντων περιστατικών.

– Προβλέπεται κατάργηση και παροχών όπως τα μειωμένα εισιτήρια και δωρεάν κάρτες Διαδρομών, για μετακινήσεις με συγκοινωνίες.

– Επιβάλλεται να κατατεθεί μελέτη εκτίμησης οικονομικών επιπτώσεων, για όσες άλλες μη μισθολογικές παροχές σε είδος χορηγούνται ήδη ή και πρόκειται χορηγηθούν,  ανεξαρτήτως αν προβλέπονται από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας,  ή υπουργική απόφαση ή με απόφαση Δ.Σ. κλπ.

– Μπαίνει πλαφόν στις παροχές κινητής τηλεφωνίας για κάθε υπάλληλο, το οποίο θα διαφοροποιείται ανάλογα με τη θέση ευθύνης και τα καθήκοντα του υπαλλήλου κάθε φορέα. Το ύψος του εν λόγω ποσού θα καθορισθεί με απόφαση του οικείου Υπουργού ή του εξουσιοδοτημένου από αυτόν οργάνου. Τυχόν υπέρβαση του ορίου αυτού, θα επιβαρύνουν τον υπάλληλο που είναι δικαιούχος της εν λόγω παροχής.

–  Από το 2018 και εφεξής, οι παροχές όπως οι στολές ή το γάλα οι οποίες έχουν στόχο τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, πρέπει να χορηγούνται αποκλειστικά σε είδος και όχι σε χρήμα όπως συχνά γινόταν.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Tags: ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Previous Post

Πώς θα διαπιστώσετε ότι είσαστε υγιείς

Next Post

Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Next Post

Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στο ΣτΕ η καταστροφή υποδομών του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και η κατασκευή ΑΠΕ στο Μπούρινο
  • Ολοκληρώθηκε η τεχνική συνάντηση και η επίσκεψη μελέτης των εταίρων του έργου BiodIvErSe στη Δυτική Μακεδονία
  • Οι Γιατροί του Κόσμου και η ΔΕΗ προάγουν την ενεργό και υγιή γήρανση στην Κοζάνη
  • Πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός του Προστάτη του Σώματος,  Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας»
  • ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  2. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  3. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  4. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  5. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr