• Latest
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣ

Λάζαρος Μαλούτας: «Το ζήτημα της Ακρινής απαιτεί  ξεκάθαρες και ειλικρινείς θέσεις»

29 Ιουλίου 2022
ΚΚΕ

Ερώτηση από το ΚΚΕ για τα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο όρος Μπούρινος στη Κοζάνη και στα Γρεβενά

15 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Τραγωδία σε κρεοπωλείο της Κοζάνης-65χρονος έχασε τη ζωή του μετά από ανακοπή και έπεσε στη τζαμαρία

15 Οκτωβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε η 3η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών του έργου Green LUPO

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε η 3η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών του έργου Green LUPO

15 Οκτωβρίου 2026
Επιστολή

Τα μέλη του Ορειβατικού απαντούν στη διοίκηση: Θα παραβρεθούμε στη συνέλευση για να τα συζητήσουμε όλα!

15 Οκτωβρίου 2026
Γαλατινή: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης ο Μακεδονικός Σιάτιστας, που επικράτησε με 4-1 του Ατρόμητου Πτολεμαΐδας

15 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Καστοριά: Σύλληψη 34χρονου αλλοδαπού για παρανομη μεταφορά αλλοδαπών

15 Οκτωβρίου 2026
Γρεβενά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, για την προστασία  και την ευζωία των ζώων

Γρεβενά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, για την προστασία και την ευζωία των ζώων

15 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Πρόληψη και φροντίδα υγείας από τους Γιατρούς του Κόσμου στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου 2026

«Αυτοφροντίδα 60+»: Στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Φλώρινας, Αμυνταίου και Βοΐου, Δράσεις πρόληψης και φροντίδας από τους Γιατρούς του Κόσμου και τη ΔΕΗ

15 Οκτωβρίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: Σε ομηρία οι ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων εξαιτίας λαθών στους Δασικούς Χάρτες

15 Οκτωβρίου 2026
Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας

Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας: «Η συκοφαντία είναι το τελευταίο καταφύγιο εκείνων που φοβούνται την αλλαγή»

15 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Μια ξεχωριστή δωρεά στον Δήμο Βοΐου από το Ίδρυμα Παπαγεωργίου

Δήμος Βοΐου: Μια ξεχωριστή δωρεά στον Δήμο Βοΐου από το Ίδρυμα Παπαγεωργίου

15 Οκτωβρίου 2026
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Α ΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΜ

15 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάζαρος Μαλούτας: «Το ζήτημα της Ακρινής απαιτεί  ξεκάθαρες και ειλικρινείς θέσεις»

sierafm by sierafm
29 Ιουλίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣ
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Είναι κρίμα το ζήτημα της Ακρινής να  χρησιμοποιείται για ανούσιες αντιπολιτευτικές κριτικές, πολιτικάντικες διαπιστώσεις και παιχνίδι εντυπώσεων.

Σεβόμενος τους κατοίκους της Ακρινής και με μοναδικό στόχο την ΚΑΘΑΡΗ και χωρίς ουδεμιά ασάφεια θέση μου, θα την καταθέσω και γραπτά, πέραν της προφορικής τοποθέτησης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.

Η βασική μου θέση για το ζήτημα της Ακρινής συνοψίζεται στη βεβαιότητα, ότι η Ακρινή θα αποφασίσει για το μέλλον της. Ο Δήμος Κοζάνης και εγώ προσωπικά θα υποστηρίξουμε θεσμικά την απόφαση της Ακρινής, όποια κι αν είναι αυτή.

Για όσους αρέσκονται στα πολιτικά παιχνίδια και χρησιμοποιούν το θέμα της Ακρινής γι’ αυτό το σκοπό, θα ήθελα να σημειώσω πως αγωνίζομαι να λύσω τα προβλήματα και όχι να φανώ αρεστός ή δυσάρεστος. Γνωρίζω τον θεσμικό μου ρόλο και τί απορρέει από αυτόν και πράττω όπως προβλέπεται.

Και είναι πασιφανές, ότι  δεν απεμπόλησα κανένα νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των Ακρινιωτών. Όποιος διαβάσει προσεκτικά και χωρίς σκοπιμότητα διαστρέβλωσης την απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία υιοθετεί πλήρως την Απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Ακρινής,  θα διαπιστώσει ότι κατά προτεραιότητα κατόπιν δικής μου εισήγησης, το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης «στηρίζει αταλάντευτα τη μετεγκατάσταση…» και «καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της νομοθετημένης υποχρέωσης μετεγκατάστασης της Ακρινής».

Αναφορικά με τις αιχμές για υποδαύλιση της διχόνοιας ανάμεσα στους κατοίκους, θα ήθελα να επισημάνω πως είναι προφανές ότι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση ανάμεσά τους. Το αποδεικνύει και η απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας για το ζήτημα της μετεγκατάστασης. Κανείς δεν υποκινεί υπογείως τη διχογνωμία.  Η  επίκληση περί διχασμού και συμμετοχής σε θεσμική εκτροπή μόνο σκοπιμότητα και δόλο αποδεικνύει από την παράταξη «Κοζάνη, τόπος να ζεις». Και μόνο το γεγονός, ότι αναφέρεται στο δημόσιο λόγο μία τέτοια πρακτική, υποτιμά τους ίδιους τους κατοίκους.  Εκείνοι ζουν δίπλα στα ορυχεία, εκείνοι έχουν την άποψη που βαρύνει περισσότερο. Δεν είναι μαριονέτες. Όσο και αν κάποιοι διατείνονται λοιπόν για τον σεβασμό των δημοκρατικών διαδικασιών, λησμονούν ότι στους δημοκρατικούς θεσμούς οι πλειοψηφίες ορίζουν τις αποφάσεις.

Επιπλέον, επισημαίνω ότι η μετεγκατάσταση της Ακρινής πάντοτε είχε ως προϋπόθεση την πολιτική βούληση. Η βούληση τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παρούσα φάση δεν συμπεριλαμβάνει την μετεγκατάσταση. Άποψη που είχε καταστήσει σαφή και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκης, υπογραμμίζοντας πως η μετεγκατάσταση της Ακρινής δεν μπορεί να γίνει. Πλέον, άπαντες κάνουν λόγο για μία εναλλακτική και ρεαλιστική λύση.  Η λύση για την Ακρινή πρέπει να δοθεί ΧΘΕΣ. Δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστέρησης.

Κλείνοντας, θέλοντας να επισημάνω τη διαχρονική μου στήριξη στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της Ακρινής, θα ήθελα να υπογραμμίσω πως το 2013 τάχιστα ολοκληρώσαμε όλες τις διαδικασίες του σχεδίου μετεγκατάστασης.

Οι κύριοι και οι κυρίες της δημοτικής κίνησης ¨Κοζάνη, τόπος να ζεις¨ κατά την πενταετή τους θητεία, αποτέλεσαν άραγε «θεματοφύλακα και εγγυητή» της διαδικασίας μετεγκατάστασης; Καλό θα είναι να ξαναδούν με προσοχή τη θητεία τους ως δημοτική αρχή και ως αντιπολίτευση, για να συνειδητοποιήσουν ότι αποτελούν το παράδειγμα της υποκρισίας, καθώς από τη μία θεωρούν εκτροπή την όποια αναφορά σε εναλλακτική πρόταση και ταυτόχρονα απαιτούν για αυτήν βελτιστοποίηση, αποσαφήνιση και δέσμευση με νομική μορφή. Όμως, το ζήτημα της Ακρινής απαιτεί  ξεκάθαρες και ειλικρινείς θέσεις.

Λάζαρος         Μαλούτας,

Δήμαρχος Κοζάνης

Tags: ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣ
Previous Post

Σημαντική αύξηση 17% στον αριθμό των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023

Next Post

Καστοριά: Τρύπωνε στα σπίτια τα μεσάνυχτα και τα ξάφριζε

Next Post
κλοπη

Καστοριά: Τρύπωνε στα σπίτια τα μεσάνυχτα και τα ξάφριζε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ερώτηση από το ΚΚΕ για τα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο όρος Μπούρινος στη Κοζάνη και στα Γρεβενά
  • Τραγωδία σε κρεοπωλείο της Κοζάνης-65χρονος έχασε τη ζωή του μετά από ανακοπή και έπεσε στη τζαμαρία
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε η 3η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών του έργου Green LUPO
  • Τα μέλη του Ορειβατικού απαντούν στη διοίκηση: Θα παραβρεθούμε στη συνέλευση για να τα συζητήσουμε όλα!
  • Στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης ο Μακεδονικός Σιάτιστας, που επικράτησε με 4-1 του Ατρόμητου Πτολεμαΐδας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  2. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  3. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  4. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  5. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr