• Latest
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η συνεργασία με τους εκπαιδευτές οδήγησης είναι αναγκαία για την εφαρμογή του νέου νόμου για τις εξετάσεις αδειών οδήγησης

11 Ιανουαρίου 2023
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 14-06-2026

11 Ιουνίου 2026
1ο ΓΕΛ Κοζάνης. Εμπειρίες μάθησης και συνεργασίας μέσω Erasmus+

1ο ΓΕΛ Κοζάνης. Εμπειρίες μάθησης και συνεργασίας μέσω Erasmus+

11 Ιουνίου 2026
Χάρης Κάτανας: Επιλέγω τα επιχειρήματα, όχι τις προσβολές

Χάρης Κάτανας: Επιλέγω τα επιχειρήματα, όχι τις προσβολές

11 Ιουνίου 2026
χρημα

ΔΕΥΑΒ: Ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τι ορίζεται από το νόμο

11 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη προγράμματος καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων

Δήμος Βοΐου: Έναρξη προγράμματος καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων

11 Ιουνίου 2026
Σιάτιστα: Ο Μπούνος αποκτά και πάλι παιδική χαρά. Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Ο Μπούνος αποκτά και πάλι παιδική χαρά. Φωτογραφίες

11 Ιουνίου 2026
Το ποδόσφαιρο αλλάζει χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Μουντιάλ 2026, ΕΡΤ: Το πρόγραμμα, οι ώρες και τα κανάλια των αγώνων

11 Ιουνίου 2026
AI Εργαλεία για το Σύγχρονο Εμπόριο»: Πρακτικό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης στην Πτολεμαΐδα από το ΕΒΕ Κοζάνης

AI Εργαλεία για το Σύγχρονο Εμπόριο»: Πρακτικό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης στην Πτολεμαΐδα από το ΕΒΕ Κοζάνης

11 Ιουνίου 2026
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Φεστιβάλ Εφήβων “Παιδιά” στην Πρίζα

11 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: ON-OFF Adventure Travel στο Ροδοχώρι

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Συνέντευξη στην ΕΡΑ Κοζάνης για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

11 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: ON-OFF Adventure Travel στο Ροδοχώρι

Δήμος Βοΐου: ON-OFF Adventure Travel στο Ροδοχώρι

11 Ιουνίου 2026
ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2026: Πού θα δείτε τον αγώνα της πρεμιέρας Μεξικό – Νότια Αφρική και το Νότια Κορέα – Τσεχία

11 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η συνεργασία με τους εκπαιδευτές οδήγησης είναι αναγκαία για την εφαρμογή του νέου νόμου για τις εξετάσεις αδειών οδήγησης

sierafm by sierafm
11 Ιανουαρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ομιλία σε διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με τη συμμετοχή των εκπροσώπων από τις Σχολές Εκπαίδευσης Υποψήφιων Οδηγών όλης της χώρας, απηύθυνε, σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας του κλάδου στην εφαρμογή του ν. 4850 «Οδηγώντας με ασφάλεια: Εκσυγχρονισμός πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης».

Ο Υφυπουργός Μεταφορών συνεχάρη τον Πρόεδρου του ΕΕΑ κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου για την πρωτοβουλία και δήλωσε ότι τόσο κατά την προηγούμενη όσο και κατά την τωρινή του θητεία ως Υφυπουργός Μεταφορών, υποστηρίζει την ανάπτυξη συνεργειών με τον κλάδο των εκπαιδευτών οδήγησης, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στη χώρα. 

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα επιμέρους ζητήματα που άπτονται της εφαρμογής του νόμου, αλλά και σε θέματα που αφορούν το επάγγελμα του εκπαιδευτή, όπως η τροποποίηση του ΠΔ 208 για την άσκηση του επαγγέλματος.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδόπουλος  εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του στην προσθήκη ΚΑΔ για τη διενέργεια διεκπεραιώσεων από τις σχολές οδηγών, προτείνοντας, συγχρόνως, τη σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας, ώστε να εκσυγχρονιστεί όλο το περιεχόμενο του θεσμικού πλαισίου.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Μεταφορών τόνισε:

«Θα πρέπει, επίσης, να προβλεφθούν βαρύτερες ποινές στις περιπτώσεις που κάποιοι επαγγελματίες εμπλέκονται σε αρνητικές καταστάσεις σαν και αυτές που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας, με στόχο να απομονωθούν και να πάψουν να χαρακτηρίζουν τον κλάδο όσοι μετέρχονται αθέμιτα μέσα». 

Όσον αφορά στα νέα εκπαιδευτικά εγχειρίδια, τη συγγραφή των οποίων έχει αναλάβει το Ίδρυμα Ευγενίδου, ενημέρωσε την Ομοσπονδία ότι έχει ολοκληρωθεί το νέο βιβλίο για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και το σύγγραμμα για τις μοτοσικλέτες και συνεχίζεται η συγγραφή των υπολοίπων (φορτηγά, λεωφορεία, ειδικές κατηγορίες υποψηφίων), προκειμένου να ενταχθούν όλα μαζί στο νέο πληροφοριακό σύστημα και όχι αποσπασματικά.

Συνυπολογίζοντας το χρονικό διάστημα για τις μεταφράσεις, το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2023.   

Σχετικά με την τοποθέτηση των καμερών στις αίθουσες, όπου διεξάγονται οι θεωρητικές εξετάσεις, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε:

«Η σχετική εγκύκλιος έχει εκδοθεί από τον Ιούνιο του 2022 και επομένως, δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω καθυστέρησης από τους αρμόδιους φορείς για την τοποθέτησή τους, η οποία μπορεί να οφείλεται είτε σε άγνοια ή σε ολιγωρία και ελπίζω όχι σε σκοπιμότητα».     

Ο Υφυπουργός Μεταφορών πρόσθεσε ότι ένα σημαντικό κεφάλαιο το οποίο υλοποιείται είναι τα σεμινάρια των εξεταστών, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει επιμορφώσεις για νέους εξεταστές, ενώ δρομολογείται τροποποίηση του ν.4850/2021 και θα μπορούν να συμμετάσχουν και υπάλληλοι ΔΕ κατηγορίας, με δεδομένο ότι σε πολλές Περιφέρειες δεν υπάρχει ο αναγκαίος αριθμός υπαλλήλων κατηγορίας ΠΕ.

«Παράλληλα, το Υπουργείο υλοποιεί σε συνεργασία με το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την οργάνωση των προγραμμάτων κατάρτισης εξεταστών υποψηφίων οδηγών και οδηγών», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος. 

Ο Υφυπουργός Μεταφορών ενημέρωσε επίσης τους εκπροσώπους των εκπαιδευτών ότι υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ηλεκτρονική έκδοση δελτίων εκπαίδευσης. Επίσης, σε σχετική επικοινωνία με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα κ. Γιώργο Βλάχο, αποφασίστηκε να τεθεί άμεσα σε λειτουργία και στην Περιφέρεια Αττικής η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των εξετάσεων, όπως ισχύει στη Θεσσαλονίκη.

Tags: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Καλλιόπη Βέττα: Οι αγρότες της Εορδαίας και του Βερμίου πρέπει να αντιμετωπιστούν με δικαιοσύνη και να αποζημιωθούν άμεσα

Next Post

Δυτική Μακεδονία: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε επιχειρήσεις ζητούν οι φορείς

Next Post
Νίκος Παπαθανάσης

Δυτική Μακεδονία: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε επιχειρήσεις ζητούν οι φορείς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 14-06-2026
  • 1ο ΓΕΛ Κοζάνης. Εμπειρίες μάθησης και συνεργασίας μέσω Erasmus+
  • Χάρης Κάτανας: Επιλέγω τα επιχειρήματα, όχι τις προσβολές
  • ΔΕΥΑΒ: Ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τι ορίζεται από το νόμο
  • Δήμος Βοΐου: Έναρξη προγράμματος καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr