• Latest
Power Pass, δεη

Λογαριασμοί ρεύματος: Αλλάζουν όλα στις επιδοτήσεις, ποιοι θα παίρνουν περισσότερα χρήματα

13 Σεπτεμβρίου 2022
Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά

Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά

23 Οκτωβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Καστοριά: Συνελήφθη 41χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

23 Οκτωβρίου 2025
απατη

Κοζάνη: Απάτη με όφελος 700 ευρώ

23 Οκτωβρίου 2025
Κατεστραμμένη πλατεία και επικίνδυνη παιδική χαρά στο Τσοτύλι – Επιστολή δημότη

Κατεστραμμένη πλατεία και επικίνδυνη παιδική χαρά στο Τσοτύλι – Επιστολή δημότη

23 Οκτωβρίου 2025
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Γρεβενά: Κινητοποίηση αγροτών την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου

23 Οκτωβρίου 2025
Εξαφάνιση 23χρονης από τα Γρεβενά – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Εξαφάνιση 23χρονης από τα Γρεβενά – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

23 Οκτωβρίου 2025
Κοζάνη: Το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας εγκαινίασε η Υπουργός Εργασίας

Κοζάνη: Το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας εγκαινίασε η Υπουργός Εργασίας

23 Οκτωβρίου 2025
Συλλόγος Φίλων Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα: Πρόσκληση σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση.

Συλλόγος Φίλων Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

23 Οκτωβρίου 2025
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Επιστροφή ενοικίου: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής – Πότε θα μπουν τα χρήματα

23 Οκτωβρίου 2025
τιμολόγια ρεύματος

Πότε κάνουμε αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο

23 Οκτωβρίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

15χρονος έπαθε καρδιακή ανακοπή σε γυμναστήριο και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ

23 Οκτωβρίου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Βρέφος πέθανε αιφνίδια: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τη γιαγιά του

23 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Λογαριασμοί ρεύματος: Αλλάζουν όλα στις επιδοτήσεις, ποιοι θα παίρνουν περισσότερα χρήματα

sierafm by sierafm
13 Σεπτεμβρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Power Pass, δεη
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Από τον Ιούνιο και μετά επιδοτούμε οριζόντια τους λογαριασμούς ρεύματος. Θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε όλους τους λογαριασμούς, όλες τις μηνιαίες καταναλώσεις, όλα τα σπίτια με μία διαφορά: Θα υπάρξουν κλίμακες δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μίλησε για το νέο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για την ενεργειακή κρίση.

«Θα στηρίξουμε όσο μπορούμε για να περάσουμε ομαλά τον χειμώνα. Είναι σημαντικό το θέμα της εξοικονόμηση ενέργειας. Για παράδειγμα με το να ρυθμίσουμε τον θερμοστάτη ένα βαθμό πιο χαμηλά, θα μπορέσει να βοηθήσει το περιβάλλον, αλλά θα βοηθήσει και στην εξοικονόμηση ενέργειας», σχολίασε αρχικά μιλώντας στο MEGA».

Κλιμακωτά πλέον η επιδότηση ρεύματος

Κλιμακωτά θα δίνεται στο εξής η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Πλέον, όσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει κάποιος τόσο μεγαλύτερη επιδότηση θα λαμβάνει, ενώ σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για επιδότηση και στους καταναλωτές φυσικού αερίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Οι λογαριασμοί ρεύματος επιδοτούνται πάνω σε αυτούς. Με έναν τρόπο που εκεί απορροφούμε το 94%. Στο φυσικό αέριο δεν μπορούμε να απορροφήσουμε το ίδιο ποσοστό. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο τέλος του μήνα», τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στο Mega.

«Από τον Ιούνιο και μετά επιδοτούμε οριζόντια τους λογαριασμούς ρεύματος. Θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε όλους τους λογαριασμούς, όλες τις μηνιαίες καταναλώσεις, όλα τα σπίτια με μία διαφορά: Θα υπάρξουν κλίμακες. Όσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει κάποιος, έχει μεγαλύτερη επιδότηση.

Αλλά και αυτός που έχει μεγαλύτερη κατανάλωση, εάν καταφέρει να μειώσει κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, θα επιδοτηθεί επιπλέον», υπογράμμισε ο υπουργός.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο τέλος του μήνα, τόνισε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Βιώνουμε ενεργειακό πόλεμο

«Μαίνεται ένας συμβατικός πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Βιώνουμε έναν ενεργειακό πόλεμο, η Ρωσία εκβιάζει την Ευρώπη, γιατί η Ευρώπη εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο. Κλείνει τη στρόφιγγα, άρα μειώνει την διάθεση του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και αυτό εκτινάσσει τις τιμές τα ύψη.

Το φυσικό αέριο είναι 10 φορές πιο ακριβό σε σχέση με πέρσι και έχει παρασύρει και την ηλεκτρική ενέργεια. Εμείς θα στηρίξουμε το φυσικό αέριο κι τους πολίτες που δεν μπορούν να αντικαταστήσουν αυτό το καύσιμο με άλλο καύσιμο, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα από κανένα ευρωπαϊκό κράτος να απορροφήσει το σύνολό της τεράστιας αυτής αύξησης», συμπλήρωσε.

Δύσκολος χειμώνας, με δύο κινδύνους

«Αυτό που λέμε είναι ότι αυτός χειμώνας θα είναι δύσκολος, με δύο κινδύνους. Πρώτον την επάρκεια εφοδιασμού. Έχουμε λάβει μέτρα για να μειώσει η Ελλάδα πολύ αυτόν τον κίνδυνο. Επειδή έχουμε διπλασιάσει την χωρητικότητα της Ρεβυθούσας, επειδή έχουμε τη δυνατότητα 5 εργοστάσια φυσικού αερίου να κάψουν diesel που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και έτσι να μειώσουμε τις εισαγωγές. Ήδη από τον Σεπτέμβριο, έχουμε δώσει εντολή έτσι ώστε οι παραγωγοί φυσικού αερίου να ξεκινήσουν να καίνε πετρέλαιο.

Όλα αυτά θέλουν την εξής προϋπόθεση: ότι θα υπάρχει δε διεθνές επίπεδο LNG διαθέσιμο. Σε όλα αυτά πρέπει να βάλουμε την εξοικονόμηση, να μειώσουμε την κατανάλωση φυσικού αερίου, έχουμε έναν στόχο ευρωπαϊκό, 15% μείωση του φυσικού αερίου τους επόμενους μήνες», επεσήμανε σχετικά ο κ. Σκρέκας.

Για την στήριξη των πολιτών που μπορούν να υποκαταστήσουν το καύσιμο που χρησιμοποιούν για τη θέρμανσή τους είπε πως, «όποιος χρησιμοποιεί φυσικό αέριο και μπορεί να το υποκαταστήσει με πετρέλαιο, αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να μειώσουμε την εισαγωγή φυσικού αερίου και να έχουμε χαμηλό κόστος θέρμανσης ο κόσμος».

«Η κυβέρνηση διπλασίασε το επίδομα θέρμανσης. Μέσα σε 2 χειμώνες έχουμε τετραπλασιάσει το επίδομα θέρμανσης ακριβώς για να στηρίξουμε και αυτούς που το χρησιμοποιούν. Θα δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο σε αυτόν που θα μπορέσει να υποκαταστήσει το καύσιμο. Θα στηρίζουμε το φυσικό αέριο σε αυτούς που δεν μπορούν με κάποιο τρόπο να το υποκαταστήσουν».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Previous Post

Οι αλλαγές που έρχονται στο Ε9 για όσους αποκτούν, πωλούν ή μεταβιβάζουν ακίνητα

Next Post

Επίδομα θέρμανσης: Ποια νοικοκυριά θα πάρουν διπλό επίδομα

Next Post
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Ποια νοικοκυριά θα πάρουν διπλό επίδομα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
  • Καστοριά: Συνελήφθη 41χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
  • Κοζάνη: Απάτη με όφελος 700 ευρώ
  • Κατεστραμμένη πλατεία και επικίνδυνη παιδική χαρά στο Τσοτύλι – Επιστολή δημότη
  • Γρεβενά: Κινητοποίηση αγροτών την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr