• Latest

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ημερίδα, με θέμα «Οδική ασφάλεια χωρίς σύνορα» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της Αλβανικής Αστυνομίας

5 Νοεμβρίου 2019
Δήμος Γρεβενών – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Τα Γρεβενά τραγούδησαν με την Ελένη Τσαλιγοπούλου

Δήμος Γρεβενών – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Τα Γρεβενά τραγούδησαν με την Ελένη Τσαλιγοπούλου

28 Ιουλίου 2026
Στα Γρεβενά ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης

Στα Γρεβενά ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης

28 Ιουλίου 2026
Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη

28 Ιουλίου 2026
Πρώτο πρόστιμο μέσω drone της Πυροσβεστικής – 1.500 ευρώ σε άνδρα για καύση χόρτων

Πυροσβεστική: Με Drones στο Δήμο Βοΐου και την Π.Ε. Κοζάνης για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

28 Ιουλίου 2026
ΤΣ

Σημαντική επιτυχία για την ελληνική γουνοποιία – Εξαίρεση των δερμάτων σαμουριού (sable) από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις

28 Ιουλίου 2026
Εορδαία: 4 η Ιππική συνάντηση Βλάστης

Δήμος Κοζάνης: 3η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση Αιανής – Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026

28 Ιουλίου 2026
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Ευχαριστήριο Κοινωνικού Συσσιτίου Δήμου Κοζάνης

28 Ιουλίου 2026
Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Νεάπολη

28 Ιουλίου 2026
Κέντρο Υγείας Σιάτιστας – Νέα παιδίατρος, δέκα χρόνια μετά

Κέντρο Υγείας Σιάτιστας – Νέα παιδίατρος, δέκα χρόνια μετά

28 Ιουλίου 2026

Η ΔΕΗ δίνει ενέργεια στο 46ο River Party powered by ΔΕΗ

28 Ιουλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: Έναντι καλωσορίσματος στο νομό Κοζάνης του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του κυβερνητικού κλιμακίου

28 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΚ: Τρίτη 28 Ιουλίου,  διακοπή υδροδότησης στην περ. Αγίου Κωνσταντίνου

28 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 28 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ημερίδα, με θέμα «Οδική ασφάλεια χωρίς σύνορα» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της Αλβανικής Αστυνομίας

sierafm by sierafm
5 Νοεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
9
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας στελεχών της Αλβανικής Αστυνομίας και την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και της εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ημερίδα, με θέμα «Οδική Ασφάλεια Χωρίς Σύνορα», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2019, στην κατάμεστη αίθουσα «Κοβεντάρειο» στην Κοζάνη.

Η ημερίδα είχε ως στόχο να συνδυάσει την εξωστρέφεια της Ελληνικής Αστυνομίας με τη δημιουργία ορθής οδηγικής συμπεριφοράς, ώστε να ενημερωθούν όλοι σε θέματα σχετικά με την Οδική Ασφάλεια και τις ενέργειες στις οποίες χρειάζεται να προβούμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αλβανική Επικράτεια.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αξιόλογοι ομιλητές, τόσο υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί της Ελληνικής και της Αλβανικής Αστυνομίας που το αντικείμενο των αρμοδιοτήτων τους άπτεται των θεμάτων οδικής ασφάλειας, όσο και διακεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες με επιστημονική και βιωματική εμπειρία, αλλά και εξειδικευμένη γνώση.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν ως εισηγητές:

  • Ο κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Διδάκτωρ Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός, Διδάσκων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
  • Ο κ. Φίλιππος Ζουρνατζής, Αστυνόμος Α΄, Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, Διπλωματούχος μηχανικός – απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
  • Ο κ. Mithat TOLA, Διευθυντής του Τμήματος Ανάλυσης και Σχεδιασμού Κινδύνων της Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Κυκλοφορίας της Αλβανίας.
  • Ο κ. Γεώργιος Ζιάκας,  Τμηματάρχης Λειτουργίας και Συντήρησης του Κλιμακίου Δυτικής Μακεδονίας της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», Μηχανολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Η κα. Ελένη Κατσαρή, νομικός σύμβουλος του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο.
  • Η κα. Μαρία Αντωνοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Ζημιών του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης.
  • Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Σπυρίδων Διόγκαρης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, ως συντονιστής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας υπήρχε διερμηνεία στην Αλβανική γλώσσα, ενώ διανεμήθηκαν φυλλάδια, με συμβουλευτικό περιεχόμενο σε τρεις γλώσσες (στην ελληνική, στην αλβανική και στην αγγλική), τα οποία σε μεταγενέστερο χρόνο θα διανεμηθούν και στο σημείο Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στα διόδια.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της ημερίδας προβλήθηκαν φωτογραφίες και VIDEO, με δράσεις που εκδηλώθηκαν σε θέματα οδικής ασφάλειας από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας.

Οι εργασίες της ημερίδας, ξεκίνησαν με το καλωσόρισμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Θεόδωρου Κεραμά και την ανάπτυξη των λόγων που οδήγησαν στην ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας, καθώς και με τις ευχαριστίες του προς όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εν λόγω δράσης.

Ακολούθως, απεύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Σκούμας, οι Βουλευτές Π.Ε. Κοζάνης κ. Γεώργιος Αμανατίδης και ο κ. Μιχαήλ Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Γρεβενών, κ. Γεώργιος Δασταμάνης και ο Διευθυντής Υπηρεσίας Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας της εταιρείας  «Εγνατία Οδός Α.Ε.», κ. Αθανάσιος Ματθαίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βασίλειος Άμπας, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, ο Δήμαρχος Δεσκάτης, κ. Δημήτριος Κορδίλας, ο Δήμαρχος Πρεσπών, κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος κ. Ανδρέας Παπαζαχαρίας, ο Διοικητής Σχολής Πυροσβεστών Παράρτημα Πτολεμαΐδας, Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Μαυροματίδης και ο Αντισυνταγματάρχης 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού, κ. Μιχαήλ Σουσαμλής.

Από την Ελληνική Αστυνομία παραβρέθηκαν,  ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Παλιογιάννης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Θωμάς Νέστορας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Χρήστος Ζαμπούρας, καθώς και ο βοηθός  της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Αδαμίδης.

Επίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, σωματεία-ενώσεις επαγγελματιών οδηγών, επαγγελματίες οδηγοί (λεωφορείων, φορτηγών, δημοσίας χρήσης επιβατικών αυτοκινήτων κλπ), φορείς και αρχές της τοπικής κοινωνίας, χρήστες των οδών, συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων της Δυτικής Μακεδονίας, αστυνομικό προσωπικό, απόστρατοι αστυνομικοί, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πλήθος κόσμου.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικές-τιμητικές πλακέτες στους συμμετέχοντες, για την ουσιαστική τους συμβολή, στην επίτευξη του στόχου της ημερίδας που είναι η ενημέρωση των επαγγελματιών και των ιδιωτών οδηγών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Στο πλαίσιο των εργασιών της ημερίδας και μετά την αποτύπωση τόσο της ελληνικής, όσο και της αλβανικής πραγματικότητας, σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς και οδικής ασφάλειας εξήχθησαν ουσιαστικά συμπεράσματα, τα οποία συμφωνήθηκε από τις δυο πλευρές να αξιοποιηθούν μελλοντικά.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα οδικής ασφάλειας, θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει παρόμοιες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την υπέρτατη υποχρέωση να θωρακίζεται η ζωή και η ασφάλεια όλων των πολιτών που κινούνται στο οδικό δίκτυο.

Η ημερίδα, κατά γενική ομολογία, ευαισθητοποίησε τους παρευρισκόμενους, προκαλώντας τα ευμενή σχόλια όσων την παρακολούθησαν.

Κυρίαρχη προτεραιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί η πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων, η οποία ως δράση εντάσσεται στη γενικότερη αποστολή της Αστυνομίας,  που είναι η αποτροπή έκθεσης των πολιτών σε οποιονδήποτε κίνδυνο.

Η ασφάλεια στους δρόμους δεν είναι θέμα επιβολής, είναι θέμα σεβασμού της ανθρώπινης ζωής, κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

Tags: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Previous Post

Στη Δυτική Μακεδονία βρέθηκε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Next Post

Ενορία Αγίου Νικολάου: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Αγίων Ταξιαρχών

Next Post

Ενορία Αγίου Νικολάου: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Αγίων Ταξιαρχών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Γρεβενών – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Τα Γρεβενά τραγούδησαν με την Ελένη Τσαλιγοπούλου
  • Στα Γρεβενά ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης
  • Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη
  • Πυροσβεστική: Με Drones στο Δήμο Βοΐου και την Π.Ε. Κοζάνης για την αντιμετώπιση πυρκαγιών
  • Σημαντική επιτυχία για την ελληνική γουνοποιία – Εξαίρεση των δερμάτων σαμουριού (sable) από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  2. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  4. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  5. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr