• Latest
αστυνομια

Μόνιμοι στην ΕΛΑΣ: Τα κριτήρια για τους διορισμούς 300 ειδικών φρουρών

9 Αυγούστου 2024
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επανεκλογή Νίκου Σαμαρά  στην Προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου  και ανάδειξη νέου Προεδρείου και Περιφερειακής Επιτροπής

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επανεκλογή Νίκου Σαμαρά στην Προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου και ανάδειξη νέου Προεδρείου και Περιφερειακής Επιτροπής

2 Ιουλίου 2026
Φωτιά σε διαμέρισμα στην οδό Καμβουνίων της Κοζάνης – Ασθενοφόρο για τον τεχνίτη που εκτελούσε εργασίες ανακαίνισης-Βίντεο και φωτογραφίες

Φωτιά σε διαμέρισμα στην οδό Καμβουνίων της Κοζάνης – Ασθενοφόρο για τον τεχνίτη που εκτελούσε εργασίες ανακαίνισης-Βίντεο και φωτογραφίες

2 Ιουλίου 2026
γυμνασιο λυκειο σιατιστας

Δήμος Βοΐου: Σημαντική ανακοίνωση – παράκληση σχετικά με τη χρήση της εξέδρας στο Τραμπάτζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας

2 Ιουλίου 2026
Στη φυλακή 82χρονος που κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του

Γρεβενά: Εντοπίστηκε κινητό στις φυλακές μετά από αστυνομική έρευνα

2 Ιουλίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Να λογοδοτήσει η κυβέρνηση για τη μείωση των πόρων στις λιγνιτικές περιοχές

2 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026. Συμμετοχή και από το Δήμο Καστοριάς

Κοζάνη: Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026. Συμμετοχή και από το Δήμο Καστοριάς

2 Ιουλίου 2026
Επίσκεψη του Αναπληρωτή Διευθυντή της DG REGIO, Nicola De Michelis, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Διευθυντή της DG REGIO, Nicola De Michelis, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

2 Ιουλίου 2026
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης – Καλοκαιρινό Μουσικό Ξεκίνημα: Μαρία Παπαγεωργίου – 3 in loop

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης – Καλοκαιρινό Μουσικό Ξεκίνημα: Μαρία Παπαγεωργίου – 3 in loop

2 Ιουλίου 2026
Γιώργος Αμανατίδης: «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;

Συνέντευξη Τύπου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τον ορισμό νέων Αντιπεριφερειαρχών

2 Ιουλίου 2026
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών, Κυριάκου Ταταρίδη για τον ορισμό του νέου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών

2 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Αλλαγή της τηλεφωνικής γραμμής του ΚΕΠ Νεάπολης λόγω προσωρινής βλάβης

Συμμετοχή των ΚΕΠ του Δήμου Κοζάνης στην αποχή διαρκείας από τις διαδικασίες που αφορούν το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

2 Ιουλίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την απώλεια της Βάγιας Νέστορα

2 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μόνιμοι στην ΕΛΑΣ: Τα κριτήρια για τους διορισμούς 300 ειδικών φρουρών

sierafm by sierafm
9 Αυγούστου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
αστυνομια
0
SHARES
143
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

300 ειδικοί φρουροί θα προσληφθούν μόνιμα το προσεχές σύμφωνα με προκήρυξη της ΕΛΑΣ.

Μέχρι τις 25 Αυγούστου έχουν διορία όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη διασικασία υποβολής αιτήσεων για 300 μόνιμους διορισμούς ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ σε όλη τη χώρα.

Οι υποψήφιοι προκειμένου να συμμετέχουν στις αιτήσεις αλλά και δοκιμασίες θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • Να είναι απόφοιτοι Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής Εσωτερικού ή Εξωτερικού
  • Να μην υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των υποψηφίων, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησής τους. Δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από την 01-01-1996 και μεταγενέστερα.
  • Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τη σωματική ικανότητα των υποψηφίων των σχολών στρατού ξηράς (κατεύθυνση όπλων).
  • Να μην φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ) στο σώμα τους, η οποία: α) είναι με την ενδυμασία (θερινή και χειμερινή στολή) εξωτερικά εμφανής και επιπλέον β) οι σχετικές απεικονίσεις, ως εκ του περιεχομένου τους, είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου είτε προκαλούν κατά τρόπο, ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους.
  • Να έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.
  • Να έχουν ανάστημα το οποίο είναι τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) για τους άνδρες και τουλάχιστον ένα μέτρο και εξήντα τρία εκατοστά (1,63 μ.) για τις γυναίκες, αμφότεροι χωρίς υποδήματα.
  • Οι άνδρες έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στον διαγωνισμό. Δεν γίνονται δεκτοί υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.
  • Να μην έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα

Υγειονομικές εξετάσεις

Οι υποψήφιοι, προκειμένου να παρουσιασθούν στην Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης για εξέταση, πρέπει αφενός προηγουμένως να έχουν παραλάβει δελτίο υγειονομικής εξέτασης, η παραλαβή του οποίου γίνεται, σύμφωνα με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις που περιγράφηκαν πρωτύτερα και αφετέρου να έχουν κριθεί προηγουμένως ικανοί στις ψυχομετρικές δοκιμασίες.

Η υγειονομική εξέταση διενεργείται από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υποψήφιος, που δεν θα προσκομίσει στην Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης δελτίο υγειονομικής εξέτασης συμπληρωμένο για όλες τις ειδικότητες, από όλα τα ιατρικά τμήματα που αναφέρονται σ’ αυτό (θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής, εφόσον διενεργούνται σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα Ν.Π.Δ.Δ.), δεν γίνεται δεκτός για εξέταση.

Αθλητικές δοκιμασίες

Όσοι υποψήφιοι κρίνονται ικανοί στις υγειονομικές εξετάσεις, παραπέμπονται στη συνέχεια στις αθλητικές επιτροπές για τον έλεγχο της αθλητικής τους επίδοσης στα εξής αγωνίσματα:

Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια).
Δρόμος 1000 μ. σε χρόνο 4΄ και 20΄΄ (μία προσπάθεια).
Άλμα εις ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες).
Άλμα εις μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).
Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ, ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Πώς κατανέμονται οι θέσεις εργασίας

Από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων κατά τα ανωτέρω, ποσοστό 80% [Κατηγορία Α΄], οι 240 θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκείνους του Α΄ Κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε. Α΄ Κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών (Τ.Ε.Σ.), των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) και των Σχολών Ο.Α.Ε.Δ.

Το υπόλοιπο ποσοστό 20% [Κατηγορία Β΄], οι 60 δηλαδή θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες, που κατέχουν α) πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου ή β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Στην κατηγορία αυτή, ως βάση υπολογισμού της βαθμολογίας (μοριοδότησης) του/της υποψήφιου/ας λαμβάνεται ο βαθμός του πτυχίου.

Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 όπου προβλέπεται ως προσόν διορισμού η κατοχή απολυτηρίου τίτλου Ενιαίου Λυκείου, νοείται ότι περιλαμβάνεται και η κατοχή πτυχίου Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου, οι κάτοχοι του πτυχίου αυτού έχουν δικαίωμα να επιλέξουν, εφόσον το επιθυμούν, να διεκδικήσουν τις θέσεις είτε της κατηγορίας Α΄ (80%) είτε της κατηγορίας Β΄ (20%), υπό την επιφύλαξη της παρακάτω παραγράφου 6 του παρόντος κεφαλαίου.

Ομοίως οι κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου Λυκείου και επιπλέον πτυχίου ΕΠΑ.Λ. έχουν δικαίωμα να επιλέξουν, εφόσον το επιθυμούν, να διεκδικήσουν τις θέσεις είτε της κατηγορίας Α΄ (80%) υποβάλλοντας μόνο τον απολυτήριο τίτλο Λυκείου είτε της κατηγορίας Β΄ (20%) υποβάλλοντας τον απολυτήριο τίτλο Λυκείου και επιπλέον το πτυχίο ΕΠΑ.Λ.

Σε περίπτωση που οι θέσεις των προσλαμβανομένων με τίτλο σπουδών μιας κατηγορίας υποψηφίων δεν θα καλυφθούν, οι κενές θέσεις θα συμπληρωθούν από υποψηφίους/ες της άλλης κατηγορίας.

Οι υποψήφιοι/ες δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μόνο για μια κατηγορία (Α΄-80% ή Β΄-20%).

Σε περίπτωση υποβολής περισσοτέρων της μίας αιτήσεων για διαφορετικές κατηγορίες (Α΄-80% και Β΄-20%), η υποβολή της τελευταίας χρονικά υποβληθείσας αίτησης συνεπάγεται αυτοδίκαια την ακύρωση κάθε προηγούμενης αίτησης.

Αιτήσεις και δικαιολογητικά

Όσοι/ες έχουν τα προσόντα και επιθυμούν να προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί, οφείλουν από τη δημοσίευση της παρούσας προκήρυξης μέχρι την ώρα 15.00 της 25-08-2024, να προσέλθουν στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους, φέροντας μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, και να υποβάλουν τα δικαιολογητικά.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Previous Post

Νέα μονάδα παραγωγής βιοαερίου στην Κοζάνη

Next Post

Τα 9 πιο υγιεινά τυριά – Πρώτο στη λίστα ένα ελληνικό

Next Post
τυρια

Τα 9 πιο υγιεινά τυριά – Πρώτο στη λίστα ένα ελληνικό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επανεκλογή Νίκου Σαμαρά στην Προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου και ανάδειξη νέου Προεδρείου και Περιφερειακής Επιτροπής
  • Φωτιά σε διαμέρισμα στην οδό Καμβουνίων της Κοζάνης – Ασθενοφόρο για τον τεχνίτη που εκτελούσε εργασίες ανακαίνισης-Βίντεο και φωτογραφίες
  • Δήμος Βοΐου: Σημαντική ανακοίνωση – παράκληση σχετικά με τη χρήση της εξέδρας στο Τραμπάτζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας
  • Γρεβενά: Εντοπίστηκε κινητό στις φυλακές μετά από αστυνομική έρευνα
  • Καλλιόπη Βέττα: Να λογοδοτήσει η κυβέρνηση για τη μείωση των πόρων στις λιγνιτικές περιοχές

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr