• Latest
σχολειο

Μετά από αξιολόγηση η μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

23 Μαρτίου 2024
Στο Δήμο Βοΐου δωρεάν για 20 χρόνια τμήμα του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου

Οι Ιατροί Ειδικότητας στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου τον Ιούλιο

30 Ιουνίου 2026
Νέο βήμα στη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το China Three Gorges University

Νέο βήμα στη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το China Three Gorges University

30 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Οι μάσκες έπεσαν για μια ακόμη φορά: Η Υ.Α. του Υ.Π.ΕΝ. για την κατανομή των εσόδων από CO2 για το 2026, προβλέπει δραστική μείωση των πόρων για τα έργα υποδομής στην Δυτική Μακεδονία

30 Ιουνίου 2026
Ο Αλέξης Γούδας μαζί με τους Θάνο Σταυρίδη και Χάρη Ευάγγελου στο «Φεστιβάλ Αυλής 2026»

Ο Αλέξης Γούδας μαζί με τους Θάνο Σταυρίδη και Χάρη Ευάγγελου στο «Φεστιβάλ Αυλής 2026»

30 Ιουνίου 2026
Ηχηρό «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στην κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών στον Βενέτικο ποταμό

Ηχηρό «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στην κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών στον Βενέτικο ποταμό

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για Φυσικό Αέριο και Ενεργειακές Κοινότητες – Χρήστος Ζευκλής: Μειώνουμε το ενεργειακό κόστος για τους Δημότες

Συγχαρητήριο μήνυμα του δημάρχου Βοΐου για τη διεξαγωγή της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα και της Ιουλίας Καραπατάκη

30 Ιουνίου 2026
Επιστολή

Για όσους δεν κατάλαβαν.. – Η απάντηση μας στην υβριστική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης προς την Εφ. ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 

30 Ιουνίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Δυτική Μακεδονία: 2 εκ. για 876 παιδιά σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, με απόφαση Αμανατίδη

30 Ιουνίου 2026
γυμνασιο λυκειο σιατιστας

Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Σιάτιστας προς το Ίδρυμα «Γεώργιος Λ. Παπαγεωργίου»

30 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

4 συλλήψεις για ναρκωτικά στη Δυτική Μακεδονία

30 Ιουνίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Η Χειρουργός Κουκουριτάκη – Μηλιώτη Ζαμπία στο Τσοτύλι την Παρασκευή 10 Ιουλίου

30 Ιουνίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Τσοτύλι: Τρίτη 7 Ιουλίου ο Γαστρεντερολόγος Ελευθεριάδης Νίκος στο ιατρείο Ζιμπιλίδη

30 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από αξιολόγηση η μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

sierafm by sierafm
23 Μαρτίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
σχολειο
0
SHARES
42
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Παρά τις αντιστάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών στην αξιολόγηση, ο θεσμός που έχει ψηφιστεί από το 2021 προχωράει κανονικά στα σχολεία και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Παιδείας οι πρώτες αξιολογήσεις εκπαιδευτικών θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Πρόκειται για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, στους οποίους έχει δοθεί προτεραιότητα από την πολιτική ηγεσία, καθώς η αξιολόγηση αποτελεί το «χαρτί» για να λάβουν αναδρομικά τη μονιμοποίησή τους.

Για μία ακόμα χρονιά, βέβαια, το υπουργείο Παιδείας κλήθηκε να «επαναφέρει στην τάξη» εκπαιδευτικούς και συνδικαλιστές που δημιουργούν εντάσεις εντός του σχολικού χώρου σχετικά με την αξιολόγηση, υπενθυμίζοντας τις πειθαρχικές αλλά και ποινικές συνέπειες, ενώ δεν απέφυγε και τη δικαστική οδό για να ανατρέψει την απεργία-αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Το νομικό πλαίσιο για την αξιολόγηση εφαρμόζεται σε μία περιγραφική κλίμακα τεσσάρων βαθμών και αφορά δύο πεδία. Το πρώτο πεδίο προβλέπει την αξιολόγηση του διδακτικού και παιδαγωγικού έργου του εκπαιδευτικού, το οποίο αφορά τόσο στη γενική και ειδική διδακτική του γνωστικού αντικειμένου όσο και στο παιδαγωγικό κλίμα και τη διαχείριση της τάξης, και το δεύτερο πεδίο αφορά στην υπηρεσιακή συνέπεια και την επάρκεια του εκπαιδευτικού.

Η περιγραφική κλίμακα αξιολόγησης έχει τέσσερις διαβαθμίσεις: εξαιρετικό, πολύ καλό, ικανοποιητικό και μη ικανοποιητικό, με όσους λάβουν την καλύτερη αξιολόγηση να έχουν επιπλέον μοριοδότηση για τη διεκδίκηση θέσης στελέχους εκπαίδευσης, ενώ όσοι αξιολογηθούν αρνητικά θα πρέπει να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά προγράμματα, ώστε να καλυφθούν τυχόν κενά.

Η αξιολόγηση ξεκίνησε με τους νεοδιόριστους, δηλαδή όσοι μετά το 2020 διορίστηκαν στα σχολεία ως εκπαιδευτικοί ή ως μέλη ειδικού βοηθητικού προσωπικού και ειδικού επιστημονικού προσωπικού.

Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει πάνω από 28.000 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση και σε αυτόν τον αριθμό δίνεται προτεραιότητα από την πολιτική ηγεσία.

Επόμενη ομάδα εκπαιδευτικών που αναμένεται να αξιολογηθεί είναι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία ή όσοι διεκδικούν θέσεις ευθύνης. Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι σταδιακά να αξιολογηθούν όλοι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί στα ελληνικά σχολεία και στη συνέχει αυτή η διαδικασία να επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Κυρώσεις

Απεργία-αποχή, παραστάσεις διαμαρτυρίας, εντάσεις. Αυτές είναι οι μορφές κινητοποίησης που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, μετά την ψήφιση του νόμου. Η πολιτική ηγεσία έχει ήδη πετύχει -για μία ακόμα χρονιά- τη δικαστική δικαίωση ενάντια στις απεργίες- αποχές, ενώ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιωάννης Κατσαρός, σε εγκύκλιό του προς τα σχολεία και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης υπενθύμισε σε όσους συμμετέχουν στην απεργία-αποχή ή παρακωλύουν καθ’ οποιονδήποτε τρόπο τη διαδικασία της αξιολόγησης των ίδιων ή άλλων εκπαιδευτικών ότι θα υποστούν κυρώσεις και πειθαρχικές ποινές, οι οποίες μπορεί να τους «κοστίσουν» πρόστιμα με παύση των αποδοχών τους. Η παρακώλυση της διαδικασίας με ύβρεις, βιαιοπραγίες και προπηλακισμούς μπορεί να επιφέρει ακόμα και ποινή φυλάκισης.

ΠΡΟΤΥΠΑ – ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ

Αυξάνονται οι εισακτέοι, ανοίγουν άλλα 6 σχολεία

Τον αριθμό εισακτέων για την εισαγωγή των μαθητών σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας με 3.000 θέσεις στα πειραματικά σχολεία και 1.800 θέσεις στα πρότυπα σχολεία. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των γονέων είναι μεγάλο για την είσοδο των μαθητών στα πρότυπα και πειραματικά με σχεδόν τετραπλάσιες αιτήσεις από τις παρεχόμενες θέσεις στα πειραματικά σχολεία και εξαπλάσιες αιτήσεις από τις παρεχόμενες θέσεις στα πρότυπα.

Μόνο πέρσι, υπεβλήθησαν 9.044 αιτήσεις για 2.405 θέσεις στα πειραματικά σχολεία και 8.752 αιτήσεις για 1.766 θέσεις στα πρότυπα σχολεία. Σημειώνεται ότι φέτος θα λειτουργήσουν ακόμα έξι πειραματικά σχολεία σε Αθήνα, Πειραιά, Λεχαινά, Λευκάδα και Λαμία.

Η ηλεκτρονική κλήρωση για τα πειραματικά σχολεία θα γίνει στις 17 Μαΐου και οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα πρότυπα σχολεία στις 18 Μαΐου. Οι υποψήφιοι μαθητές θα αξιολογηθούν σε δύο γνωστικά αντικείμενα, Γλώσσα και Μαθηματικά, με τις ερωτήσεις να είναι κλειστού τύπου και πολλαπλής επιλογής.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για ένα πρότυπο και για ένα πειραματικό σχολείο. Η εισαγωγή στα πρότυπα σχολεία γίνεται αποκλειστικά για την εισαγωγή τάξης της κάθε βαθμίδας. Οι μαθητές που έχουν υποβάλει αίτηση και για πρότυπο και για πειραματικό σχολείο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κι εφόσον έχουν επιτύχει την εισαγωγή τους και στις δύο δομές, θα δηλώσουν μέσω υπεύθυνης δήλωσης των γονέων τους την προτίμησή τους.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Previous Post

Συνιδιοκτήτης στο Αρχοντικό Δόλγηρα ο Σύλλογος Μαρκίδες Πούλιου

Next Post

Φορολογικός οδηγός: Αυτά είναι τα 17 μυστικά για τη μείωση τεκμηρίων

Next Post
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Φορολογικός οδηγός: Αυτά είναι τα 17 μυστικά για τη μείωση τεκμηρίων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Οι Ιατροί Ειδικότητας στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου τον Ιούλιο
  • Νέο βήμα στη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το China Three Gorges University
  • Καλλιόπη Βέττα: Οι μάσκες έπεσαν για μια ακόμη φορά: Η Υ.Α. του Υ.Π.ΕΝ. για την κατανομή των εσόδων από CO2 για το 2026, προβλέπει δραστική μείωση των πόρων για τα έργα υποδομής στην Δυτική Μακεδονία
  • Ο Αλέξης Γούδας μαζί με τους Θάνο Σταυρίδη και Χάρη Ευάγγελου στο «Φεστιβάλ Αυλής 2026»
  • Ηχηρό «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στην κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών στον Βενέτικο ποταμό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr