• Latest
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό» του Β. Π. Καραγιάννη – Η Παρέμβαση τίμησε τον Κώστα Ντιό με τον «Σακελλάριο Έπαινο» 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό» του Β. Π. Καραγιάννη – Η Παρέμβαση τίμησε τον Κώστα Ντιό με τον «Σακελλάριο Έπαινο» 

19 Ιανουαρίου 2026
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Κοζάνη: Νέο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων στον Βαθύλακκο του Δήμου Σερβίων

4 Ιουλίου 2026
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

4 Ιουλίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Χωρίς τις αισθήσεις του άνδρας στο κέντρο της Αθήνας – Φέρεται να έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

4 Ιουλίου 2026
γιατρος

Τέλος ο δωρεάν Προσωπικός Γιατρός για όλους – Πότε θα πληρώνουν οι πολίτες με βάση νέα υπουργική απόφαση

4 Ιουλίου 2026
ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ

Αδεια αιμοδοσίας: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

4 Ιουλίου 2026
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

e-ΕΦΚΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιοι δικαιούνται τη ρύθμιση από 30 ευρώ το μήνα

4 Ιουλίου 2026
απατη

Απάτη-μαμούθ σε βάρος εφοπλίστριας: Της άρπαξαν κοσμήματα εκατομμυρίων και μετάλλια από τον βασιλιά Κάρολο

4 Ιουλίου 2026
βια Βιασμός παιδι

Πήγε να χτυπήσει την 9χρονη ανιψιά του με λουρί σκύλου σε πάρκο!

4 Ιουλίου 2026
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Συνελήφθη οδηγός ταξί που χρέωσε 175 ευρώ για μια διαδρομή

4 Ιουλίου 2026
Συνελήφθη διακινητής αναβολικών σε αθλητές: Χρυσές μπίζνες με παράνομα σκευάσματα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Η ζημία ήταν άνω των 405.000 ευρώ

4 Ιουλίου 2026
Μουντιάλ 26: Η πρώτη γιγαντομαχία έρχεται από την Ιβηρική Χερσόνησο

Μουντιάλ 26: Η πρώτη γιγαντομαχία έρχεται από την Ιβηρική Χερσόνησο

4 Ιουλίου 2026
Μουσική βραδιά από την Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας

Μουσική βραδιά από την Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας

3 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό» του Β. Π. Καραγιάννη – Η Παρέμβαση τίμησε τον Κώστα Ντιό με τον «Σακελλάριο Έπαινο» 

sierafm by sierafm
19 Ιανουαρίου 2026
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό» του Β. Π. Καραγιάννη – Η Παρέμβαση τίμησε τον Κώστα Ντιό με τον «Σακελλάριο Έπαινο» 
0
SHARES
57
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό» του Β. Π. Καραγιάννη από τις εκδόσεις Παρέμβαση, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, στο Λαογραφικό μουσείο Κοζάνης.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Αντώνης Παπαβασιλείου (Συγγραφέας, Εκδότης) και οι δημιουργοί του, Β. Π. Καραγιάννης (Συγγραφέας, Εκδότης Περιοδικού Παρέμβαση) & Κώστας Ντιός (Ζωγράφος), ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Πολυνείκης Αγγέλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών Κοζάνης και η εκδότρια Δήμητρα Καραγιάννη.

Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση ο Πάρις Κουκουλόπουλος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η Καλλιόπη Βέττα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ & ο Λευτέρης Ιωαννίδης, πρώην δήμαρχος Κοζάνης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και η απονομή του «Σακελλάριου Επαίνου» στον ζωγράφο Κώστα Ντιό από την Παρέμβαση, τιμώντας τον για την πορεία και την προσφορά του.

    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με το Σύνδεσμο Γραμμάτων & Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης.

***

Το βιβλίο «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό, Λογοτέχνες και άλλοι επί δαπέδου κείμενοι» είναι ένα εικαστικό και λογοτεχνικό λεύκωμα που αποτυπώνει μια μακρά συνομιλία τέχνης και γραφής. Τα πορτρέτα του Κώστα Ντιό δεν αποτελούν απλές απεικονίσεις προσώπων∙ είναι έργα διεισδυτικής παρατήρησης, όπου η ζωγραφική συλλαμβάνει σκέψη, βλέμμα, χαρακτήρα, ακόμη και τη σιωπή των απεικονιζόμενων. Με υλικά λιτά και ματιά πλούσια και ευαίσθητη, ο δημιουργός μετατρέπει κάθε μορφή σε θραύσμα μνήμης και πνευματικής συνάντησης, καταθέτοντας μια αισθητική ποιότητα που συνομιλεί με την ιστορία της Παρέμβασης. Την εικαστική αυτή διαδρομή φωτίζει ο Β. Π. Καραγιάννης, ο οποίος συγκεντρώνει και επιμελείται τα κείμενα, προσφέροντας στο λεύκωμα τον χαρακτήρα της χρονικού, όπου η τέχνη της προσωπογραφίας και ο κόσμος των γραμμάτων πορεύονται μαζί σε μια σχέση δεκαετιών.

***

     Ο Β. Π. Καραγιάννης γεννήθηκε στη Λευκοπηγή Κοζάνης το 1953. Σπούδασε στη Νομική του ΑΠΘ και διετέλεσε Δικηγόρος. Από το 1984 εκδίδει και διευθύνει την πνευματική  επιθεώρηση «Παρέμβαση», ένα από τα μακροβιότερα πλέον λογοτεχνικά περιοδικά, το οποίο το 2013 τιμήθηκε από το ΥΠΠΟ με το Κρατικό βραβείο Λογοτεχνίας. Από το 1996 έως το 2003 διετέλεσε διευθυντής του Ινστιτούτου Βιβλίου και Ανάγνωσης και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, όταν η Κοζάνη ήταν «Πόλη του Βιβλίου». Επιμελήθηκε την έκδοση περισσότερων από 100 βιβλίων και εξέδωσε πάνω από 30 δικά του. Διοργάνωσε πολυάριθμες εκδηλώσεις πνευματικού κυρίως ενδιαφέροντος. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.

     Κάποια από τα βιβλία του: «Περιπλάνηση ένδον», «Τα 6,6 της σκηνοπηγίας» (διηγήματα), «Εσωτερική βραδυπορία» (ποίηση), «Δεκαπενθήμερα» (χρονογραφίες), «Οι χάρτες των ονείρων της» (αφηγήσεις), «Προλογύδρια παντός καιρού», «Αμαρτήματα κατά συρροήν στον Άθω» (διηγήσεις), «Το χρώμα της νοσταλγίας» (διηγήματα), «Ταξιδιωτικό στα βιβλία, μαθητεία στο ταξίδι» (1995-2003 χρόνια στο ΙΝΒΑ και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης),  «Συγκεχυμένες αγάπες» (διηγήματα), «Το σκαληνό τρίγωνο της αμαρτίας» (διηγήματα), «Ηδονο(α)βλεψίες» (διηγήματα), «Ενωμένα μυστικά» (διηγήματα), «Εκείνος ο Απρίλης του Χίλια ’967», «Πολεμικά συμβάντα και εργατικά ενθυμήματα» (αφήγηση), «Επισκέπτης από τα δυτικά» (ημερολόγιο), «Αρμόδιος χωρίς Αριστογείτονα» (διηγήςεις), «Δυτικό κοιμητήριο» (ποίηση) κ.ά. 

***   

     Ο Kώστας Ντιός γεννήθηκε στη Σιάτιστα Κοζάνης το 1959. Σπούδασε στην Ecole Nationale Supérieure des Beaux – Arts στο Παρίσι (1978-1984), γλυπτική στο εργαστήριο του César και ζωγραφική στο εργαστήρι του Οlivier Debré. Από το 1996 μέχρι το 2002 ήταν καλλιτεχνικός υπεύθυνος στο εικαστικό εργαστήρι του δήμου Κοζάνης. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγητής καλλιτεχνικών μαθημάτων. Συμμετείχε σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Γαλλία.

 

Tags: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Previous Post

11 τροχονομικοί έλεγχοι για τη  «Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους», σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

SOS για τους απατεώνες που «αρπάζουν» κωδικούς μέσω SMS σε πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα – Τι κάνουν

Next Post
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

SOS για τους απατεώνες που «αρπάζουν» κωδικούς μέσω SMS σε πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα – Τι κάνουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Νέο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων στον Βαθύλακκο του Δήμου Σερβίων
  • Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου
  • Χωρίς τις αισθήσεις του άνδρας στο κέντρο της Αθήνας – Φέρεται να έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου
  • Τέλος ο δωρεάν Προσωπικός Γιατρός για όλους – Πότε θα πληρώνουν οι πολίτες με βάση νέα υπουργική απόφαση
  • Αδεια αιμοδοσίας: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr