• Latest
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ

Νέα ρύθμιση: Τι αλλάζει για όσους χρωστούν σε Εφορία και ΕΦΚΑ

20 Σεπτεμβρίου 2018
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το FORESTIVAL 2026

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το FORESTIVAL 2026

30 Ιουνίου 2026
ΤΕΕ: Αίτημα για παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για το κτηματολόγιο

ΤΕΕ: Εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Έξυπνες Γέφυρες»

30 Ιουνίου 2026
βαπτιση

ΣΟΚ σε βάφτιση: Έχασε τις αισθήσεις του το μωρό

30 Ιουνίου 2026
Έρχονται νέα μέτρα για τα ηλεκτρικά πατίνια – Υποχρεωτική ασφάλιση και πλήρης απαγόρευση σε ανηλίκους

Βγήκε με πατίνι στην… Εθνική οδό!

30 Ιουνίου 2026
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΞΥΛΟ ΒΙΑ

Άγριο ξύλο μεταξύ οδηγών στην μέση του δρόμου

30 Ιουνίου 2026
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΤΟ

Χειροπέδες σε μεθυσμένους οδηγούς που προκάλεσαν τροχαία

30 Ιουνίου 2026
φεγγαρι

Στον ελληνικό ουρανό το «Φεγγάρι της Φράουλας»- Πού οφείλει το όνομά του

30 Ιουνίου 2026
ΓΙΑΤΡΟΣ

Πανικός σε νοσοκομείο -Ηλικιωμένος επιτέθηκε σε γιατρό

30 Ιουνίου 2026
πυροσβεστικη φωτια

Πρώην υποψήφια βουλευτής συνελήφθη για εμπρησμό

30 Ιουνίου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Voucher έως 70 ευρώ για smartphone – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

30 Ιουνίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Πτώση για 10 στους 13 περιφερειάρχες 1ος ο Αμανατίδης– Ποιοι διασώζωνται

30 Ιουνίου 2026

8 ασκήσεις για την απώλεια βάρους

30 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέα ρύθμιση: Τι αλλάζει για όσους χρωστούν σε Εφορία και ΕΦΚΑ

sierafm by sierafm
20 Σεπτεμβρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ
1
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μια νέα ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών που θα αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους βρίσκεται στα σκαριά και έχει τεθεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Η ρύθμιση θα αφορά στην εξόφληση οφειλών σε περισσότερες μηνιαίες δόσεις οι οποίες ανάλογα με συγκεκριμένα κριτήρια θα οριστούν θα φθάνουν έως τις 36 δόσεις για μικρές οφειλές έως 3.000 ευρώ από 12 μηνιαίες δόσεις που προβλέπονται σήμερα με την πάγια ρύθμιση.

Για μεγαλύτερα ποσά η ρύθμιση μπορεί να φτάνει και τις 120 δόσεις. Έτσι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα για διαγραφή του 85% των οφειλών από προσαυξήσεις και πρόστιμα, να πληρώνουν το ποσό σε ως και 120 δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ το μήνα, ενώ προβλέπεται και διαγραφή του 95% των οφειλών από πρόστιμα που έχει επιβάλει η φορολογική διοίκηση.

Το θέμα μιας νέας ρύθμισης που θα αφορά στους μισθωτούς και συνταξιούχους εξετάζεται όπως δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και λέγοντας χαρακτηριστικά «θα χρειαστεί να δώσουμε κάποια βοήθεια, αλλά οι συγκεκριμένες οφειλές του 2018 πρέπει να έχουν εξοφληθεί». Όπως όλα δείχνουν, οι συζητήσεις με τους θεσμούς επί του θέματος θα γίνουν μέσα στον Νοέμβριο και οι όποιες αλλαγές θα νομοθετηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ οι όποιες αλλαγές θα αφορούν χρέη που δημιουργήθηκαν έως και το τέλος του 2017. Η διεύρυνση του καταλόγου των δικαιούχων, έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων αλλά και στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι θεσμοί θέτουν θέμα κριτηρίων. Δηλαδή, οι οφειλέτες μισθωτοί ή συνταξιούχοι, θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και το χρέος τους προς το δημόσιο να έχει συγκεκριμένη αναλογία σε σχέση με το εισόδημά τους ή την αξία της περιουσίας.

Ουσιαστικά, ζητούνται κοινοί κανόνες με αυτούς που ισχύουν για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν ήδη το δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Υπέρ μιας νέας ρύθμισης με περισσότερες δόσεις για τις οφειλές των μισθωτών και συνταξιούχων τάσσεται και η Νέα Δημοκρατία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ, συμπεριέλαβε τη ρύθμιση σε έως και 120 δόσεις οφειλών έως 3.000-5.000 ευρώ προκειμένου οι μικροοφειλέτες να τακτοποιήσουν τα χρέη τους πληρώνοντας κατ’ ελάχιστο 20 ευρώ τον μήνα.

Πάντως ο αριθμός των οφειλετών του δημοσίου αυξήθηκε κατακόρυφα τον Ιούλιο κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια άτομα λόγω της βεβαίωσης της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Η αύξηση, προήλθε από το γεγονός ότι πληρώθηκε μόλις το 70% του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων που βεβαιώθηκε. Κρίσιμος μήνας θεωρείται και ο Σεπτέμβριος καθώς είναι ο πρώτος μήνας της φετινής χρονιάς κατά τον οποίο θα συμπέσει χρονικά η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ με τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΧΡΗΜΑ
Previous Post

Πότε έρχονται οι νέες ταυτότητες

Next Post

Γέφυρα Ζωής: Στο Δ.Δ. Καισαρειάς η 27η Αιμοδοσία.

Next Post
ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ αιμοδοσια

Γέφυρα Ζωής: Στο Δ.Δ. Καισαρειάς η 27η Αιμοδοσία.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το FORESTIVAL 2026
  • ΤΕΕ: Εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Έξυπνες Γέφυρες»
  • ΣΟΚ σε βάφτιση: Έχασε τις αισθήσεις του το μωρό
  • Βγήκε με πατίνι στην… Εθνική οδό!
  • Άγριο ξύλο μεταξύ οδηγών στην μέση του δρόμου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr