• Latest
MyHealth

Μέσω της εφαρμογής MyHealth θα εκδίδονται οι Ιατρικές Βεβαιώσεις

23 Σεπτεμβρίου 2021
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη 32χρονου αλλοδαπού, στη Φλώρινα

23 Αυγούστου 2026
Φλώρινα: Συνελήφθη 65χρονος με ναρκωτικά

Φλώρινα: Συνελήφθη 65χρονος με ναρκωτικά

23 Αυγούστου 2026
Ε65

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ε65 στο ρεύμα προς Γρεβενά – Τι ισχύει από 24 Αυγούστου

23 Αυγούστου 2026
“Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια

“Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια

23 Αυγούστου 2026
μανιταρια

Μανιτάρια: Τι αλλάζει στο σώμα όταν τα βάζετε συχνά στο πιάτο σας

23 Αυγούστου 2026
παιδι

4χρονη πέθανε από διφθερίτιδα – Δεν είχε κάνει το εμβόλιο

23 Αυγούστου 2026
ΑΙΟΛΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Νέο χωροταξικό για τις ΑΠΕ: Πού μπαίνουν τα όρια σε φωτοβολταϊκά και αιολικά

23 Αυγούστου 2026
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

ΚΤΕΛ: Συνελήφθη οδηγός ταξί που χρέωνε διπλή ταρίφα – Του είχαν αφαιρέσει και το δίπλωμα

23 Αυγούστου 2026
Χιλιάδες πόδια από κοτόπουλα και γαλοπούλες ξεβράστηκαν σε παραλία της Εύβοιας

Χιλιάδες πόδια από κοτόπουλα και γαλοπούλες ξεβράστηκαν σε παραλία της Εύβοιας

23 Αυγούστου 2026
χρημα

Αλλαγές στα τεκμήρια από το 2027 – Ποιοι επαγγελματίες θα ευνοηθούν

23 Αυγούστου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ολοκληρώνονται και τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

23 Αυγούστου 2026
Τουρισμός για όλους

Τουρισμός για όλους: Τι συνέβη με τις αιτήσεις -Πότε θα γίνει η κλήρωση των vouchers

23 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 23 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μέσω της εφαρμογής MyHealth θα εκδίδονται οι Ιατρικές Βεβαιώσεις

sierafm by sierafm
23 Σεπτεμβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
MyHealth
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ψηφιακά, απλά, γρήγορα και με ασφάλεια, γίνεται πλέον η έκδοση των ιατρικών βεβαιώσεων. Τη νέα υπηρεσία της ΗΔΙΚΑ παρουσίασαν το πρωί της Πέμπτης ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς και η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα.

Οι ιατρικές βεβαιώσεις αποτελούν την επίσημη πιστοποίηση από τον ιατρό ότι ένας πολίτης μπορεί να συμμετάσχει σε αθλητικές δραστηριότητες με ασφάλεια για τον ίδιο και τους συνανθρώπους του. Επιπλέον, προβλέπεται η δυνατότητα η βεβαίωση να εκδίδεται για οποιαδήποτε άλλη νόμιμη χρήση.

Η διαδικασία γίνεται αποκλειστικά από τον ιατρό κάθε πολίτη. Αρχικά, ο ιατρός καταχωρεί τον ΑΜΚΑ του πολίτη στην υπηρεσία «Ιατρικές Βεβαιώσεις» του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, επιλέγει τον τύπο της βεβαίωσης (κολυμβητήριο, γυμναστήριο, συγκεκριμένο άθλημα ή για κάθε νόμιμη χρήση) και τέλος διαλέγει ένα από τα προτυποποιημένα κείμενα. Η ιατρική βεβαίωση εκδίδεται αυτόματα και είναι διαθέσιμη στον πολίτη ως εξής:

  • από το myHealth app, στην ενότητα «Ιατρικές Βεβαιώσεις»
  • εφόσον ο πολίτης έχει ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, ο αριθμός barcode της ιατρικής βεβαίωσης αποστέλλεται με SMS και η πλήρης ιατρική βεβαίωση με e-mail σε μορφή pdf (αναλόγως τι έχει επιλέξει ο πολίτης ως κανάλι ενημέρωσης για την άυλη συνταγογράφηση)
  • εάν ο πολίτης δεν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, η ιατρική βεβαίωση εκτυπώνεται από τον ιατρό.

Ο έλεγχος γνησιότητας των ιατρικών βεβαιώσεων από τους φορείς στους οποίους απευθύνεται γίνεται μέσω του myhealth.gov.gr/verify. Εκεί, ο παραλήπτης στον οποίο ο πολίτης απευθύνει προς χρήση την ιατρική βεβαίωση έχει τη δυνατότητα να την αναζητήσει με τον κωδικό barcode και να ελέγξει τα στοιχεία της, όπως το ονοματεπώνυμο, την ειδικότητα του ιατρού, τον τύπο και το κείμενο που αυτός έχει συντάξει. Επίσης, ανάλογα με την κατάσταση της ιατρικής βεβαίωσης εμφανίζεται ένα από τα παρακάτω μηνύματα:

  • «Έγκυρη Ιατρική Βεβαίωση»
  • «Ληγμένη Ιατρική Βεβαίωση» (Οι ιατρικές βεβαιώσεις για Κολυμβητήρια, Γυμναστήρια ή Συγκεκριμένα αθλήματα έχουν ισχύ ενός έτους)
  • «Μη Έγκυρη Ιατρική Βεβαίωση»

Για τον έλεγχο μιας ιατρικής βεβαίωσης σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία, ο παραλήπτης εισέρχεται στην πλατφόρμα myhealth.gov.gr/verify με τους κωδικούς στο Taxisnet.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισήμανε:

«Η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας και η καθημερινή μάχη με αυτή δεν μας εμποδίζει παράλληλα να υλοποιήσουμε τις πολιτικές, οι οποίες θα εξυπηρετήσουν τον πολίτη, ειδικά στον χώρο της Υγείας. Με τη συνδρομή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τα ηλεκτρονικές ιατρικές βεβαιώσεις προχωράμε σε ένα ακόμα βήμα που θα βοηθήσει πάρα πολύ τον πολίτη. Πρόκειται για μια δυνατότητα η οποία μαζί με μια σειρά από άλλες δράσεις θα οδηγήσουν την Υγεία σε ένα επόμενο στάδιο προς όφελος του πολίτη και είναι η συνέχεια δράσεων που έχουν γίνει έως τώρα και συνδυάζονται με την άυλη συνταγογράφηση και με τις εφαρμογές με SMS στα κινητά μας με στόχο την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και υποστήριξης που μας δίνει συνολικά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στην νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και στη συνέχεια δήλωσε: «Σχεδιάζουμε από κοινού με τα στελέχη του Υπουργείου Υγείας και με της ΗΔΙΚΑ ένα πλήρες πρόγραμμα ψηφιοποίησης στον τομέα της Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει τόσο “μικρές νίκες” όσο και έργα πνοής και μακρόχρονου σχεδιασμού. Επιδιώκουμε ένα “πάντρεμα” ανάμεσα σε τεχνολογίες και πλατφόρμες με τη γνώση και την επιστήμη. Έτσι έγινε στο ψηφιακό σύστημα του εμβολιαστικού προγράμματος, έτσι προχωράμε και τώρα. Οι ιατρικές βεβαιώσεις που ανακοινώνουμε σήμερα εκδίδονται μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, την οποία έχουμε επεκτείνει υλοποιώντας την άυλη συνταγογράφηση. Οι βεβαιώσεις εμφανίζονται στην εφαρμογή myhealth που αποτελεί πρόπλασμα για τον ψηφιακό ιατρικό φάκελο, ένα οικοδόμημα που θα δούμε να υλοποιείται μέσα στους επόμενους μήνες».

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς ανέφερε: «Σήμερα, δίνουμε τη δυνατότητα έκδοσης ιατρικών βεβαιώσεων, ψηφιακά. Κάθε πολίτης θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια τις ιατρικές βεβαιώσεις που απαιτούνται για μια σειρά δραστηριοτήτων της καθημερινότητας του, μέσω της εφαρμογής MyHealth, που σχεδίασε η ΗΔΙΚΑ. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους Υπουργούς Κυριάκο Πιερρακάκη και Θάνο Πλεύρη, συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να προσφέρουμε νέες ψηφιακές υπηρεσίες υγείας, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά την εξυπηρέτηση του πολίτη».

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα σημείωσε: «Οι ψηφιακές ιατρικές βεβαιώσεις συνιστούν άλλη μια υπηρεσία που ολοκλήρωσε η ΗΔΙΚΑ στο πλαίσιο της Ψηφιακής Μεταρρύθμισης του τομέα της Υγείας και ακολουθούν μια σειρά από άλλες ψηφιακές υπηρεσίες που έχουν υλοποιηθεί, με πιο πρόσφατη το MyHealth app. Η συνεχής πρόοδος στον τομέα αυτό τροφοδοτείται από το όραμα της ΗΔΙΚΑ και την εμπειρία των εργαζομένων της. Τα αποτελέσματα αναγνωρίζονται από τους Έλληνες πολίτες και ενισχύονται από την υποστήριξη τόσο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης όσο και του Υπουργείου Υγείας».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: MyHealth
Previous Post

Eπίσημα στο κόκκινο τρεις νέες περιοχές, oλοταχώς για mini lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας

Next Post

Προσλήψεις 21 ατόμων στο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς

Next Post
ανεργια

Προσλήψεις 21 ατόμων στο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σύλληψη 32χρονου αλλοδαπού, στη Φλώρινα
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 65χρονος με ναρκωτικά
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ε65 στο ρεύμα προς Γρεβενά – Τι ισχύει από 24 Αυγούστου
  • “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  • Μανιτάρια: Τι αλλάζει στο σώμα όταν τα βάζετε συχνά στο πιάτο σας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  2. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  3. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  4. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  5. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr