• Latest
κορονοιος

Μετάλλαξη Δέλτα: Μπορούν οι εμβολιασμένοι να την μεταδώσουν;

17 Αυγούστου 2021
Τέσσερις υπάλληλοι εντάσσονται μόνιμα στο προσωπικό του Δήμου Καστοριάς

Τέσσερις υπάλληλοι εντάσσονται μόνιμα στο προσωπικό του Δήμου Καστοριάς

26 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη 34χρονος για ναρκωτικά τα οποία είχε κρυμμένα στα υποδήματα του

26 Νοεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Nα μην συγχωνευτεί το Γυμνάσιο του Τρανοβάλτου και να μπει τέλος στην εξελισσόμενη υποβάθμιση της Π.Ε. Κοζάνης»

26 Νοεμβρίου 2025
ΣΤΡΑΤΟΣ

Νεκρός στρατιώτης από έκρηξη χειροβομβίδας – Άλλος ένας παλεύει για τη ζωή του

26 Νοεμβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία . Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία», της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς.

26 Νοεμβρίου 2025
ΑΡΣΙΣ

Η ΑΡΣΙΣ υλοποιεί το πρόγραμμα HELIOS+ στη Δυτική Μακεδονία

26 Νοεμβρίου 2025
Τέσσερα χρόνια ΔΕΗ blue – «Οδηγεί» το μέλλον της ηλεκτροκίνησης συμβάλλοντας σημαντικά στην μετάβαση προς τη βιώσιμη κινητικότητα

Χειμερινές φορτίσεις με επιβραβεύσεις και προνόμια από τη ΔΕΗ blue και τη Visa

26 Νοεμβρίου 2025
Παραιτήθηκε η Καλλιόπη Σεμερτζιδου απο τη θέση της Συντονίστριας της ΝΔ Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

«Δεν έχω Ferrari, ένα μοτοποδήλατο έχω μόνο», λέει η Σεμερτζίδου στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

26 Νοεμβρίου 2025
σχολειο

Δημοτικά σχολεία: Τέλος η βαριά σχολική τσάντα – Η μεγάλη αλλαγή

26 Νοεμβρίου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Γιατί παχαίνουμε μετά τα 50 – Πώς θα «ξυπνήσουμε» το μεταβολισμό μας

26 Νοεμβρίου 2025
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

Επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας στον e-ΕΦΚΑ για το 2026: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα και τι πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες εισφορές

26 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Εβδομάδα Εράτυρας στην Κοζάνη

Δήμος Βοΐου: Εβδομάδα Εράτυρας στην Κοζάνη

26 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη Δέλτα: Μπορούν οι εμβολιασμένοι να την μεταδώσουν;

sierafm by sierafm
17 Αυγούστου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες, όπως αναφέρεται συχνά και με αρκετή βεβαιότητα. Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι εάν μπορούν να την μεταδώσουν και οι εμβολιασμένοι.

Μελέτες δείχνουν ότι το ιικό φορτίο της μετάλλαξης Δέλτα είναι σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με την μετάλλαξη Άλφα, σημειώνει η Deutsche Welle. Όποιος έχει μολυνθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα μπορεί πολύ πιο εύκολα και σε συντομότερο χρονικό διάστημα να την μεταδώσει.

Το γεγονός αυτό έχει άραγε αντίκτυπο και στον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού από πλήρως εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί; «Η έκταση στην οποία μειώνεται η μετάδοση του ιού ποικίλλει ανάλογα με την μετάλλαξη», αναφέρει το επιδημιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Τι συμβαίνει με εμβολιασμένους και μη

Ο εμβολιασμός μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού έτσι ώστε τα εμβολιασμένα άτομα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο από επιδημιολογική άποψη, συνοψίζει το RKI. «Δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά, αλλά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι αυτό ισχύει και για τη μετάλλαξη Δέλτα», λέει ο μοριακός βιολόγος Εμάνουελ Βάιλερ, από το Κέντρο Μαξ Ντέλμπρυκ Μοριακής Βιλολογίας στο Βερολίνο.

Ωστόσο, πρόσφατα στοιχεία από την Κίνα και τη Μεγάλη Βρετανία δείχνουν ότι το ιικό φορτίο σε μη εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί με τη μετάλλαξη Δέλτα και σε εμβολιασμένα, είναι παρόμοιο τις πρώτες ημέρες της νόσου.

Αυτό εντοπίστηκε χρησιμοποιώντας τη λεγόμενη τιμή Ct σε PCR τεστ. Το γενετικό υλικό που υπάρχει σε μικρές ποσότητες πολλαπλασιάζεται στο εργαστήριο σε πολλές δοκιμές. Η τιμή Ct δείχνει πόσες δοκιμές απαιτούνται μέχρι να ανακαλυφθεί το γονιδίωμα του ιού. Ωστόσο, έτσι υπολογίζεται τι ποσότητα υπάρχει, εξηγεί ο Εμάνουελ Βάιλερ.

«Οι μελέτες δεν εξέτασαν εάν ο ιός είναι μεταδοτικός. Αλλά αυτό είναι καθοριστικό για το ερώτημα αν μπορεί κάποιος να τον μεταδώσει», συμπληρώνει.

Και ο επιστήμονας Κρίστιαν Έρντμαν, θεωρεί πως υπάρχουν πολλά μη διευκρινισμένα θέματα σχετικά με την εγκυρότητα των προηγούμενων δεδομένων.

«Είναι βασικά δύσκολο να καταλάβουμε από το καθαρό ιικό φορτίο εάν προκύπτει κίνδυνος μετάδοσης», λέει ο συνιδρυτής της δεξαμενής σκέψης «RapidTests».

Σε εμβολιασμένα άτομα, η σχέση μεταξύ του ιικού φορτίου και της μολυσματικότητας μπορεί να μην είναι πλέον τόσο ισχυρή.

Αλλά τι γίνεται με τον κίνδυνο μετάδοσης από ανθρώπους που έχουν ψευδή αρνητικά γρήγορα τεστ; Και οι δύο επιστήμονες συμφωνούν πως αυτά τα τεστ είναι το ίδιο αξιόπιστα όσο τα προηγούμενα όσον αφορά την μετάλλαξη Δέλτα.

«Μπορεί μάλιστα να είναι και πλεονέκτημα το γεγονός ότι το ιικό φορτίο στη μετάλλαξη Δέλτα είναι υψηλότερο επειδή μπορεί να φανεί ευκολότερα εάν κάποιος έχει μολυνθεί», λέει ο Βάιλερ.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συνιστούν η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους να είναι υποχρεωτική από το φθινόπωρο και το χειμώνα ενώ προτρέπουν όσους έχουν εμβολιαστεί να κάνουν τακτικά τεστ για να φανεί έαν έχουν μολυνθεί ή όχι και να μπορέσουν να προστατεύσουν τους άλλους.

Πηγή: cnn.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Πάνω από 8.000 ανεμβολίαστοι στις δομές Πρόνοιας -Μέχρι την Τετάρτη οι αιτήσεις απαλλαγής, ποιοι εξαιρούνται

Next Post

Εμβολιασμός: Ποιους αφορά ενδεχόμενη τρίτη δόση κατά του κορωνοϊού

Next Post
κορονοιος εμβολιο

Εμβολιασμός: Ποιους αφορά ενδεχόμενη τρίτη δόση κατά του κορωνοϊού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Τέσσερις υπάλληλοι εντάσσονται μόνιμα στο προσωπικό του Δήμου Καστοριάς
  • Συνελήφθη 34χρονος για ναρκωτικά τα οποία είχε κρυμμένα στα υποδήματα του
  • Καλλιόπη Βέττα: «Nα μην συγχωνευτεί το Γυμνάσιο του Τρανοβάλτου και να μπει τέλος στην εξελισσόμενη υποβάθμιση της Π.Ε. Κοζάνης»
  • Νεκρός στρατιώτης από έκρηξη χειροβομβίδας – Άλλος ένας παλεύει για τη ζωή του
  • Ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία . Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία», της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς.

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr