• Latest
εφορια φορολογια

Οι αλλαγές που έρχονται στο Ε9 για όσους αποκτούν, πωλούν ή μεταβιβάζουν ακίνητα

13 Σεπτεμβρίου 2022
Tρομερή επίθεση αρκούδας σε κτηνοτροφική μονάδα στο Λιβαδερό Σερβίων-Νεκρά 15 πρόβατα-Διέλυσε σχεδόν το μαντρί- Φωτογραφίες

Tρομερή επίθεση αρκούδας σε κτηνοτροφική μονάδα στο Λιβαδερό Σερβίων-Νεκρά 15 πρόβατα-Διέλυσε σχεδόν το μαντρί- Φωτογραφίες

2 Ιουνίου 2026
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Columbia University ενώνουν δυνάμεις για την ενέργεια, το κλίμα και τη δίκαιη μετάβαση

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Columbia University ενώνουν δυνάμεις για την ενέργεια, το κλίμα και τη δίκαιη μετάβαση

2 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Προσωρινά χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ οι Διευθύνσεις Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Εφαρμογών και Υπηρεσίας Δόμησης και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

Δήμος Κοζάνης: Αποκαταστάθηκαν οι επικοινωνίες στις Διευθύνσεις Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Εφαρμογών και Υπηρεσίας Δόμησης και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

2 Ιουνίου 2026
Η Καστοριά υποδέχεται το πιο δροσερό και ανεβαστικό τριήμερο του καλοκαιριού, το «Beer Festival Kastoria 2026»!

Η Καστοριά υποδέχεται το πιο δροσερό και ανεβαστικό τριήμερο του καλοκαιριού, το «Beer Festival Kastoria 2026»!

2 Ιουνίου 2026
Συνεχίζεται η διανομή αθλητικού εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Κοζάνης

Συνεχίζεται η διανομή αθλητικού εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Κοζάνης

2 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στις 26, 27 και 28 Αυγούστου 2024

Δήμος Κοζάνης: Εξαήμερο ΔΩΡΕΑΝ στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ποιμενικών σκύλων από 10 έως 15 Ιουνίου 2026

2 Ιουνίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για την κατασκευή περίφραξης στο δρόμο Κοζάνης – Πτολεμαΐδας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης για την κατασκευή περίφραξης στο δρόμο Κοζάνης – Πτολεμαΐδας

2 Ιουνίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου σήμερα Τρίτη δια περιφοράς

2 Ιουνίου 2026
Ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2026 και στηρίζει το ψηφιακό παιχνίδι «Ποδηλατούπολη – Ποδηλατώ με ασφάλεια στη γειτονιά μου».

Ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2026 και στηρίζει το ψηφιακό παιχνίδι «Ποδηλατούπολη – Ποδηλατώ με ασφάλεια στη γειτονιά μου».

2 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα : «Κυβερνητικό φιάσκο στα χερσαία σύνορα με το νέο σύστημα Εισόδου – Εξόδου (Entry/Exit System – EES)

2 Ιουνίου 2026
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Αναβάλλεται η εκδήλωση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Ενέργεια στο φόντο του Ιμπεριαλιστικού Πολέμου»

2 Ιουνίου 2026
πιεση

Γιατί το καλοκαίρι δεν πέφτει σε όλους το ίδιο η αρτηριακή πίεση – 6 χρήσιμες συμβουλές

2 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οι αλλαγές που έρχονται στο Ε9 για όσους αποκτούν, πωλούν ή μεταβιβάζουν ακίνητα

sierafm by sierafm
13 Σεπτεμβρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εφορια φορολογια
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τέλος στο «βραχνά» της συμπλήρωσης του Ε9 για τους φορολογούμενους που αποκτούν, πωλούν ή μεταβιβάζουν ακίνητα με γονική παροχή ή δωρεά αναμένεται να βάλει η ΑΑΔΕ. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ενεργοποιηθεί μια νέα ψηφιακή υπηρεσία μέσω της οποίας η δήλωση Ε9 θα συμπληρώνεται αυτόματα με άντληση των στοιχείων από την ηλεκτρονική πλατφόρμα myProperty της ΑΑΔΕ.  Οι φορολογούμενοι, δηλαδή, δεν θα χρειάζεται να αλλάζουν οι ίδιοι τα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας τους στο Ε9 κάθε φορά που προχωρούν σε κάποια αγοραπωλησία, γονική παροχή ή δωρεά ακινήτου. Το Ε9 θα ενημερώνεται αυτόματα  με βάση τα στοιχεία των δηλώσεων μεταβίβασης ακινήτων  που υποβάλλονται πλέον υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.

Η νέα ψηφιακή υπηρεσία θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή των φορολογούμενων και θα περιορίσει τα λάθη και τις παραλείψεις που εντοπίζονται σήμερα στο έντυπο Ε9 τα οποία επηρεάζουν το ύψος του τελικού λογαριασμού του ΕΝΦΙΑ.

Σε κάθε περίπτωση η αυτόματη συμπλήρωση του Ε9 δεν καταργεί τη δήλωση Ε9. Οι φορολογούμενοι θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων για συγκεκριμένες ενέργειες, όπως για παράδειγμα η ηλεκτροδότηση του ακινήτου με την προσθήκη αριθμού παροχής ή η δήλωση αλλαγών στην επιφάνεια των ακινήτων σε περίπτωση νομιμοποίησης αυθαιρέτου, ενέργειες οι  οποίες δεν περνούν μέσα από την πλατφόρμα myProperty.

Τι ισχύει σήμερα

Σήμερα, όσοι έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους είναι υποχρεωμένοι να τις δηλώνουν υποβάλλοντας τη δήλωση Ε9 μέχρι την 31η Μαρτίου του επόμενου έτους από την ημέρα της μεταβολής. Δηλαδή για μεταβολές που θα γίνουν φέτος το έντυπο Ε9 θα πρέπει να ενημερωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023.

Τα 11 βήματα

Όσοι αγοράζουν ή αποκτούν με γονική παροχή, δωρεά ή κληρονομιά ακίνητα ή μεταβιβάζουν ακίνητα στα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους για να συμπληρώσουν το Ε9 θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

1. Επιλέξτε το έτος που θέλετε να υποβάλλετε Ε9 και από τις διαθέσιμες ενέργειες της αρχικής σελίδας, επιλέξτε δημιουργία δήλωσης Ε9 για να προβείτε στις απαραίτητες τροποποιήσεις της περιουσιακής σας κατάστασης.

2. Μπορείτε να εισάγετε/μεταβάλλετε/διαγράψετε ακίνητο των πινάκων 1 (κτίσματα και οικόπεδα) και 2 (γήπεδα).

3. Εάν εισάγετε ακίνητο, συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία που αφορούν τα  περιγραφικά στοιχεία του ακινήτου (τετραγωνικά μέτρα, είδος εμπράγματου δικαιώματος, ποσοστό συνιδιοκτησίας κ.τ.λ.) και επίσης κάντε γεωγραφικό εντοπισμό του ακινήτου είτε μέσω επιλογής του νομού, δημοτικού διαμερίσματος και δρόμων οικοδομικού τετραγώνου είτε μέσω επιλογής ανοίγματος του χάρτη Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων.

4. Εάν μεταβάλλετε ακίνητο, τροποποιήστε μόνο τα περιγραφικά στοιχεία για τα οποία απαιτείται  τροποποίηση.

5. Από το έτος 2013 και μετά, κατά την οριστική υποβολή των δηλώσεων Ε9, ζητείται υποχρεωτικά η αναγραφή του αριθμού παροχής ρεύματος στα κτίσματα στα οποία έχετε πλήρη κυριότητα ή επικαρπία.

6. Από το έτος 2014 και μετά, ανάλογα με την αιτία εισαγωγής/μεταβολής/διαγραφής ακινήτου που θα επιλέξετε, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα υποχρεωτικά  πεδία που ζητούνται  και αφορούν στοιχεία συμβολαίων (αριθμός και ημερομηνία συμβολαίου, Α.Φ.Μ. συμβολαιογράφου), στοιχεία διαθήκης εφόσον υπάρχει (αριθμός και ημερομηνία δημοσίευσης, ημερομηνία θανάτου) κ.λπ.

7. Κατά την οριστική υποβολή δήλωσης Ε9, μπορεί να ζητηθεί  η μεταβολή συγκεκριμένων ακινήτων λόγω ελλείψεων στα στοιχεία τους.

8. Οποιαδήποτε ενέργεια κάνετε, αποθηκεύεται προσωρινά.

9.  Όταν ολοκληρώσετε τις μεταβολές της περιουσιακής σας κατάστασης, ελέγξτε το πως έχει διαμορφωθεί μέσω της προεπισκόπησης περιουσιακής κατάστασης.

10. Επιλέξτε οριστική υποβολή της δήλωσης Ε9 και εάν επιθυμείτε, μεταφορά της δήλωσης στο επόμενο έτος.

11. Από τις διαθέσιμες ενέργειες μπορείτε να εκτυπώσετε τις υποβληθείσες δηλώσεις Ε9, την περιουσιακή σας κατάσταση και τα εκκαθαριστικά σημειώματα Φ.Α.Π. /πράξεις διοικητικού  προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: Ε9ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Previous Post

Άνοιξε το emvolio.gov.gr: Ποιοι και πότε πρέπει να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο, κληρώνει σήμερα για πέμπτη δόση

Next Post

Λογαριασμοί ρεύματος: Αλλάζουν όλα στις επιδοτήσεις, ποιοι θα παίρνουν περισσότερα χρήματα

Next Post
Power Pass, δεη

Λογαριασμοί ρεύματος: Αλλάζουν όλα στις επιδοτήσεις, ποιοι θα παίρνουν περισσότερα χρήματα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Tρομερή επίθεση αρκούδας σε κτηνοτροφική μονάδα στο Λιβαδερό Σερβίων-Νεκρά 15 πρόβατα-Διέλυσε σχεδόν το μαντρί- Φωτογραφίες
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Columbia University ενώνουν δυνάμεις για την ενέργεια, το κλίμα και τη δίκαιη μετάβαση
  • Δήμος Κοζάνης: Αποκαταστάθηκαν οι επικοινωνίες στις Διευθύνσεις Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Εφαρμογών και Υπηρεσίας Δόμησης και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
  • Η Καστοριά υποδέχεται το πιο δροσερό και ανεβαστικό τριήμερο του καλοκαιριού, το «Beer Festival Kastoria 2026»!
  • Συνεχίζεται η διανομή αθλητικού εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr