• Latest

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Το υδρογόνο μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος της δραστηριότητας του τομέα των Μεταφορών

7 Νοεμβρίου 2022
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Δεκαεξάχρονη υπέστη καρδιακή ανακοπή και την έσωσε με ΚΑΡΠΑ η μητέρα της

6 Ιουλίου 2026
Θύμα ληστείας σε καταυλισμό Ρομά έπεσε Γάλλος ποδηλάτης που έκανε τον γύρο της Ευρώπης

Θύμα ληστείας σε καταυλισμό Ρομά έπεσε Γάλλος ποδηλάτης που έκανε τον γύρο της Ευρώπης

6 Ιουλίου 2026
φορολογια

Φορολογικές δηλώσεις: Διορθώσεις χωρίς πρόστιμο έως τις 15 Ιουλίου

6 Ιουλίου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Επίδομα παιδιού: Έως τις 10 Ιουλίου οι νέες αιτήσεις Α21

6 Ιουλίου 2026
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 31 ατόμων στο Δήμο Κοζάνης

6 Ιουλίου 2026
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ποιοι δήμοι διαθέτουν τη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία (πίνακες)

6 Ιουλίου 2026
Απίστευτη κομπίνα σε τράπεζα: Διευθυντής γέμισε το θησαυροφυλάκιο με χαρτονομίσματα «καρτούν»

Απίστευτη κομπίνα σε τράπεζα: Διευθυντής γέμισε το θησαυροφυλάκιο με χαρτονομίσματα «καρτούν»

6 Ιουλίου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για τις θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν, ποια Κυριακή είναι ανοιχτά τα καταστήματα

6 Ιουλίου 2026
συναχι φτερνισμα κρυωμα

Καλοκαιρινές αλλεργίες: Πότε απαιτείται προσοχή – Ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοούμε

6 Ιουλίου 2026
καιρός

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με ισχυρούς βοριάδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει

6 Ιουλίου 2026
ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ

Στη Βουλή η παραχώρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας – Τα «ψιλά γράμματα» της σύμβασης

6 Ιουλίου 2026
Τσοτύλι: Πρωταθλήτρια Ελλάδος και πάλι η Καρπόζηλου Δήμητρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πυγμαχίας

Τσοτύλι: Πρωταθλήτρια Ελλάδος και πάλι η Καρπόζηλου Δήμητρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πυγμαχίας

5 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Το υδρογόνο μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος της δραστηριότητας του τομέα των Μεταφορών

sierafm by sierafm
7 Νοεμβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην  Ευρωπαϊκή Στρατηγική για το Υδρογόνο, ανέπτυξε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος σε συνέδριο με θέμα τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Στρατηγική Υδρογόνου.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανάφερε ότι η συζήτηση για τη χρήση του υδρογόνου ως καυσίμου στις μεταφορές αφορά την αντιμετώπιση του ενεργειακού ζητήματος, τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα, αλλά και την εμβάθυνση της συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από την ενεργειακή αυτονομία.

Όπως είπε ο Υφυπουργός Μεταφορών:

«Στις μεταφορές το υδρογόνο δύναται να αναδειχθεί σε καθοριστικό παράγοντα της ενεργειακής μετάβασης, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος της δραστηριότητας.

Το υδρογόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τροφοδοσία λεωφορείων στις αστικές συγκοινωνίες, στα φορτηγά βαρέως τύπου και τα ελαφρά φορτηγά διανομής, στα τρένα, όπως επίσης και σε κλάδους του δικτύου που έχουν δυνατότητα εξηλεκτρισμού, ακόμη και σε ιδιωτικά οχήματα.

Ειδικά η χρήση του υδρογόνου ως καυσίμου σε ορισμένες δεκάδες χιλιάδες προσωπικά οχήματα, θα συνέβαλε και στη δημιουργία εξειδικευμένων θέσεων εργασίας τόσο στην εμπορική δραστηριότητα όσο και στην τεχνική υποστήριξη των οχημάτων, όπως άλλωστε συμβαίνει και με την ηλεκτροκίνηση.

Δυνητικά, στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι το υδρογόνο έχει τη δυνατότητα  να καλύψει το 1/3 της κατανάλωσης ενέργειας του τομέα των μεταφορών, συμπεριλαμβανομένης της ναυτιλίας».

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως απαιτούνται ειδικοί κόμβοι εφοδιασμού καυσίμων με βάση το υδρογόνο, που δεν είναι ανέφικτο να πραγματοποιηθούν έως το 2027, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής. Σχετικά ανέφερε:

«Ενδείκνυται η μεταφορά υδρογόνου με συμβατικά μέσα, όπως τα φορτηγά ή αγωγοί μικρών αποστάσεων, καθώς και η κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής, συμπίεσης και αποθήκευσης πλησίον της τελικής χρήσης.

Επιπλέον, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις συναρμολόγησης οχημάτων που χρησιμοποιούν υδρογόνο, όπως αστικά λεωφορεία, σε περιοχές που βρίσκονται ήδη στη διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης, όπως η Δυτική Μακεδονία.

Αντίστοιχα, η χρήση του υδρογόνου ως καυσίμου σε ελαφρά φορτηγά διανομής με τεχνολογίες συνδυασμού ηλεκτροκίνησης, θα συμβάλλει στον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πόλεις, όπως και σε βαρέα οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή των απορριμμάτων».

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναπτύσσει μια συνεργασία με το «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος», που έχει κατασκευάσει και το πρώτο πρατήριο υδρογόνου, ώστε να συμβάλλει με την εμπειρία του στην προετοιμασία του θεσμικού πλαισίου για τις τεχνικές προδιαγραφές αδειοδότησης και λειτουργίας των πρατηρίων διάθεσης των καυσίμων.

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Μεταφορών:

«Σκοπός αυτής της συνεργασίας, που αναμένεται να λάβει τη μορφή προγραμματικής σύμβασης, θα είναι η επιστημονική τεκμηρίωση για την έκδοση του νομικού πλαισίου, το οποίο θα διέπει τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης οχημάτων υδρογόνου.

Αυτό περιλαμβάνει και τη δευτερογενή  νομοθεσία, τη συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Δράσεις με συναφές αντικείμενο, αλλά και την αξιολόγηση των προτάσεων από άλλους εμπλεκόμενους Φορείς. 

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχεδιάζει τη σύσταση μιας ομάδας εργασίας η οποία θα συνεργαστεί και με τους φορείς της αγοράς προκειμένου να λάβουμε υπόψη μας όσο το δυνατόν περισσότερες παραμέτρους, ώστε να καταστεί εφικτή η ανάπτυξη της χρήσης του υδρογόνου στις μεταφορές, όταν θα ωριμάσουν οι συνθήκες».

Κλείνοντας, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι σε αυτή την ευρωπαϊκή προσπάθεια, η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και η πολιτική ηγεσία του  Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εργάζονται ήδη για να εξασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Tags: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΥΔΡΟΓΟΝΟ
Previous Post

Επιτυχημένη επιχειρηματικότητα σε δύσκολους καιρούς: Διάλεξη Δρ Νέστορα Κολοβού,  Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, 19:00, Κοβεντάρειο

Next Post

Εργασίες φυτοπροστασίας σε δένδρα στο Δήμο Κοζάνης

Next Post
ψεκασμοι

Εργασίες φυτοπροστασίας σε δένδρα στο Δήμο Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δεκαεξάχρονη υπέστη καρδιακή ανακοπή και την έσωσε με ΚΑΡΠΑ η μητέρα της
  • Θύμα ληστείας σε καταυλισμό Ρομά έπεσε Γάλλος ποδηλάτης που έκανε τον γύρο της Ευρώπης
  • Φορολογικές δηλώσεις: Διορθώσεις χωρίς πρόστιμο έως τις 15 Ιουλίου
  • Επίδομα παιδιού: Έως τις 10 Ιουλίου οι νέες αιτήσεις Α21
  • ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 31 ατόμων στο Δήμο Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr