• Latest
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνεχίζεται η αυξητική τάση στη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης

9 Οκτωβρίου 2022
Καστοριά: Πυρκαγιά απείλησε κατοικία και επιχείρηση στους Αμπελόκηπους

Καστοριά: Πυρκαγιά απείλησε κατοικία και επιχείρηση στους Αμπελόκηπους

1 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό Καλοκαίρι- Τρίτη 4 Αυγούστου

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό Καλοκαίρι- Τρίτη 4 Αυγούστου

1 Αυγούστου 2026
Κοζάνη: Πανηγύρι στη Σκ’ρκα – Τιμούμε τον Άγιο Νικάνορα

Κοζάνη: Πανηγύρι στη Σκ’ρκα – Τιμούμε τον Άγιο Νικάνορα

1 Αυγούστου 2026
Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υφυπουργό  Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών. Βίντεο και φωτογραφίες

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών. Βίντεο και φωτογραφίες

1 Αυγούστου 2026
Δήμος Γρεβενών: «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026»: Το Πάρκο των Μανιταριών γέμισε παιδικά χαμόγελα στα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα»

Δήμος Γρεβενών: «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026»: Το Πάρκο των Μανιταριών γέμισε παιδικά χαμόγελα στα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα»

1 Αυγούστου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

ΠΑΣΟΚ: Ο θίασος των υπουργών, τα «αγγελικά» αφηγήματα και η πολιτική υποκρισία: Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης της ΝΔ ανά νομό στη Δυτική Μακεδονία

1 Αυγούστου 2026
Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2026» ­- Ξεκινά ένα πλούσιο καλοκαίρι πολιτισμού, δημιουργίας και συμμετοχής

Τον «Αλωνάρη»… τα Γρεβενά γίνονται μια μεγάλη σκηνή Πολιτισμού

1 Αυγούστου 2026
Πτολεμαΐδα- Εμπορία ανθρώπων: Διακινούσε 57  αλλοδαπούς και τους εκμεταλλεύοταν

Πτολεμαΐδα- Εμπορία ανθρώπων: Διακινούσε 57 αλλοδαπούς και τους εκμεταλλεύοταν

1 Αυγούστου 2026
Χάρης Κάτανας: Τα γεγονότα στην Ισπανία υπενθυμίζουν μια αλήθεια. Η προστασία των συνόρων είναι εθνική αλλά και ευρωπαϊκή ευθύνη

Χάρης Κάτανας: Τα γεγονότα στην Ισπανία υπενθυμίζουν μια αλήθεια. Η προστασία των συνόρων είναι εθνική αλλά και ευρωπαϊκή ευθύνη

1 Αυγούστου 2026
Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Τζώνου: Αποτελέσματα ESB PROFICIENCY Δεκεμβρίου 2025

Χριστίνα Τζώνου: 100% Επιτυχία με Διακρίσεις A και B στις Εξετάσεις ESB B2 Μαΐου 2026!

1 Αυγούστου 2026
Κάλεσμα σε συνάντηση των γουνοποιών που απορρίφθηκαν από τις ενισχύσεις

Ένταξη της Πράξης για ενίσχυση των επιχειρήσεων γούνας με 17 εκ. Ευρώ

1 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Τι αλλάζει και ποιοι επωφελούνται μέσα από 4 ερωταπαντήσεις

1 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 2 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνεχίζεται η αυξητική τάση στη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης

sierafm by sierafm
9 Οκτωβρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για την πορεία της ηλεκτροκίνησης, αλλά και τις επόμενες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στους τομείς της Οδικής Ασφάλειας και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, μίλησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».

Σχετικά με την πορεία τηςηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε:    

«Η διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας αυξάνεται μέρα με τη μέρα, παρά τα πρωτοφανή προβλήματα που υπάρχουν διεθνώς στην αυτοκινητοβιομηχανία, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, έως και την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου κατεγράφησαν 3.247 νέες ταξινομήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, έναντι 3.594 σε όλο το έτος 2021 και συνεπώς, περιμένουμε και φέτος να συνεχιστεί η αυξητική τάση που καταγράφεται τα τρία τελευταία χρόνια.                             

Η θετική αυτή πορεία δεν είναι τυχαία. Όταν αναλάβαμε το 2019, υπήρχαν μόλις 58 σημεία φόρτισης σε όλη την Ελλάδα και μέσα σε τρία χρόνια, τα σημεία φόρτισης έχουν γίνει 1.746. Η κυβέρνηση εκπόνησε ένα πρόγραμμα κινήτρων κι εμείς στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διαμορφώνουμε τις συνθήκες για την τεχνική υποστήριξη του ηλεκτροκίνητου οχήματος με το θεσμικό πλαίσιο για τη  λειτουργία των συνεργείων, αλλά και την πιστοποίηση για τους τεχνίτες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που ετοιμάζουμε τώρα επισπεύδοντας τη σχετική διαδικασία στη νομοθεσία. Αντί να ακολουθήσουμε την περίπλοκη διαδικασία του Προεδρικού Διατάγματος θα προχωρήσουμε σε νομοθετική ρύθμιση κι έτσι πλέον, η σχετική ρύθμιση θα γίνει σύντομα με Υπουργική Απόφαση».

Σε σχετική ερώτηση για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε τις επιλογές που προσφέρουν σήμερα οι αστικές συγκοινωνίες για συνδυαστικές μετακινήσεις με τη χρήση ήπιων μέσων όπως το ποδήλατο, αλλά και τις νέες υπηρεσίες που σχεδιάζονται, όπως η εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους χώρους στάθμευσης του δικτύου του Μετρό. Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι αυτό δεν αφορά μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά όλες τις πόλεις της χώρας.

Όπως εξήγησε:

«Μέσα από τα ΣΒΑΚ οι Δήμοι και οι Περιφέρειες μπορούν να υλοποιήσουν αστικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, τις υποδομές για τους πεζούς και το ποδήλατο και φυσικά την προσβασιμότητα για όλους, καθώς η μέριμνα για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των εμποδιζόμενων ατόμων είναι δείγμα πολιτισμού για μια κοινωνία». 

Ο Υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι η Οδική Ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και το επόμενο βήμα είναι η αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Σχετικά, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε:

«Το νέο πλαίσιο θα έχει δύο βασικές αλλαγές στη φιλοσοφία του: πρώτον, θα γίνουν αυστηρότερες οι ποινές στις επικίνδυνες παραβάσεις που  φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα τροχαία δυστυχήματα και δεύτερον, η τιμωρία θα εστιάζει στον οδηγό και όχι στο όχημα, καθώς αυτό που έχει σημασία είναι να αντιμετωπίσουμε την κακή οδηγική συμπεριφορά. Όσον αφορά στα όρια ταχύτητας, υπάρχει η πρόθεση να μειωθεί το όριο ταχύτητας μέσα στις πόλεις στα 30 χλμ, προφανώς, με μία διαβάθμιση που θα κάνουν οι Δήμοι στα σημεία όπου είναι αυτό εφικτό και λογικό. Τώρα, η αύξηση των ορίων ταχύτητας είναι άλλης τάξης ζήτημα και η προσωπική μου άποψη, το τονίζω αυτό, είναι ότι σε κάποια σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, όπως κάποιες μεγάλες ευθείες, ίσως χρειάζεται να γίνει μια μελέτη για να επικαιροποιηθούν τα όρια, όπου αυτό κριθεί ότι είναι εφικτό με όρους, πάντα, τήρησης των συνθηκών οδικής ασφάλειας».       

Με αφορμή την πρόσφατη ρύθμιση για τη χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα αυτοκίνητα, ο κ. Παπαδόπουλος  διευκρίνισε τα εξής:

«Η ορθή χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων είναι μια αυτονόητη υποχρέωση κάθε οδηγού, όταν επικρατεί χιονόπτωση, επομένως ρυθμίσαμε το αυτονόητο και το πλαίσιο που ισχύει είναι σαφές. Κάθε χρόνο, από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο, όταν και μόνο υπάρχει απόφαση από την Αστυνομία, την Τροχαία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ότι έρχονται χιονοπτώσεις και χρειάζονται αλυσίδες, τότε θα πρέπει οι οδηγοί να έχουν στο όχημά τους τις αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα αντιολισθητικά μέσα, όπως τα χιονολάστιχα. Δεν υποχρεώνουμε τους οδηγούς να έχουν αλυσίδες όταν ο καιρός είναι καλός και δεν υπάρχει ανάγκη να φέρουν αλυσίδες τα οχήματα, ούτε κινδυνεύει κάποιος με πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση. Όσον αφορά στα ενοικιαζόμενα, δεν έχουν υποχρέωση οι εταιρείες να αγοράσουν αλυσίδες για όλα τα οχήματα, αλλά χρειάζεται ένα απόθεμα ώστε όταν ο οδηγός νοικιάζει ένα αυτοκίνητο και ζητήσει αλυσίδες, να έχουν την υποχρέωση να του τις δώσουν και αυτό να αναγράφεται και στο συμβόλαιο μίσθωσης, όπως ακριβώς ισχύει και με τα παιδικά καθίσματα».    

Tags: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Στόχος μας η διαρκής αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι Υπεραστικές Συγκοινωνίες

Next Post

Διάκριση σε αγώνες ταχύτητας αλόγων στο Ρέθυμνο για τη Σιάτιστα. Βίντεο

Next Post

Διάκριση σε αγώνες ταχύτητας αλόγων στο Ρέθυμνο για τη Σιάτιστα. Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καστοριά: Πυρκαγιά απείλησε κατοικία και επιχείρηση στους Αμπελόκηπους
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό Καλοκαίρι- Τρίτη 4 Αυγούστου
  • Κοζάνη: Πανηγύρι στη Σκ’ρκα – Τιμούμε τον Άγιο Νικάνορα
  • Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Δήμος Γρεβενών: «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026»: Το Πάρκο των Μανιταριών γέμισε παιδικά χαμόγελα στα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr