• Latest
κινητο, τηλεφωνο, ιντερνετ

«Μπλόκο» στα Social Media των 15άρηδων: Τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

20 Φεβρουαρίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Γαλατινή λόγω βλάβης

13 Ιουλίου 2026
Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό της Marfin το 2010 με τους τρεις νεκρούς -Αναζητείται μια γυναίκα που ζει στο εξωτερικό

Συνελήφθη στην Αγγλία η 46χρονη για τον εμπρησμό της Marfin το 2010

13 Ιουλίου 2026

5 τροφές με περισσότερο μαγνήσιο από μια μπανάνα

13 Ιουλίου 2026
ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Καύσιμα: Πώς θα εφαρμοστεί η έκπτωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 λεπτών στο ντίζελ

13 Ιουλίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Νεκρό τρίχρονο παιδί μετά από πτώση από μπαλκόνι ξενοδοχείου

13 Ιουλίου 2026
βια, κακοποιηση

27χρονος μποξέρ πήρε το πρώτο αεροπλάνο από τη Γερμανία και ήρθε και ξυλοκόπησε την πρώην του – Την έστειλε στο νοσοκομείο

13 Ιουλίου 2026
Μεθυσμένος έκανε γυαλιά καρφιά δωμάτιο ξενοδοχείου

Μεθυσμένος έκανε γυαλιά καρφιά δωμάτιο ξενοδοχείου

13 Ιουλίου 2026
Τρελή πορεία ΙΧ στο Ηράκλειο! Διέλυσε σταθμευμένα και τούμπαρε!

Τρελή πορεία ΙΧ στο Ηράκλειο! Διέλυσε σταθμευμένα και τούμπαρε!

13 Ιουλίου 2026
νεκροταφειο

Επιχείρησε να πουλήσει τον οικογενειακό του τάφο!

13 Ιουλίου 2026
ΨΩΜΙ

Πρέπει να βάζουμε το ψωμί στο ψυγείο; – Η απάντηση των ειδικών

13 Ιουλίου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για τις θερινές εκπτώσεις – Η Κυριακή με ανοιχτά τα καταστήματα

13 Ιουλίου 2026
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μηχανογραφικό 2026: Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της πλατφόρμας – Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις

13 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Μπλόκο» στα Social Media των 15άρηδων: Τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

sierafm by sierafm
20 Φεβρουαρίου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κινητο, τηλεφωνο, ιντερνετ
0
SHARES
33
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πυρετωδώς εργάζονται συνολικά τρία υπουργεία για να ετοιμάσουν το νομοσχέδιο για το «μπλόκο» στα Social Media για τους ανηλίκους έως και 15 ετών. Η κυβέρνηση βρίσκεται ακόμη σε επίπεδο brainstorming, καθώς δεν έχει κλειδώσει η τελική «directiva» από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως ο χρόνος μετρά αντίστροφα. 

Σήμερα, Παρασκευή (20/02/26), σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, θα λάβει χώρα ακόμη μία προπαρασκευαστική σύσκεψη του πρωθυπουργού με τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δικαιοσύνης και Υγείας, τα οποία υπό τον συντονισμό του Άκη Σκέρτσου δουλεύουν για την ωρίμανση του νομοσχεδίου.

Η σύσκεψη θα είχε λάβει χώρα χθες, αλλά ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε αργά από την Ινδία, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου να έχει ένα τελευταίο ραντεβού στο Νέο Δελχί σήμερα, πριν επιστρέψει στην Αθήνα.

Μήνυμα Μητσοτάκη από την Ινδία

Τα υπουργεία αναμένουν την τελική απόφαση του πρωθυπουργού για το όριο ηλικίας, τις κυρώσεις και το εύρος της ρύθμισης και σήμερα μπορεί να δοθεί μία πιο ξεκάθαρη κατεύθυνση.

Χθες, πάντως από το AI summit στην Ινδία, ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε, ξεκαθαρίζοντας πως είναι κορυφαία προτεραιότητα για την Ελλάδα η προστασία ανηλίκων από τον ψηφιακό εθισμό. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η Ελλάδα πολύ σύντομα θα ανακοινώσει τη δική της απόφαση, όσον αφορά στην απαγόρευση της πρόσβασης ανηλίκων και εφήβων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έκανε λόγο για διάλογο με τις μεγάλες εταιρείες πίσω από τις πλατφόρμες, αλλά προειδοποίησε πως αν αυτός ο διάλογος χρονοτριβήσει ή δεν φέρει απτά αποτελέσματα, η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μονομερή ρύθμιση.

«Όχι» στο μοντέλο της Αυστραλίας

Αρμόδιες πηγές, πάντως, έλεγαν στο CNN Greece πως το μοντέλο της Αυστραλίας, όσο και αν έκλεψε τις εντυπώσεις δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, καθώς αποδείχθηκαν τα κενά του ήδη.

Οι Αυστραλοί ουσιαστικά είπαν στις πλατφόρμες, όπως εξηγούν, «κόψτε το λαιμό σας και κόψτε τα Social στους κάτω των 16». Αλλά, το πρόβλημα είναι πως αυτή τη στιγμή λογοδοσία σε αυτές τις πλατφόρμες δεν υπάρχει.

Οι σκέψεις στην Αθήνα

Πολλοί λένε πως στο Υπουργικό Συμβούλιο της 26ης Φεβρουαρίου μπορεί να ακούσουμε κάτι συγκεκριμένο από τον πρωθυπουργό, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να έχει «κλειδώσει», ενώ η νομοθέτηση έχει ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η ρύθμιση πιθανόν να έχει τα εξής μέρη:

  • Το πρώτο σκέλος θα αφορά την πρόληψη. Πως η πολιτεία φροντίζει να μην εθιστούν οι ανήλικοι, ποιός θα έχει την θεσμική εποπτεία και εδώ περιλαμβάνεται και η ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών για τις βλαπτικές συνέπειες της υπέρχρησης.
  • Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με την πρόσβαση στις πλατφόρμες. Θα ορίζει τους κανόνες, ποιοί μπορούν να έχουν πρόσβαση, για πόσο χρονικό διάστημα και υπό ποιές προϋποθέσεις.
  • Τρίτο σκέλος θα αφορά τον ρόλο αλλά και τις ευθύνες των γονέων. Θα νομοθετηθεί η γονεϊκή εποπτεία.
  • Άλλο σκέλος θα αφορά την συμβουλευτική υποστήριξη μαθητών και γονέων και αν η κατάσταση «ξεφύγει», όπως όλο και πιο συχνά συμβαίνει, την παροχή θεραπευτικής αγωγής.
  • Τέλος το νομοσχέδιο θα προβλέπει αυστηρές κυρώσεις, για εταιρείες, γονείς κλπ. Θα αφορά διοικητικές κυρώσεις σε πλατφόρμες αλλά και αστικές κυρώσεις.

Φυσικά, εδώ ο μεγάλος προβληματισμός έχει να κάνει με το κατά πόσο είναι εφαρμόσιμο να αναγκάσεις κολοσσούς να υπακούσουν στα κελεύσματα μιας μικρής ευρωπαϊκής χώρας.

«Το ότι δεν εδρεύουν εδώ, δεν σημαίνει ότι οι κυρώσεις δεν θα γίνουν εκτελεστές» εκτιμούσε πάντως αρμόδια πηγή.

«Βλαπτική επίδραση στην ωρίμανση»

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να περιμένει τις Βρυξέλλες να ανέβουν στο «τρένο», καθώς μέχρι τότε το στοίχημα θα έχει χαθεί.

Το νομοσχέδιο θα βάλει το πλαίσιο και για τους ορισμούς που θα χρησιμοποιούνται, για παράδειγμα ο όρος «εθισμός» από πολλούς δεν θεωρείται δόκιμος και προκρίνεται αυτή τη στιγμή ο όρος «βλαπτική επίδραση στην ωρίμανση».

Η χρήση των Social Media και η πρόσβαση σε οθόνες σε μικρές ηλικίες έχει ξεκάθαρες βλαπτικές επιπτώσεις, ειδικά στα έτη κάτω των 12, λένε στελέχη τα οποία εργάζονται πάνω στη ρύθμιση.

Με τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά πάντως, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στον πλήρη αποκλεισμό για τις ηλικίες κάτω των 15 ετών σε πλατφόρμες συνεχούς θέασης, θα αξιοποιήσει το kids wallet για την υποχρεωτική επαλήθευση ηλικίας και δεν θα επιτρέπεται η εγκατάσταση τέτοιων εφαρμογών ούτε με γονική συναίνεση.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς σοβαρός προβληματισμός υπάρχει και για την ραγδαία είσοδο της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα και την επίδραση στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων.

Συγκεκριμένα το πως προγραμματίζονται τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα και τις συμπεριφορές που προωθούν.

 ΠΗΓΗ

Tags: SOCIAL MEDIA
Previous Post

Επίσκεψη Εκπροσώπου της Κομισιόν στον Δήμο Κοζάνης για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις

Next Post

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Απάντηση στον Περιφερειακό Σύμβουλο του Συνδυασμού Πορεία Δημιουργίας κ. Τσιούμαρη Γρηγόρη

Next Post
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Απάντηση στον Περιφερειακό Σύμβουλο του Συνδυασμού Πορεία Δημιουργίας κ. Τσιούμαρη Γρηγόρη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Γαλατινή λόγω βλάβης
  • Συνελήφθη στην Αγγλία η 46χρονη για τον εμπρησμό της Marfin το 2010
  • 5 τροφές με περισσότερο μαγνήσιο από μια μπανάνα
  • Καύσιμα: Πώς θα εφαρμοστεί η έκπτωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 λεπτών στο ντίζελ
  • Νεκρό τρίχρονο παιδί μετά από πτώση από μπαλκόνι ξενοδοχείου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr