• Latest
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Πάνω από 8.000 ανεμβολίαστοι στις δομές Πρόνοιας -Μέχρι την Τετάρτη οι αιτήσεις απαλλαγής, ποιοι εξαιρούνται

17 Αυγούστου 2021
16ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου “Μνήμες Λιγνίτη”

Πληροφορίες που αφορούν στην ταυτοποίηση των δρομέων του Πανελληνίου Αγώνα Δρόμου ¨Μνήμες Λίγνίτη¨

1 Οκτωβρίου 2026
Ολοκληρώνεται το έργο στον Περιφερειακό Οδικό Άξονα του Κρόκου Κοζάνης. Βίντεο

Ολοκληρώνεται το έργο στον Περιφερειακό Οδικό Άξονα του Κρόκου Κοζάνης. Βίντεο

1 Οκτωβρίου 2026
Στην τελική ευθεία για την έναρξη του «Νιάημερου» – Στον χώρο της εμποροπανήγυρης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης – Έφτασαν οι πρώτοι εκθέτες (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Στην τελική ευθεία για την έναρξη του «Νιάημερου» – Στον χώρο της εμποροπανήγυρης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης – Έφτασαν οι πρώτοι εκθέτες (Βίντεο+Φωτογραφίες)

1 Οκτωβρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ Εθνική: Επόμενη στάση στην Καστοριά για τον Μακεδονικό Σιάτιστας. Το πρόγραμμα

1 Οκτωβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε δύο φάσεις οι εργασίες για τη Γέφυρα Πολυφύτου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε δύο φάσεις οι εργασίες για τη Γέφυρα Πολυφύτου

1 Οκτωβρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Να σταματήσουν οι εξαιρέσεις και η άνιση μεταχείριση – Επιτακτική η θέσπιση ενιαίων και αντικειμενικών γεωγραφικών κριτηρίων για το επίδομα παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

1 Οκτωβρίου 2026
Πραγματοποιήθηκε  στο Γυμνάσιο Τρανοβάλτου η επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Άγνωστα μνημεία, ζωντανή μνήμη: οι αρχαιότητες των Καμβουνίων αποκαλύπτονται»

Πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Τρανοβάλτου η επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Άγνωστα μνημεία, ζωντανή μνήμη: οι αρχαιότητες των Καμβουνίων αποκαλύπτονται»

1 Οκτωβρίου 2026
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: Τι ζήτησε και τι πήρε η Δυτική Μακεδονία από τις 20.870 προσλήψεις που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο για το 2027

1 Οκτωβρίου 2026
Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας

Εννέα ερευνητικά έργα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εγκρίθηκαν στη Δράση «Ερευνώ – Καινοτομώ»

1 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Παιδικό θεατρικό εργαστήρι

Δήμος Βοΐου: Παιδικό θεατρικό εργαστήρι

1 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Καστοριάς: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού

Δήμος Καστοριάς: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού

1 Οκτωβρίου 2026
ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία από τον ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟ¨

1 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 8.000 ανεμβολίαστοι στις δομές Πρόνοιας -Μέχρι την Τετάρτη οι αιτήσεις απαλλαγής, ποιοι εξαιρούνται

sierafm by sierafm
17 Αυγούστου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
0
SHARES
12
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το 25% των εργαζόμενων σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές πρόνοιας, παραμένουν ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει ως αυτήν τη στιγμή το υπουργείο Εργασίας, ωστόσο όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν τη «φωτογραφία» της στιγμής.

Το σύνολο των εργαζόμενων στις δομές πρόνοιας ανέρχεται σε 33.351, συνεπώς με μια απλή αναγωγή προκύπτει ότι περίπου 8.300 από αυτούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. Στο υπουργείο Εργασίας προσδοκούν ότι αυτός ο ομολογουμένως μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων, θα μειωθεί όσο περνούν οι ημέρες, πόσο μάλλον όταν η προθεσμία υποβολής αιτήσεων απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ήδη «τρέχει» και εκπνέει την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Υγείας, εξαιρούνται από την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του εμβολιασμού:

Φυσικά πρόσωπα, τα οποία εμφάνισαν σοβαρή αλλεργική αντίδραση (π.χ. αναφυλαξία) μετά τη χορήγηση προηγούμενης δόσης του εμβολίου. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να προσκομίζεται στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή γνωμάτευση ειδικού ιατρού αλλεργιολόγου, η οποία πιστοποιεί τη σοβαρότητα της αντίδρασης, τον χρόνο εκδήλωσης και τη διάρκεια αυτής, καθώς και τον συσχετισμό της με συγκεκριμένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού COVID-19.

Φυσικά πρόσωπα με διαγνωσμένη αλλεργία (με in vivo δερματικές ή in vitro δοκιμασίες διέγερσης βασεοφίλων) σε συστατικό του εμβολίου και ιδίως στα ακόλουθα συστατικά: πολυαιθυλενογλυκόλη (PEG) 2000, για τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech (Comirnaty) και Moderna (Spikevax) και πολυσορβικό 80 (polysorbate 80), για τα εμβόλια των AstraZeneca (Vaxzevria) και Johnson & Johnson (Janssen). Στην περίπτωση αυτή, προσκομίζεται στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή γνωμάτευση ειδικού ιατρού αλλεργιολόγου, η οποία πιστοποιεί τη διάγνωση της αλλεργίας και τη σοβαρότητα της αντίδρασης στο κατονομαζόμενο, ανά περίπτωση, συστατικό συγκεκριμένου τύπου εμβολίου κατά του κορωνοϊού COVID-19.

Φυσικά πρόσωπα που εμφάνισαν σύνδρομο θρόμβωσης με θρομβοπενία (Thrombosis with Thrombocytopenia Syndrome -TTS) μετά την πρώτη δόση των εμβολίων Astra Zeneca και Janssen/Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού COVID-19. Στην περίπτωση αυτή, προσκομίζεται στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή γνωμάτευση ειδικού ιατρού, η οποία πιστοποιεί την εμφάνιση του συνδρόμου θρόμβωσης, καθώς και τον χρόνο εκδήλωσής της μετά την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού COVID-19. Ως αντένδειξη και λόγος εξαίρεσης από τον εμβολιασμό, μπορεί να εξετάζεται από την επιτροπή άλλη, ισοδύναμα σοβαρή με τις ανωτέρω, ανεπιθύμητη ενέργεια, που αποδίδεται χρονικά από τον θεράποντα ιατρό με συγκεκριμένη επιστημονική τεκμηρίωση στην πρώτη δόση του εμβολίου. Στην περίπτωση αυτή, η αρμόδια επιτροπή αξιολογεί τη σοβαρότητα της ανεπιθύμητης ενέργειας, καθώς και τον συσχετισμό της με συγκεκριμένο τύπο εμβολίου ή με όλα τα υφιστάμενα εμβόλια.

Φυσικά πρόσωπα με ιστορικό θρομβοπενίας οφειλόμενης στην ηπαρίνη (heparininduced thrombocytopenia), ή με ιστορικό αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου (antiphospholipid syndrome-APS), ή με σύνδρομο διαφυγής τριχοειδών (capillary leak syndrome). Στην περίπτωση αυτή προσκομίζεται στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή γνωμάτευση ειδικού ιατρού, η οποία πιστοποιεί την ύπαρξη του συνδρόμου, την επίπτωσή του στην υγεία του αιτούντος και την αντένδειξη συγκεκριμένου ή κάθε τύπου εμβολίου κατά του κορωνοϊου COVID-19, με συγκεκριμένη επιστημονική τεκμηρίωση.

Φυσικά πρόσωπα με ιστορικό μυοκαρδίτιδας πριν από τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού COVID-19, εφόσον προσκομίζεται ιατρική βεβαίωση από ειδικευμένο ιατρό καρδιολόγο με πλήρη αναφορά της βαρύτητας της πάθησης, της εξέλιξης της αποκατάστασης και παράλληλη αναφορά ειδικών λόγων εξαίρεσης ή εξαίρεσης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που αξιολογούνται από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή. Φυσικά πρόσωπα με ιστορικό περικαρδίτιδας πριν τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού COVID-19 δεν εξαιρούνται από αυτόν.

Φυσικά πρόσωπα με διάγνωση περικαρδίτιδας ή μυοκαρδίτιδας μετά την 1η δόση mRNA εμβολίου κατά του κορωνοϊού COVID-19 προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση από ειδικευμένο ιατρό καρδιολόγο, με πλήρη αναφορά της βαρύτητας της πάθησης και της πορείας υποχώρησης των συμπτωμάτων και παράλληλη αναφορά ειδικών λόγων πλήρους εξαίρεσης ή εξαίρεσης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τη δεύτερη δόση του εμβολίου που αξιολογούνται από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή.

Σε περίπτωση φυσικών προσώπων που έλαβαν μία δόση mRNA εμβολίου και ως προς τα οποία η δεύτερη δόση αντενδείκνυται, μπορεί να εξεταστεί ο εμβολιασμός με εμβόλιο διαφορετικού τύπου κατά του κορωνοϊού COVID-19, εφόσον το εμβόλιο αυτό δεν έχει στη σύνθεσή του το συστατικό επί του οποίου εκδηλώθηκε η αλλεργική αντίδραση ή αντένδειξη. Ο εμβολιασμός στις περιπτώσεις που η απαλλαγή αφορά μόνο συγκεκριμένους τύπους εμβολίου, πραγματοποιείται υποχρεωτικά σε εμβολιαστικό κέντρο νοσοκομείου.

Δεν αποτελούν αντένδειξη για εμβολιασμό γνωστές αλλεργίες σε: φάρμακα (πλην εμβολίων COVID-19 και συστατικών τους), τρόφιμα, νυγμούς εντόμων, περιβαλλοντικά (αερομεταφερόμενα) αλλεργιογόνα, όπως γύρεις, ακάρεα, μύκητες, επιθήλια ζώων, φυσικό λάστιχο (latex), ενδοφλέβιες σκιαγραφικές ουσίες εκτός του από του στόματος σκιαγραφικού προϊόντος gastrografin που περιέχει Polysorbate 80, επαφή ουσιών με το δέρμα (π.χ. δερματίτιδα εξ επαφής σε καλλυντικά, βαφές μαλλιών, νικέλιο).

Στη διάρκεια αυτών των 3 ημερών- ξεκίνησε χθες να «τρέχει» η προθεσμία- αναστέλλεται η επιβολή κυρώσεων στους υπόχρεους εμβολιασμού, άρα δεν αναστέλλονται οι συμβάσεις εργασίας τους. Οι αιτήσεις διαβιβάζονται αυθημερόν από τους αρμόδιους προϊσταμένους προσωπικού στις κατά τόπον αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές και απαντώνται εντός αποκλειστικής προθεσμίας 5 ημερολογιακών ημερών από τη διαβίβασή τους. Η απόφαση, στην οποία αναφέρονται μόνο τα αναγκαία προσωπικά δεδομένα, κοινοποιείται αμελλητί, με ηλεκτρονικό τρόπο, τόσο στον αιτούντα υπάλληλο όσο και στον αρμόδιο προϊστάμενο προσωπικού που διαβίβασε την αίτηση.

Με αυτά τα δεδομένα, το αργότερο ως την επόμενη Δευτέρα, το υπουργείο Εργασίας θα έχει πλήρη εικόνα για τους ανεμβολίαστους στις δομές πρόνοιας και τα “κενά” που θα πρέπει να καλυφθούν…

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ
Previous Post

Αποδείξεις: Ποιες θα «δίνουν» έκπτωση φόρου έως 5.000 ευρώ

Next Post

Μετάλλαξη Δέλτα: Μπορούν οι εμβολιασμένοι να την μεταδώσουν;

Next Post
κορονοιος

Μετάλλαξη Δέλτα: Μπορούν οι εμβολιασμένοι να την μεταδώσουν;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πληροφορίες που αφορούν στην ταυτοποίηση των δρομέων του Πανελληνίου Αγώνα Δρόμου ¨Μνήμες Λίγνίτη¨
  • Ολοκληρώνεται το έργο στον Περιφερειακό Οδικό Άξονα του Κρόκου Κοζάνης. Βίντεο
  • Στην τελική ευθεία για την έναρξη του «Νιάημερου» – Στον χώρο της εμποροπανήγυρης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης – Έφτασαν οι πρώτοι εκθέτες (Βίντεο+Φωτογραφίες)
  • Γ Εθνική: Επόμενη στάση στην Καστοριά για τον Μακεδονικό Σιάτιστας. Το πρόγραμμα
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε δύο φάσεις οι εργασίες για τη Γέφυρα Πολυφύτου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  2. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  3. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  4. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  5. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr