• Latest
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Λ. Ιωαννίδης: Το κολυμβητήριο του ΔΑΚ και οι ανεύθυνες δηλώσεις

11 Απριλίου 2019
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

Εκβίαζαν 13χρονο και του πήραν 370.000 ευρώ!

20 Ιουνίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πήγε να στήσει τηλεφωνική απάτη αλλά το σήκωσε αστυνομικός!

20 Ιουνίου 2026
απατη

Άρπαξαν 50.000 ευρώ λέγοντας στα θύματά τους ότι θα πάρουν φωτιά οι κουζίνες τους

20 Ιουνίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Έρχονται ειδικά προγράμματα 15.000 προσλήψεων σε Δημόσιο & ΟΤΑ

20 Ιουνίου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Την επόμενη εβδομάδα η πληρωμή των 150 ευρώ για κάθε παιδί

20 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Προσλήψεις 10 ατόμων στο Δήμο Κοζάνης

20 Ιουνίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Ολόγυμνος άνδρας τρομοκρατούσε περαστικούς

20 Ιουνίου 2026
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2026: Εδώ θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες την Πέμπτη 25 Ιουνίου

20 Ιουνίου 2026
ΟΜΟΡΦΙΑ

Οκτώ συνήθειες που «φωνάζουν» υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

20 Ιουνίου 2026
Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σπάρτακου

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σπάρτακου

19 Ιουνίου 2026
Αποκεφαλίζουνε τους δράκους, STOP της  Ράνιας Στυλιάδου

Αποκεφαλίζουνε τους δράκους, STOP της Ράνιας Στυλιάδου

19 Ιουνίου 2026
Χαρείτε, σωθήκαμε! Έρχεται το τρένο της Καλαμπάκας! …( Χρήστος Ι. Κολοβός)

Για την ανατίναξη εκσκαφέων στο λιγνιτωρυχείο Μαυροπηγής

19 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λ. Ιωαννίδης: Το κολυμβητήριο του ΔΑΚ και οι ανεύθυνες δηλώσεις

sierafm by sierafm
11 Απριλίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
2
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με αφορμή την υποβολή της πρότασης στο πρόγραμμα Φιλόδημος για την παρέμβαση ύψους 825.000 ευρώ στο Λιάπειο Αθλητικό Κέντρο, τέθηκαν και πάλι κάποια ερωτήματα σχετικά με το κολυμβητήριο του ΔΑΚ.

Ο κ. Μαλούτας μάλιστα σε συνέντευξη του αναρωτιέται «γιατί είναι κλειστό το κολυμβητήριο του ΔΑΚ» λέγοντας πως «δεν υπάρχει λογική εξήγηση».

Παρότι το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και με τους γονείς των αθλητών κάποιοι συνειδητά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Aς τα εξηγήσουμε μια φορά ακόμη.

Το κολυμβητήριο του ΔΑΚ ανέστειλε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2019 γιατί  είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ.

Γιατί είναι όμως ακατάλληλο:

Την Άνοιξη του 2018 η  Επιτροπή για τον έλεγχο καταλληλότητας των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, στην έκθεση της προκειμένου να λάβει άδεια λειτουργίας το κολυμβητήριο του ΔΑΚ επιβεβαίωσε τα ευρήματα μελέτης ελέγχου στατικής επάρκειας του κτηρίου, που αφορούσαν σειρά ανεπαρκειών διατομών της μεταλλικής κατασκευής ακόμη και για τα υφιστάμενα φορτία καθώς και πλήθος φθορών λόγω οξειδώσεων και παλαιότερων συντηρήσεων (με την μέθοδο της αμμοβολής).

Παράλληλα η έκθεση επεσήμανε και φθορές σε ορισμένα τμήματα του κτηρίου τόσο εκτεταμένες σε βαθμό να έχουν αποκαλυφθεί και να έχουν οξειδωθεί οι οπλισμοί σκυροδέματος της οροφής.

Από τον έλεγχο της Επιτροπής Καταλληλόλητας προέκυψε σαφέστατα και κατηγορηματικά πως το Κολυμβητήριο δεν μπορεί να λάβει άδεια  λειτουργίας χωρίς την ενίσχυση ή την αντικατάσταση της μεταλλικής οροφής στο σύνολο της και μία σειρά άλλων παρατηρήσεων.

Ο συνδυασμός των ανωτέρω και ταυτόχρονα πως :

-Η τοποθέτηση διατομών σε κάτω πέλματα και σε ράβδους πλήρωσης ζευκτών είναι 4ης τάξης και κατά συνέπεια δε δύναται  να ελεγχθούν καθώς τίθενται εκτός κανονιστικού πλαισίου του Ευρωκώδικα,

– το χρονικό διάστημα της μελέτης και των εργασιών ενίσχυσης θα ήταν μία χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία (με το κολυμβητήριο σε αναστολή λειτουργίας),   που το  αποτέλεσμα της θα οδηγούσε πάλι σε μια κατασκευή παλιάς φιλοσοφίας, που δεν υιοθετεί πλέον ο Ευρωκώδικας. Παρόλα αυτά ο Δήμος Κοζάνης σε συνεννόηση με τον μελετητή εξέτασαν την δυνατότητα της άμεσης ενίσχυσης της μεταλλικής στέγης πράγμα βέβαια που δεν κατέστη δυνατό διότι απαιτούταν εκ νέου μελέτη ενίσχυσης με τα αποτελέσματα της, να είναι αβέβαια ότι θα μπορούσαν να υλοποιηθούν για να πληροί η μεταλλική κατασκευή τις προδιαγραφές της κείμενης νομοθεσίας.

Οδηγούν στο συμπέρασμα πως ήταν μονόδρομος για το Δήμο Κοζάνης η απόφαση να κλείσει το κολυμβητήριο του ΔΑΚ για σοβαρά ζητήματα ασφαλείας και όποια άλλη απόφαση θα ήταν εγκληματικά ανεύθυνη και παράλληλα  να  ανοίξει για πρώτη φορά παρά τις αρχικές δυσκολίες και με την κατανόηση των γονέων και των αθλητών,   το κολυμβητήριο στο Λιάπειο Αθλητικό Κέντρο. 

Που βρισκόμαστε σήμερα

Ο Δήμος Κοζάνης ολοκληρώνει τη διαδικασία κατεδάφισης της υφιστάμενης κατασκευής με σκοπό τη λειτουργία του κολυμβητηρίου του ΔΑΚ ως «ανοιχτό» από το καλοκαίρι του 2019.

Παράλληλα ολοκληρώνεται και  η μελέτη για να «σκεπαστεί» η μικρή πισίνα του ΔΑΚ για την ομαλή λειτουργία της τους χειμερινούς μήνες.

Όλα αυτά βέβαια παράλληλα με τη λειτουργία του κολυμβητηρίου του Λιαπείου, στο οποίο ήδη ο Δήμος  έχει προχωρήσει σε μια σημαντική επένδυση (τοποθέτηση αντλιών θερμότητας για την κάλυψη του θερμικού φορτίου της πισίνας και άλλες παρεμβάσεις) ενώ υποβάλλεται τις επόμενες μέρες στο πρόγραμμα Φιλόδημος πρόταση για τη χρηματοδότηση  περαιτέρω επεμβάσεων  ύψους 247χιλ. ευρώ αποκλειστικά για το κολυμβητήριο.

Ο Δήμος ταυτόχρονα έχει στα χέρια του το φάκελο έργου για την ολοκλήρωση της δημοπράτησης της εκπόνησης της μελέτης για ένα σύγχρονο κολυμβητήριο Ολυμπιακών Προδιαγραφών, με μια  «πενηντάρα» πισίνα και μια βοηθητική, όπως αξίζει στην πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας.

Συμπερασματικά, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής της μελέτης και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του νέου σύγχρονου κολυμβητηρίου, θα λειτουργούν το κλειστό κολυμβητήριο στο Λιάπειο Αθλητικό Κέντρο, η κλειστή «μικρή» πισίνα και η ανοιχτή «25άρα»  στο ΔΑΚ Κοζάνης.

Τη σπέκουλα  σε τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως αυτό της ασφάλειας των χρηστών μια δημοτικής δομής όπως το κολυμβητήριο του ΔΑΚ, το αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.

Tags: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Previous Post

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση για το ΚΕΠΚΑ

Next Post

Σε δόσεις η επόμενη αγωνιστική στην ΕΠΣ Κοζάνης. Δείτε τα πρώτα αποτελέσματα και το πρόγραμμα

Next Post
ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σε δόσεις η επόμενη αγωνιστική στην ΕΠΣ Κοζάνης. Δείτε τα πρώτα αποτελέσματα και το πρόγραμμα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εκβίαζαν 13χρονο και του πήραν 370.000 ευρώ!
  • Πήγε να στήσει τηλεφωνική απάτη αλλά το σήκωσε αστυνομικός!
  • Άρπαξαν 50.000 ευρώ λέγοντας στα θύματά τους ότι θα πάρουν φωτιά οι κουζίνες τους
  • ΔΥΠΑ: Έρχονται ειδικά προγράμματα 15.000 προσλήψεων σε Δημόσιο & ΟΤΑ
  • Την επόμενη εβδομάδα η πληρωμή των 150 ευρώ για κάθε παιδί

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr