• Latest
Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας

Με αφορμή τον καύσωνα να παρθούν ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ μέτρα προστασίας των εργαζομένων, της υγείας και της ζωής τους.

30 Ιουνίου 2021
Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη συνεργασίας με  φυσικοθεραπευτή

Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη συνεργασίας με φυσικοθεραπευτή

5 Νοεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης στο Πάρκινγκ της Πλατείας Συντάγματος που μετά από χρόνια απέκτησε άδεια και πυρασφάλεια (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης στο Πάρκινγκ της Πλατείας Συντάγματος που μετά από χρόνια απέκτησε άδεια και πυρασφάλεια (Βίντεο+Φωτογραφίες)

5 Νοεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ανοίγει και πάλι μετά από χρόνια το Αρχοντικό Λασσάνη – Επίσκεψη του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Ανοίγει και πάλι μετά από χρόνια το Αρχοντικό Λασσάνη – Επίσκεψη του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)

5 Νοεμβρίου 2026
ΑΡΚΟΥΔΑ

Αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε μητέρα και την κόρη της – Τα λείψανά τους βρέθηκαν 2 ημέρες μετά

5 Νοεμβρίου 2026
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η πολιτική προστασία χρειάζεται σχέδιο επενδύσεις και αποτέλεσμα

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η πολιτική προστασία χρειάζεται σχέδιο επενδύσεις και αποτέλεσμα

5 Νοεμβρίου 2026
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Αναγνωρίζω και Αποφεύγω τις Απάτες» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Αναγνωρίζω και Αποφεύγω τις Απάτες» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

5 Νοεμβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης  και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά

5 Νοεμβρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

ΕΠΣ Κοζάνης: Εορδαϊκός, Μακεδονικός Σιάτιστας, Τιτάν Σερβίων και ΠΑΟ Κοίλων στα ημιτελικά

5 Νοεμβρίου 2026
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»   για το διάστημα 6-8 Νοεμβρίου 2026

5 Νοεμβρίου 2026
Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου

ΔΕΥΑΒ: Βλάβη στη Νεάπολη

5 Νοεμβρίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 10/11

5 Νοεμβρίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι πολίτες να μην ανησυχούν»… αλλά τα σώματα παραμένουν παγωμένα!

5 Νοεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με αφορμή τον καύσωνα να παρθούν ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ μέτρα προστασίας των εργαζομένων, της υγείας και της ζωής τους.

sierafm by sierafm
30 Ιουνίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το νέο κύμα καύσωνα που θα κατακλύσει όλη την χώρα επιβάλει την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων. Γνωρίζουμε από την ίδια μας την πείρα ότι ακόμη και σε συνθήκες καύσωνα, στους εργασιακούς χώρους η εργοδοσία απαιτεί από τους εργαζόμενους να δουλέψουν μέχρι τελικής πτώσης, στο όνομα της συνέχισης της παραγωγής, των προθεσμιών για την παράδοση των εμπορευμάτων, της «εξυπηρέτησης του πελάτη», της «ανταγωνιστικότητας».

Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους και σε υπαίθριες εργασίες βρίσκονται εκτεθειμένοι στις συνέπειες των καιρικών φαινομένων (delivery, ταχυμεταφορές, επισιτισμός), πρέπει να προστατευτούν. Δεν είναι λύσεις το καπέλο, τα γυαλιά και ένα μπουκαλάκι νερό που συχνά-πυκνά ακούγονται στους χώρους δουλειάς.

Οι συνεχείς παραχωρήσεις των κυβερνήσεων έχουν ανοίξει την όρεξη των εργοδοτών για κατάργηση και των ελάχιστων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Η ζωή των εργαζομένων γίνεται αναλώσιμο είδος για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Χαρακτηριστικό και πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που μέσα στην πανδημία έγιναν πρωτόκολλα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, πρωτόκολλα διάδοσης του ιού, πρωτόκολλα του θανάτου.

Ο τελευταίος νόμος-έκτρωμα που οδηγεί τους εργαζόμενους σε περισσότερες και απλήρωτες ώρες δουλειάς θεσπίζοντας την 10ωρη εργασία, είναι καμπανάκι για όλους όσον αφορά την προστασία της υγείας των εργαζομένων συνολικά και όχι μόνο σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων.

Με τη ζωή και την υγεία μας, δε θα παίξει κανείς!

Μπροστά στον επερχόμενο καύσωνα απαιτούμε:

  1. Άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38ο C. Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου χωρίς καμία περικοπή.
  2. Αποχή από την εργασία, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς, εγκυμονούσες, κ.λπ.). Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου.
  3. Συχνά διαλείμματα κατάλληλης διάρκειας, ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος και τα χαρακτηριστικά της εργασίας, της έντασης εργασίας και της χρησιμοποιούμενης στολής εργασίας – ΜΑΠ, για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.
  4. Περιορισμός βαριών εργασιών όταν οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες.
  5. Διάθεση σε συνεχή βάση στους εργαζόμενους πόσιμου δροσερού νερού κοντά στη θέση εργασίας τους.
  6. Δημιουργία κατάλληλων κλιματισμένων χώρων διαλείμματος για την ανάπαυση των εργαζομένων.
  7. Ύπαρξη και λειτουργία κλιματισμού στους χώρους εργασίας όπου αυτό είναι εφικτό. (Σημειώνουμε ότι πολλές φορές η εργοδοσία, για να αποφύγει το κόστος της εγκατάστασης κλιματιστικών, προφασίζεται ότι η λειτουργία τους δεν είναι συμβατή με την παραγωγική διαδικασία.)
  8. Απαγωγή των ρύπων και του θερμού αέρα όσο το δυνατό πιο κοντά στην πηγή τους.
  9. Για τη λειτουργία των κλιματιστικών μονάδων να εξασφαλιστεί ότι τηρούνται τα αναφερόμενα στην εγκύκλιο για μέτρα διασφάλισης από ιογενείς λοιμώξεις Δ1δ/ΓΠ οικ 26635/23-04-2020 (π.χ. συνεχής φυσικός αερισμός του χώρου ακόμη και με παράλληλη λειτουργία κλιματιστικών μονάδων, αποφυγή ανακυκλοφορίας αέρα κ.λπ.).
  10. Μόνωση των πηγών θερμότητας.

Για όλα τα παραπάνω, να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων με ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους. Σε αντίποδα των νόμων της κυβέρνησης που θέλει να αποδεσμευτεί από πολιτικές ευθύνες όσον αφορά τον έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης και γι’ αυτό επιχειρεί να αποδυναμώσει τον ΣΕΠΕ, την επιθεώρηση εργασίας, εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε να παίξουν το ρόλο τους. Να δυναμώσει ο έλεγχος σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Να υπάρχει ουσιαστική εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου από το Γιατρό Εργασίας και τον Τεχνικό Ασφάλειας και εφαρμογή από τους εργοδότες, όλων των αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την ουσιαστική προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιοχής Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ) με αφορμή τον επερχόμενο καύσωνα που δε θα είναι και ο μοναδικός, καλεί τους εργαζόμενους να μην κάνουν εκπτώσεις στα ζητήματα προστασίας της υγείας τους. Να απευθυνθούν στο σωματείο ΣΕΥΠΕ. Να επιβάλουμε με τη δράση μας και τις διεκδικήσεις μας, μέτρα προστασίας της υγείας.

Tags: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Previous Post

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος, κ. Συμεών επισκέφθηκε στη Λαμία ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Next Post

ΔΕΥΑΚ: διακοπή υδροδότησης στην ευρύτερη περιοχή ΄΄ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ΄΄

Next Post
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: διακοπή υδροδότησης στην ευρύτερη περιοχή ΄΄ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ΄΄

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη συνεργασίας με φυσικοθεραπευτή
  • Δήμος Κοζάνης: Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης στο Πάρκινγκ της Πλατείας Συντάγματος που μετά από χρόνια απέκτησε άδεια και πυρασφάλεια (Βίντεο+Φωτογραφίες)
  • Δήμος Κοζάνης: Ανοίγει και πάλι μετά από χρόνια το Αρχοντικό Λασσάνη – Επίσκεψη του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη (Βίντεο+Φωτογραφίες)
  • Αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε μητέρα και την κόρη της – Τα λείψανά τους βρέθηκαν 2 ημέρες μετά
  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η πολιτική προστασία χρειάζεται σχέδιο επενδύσεις και αποτέλεσμα

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr