• Latest
εξοικονομω κατ οικον

Νέα προγράμματα Εξοικονομώ μέσα στο 2021 για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια

18 Φεβρουαρίου 2021
Ομόφωνα Όχι, από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου για τα φωτοβολταϊκά στη Γαλατινή. Βίντεο

Βόιο: Τα χρέη της ΔΕΥΑΒ, ο Απολογισμός του Fiesta Voio, Τα ΙΕΚ που δεν λειτούργησαν συζητήθηκαν στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο

22 Οκτωβρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Η αγροτιά δεν αντέχει άλλα βάρη

22 Οκτωβρίου 2026
Coctail Comedy, Από το Θέατρο ΠΑΡΕΑ

Coctail Comedy, Από το Θέατρο ΠΑΡΕΑ

22 Οκτωβρίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ

Κοζάνη: Συνελήφθη 39χρονος για κατοχή ναρκωτικών

22 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Έπεσε άσφαλτος στην Κοινότητα Εξοχής μετά από 12 χρόνια – Κοκκαλιάρης: «Δίπλα σε όλους τους δημότες μας και στην καθημερινότητά τους» (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Έπεσε άσφαλτος στην Κοινότητα Εξοχής μετά από 12 χρόνια – Κοκκαλιάρης: «Δίπλα σε όλους τους δημότες μας και στην καθημερινότητά τους» (Βίντεο+Φωτογραφίες)

22 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Λόγω της εορτής του 15Αύγουστου, οι Λαϊκές Αγορές στις Δ.Κ. Σιάτιστας και Δ.Κ. Νεάπολης μεταφέρονται

Μεταφορά ημέρας λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Καστοριάς ημέρας Τετάρτης

22 Οκτωβρίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

700.000 ευρώ για ηλεκτροκίνηση οχημάτων της Αστυνομίας στην πόλη τής Πτολεμαΐδας

22 Οκτωβρίου 2026

Γιατί ο καθαρισμός τζακιού και καμινάδας είναι απαραίτητος πριν τον χειμώνα – Οι συστάσεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νεάπολης

22 Οκτωβρίου 2026
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Ένταξη των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων στο καθεστώς του αγροτικού πετρελαίου

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Ένταξη των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων στο καθεστώς του αγροτικού πετρελαίου

22 Οκτωβρίου 2026
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL Paris 2026

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL Paris 2026

22 Οκτωβρίου 2026
Παρουσίαση της έρευνας: «Το κέντρο δεδομένων (Data Center) της κ/ξ ΔΕΗ – AWS στην Κοζάνη. Δεδομένα και προοπτικές»

Παρουσίαση της έρευνας: «Το κέντρο δεδομένων (Data Center) της κ/ξ ΔΕΗ – AWS στην Κοζάνη. Δεδομένα και προοπτικές»

22 Οκτωβρίου 2026
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Recharge Your Batteries vol.4: Queer αφηγήσεις, ανθρωπολογία και χώροι ελευθερίας

22 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέα προγράμματα Εξοικονομώ μέσα στο 2021 για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια

sierafm by sierafm
18 Φεβρουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εξοικονομω κατ οικον
0
SHARES
11
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» που θα απευθύνονται σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις αλλά και δημόσια κτίρια θα προκηρυχθούν μέσα στο 2021, ανέφερε η γενική γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του ΥΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας χθες στο συνέδριο Athens Energy Dialogues.η

Επικαλούμενη πρόσφατες στατιστικές της IEA σχολίασε ότι αν και οι επενδύσεις στην ενέργεια μειώθηκαν κατά 20% μέσα στο 2020, οι επενδύσεις σε ΑΠΕ και ενεργειακή αποδοτικότητα επέδειξαν ανθεκτικότητα σε αντίθεση με τον τομέα των ορυκτών καυσίμων που επηρεάστηκε περισσότερο.

Η ενεργειακή μετάβαση, πρόσθεσε, θα πραγματοποιηθεί με την αποτελεσματική χρήση της ενέργειας αναδεικνύοντας -σε αυτό το επίπεδο- τον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι νευραλγικοί τομείς της αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματος και οι Μεταφορές.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση σχετικά με την κινητροδότηση και την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών φόρτισης. «Θέλουμε να διευκολύνουμε τις επενδύσεις» δήλωσε, δίνοντας ως παράδειγμα το εμβληματικό project της απολιγνιτοποίησης στο οποίο διανοίγεται «πεδίο δόξης λαμπρό» με τους πόρους που πρόκειται να εκταμιευτούν σύντομα.

Η κ. Σδούκου έκανε, επίσης λόγο, για επενδύσεις της τάξης των 3,5 δισ. ευρώ για τα ενεργειακά δίκτυα σε βάθος δεκαετίας, οι οποίες μεταφράζονται σε 400 εκατ. ευρώ κατ’ έτος), που περιλαμβάνουν ανάπτυξη των υποδομών φυσικού αερίου, ευφυή δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, διασυνδέσεις όλων των νησιών μέχρι το 2030 καθώς και νέα έργα διασυνδέσεων με γειτονικά κράτη.

Για τα «οικόπεδα» (δηλαδή τις περιοχές προς έρευνα υδρογονανθράκων) της Κρήτης, τόνισε ότι το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση ενώ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια σχολιάζοντας ότι το «θέμα παραμένει ζωντανό».

Στο ίδιο συνέδριο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ Γιάννης Γιαρέντης αναφερόμενος στις δυσλειτουργίες της αγοράς, τόνισε ότι το target model ήρθε με τετραετή καθυστέρηση και η προσπάθεια που έγινε τον τελευταίο χρόνο επέτρεψε να κερδίσουμε το στοίχημα και να έχουμε επιτέλους από την 1η Νοεμβρίου την λειτουργία της αγοράς με βάση το Ευρωπαϊκό μοντέλο.

«Δυστυχώς όμως μπήκαμε σε κανονική λειτουργεία χωρίς να δοθεί ο χρόνος για να γίνει η δοκιμαστική λειτουργεία (dry runs) για την αγορά εξισορρόπησης. Αυτό είχε μια οδυνηρή συνέπεια, που μεταφράσθηκε σε μεγάλες επιβαρύνσεις του ΕΛΑΠΕ, από τα κόστη εξισορρόπησης», ανέφερε.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πρέπει τόσο η Ρυθμιστική Αρχή όσο και η Πολιτεία να εξετάσουν όχι μόνο την διόρθωση του προβλήματος, αλλά επιπλέον να παρέμβουν αναδρομικά.

Προειδοποίησε επίσης ότι η επιβάρυνση του ΕΛΑΠΕ από τα αυξημένα κόστη της αγοράς εξισορρόπησης ελλοχεύει κινδύνους για τη βιωσιμότητα του Ειδικού Λογαριασμού και πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρξει ρυθμιστική παρέμβαση, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα και να διαφυλαχθεί το κλίμα επενδυτικής ασφάλειας στην αγορά των ΑΠΕ.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, καθηγητής Γιώργος Ιωάννου ανέφερε ότι «οι ρυθμιστικές παρεμβάσεις είναι αναγκαίες για να αντιμετωπίσουμε συμπεριφορές που οδηγούν σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα».

Το γεγονός ότι «δε δόθηκε αρκετός χρόνος για δοκιμές» επεσήμανε ο γενικός διευθυντής Λειτουργίας, Υποδομών και Αγοράς του ΑΔΜΗΕ Δημήτρης Μίχος.

Σύμφωνα με τον κ. Μίχο, «η αγορά εξισορρόπησης δεν λειτουργεί μόνη της», γι΄ αυτό πρέπει να διαπιστωθούν τρόποι και μέθοδοι βελτίωσης. Το φαινόμενο σύμφωνα με τον κ. Μίχο δεν εμφανίζεται μοναδικά στην Ελλάδα, αλλά παρουσιάζεται σε όλη την Ευρώπη.

«Σταδιακά να θέτουμε το κάθε μέτρο προκειμένου να βλέπουμε τον αντίκτυπό του και να καταλήξουμε σε μία εύρυθμη κατάσταση», πρότεινε ο κ. Μίχος, λέγοντα ότι η δυσκολότερη περίοδος είναι η αρχική».

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ
Previous Post

Ξεπέρασαν τους 600.000 οι εμβολιασμοί -Τι θα γίνει με όσους έχασαν το ραντεβού τους λόγω της κακοκαιρίας

Next Post

«Μαλάκωσε» το κρύο στη Φλώρινα, μόλις… -11,4 βαθμοί σήμερα

Next Post
κρυο καιρος θερμομετρο

«Μαλάκωσε» το κρύο στη Φλώρινα, μόλις… -11,4 βαθμοί σήμερα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Βόιο: Τα χρέη της ΔΕΥΑΒ, ο Απολογισμός του Fiesta Voio, Τα ΙΕΚ που δεν λειτούργησαν συζητήθηκαν στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  • Π. Κουκουλόπουλος: Η αγροτιά δεν αντέχει άλλα βάρη
  • Coctail Comedy, Από το Θέατρο ΠΑΡΕΑ
  • Κοζάνη: Συνελήφθη 39χρονος για κατοχή ναρκωτικών
  • Δήμος Κοζάνης: Έπεσε άσφαλτος στην Κοινότητα Εξοχής μετά από 12 χρόνια – Κοκκαλιάρης: «Δίπλα σε όλους τους δημότες μας και στην καθημερινότητά τους» (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Πρόσφατα σχόλια

  1. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  2. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  3. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  4. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  5. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr