• Latest
ΤΡΑΠΕΖΑ

«Μπαράζ» απολύσεων στις Τράπεζες -Πόσοι θα δουν την πόρτα της εξόδου

18 Αυγούστου 2018
κινητο τηλεφωνο ιντερνετ wifi

Γιατί δεν πρέπει να αφήνεις συνέχεια ανοιχτό το WiFi στο κινητό

25 Απριλίου 2026
Έρχονται φωτοβολταϊκά μπαλκονιού με κόστος έως 1.000 ευρώ

Έρχονται φωτοβολταϊκά μπαλκονιού με κόστος έως 1.000 ευρώ

25 Απριλίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Χειροπέδες σε διαιτητή Taekwondo – Ζητούσε 1.000 ευρώ από κάθε αθλητή για να «στήνει» αγώνες

25 Απριλίου 2026
Χόρτα καθαρισμός

Καθαρισμός οικοπέδων: Υποχρεώσεις ενόψει της αντιπυρικής περιόδου – Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ

25 Απριλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Άνδρας επιτέθηκε στην 81χρονη γειτόνισσά του, επειδή τον ενοχλούσαν μυρωδιές από το σπίτι της

25 Απριλίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Αναστάτωση σε σχολείο: 16χρονη απειλούσε με σουγιά συμμαθήτριές της

25 Απριλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Στη Βουλή το αδιέξοδο των 120 γουνοποιών που δεν εντάχθηκαν σε κανένα πρόγραμμα στήριξης»

Πόλεμος ξανά για τη γούνα

25 Απριλίου 2026
Βλάστη: Στι εκδηλώσεις του Αγίου Μάρκου ο Μητροπολίτης Αθανάσιος. Παρων ο Βουλευτής Μιχάλης Παπαδόπουλος. Φωτογραφίες

Βλάστη: Στι εκδηλώσεις του Αγίου Μάρκου ο Μητροπολίτης Αθανάσιος. Παρων ο Βουλευτής Μιχάλης Παπαδόπουλος. Φωτογραφίες

25 Απριλίου 2026
Με τρία έργα ζωγραφικής συμμετείχε η Εικαστικός – Νηπιαγωγός Καπάντζου Χριστίνα, στην μεγάλη έκθεση της Art Way, με θέμα την κακοποίηση των γυναικών

Με τρία έργα ζωγραφικής συμμετείχε η Εικαστικός – Νηπιαγωγός Καπάντζου Χριστίνα, στην μεγάλη έκθεση της Art Way, με θέμα την κακοποίηση των γυναικών

25 Απριλίου 2026
Τροχαίο έξω από το Βατερό. (Φωτογραφία)

Τροχαίο έξω από το Βατερό. (Φωτογραφία)

24 Απριλίου 2026
Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Και οι επιτυχίες συνεχίζονται

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Και οι επιτυχίες συνεχίζονται

24 Απριλίου 2026
1η Συνάντηση των πόλεων Κοζάνης και Σαμψούντας στο πλαίσιο της Αποστολής των Κλιματικά Ουδέτερων & Έξυπνων πόλεων

1η Συνάντηση των πόλεων Κοζάνης και Σαμψούντας στο πλαίσιο της Αποστολής των Κλιματικά Ουδέτερων & Έξυπνων πόλεων

24 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Μπαράζ» απολύσεων στις Τράπεζες -Πόσοι θα δουν την πόρτα της εξόδου

sierafm by sierafm
18 Αυγούστου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΤΡΑΠΕΖΑ
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για χιλιάδες απολύσεις & περικοπές ετοιμάζονται οι ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες το 2018 αναμένεται πρόγραμμα για περίπου 2.000 υπαλλήλους της Τράπεζας Πειραιώς (στον αριθμό περιλαμβάνονται και οι θυγατρικές), ενώ άλλα 1.000 άτομα θα αποχωρήσουν συνολικά από την Εθνική Τράπεζα και την Eurobank, στους οποίους θα προστεθούν και περί τους 500 εργαζόμενους από τον όμιλο της Alpha Bank.

Ο στόχος είναι στο τέλος του 2018 το τραπεζικό δίκτυο να αριθμεί λιγότερα 1.800 τραπεζικά καταστήματα και ο αριθμός των εργαζομένων να μην ξεπερνά τις 35.000 με 36.000 υπαλλήλους (από 41.000 άτομα και δίκτυο 2.206 καταστημάτων στο τέλος του 2016).

Ο περιορισμός του λειτουργικού κόστους τόσο σε επίπεδο προσωπικού, όσο και στο δίκτυο καταστημάτων, δεν είναι μόνο απαίτηση του SSM αλλά και των μετόχων των τραπεζών, οι οποίοι βλέπουν τη συρρίκνωση ως μέσο περαιτέρω ενίσχυσης της κερδοφορίας.

Αυστηρό μήνυμα στέλνει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) προς κυβέρνηση και διοικήσεις τραπεζών, καταγγέλλοντας σχέδια μαζικών απολύσεων τραπεζικών υπαλλήλων, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα υπάρξει ισχυρή αντίδραση των εργαζομένων.

Η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και οι αυξανόμενες σταδιακά πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανειακών χαρτοφυλακίων, μαζί με την περιορισμένη ζήτηση για τραπεζικά προϊόντα και την «απομάκρυνση» του κοινού από το γκισέ των τραπεζών ελέω της τεχνολογίας, δρομολογούν δραστικές περικοπές σε επίπεδο δικτύων και ανθρώπινου δυναμικού.

Οι περικοπές αυτές που, σε βάθος τριετίας, υπολογίζονται σε 1.000 καταστήματα και ενδεχομένως σε περισσότερους από 5.000 τραπεζοϋπαλλήλους, θέτουν σε «συναγερμό” τους τραπεζοϋπαλλήλους και προμηνύουν έντονες αναταράξεις στην μακρά περίοδο «ειρήνης” ΟΤΟΕ – διοικήσεων τραπεζών.

Τις προηγούμενες ημέρες το προεδρείο της ΟΤΟΕ πραγματοποίησε συναντήσεις με τις διοικήσεις των τραπεζών Πειραιώς και Eurobank, ενώ παραμένουν σε εκκρεμότητα συναντήσεις με Εθνική και Alpha προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις των τραπεζών και να δοθούν εχέγγυα για την προστασία της απασχόλησης στον κλάδο. Ωστόσο, το τοπίο δεν παρουσιάζεται ευνοϊκό, αφού μετά την πολυετή κρίση στη διάρκεια της οποίας χάθηκε το 25% του εθνικού εισοδήματος, οι τράπεζες έχουν απομείνει με ελάχιστες τραπεζικές εργασίες.

Παράλληλα, οι τεχνολογικές εξελίξεις εισβάλλουν καταιγιστικά και στον χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, επιτάσσοντας την αλλαγή του τραπεζικού μοντέλου λειτουργίας των δύο τελευταίων δεκαετιών. Κατόπιν αυτού, η συρρίκνωση των εσόδων των τραπεζών φέρνει αναπόδραστα μεγάλες μειώσεις προσωπικού, οι οποίες μάλιστα δεν θα γίνονται εσαεί μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου.

Από πλευράς ΟΤΟΕ αναφέρεται ότι η προσπάθεια των τραπεζών να αυξήσουν την κερδοφορία τους εστιάζεται στη μείωση των θέσεων εργασίας και όχι σε στρατηγικές ανάπτυξης με αύξηση των χρηματοδοτήσεων και στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Και αυτό τη στιγμή που ο τραπεζικός κλάδος έχει πληρώσει ήδη πολύ ακριβά την οικονομική κρίση, αφού από τα τέλη του 2011 μέχρι τα τέλη του 2017 τα καταστήματα των τραπεζών μειώθηκαν κατά 1.679 και έγινε μείωση του προσωπικού κατά 18.251 εργαζόμενους, ενώ η εξοικονόμηση δαπανών προσωπικού έχει ανέλθει συνολικά σε 1,4 δισ. ευρώ.

Οι τράπεζες συνεχίζουν να μειώνουν το προσωπικό τους μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, ενώ επεξεργάζονται λύσεις προκειμένου να αποφύγουν τις απολύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν επεξεργαστεί πρόταση που προβλέπει την απόσχιση τμημάτων, των οποίων οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν πλήρως, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και η τράπεζα θα δεσμεύεται να συνεχίσει να τους απασχολεί ως εξωτερικούς συνεργάτες για τουλάχιστον μία διετία.

Μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου έχουν αποχωρήσει από τις αρχές του 2018 πάνω από 2.000 εργαζόμενοι στις τράπεζες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το φθινόπωρο αναμένεται και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 500 εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα.

Η συρρίκνωση της απασχόλησης στις τράπεζες είναι τεράστια κατά την τελευταία δεκαετία. Οι τραπεζοϋπάλληλοι ανέρχονταν το 2008 σε 67.798 και μειώθηκαν στα τέλη του 2017 σε 40.317. Το 2016 ο αριθμός των τραπεζοϋπαλλήλων ανερχόταν σε 41.119 άτομα που απασχολούνταν σε δίκτυο 2.206 καταστημάτων (τα καταστήματα μειώθηκαν επίσης στα 2.042 το 2017).

Με στοιχεία τέλους 2017, τους περισσότερους εργαζόμενους έχει η Τράπεζα Πειραιώς (12.848 σε δίκτυο 622 καταστημάτων) και ακολουθούν η Εθνική (9.770 εργαζόμενοι σε δίκτυο 485 καταστημάτων), η Alpha (8.341 εργαζόμενοι σε δίκτυο 469 καταστημάτων), η Eurobank (8.026 εργαζόμενοι σε δίκτυο 396 καταστημάτων) και η Attica Bank (777 εργαζόμενοι σε δίκτυο 55 καταστημάτων).

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΤΡΑΠΕΖΑ
Previous Post

Περί Κλεισθένη: «Οδηγίες» προς … ναυτιλλόμενους και ναυαγούς στα ρηχά νερά της Τ.Α. πρώτου βαθμού. Του Α. Τσολακόπουλου

Next Post

H ημερομηνία που θα ανακοινωθούν οι βάσεις -Οι προβλέψεις ανά πεδίο (πίνακες)

Next Post
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

H ημερομηνία που θα ανακοινωθούν οι βάσεις -Οι προβλέψεις ανά πεδίο (πίνακες)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γιατί δεν πρέπει να αφήνεις συνέχεια ανοιχτό το WiFi στο κινητό
  • Έρχονται φωτοβολταϊκά μπαλκονιού με κόστος έως 1.000 ευρώ
  • Χειροπέδες σε διαιτητή Taekwondo – Ζητούσε 1.000 ευρώ από κάθε αθλητή για να «στήνει» αγώνες
  • Καθαρισμός οικοπέδων: Υποχρεώσεις ενόψει της αντιπυρικής περιόδου – Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ
  • Άνδρας επιτέθηκε στην 81χρονη γειτόνισσά του, επειδή τον ενοχλούσαν μυρωδιές από το σπίτι της

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr