ΑΛΑΤΙ
ΣΥΛΛΗΨΗ
Πρωτοβουλία πολιτών Πτολεμαΐδας / Εορδαίας για την ανάπτυξη: Κύριε Αμανατίδη μήπως αρχίσατε και κλίνετε προς Κοζάνη;;
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Καλλιόπη Βέττα: Απαιτείται άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας. Για πόσο ακόμα θα αδιαφορεί η κυβέρνηση
ΔΙΟΔΙΑ
φαρδυκαμπος
ΑΡΚΟΥΔΑ
Δήμος Κοζάνης: Καθημερινές δράσεις υπέρ των δημοτών σε πόλη και χωριά (Φωτογραφίες)
μαρκιδες πουλιου

Νέες αστυνομικές ταυτότητες: Έρχονται άμεσα στην Ελλάδα, με 7 ζώνες ασφαλείας

Μέσα στο 2019 οι Έλληνες πολίτες θα αποκτήσουν νέα, σύγχρονα δελτία ταυτότητας με βιομετρικά χαρακτηριστικά.

Με καθυστέρηση… 12 ετών, με αφόρητες πιέσεις από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές Αρχές, η Ελλάδα προχωρά πλέον με γοργούς ρυθμούς στην αλλαγή των αστυνομικών ταυτοτήτων. Εντάξει, όχι άμεσα, αλλά μέσα στο 2019 οι Έλληνες πολίτες θα αποκτήσουν νέα, σύγχρονα δελτία ταυτότητας με βιομετρικά χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα και η Ιταλία είναι οι μοναδικές ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν προβεί στην έκδοση ταυτοτήτων με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας, με την αμερικανική πλευρά να επισημαίνει με όλους τους τρόπους πως οι ταυτότητες μας είναι ευάλωτες, εύκολες στην πλαστογραφία τους και στην έκδοση πλαστών διαβατηρίων με τη χρησιμοποίησή τους,  παρουσιάζοντας παραδείγματα υποθέσεων.

Το πρόβλημα εντείνεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι οι δύο χώρες αποτελούν σταυροδρόμι για πρόσφυγες, παράτυπους μετανάστες, ακόμη και μέλη του ISIS που θα επιδιώξουν να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη με την ήττα του Χαλιφάτου από τις συμμαχικές δυνάμεις.

Οι ψηφιακές προδιαγραφές ασφαλείας χωρίζονται σε 7 Ζώνες:

Εμπρόσθια Όψη

  • Ζώνη 1: Αριθμός ταυτότητας (card number)
  • Ζώνη 2: Φύλο/Sex (Άρρεν/Θήλυ-Male/Female), Επώνυμο, Όνομα, Ημερομηνία Γέννησης, Ιθαγένεια
  • Ζώνη 3: Ημερομηνία λήξης, Αριθμός Πρόσβασης Κάρτας, Αρχή Έκδοσης
  • Ζώνη 4: Υπογραφή κατόχου
  • Ζώνη 5: Φωτογραφία

Οπίσθια όψη

  • Ζώνη 6: Όνομα Πατέρα, Όνομα Μητέρας, Τόπος γέννησης, Ημερομηνία έκδοσης, Ομάδα Αίματος, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα
  • Ζώνη 7: Ζώνη Μηχανικής Ανάγνωσης/ Machine Readable Zone-MRZ

Στη νέα ταυτότητα έχουν τοποθετηθεί ο Θυρεός Ελληνικής Δημοκρατίας, Όνομα Χώρας (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ/HELLENIC REPUBLIC), Τύπος Εγγράφου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ/IDENTITY CARD), Σήμα ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) για ενσωματωμένο RFID chip.

Στο ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης περιέχονται φωτογραφία, στοιχεία κατόχου, ύψος κατόχου (μετά τη συμπλήρωση του 24ου έτους ηλικίας), στοιχεία που απαιτούνται για Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δήμος εγγραφής, αριθμός δημοτολογίου, τόπος έκδοσης δελτίου. Ο τύπος του δελτίου ταυτότητας όπως περιγράφεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι μορφότυπο σύμφωνα με τις συστάσεις του ICAO (International Civil Aviation Organization-Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας). Περιλαμβάνει:

  • – Ζώνη Οπτικής Εξέτασης
  • – Μηχανικώς Αναγνώσιμη Ζώνη
  • – Ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης σύμφωνα με πρότυπα ICAO για τα μηχανικώς αναγνώσιμα ταξιδιωτικά έγγραφα

Τέλος, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι η προοπτική κόστους για τον Έλληνα πολίτη υπολογίζεται κάτω από 10 ευρώ συν τα έξοδα των φωτογραφιών.

Πηγή:reader.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako