• Latest
ΣΧΟΛΕΙΟ

Με κλήρωση οι σημαιοφόροι στο Δημοτικό και επίσημα -Ολη η εγκύκλιος

14 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Μπαράζ Ανόδου: Εορδαϊκός για Γ’ Εθνική – Τα αποτελέσματα- βαθμολογίες

14 Μαΐου 2025

Γιατί τα κινούμενα σύμβολα κάνουν τα κουλοχέρηδες πιο συναρπαστικά. Η γνώμη των ειδικών της Frumzi

14 Μαΐου 2025
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» με χαρά ανακοινώνει την έγκριση του νέου προγράμματος Erasmus+

Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στα Γρεβενά

14 Μαΐου 2025

Γ. Αμανατίδης: Σε τροχιά υλοποίησης το έργο Κήπος – Γέφυρα Ρυμνίου

14 Μαΐου 2025
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δήμος Γρεβενών: «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025»

14 Μαΐου 2025
Το φυσικό αέριο έφτασε στη Γαλατινή Κοζάνης – Οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Σε ισχύ η απόφαση για επιδότηση της εγκατάστασης λεβήτων αερίου στη Γαλατινή

14 Μαΐου 2025
Η Μάσα και ο αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή την Κυριακή 25 Μαΐου στην Πτολεμαΐδα

Η Μάσα και ο αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή την Κυριακή 25 Μαΐου στην Πτολεμαΐδα

14 Μαΐου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη 58χρονος γιατί σε νεκροταφείο που βρίσκεται σε περιοχή της Κοζάνης, προκάλεσε φθορές σε οστά νεκρών. 

14 Μαΐου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Να αρθεί η ανισότητα εις βάρος των ελεγκτών στα Περιφερειακά  Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης (Π.Ε.Κ.Α.)»

14 Μαΐου 2025
Επίσκεψη αντιπροσωπίας του Δήμου Βοΐου στο Δήμο Αποκορώνου για τις εκδηλώσεις της επετείου της Μεταπολιτευτικής Επανάστασης

Επίσκεψη αντιπροσωπίας του Δήμου Βοΐου στο Δήμο Αποκορώνου για τις εκδηλώσεις της επετείου της Μεταπολιτευτικής Επανάστασης

14 Μαΐου 2025
Ολοκλήρωση Ημερίδας για το Ενιαίο Κοινωνικό Δίκτυο Δυτικής Μακεδονίας

Ολοκλήρωση Ημερίδας για το Ενιαίο Κοινωνικό Δίκτυο Δυτικής Μακεδονίας

14 Μαΐου 2025
ΦΥΛΑΚΗ

Προφυλακίστηκαν γονείς που βίαζαν τις κόρες τους – Κατηγορίες και στους παππούδες

14 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Με κλήρωση οι σημαιοφόροι στο Δημοτικό και επίσημα -Ολη η εγκύκλιος

sierafm by sierafm
14 Σεπτεμβρίου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΣΧΟΛΕΙΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αμετακίνητη στο ζήτημα της επιλογής των σημαιοφόρων με κλήρωση εμφανίζεται η κυβέρνηση, που παρά το σάλο που δημιουργήθηκε – τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό- δημοσιοποίησε χθες την σχετική εγκύκλιο.

 

Mε την εν λόγω εγκύκλιο, οι σημαιοφόροι θα επιλέγονται… τυχαία από τα σχολεία και όχι με βάση τις μαθητικές τους επιδόσεις.

Η δημοσιοποίηση της είδησης αυτής είχε προκαλέσει σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης πριν από λίγο καιρό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αντιλαμβάνεται την έννοια της επιβράβευσης της προσπάθειας και τον υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κωνσταντόπουλο να σημειώνει ότι η αριστεία μετατρέπεται σε μια διαδικασία λοταρίας.

Σε αντίστοιχο πνεύμα είχε κινηθεί και η ανακοίνωση του Ποταμιού, που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ιδεοληπτική αλλεργία σε κάθε μορφή καταξίωσης της αριστείας».

Η σημερινή εγκύκλιος αναμένεται να τεθεί άμεσα σε ισχύ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι σημαιοφόροι της 28ης Οκτωβρίου θα επιλεγούν με λοταρία.

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την επιλογή των σημαιοφόρων με κλήρωση 

Α) Σχολικές μονάδες με λειτουργία ενός (1) τμήματος στη ΣΤ τάξη

Σημαιοφόροι ορίζονται δύο (2) μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και
o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.
Παραστάτες ορίζονται δέκα (10) μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, πέντε (5) για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου
και πέντε (5) για το χρονικό διάστημα από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.
Υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου ορίζεται ένας (1) μαθητής της ΣΤ΄ τάξης για όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνου κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με τη
διαδικασία της κλήρωσης ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης και η τήρηση των προαναφερομένων είναι υποχρεωτική.

Β) Σχολικές μονάδες με λειτουργία δύο (2) τμημάτων στη ΣΤ΄ τάξη
Με τη διαδικασία της κλήρωσης καθορίζεται η σειρά των τμημάτων που θα εκπροσωπούν τη σχολική μονάδα κατά τα δύο χρονικά διαστήματα δηλαδή, από 11 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου και από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Οι σημαιοφόροι επιλέγονται με κλήρωση, ένας (1) από τους μαθητές του A’ τμήματος για το χρονικό διάστημα έως 31 Ιανουαρίου και ένας (1) από τους μαθητές του Β΄ τμήματος για το χρονικό διάστημα από 1 Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Κατά τον ίδιο τρόπο επιλέγονται πέντε (5) παραστάτες του Α’ τμήματος και πέντε (5) παραστάτες του Β’ τμήματος, καθώς και αντίστοιχα ένας (1) υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου του Α’ τμήματος και ένας (1) υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου του Β’ τμήματος. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνου κατάθεσης στεφάνου σε αυτή την περίπτωση, πραγματοποιείται με τη διαδικασία της κλήρωσης ανάμεσα στους μαθητές του κάθε τμήματος χωριστά και η τήρηση των προαναφερομένων είναι υποχρεωτική.

Γ) Σχολικές μονάδες με λειτουργία τριών (3) ή περισσοτέρων τμημάτων στη ΣΤ΄ τάξη
Σημαιοφόροι ορίζονται δύο (2) μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Παραστάτες ορίζονται δέκα (10) μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, πέντε (5) για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και πέντε (5) για το χρονικό διάστημα από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Υπεύθυνοι κατάθεσης στεφάνου ορίζονται δύο (2) μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, ένας (1) για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και ένας (1) για το χρονικό διάστημα από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου σε αυτή την περίπτωση, πραγματοποιείται με τη διαδικασία της κλήρωσης ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης και η τήρηση των προαναφερομένων είναι υποχρεωτική.

Δ) Ολιγοθέσιες σχολικές μονάδες και σχολικές μονάδες με ολιγομελή τμήματα
Στα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία (1/θέσια,2/θέσια, 3/θέσια), καθώς και στα σχολεία που έχουν αριθμό μαθητών στην ΣΤ’ τάξη μικρότερο του αναγκαίου αριθμού για την επιλογή ενός (1) σημαιοφόρου, πέντε (5) παραστατών και ενός (1) υπευθύνου κατάθεσης στεφάνου, οι θέσεις συμπληρώνονται με μαθητές της Ε’ και όταν δεν επαρκούν κι αυτοί, με μαθητές και των άλλων τάξεων κατά φθίνουσα σειρά (πρώτα της Δ΄ τάξης κλπ.), με τη διαδικασία της κλήρωσης.

Ε) Διαδικασία
Στις περιπτώσεις Α, Β και Γ, η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τμημάτων, ενώ στην περίπτωση Δ΄ η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της σχολικής μονάδας και του συλλόγου των εκπαιδευτικών, με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΣΧΟΛΕΙΟ
Previous Post

Αλβανός έβαζε φωτιά στις Πρέσπες!

Next Post

Έξι τοξικές συνήθειες σχέσεων που τις θεωρούμε… υγιείς

Next Post
ΖΕΥΓΑΡΙ

Έξι τοξικές συνήθειες σχέσεων που τις θεωρούμε... υγιείς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μπαράζ Ανόδου: Εορδαϊκός για Γ’ Εθνική – Τα αποτελέσματα- βαθμολογίες
  • Γιατί τα κινούμενα σύμβολα κάνουν τα κουλοχέρηδες πιο συναρπαστικά. Η γνώμη των ειδικών της Frumzi
  • Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στα Γρεβενά
  • Γ. Αμανατίδης: Σε τροχιά υλοποίησης το έργο Κήπος – Γέφυρα Ρυμνίου
  • Δήμος Γρεβενών: «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr