• Latest
ΣΧΟΛΕΙΟ

Με κλήρωση οι σημαιοφόροι στο Δημοτικό και επίσημα -Ολη η εγκύκλιος

14 Σεπτεμβρίου 2017
Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στο Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου

Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στο Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου

8 Αυγούστου 2025

Στο επίκεντρο του ορεινού τουρισμού τον Δεκαπενταύγουστο η Σιάτιστα – Έθιμα, Αρχιτεκτονική και πλούσια φύση

8 Αυγούστου 2025
«Ευχαριστήρια επιστολή» του Γυμνασίου Σιάτιστας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διεθνές δι-ιδρυματικό μεταπτυχιακό για τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων σε συνεργασία με το UFT Βουλγαρίας

8 Αυγούστου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Πληθωρισμός με την υπογραφή του καθεστώτος Μητσοτάκη»

Π. Κουκουλόπουλος: «Πληθωρισμός με την υπογραφή του καθεστώτος Μητσοτάκη»

8 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

8 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Πρωτοφανές περιστατικό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Εφημερεύων ειδικός γιατρός φέρεται να αρνείται να εξετάσει γυναίκα-ασθενή αν και αυτό κρίθηκε αναγκαίο άμεσα από την παθολόγο-Εξετάζει και μήνυση ο σύζυγός της

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Σερβίων: Υπογραφή σύμβασης για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Δ.Κ. Τρανοβάλτου

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Στάθη Χατζηιωαννίδη

8 Αυγούστου 2025
Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

8 Αυγούστου 2025
Την Κυριακή, 18 Αυγούστου, στο Ύψωμα Αννίτσα, η Ετήσια Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

Στις 17 Αυγούστου στο Ύψωμα Αννίτσα η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Κυριακή 10 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Σάββατο 09 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Φτωχότερη η οικογένεια του Σπάρτακου. Καλό ταξίδι φίλε Χάρη

8 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Με κλήρωση οι σημαιοφόροι στο Δημοτικό και επίσημα -Ολη η εγκύκλιος

sierafm by sierafm
14 Σεπτεμβρίου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΣΧΟΛΕΙΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αμετακίνητη στο ζήτημα της επιλογής των σημαιοφόρων με κλήρωση εμφανίζεται η κυβέρνηση, που παρά το σάλο που δημιουργήθηκε – τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό- δημοσιοποίησε χθες την σχετική εγκύκλιο.

 

Mε την εν λόγω εγκύκλιο, οι σημαιοφόροι θα επιλέγονται… τυχαία από τα σχολεία και όχι με βάση τις μαθητικές τους επιδόσεις.

Η δημοσιοποίηση της είδησης αυτής είχε προκαλέσει σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης πριν από λίγο καιρό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αντιλαμβάνεται την έννοια της επιβράβευσης της προσπάθειας και τον υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κωνσταντόπουλο να σημειώνει ότι η αριστεία μετατρέπεται σε μια διαδικασία λοταρίας.

Σε αντίστοιχο πνεύμα είχε κινηθεί και η ανακοίνωση του Ποταμιού, που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ιδεοληπτική αλλεργία σε κάθε μορφή καταξίωσης της αριστείας».

Η σημερινή εγκύκλιος αναμένεται να τεθεί άμεσα σε ισχύ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι σημαιοφόροι της 28ης Οκτωβρίου θα επιλεγούν με λοταρία.

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την επιλογή των σημαιοφόρων με κλήρωση 

Α) Σχολικές μονάδες με λειτουργία ενός (1) τμήματος στη ΣΤ τάξη

Σημαιοφόροι ορίζονται δύο (2) μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και
o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.
Παραστάτες ορίζονται δέκα (10) μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, πέντε (5) για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου
και πέντε (5) για το χρονικό διάστημα από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.
Υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου ορίζεται ένας (1) μαθητής της ΣΤ΄ τάξης για όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνου κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με τη
διαδικασία της κλήρωσης ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης και η τήρηση των προαναφερομένων είναι υποχρεωτική.

Β) Σχολικές μονάδες με λειτουργία δύο (2) τμημάτων στη ΣΤ΄ τάξη
Με τη διαδικασία της κλήρωσης καθορίζεται η σειρά των τμημάτων που θα εκπροσωπούν τη σχολική μονάδα κατά τα δύο χρονικά διαστήματα δηλαδή, από 11 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου και από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Οι σημαιοφόροι επιλέγονται με κλήρωση, ένας (1) από τους μαθητές του A’ τμήματος για το χρονικό διάστημα έως 31 Ιανουαρίου και ένας (1) από τους μαθητές του Β΄ τμήματος για το χρονικό διάστημα από 1 Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Κατά τον ίδιο τρόπο επιλέγονται πέντε (5) παραστάτες του Α’ τμήματος και πέντε (5) παραστάτες του Β’ τμήματος, καθώς και αντίστοιχα ένας (1) υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου του Α’ τμήματος και ένας (1) υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου του Β’ τμήματος. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνου κατάθεσης στεφάνου σε αυτή την περίπτωση, πραγματοποιείται με τη διαδικασία της κλήρωσης ανάμεσα στους μαθητές του κάθε τμήματος χωριστά και η τήρηση των προαναφερομένων είναι υποχρεωτική.

Γ) Σχολικές μονάδες με λειτουργία τριών (3) ή περισσοτέρων τμημάτων στη ΣΤ΄ τάξη
Σημαιοφόροι ορίζονται δύο (2) μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Παραστάτες ορίζονται δέκα (10) μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, πέντε (5) για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και πέντε (5) για το χρονικό διάστημα από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Υπεύθυνοι κατάθεσης στεφάνου ορίζονται δύο (2) μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, ένας (1) για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και ένας (1) για το χρονικό διάστημα από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου σε αυτή την περίπτωση, πραγματοποιείται με τη διαδικασία της κλήρωσης ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης και η τήρηση των προαναφερομένων είναι υποχρεωτική.

Δ) Ολιγοθέσιες σχολικές μονάδες και σχολικές μονάδες με ολιγομελή τμήματα
Στα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία (1/θέσια,2/θέσια, 3/θέσια), καθώς και στα σχολεία που έχουν αριθμό μαθητών στην ΣΤ’ τάξη μικρότερο του αναγκαίου αριθμού για την επιλογή ενός (1) σημαιοφόρου, πέντε (5) παραστατών και ενός (1) υπευθύνου κατάθεσης στεφάνου, οι θέσεις συμπληρώνονται με μαθητές της Ε’ και όταν δεν επαρκούν κι αυτοί, με μαθητές και των άλλων τάξεων κατά φθίνουσα σειρά (πρώτα της Δ΄ τάξης κλπ.), με τη διαδικασία της κλήρωσης.

Ε) Διαδικασία
Στις περιπτώσεις Α, Β και Γ, η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τμημάτων, ενώ στην περίπτωση Δ΄ η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της σχολικής μονάδας και του συλλόγου των εκπαιδευτικών, με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΣΧΟΛΕΙΟ
Previous Post

Αλβανός έβαζε φωτιά στις Πρέσπες!

Next Post

Έξι τοξικές συνήθειες σχέσεων που τις θεωρούμε… υγιείς

Next Post
ΖΕΥΓΑΡΙ

Έξι τοξικές συνήθειες σχέσεων που τις θεωρούμε... υγιείς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στο Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου
  • Στο επίκεντρο του ορεινού τουρισμού τον Δεκαπενταύγουστο η Σιάτιστα – Έθιμα, Αρχιτεκτονική και πλούσια φύση
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διεθνές δι-ιδρυματικό μεταπτυχιακό για τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων σε συνεργασία με το UFT Βουλγαρίας
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Πληθωρισμός με την υπογραφή του καθεστώτος Μητσοτάκη»
  • Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr