• Latest
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Λιμνοδεξαμενή Αναρράχης… Γιατί δεν έγινε το έργο..

21 Ιουλίου 2017
Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απέσπασε ο Δήμος Κοζάνης για το Γραφείο Απασχόλησης που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απέσπασε ο Δήμος Κοζάνης για το Γραφείο Απασχόλησης που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)

3 Ιουνίου 2026
Αστυνομικοί ντύθηκαν εργάτες και «έκοψαν» 967 κλήσεις σε οδηγούς!

Καστοριά: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του έργου, Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Πόλης Καστοριάς

3 Ιουνίου 2026
Αστυνομικοί ντύθηκαν εργάτες και «έκοψαν» 967 κλήσεις σε οδηγούς!

Στην τελική ευθεία το μεγάλο οδικό έργο Κοζάνη-Γέφυρα Ρυμνίου: Οι εξελίξεις που επιταχύνουν την ολοκλήρωσή του

3 Ιουνίου 2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

Επιχείρηση «Θερισμός» σε Κοζάνη και Αγρίνιο – Τρίτο κύκλωμα και συλλήψεις για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ. Βίντεο

3 Ιουνίου 2026
Νέα διεθνής διάκριση για τη Lithos Digital στο Λονδίνο

Νέα διεθνής διάκριση για τη Lithos Digital στο Λονδίνο

3 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026 η Έκθεση «Κόσμημα» του Εικαστικού Εργαστηρίου

3 Ιουνίου 2026
ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Παράνομες οι επιπλέον χρεώσεις στα διαγνωστικά κέντρα και πολυϊατρεία

3 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Νέου Βιβλίου της Τάνιας Ώττα «Λίγη Ζωή Ακόμη»

Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Νέου Βιβλίου της Τάνιας Ώττα «Λίγη Ζωή Ακόμη»

3 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026  η Έκθεση Φωτογραφίας από την «Φωτοδίοδο»

Δήμος Κοζάνης: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026  η Έκθεση Φωτογραφίας από την «Φωτοδίοδο»

3 Ιουνίου 2026
Aνάστατοι συγγενείς των ηλικιωμένων μετά την αποκάλυψη για κρούσματα ψώρας στο Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης. Βίντεο

Aνάστατοι συγγενείς των ηλικιωμένων μετά την αποκάλυψη για κρούσματα ψώρας στο Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης. Βίντεο

3 Ιουνίου 2026
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της Δυτικής Μακεδονίας

3 Ιουνίου 2026
Σιάτιστα: Προχωρούν με ταχύτητα τα έργα ασφαλτόστρωσης στη Βόρεια είσοδο

Σιάτιστα: Προχωρούν με ταχύτητα τα έργα ασφαλτόστρωσης στη Βόρεια είσοδο

3 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λιμνοδεξαμενή Αναρράχης… Γιατί δεν έγινε το έργο..

sierafm by sierafm
21 Ιουλίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το έργο «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Αναρράχης» είναι ένα έργο που απασχόλησε και απασχολεί συνολικά: 4 Δημάρχους, 2 Νομάρχες και 2 Περιφερειάρχες, λόγω της άρνησης των κατοίκων του Εμπορίου να συναινέσουν στην πραγματοποίηση του έργου. Η σύμβαση του έργου υπεγράφη στις 8-3-2007.

Κατά την εξέλιξη του έργου τέθηκαν εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας της Κοινότητας Εμπορίου του τότε Δήμου Μουρικίου αιτιάσεις, αναφορικά με τον αρχικό σχεδιασμό του έργου, τη σκοπιμότητα του και τους σκοπούς τους οποίους αυτό θα εξυπηρετήσει. Ζητήθηκε λοιπόν αλλαγή της μελέτης του έργου.

Αν και έγιναν προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, τελικά το έργο οδηγήθηκε σε μακροχρόνια στασιμότητα και μάλιστα οι κάτοικοι της κοινότητας Εμπορίου προέβησαν σε άλλες ενέργειες.

Αυτή η μακροχρόνια διακοπή εκτέλεσης των εργασιών του έργου είχε σαν αποτέλεσμα τη μη ολοκλήρωση του στα χρονικά πλαίσια του III ΚΠΣ  και τελικά το έργο, έπειτα από προσπάθειες και σχετικές ενέργειες της Π.Ε. Κοζάνης εντάχθηκε ως «Έργο Γέφυρα» στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπουργείου Ανάπτυξης. Στις 18-6-2012 στην αίθουσα συνεδρίασης στην Π.Ε. Κοζάνης παρουσία της Δημάρχου, παρουσία εκπροσώπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της ΑΝΚΟ και Υπηρεσιακών παραγόντων προτάθηκε λύση και ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη του Δήμου. (αριθ. Πρωτ. 52430/2985/18-6-2012). Στις 12-4-2013 ο Δήμος Εορδαίας πλέον με το υπ’άριθμ. Πρωτ. 13853/12-4-2013 έγγραφό του  απορρίπτει τη  νέα πρότασή.

Μετά τα παραπάνω η Π.Ε. Κοζάνης στις 19-9-2013 σε σύσκεψη στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα και παρουσία όλων των εμπλεκομένων υποδείχθηκε λύση για την εξέλιξη του έργου (αριθ. Πρωτ. 239/10853/20Β1/24-1-2014 του Υπουργείου Ανάπτυξης) την οποία η τοπική κοινότητα Εμπορίου την απέρριψε στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια στις 3-8-2014.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, τον Σεπτέμβριο του 2014, η Περιφερειακή Αρχή προσπάθησε να δώσει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Με δική της πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις-πάντα παρουσία του Δήμου Εορδαίας- με τα Τοπικά Συμβούλια, με νομικούς εκπροσώπους και εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.

Εδώ να τονίσουμε ότι ο ανάδοχος του έργου είχε προβεί σε αίτηση διάλυσης της υπογεγραμμένης σύμβασης από τις 11-4-2014( Υπ. αριθμ. πρωτ. 37488/1989/11-4-2014 εισερχόμενο έγγραφο στην Δ.Τ.Ε. Π.Ε. Κοζάνης). Μολαταύτα η Περιφερειακή Αρχή για διάστημα που υπερβαίνει τα 2,5 έτη συνέχισε να προσπαθεί να μην υπάρξει διάλυση της συμβάσεως και με μόνο στόχο την εύρεση λύσης για να κατασκευαστεί το έργο.

Εν κατακλείδι παρουσιάστηκαν συνολικά 4 εναλλακτικά σενάρια προκειμένου να βγούμε από το αδιέξοδο, κάτι όμως που τελικά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν. Έτσι η Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Κοζάνης έχοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω και το γεγονός ότι η καθυστέρηση των εργασιών του έργου χωρίς υπαιτιότητα του Αναδόχου, είχε υπερβεί την οριακή προθεσμία και ως εκ τούτου συνέτρεχε νόμιμος λόγος, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 2 περίπτωση γ και δ και άρθρου 62 του Ν. 3669/08, αποφάσισε τη διάλυση της σύμβασης του έργου. Να υπογραμμιστεί εδώ ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα αποφέρει καμία αποζημίωση της Κοινοπραξίας.

Τέλος να ενημερώσουμε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν αδρανεί και σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. (ΑΝΚΟ) εκπονεί μελέτη για δύο αυτόνομα έργα με στόχο:

  • Tην εκμετάλλευση προς χρήση των 2 ήδη κατασκευασμένων ταμιευτήρων ύδατος στο Εμπόριο.
  • Tην κατασκευή νέου ταμιευτήρα ύδατος.

Η συγκεκριμένη μελέτη θα παρουσιαστεί τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας όσο και στον Δήμο Εορδαίας όταν ολοκληρωθεί.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Π.Ε. Κοζάνης έχοντας απόλυτη προτεραιότητα την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις με νέα αρδευτικά, ταμιευτήρες ύδατος και πολλαπλή στήριξη των αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων, των Τ.Ο.Ε.Β. και των τοπικών κοινωνιών. Κύριο μέλημα μας είναι η σύμπραξη και η συνεργασία όλων των δυνάμεων του τόπου προς όφελος των πολιτών της Π.Ε. Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας συνολικότερα. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και εξυπηρετούν άλλες καταστάσεις.

O Αντιπεριφερειάρχης

Περιφερειακής Ενότητας  Κοζάνης

 

Παναγιώτης Πλακεντάς

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Κοζάνη 2017 – Ανοιχτή Καινοτομία! Μετατρέποντας τις ιδέες σε αποτελέσματα

Next Post

Το αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στηλιτεύει με συνέντευξή του ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος.

Next Post
γιαννης θεοφυλακτος συριζα

Το αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στηλιτεύει με συνέντευξή του ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απέσπασε ο Δήμος Κοζάνης για το Γραφείο Απασχόλησης που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)
  • Καστοριά: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του έργου, Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Πόλης Καστοριάς
  • Στην τελική ευθεία το μεγάλο οδικό έργο Κοζάνη-Γέφυρα Ρυμνίου: Οι εξελίξεις που επιταχύνουν την ολοκλήρωσή του
  • Επιχείρηση «Θερισμός» σε Κοζάνη και Αγρίνιο – Τρίτο κύκλωμα και συλλήψεις για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ. Βίντεο
  • Νέα διεθνής διάκριση για τη Lithos Digital στο Λονδίνο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr