• Latest

Νέες διαβουλεύσεις για το Σκοπιανό, την Πέμπτη στα Σκόπια ο Νίκος Κοτζιάς

10 Απριλίου 2018
ΚΑΡΔΙΑ

Η τροφή που «θωρακίζει» την καρδιά: Πόσες μερίδες την ημέρα συνδέθηκαν με τα μεγαλύτερα οφέλη

18 Σεπτεμβρίου 2026
«Τσίμπησαν» σπείρα που εξαπατούσε με… δορυφορική εφορία!

Απάτες και κλοπές με χρήση της ΑΙ, κλωνοποιούσαν τη φωνή συγγενών των θυμάτων – Πάνω από 1.000.000 ευρώ το όφελος της οργάνωσης

18 Σεπτεμβρίου 2026
ΓΙΑΤΡΟΣ

Τι αποκαλύπτουν οι έλεγχοι στην ιδιωτική υγεία: Από παράνομα ιατρεία έως «θεραπείες» χωρίς άδεια

18 Σεπτεμβρίου 2026
Εβδομάδα Κινητικότητας: Με πρωταγωνιστές τα παιδιά η δράση «Χρωματίζουμε τις Διαδρομές μας!»

Εβδομάδα Κινητικότητας: Με πρωταγωνιστές τα παιδιά η δράση «Χρωματίζουμε τις Διαδρομές μας!»

18 Σεπτεμβρίου 2026
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Συνεδριάζει η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Δευτέρα 21/9

18 Σεπτεμβρίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Δευτέρα 21/9

18 Σεπτεμβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Ακυρώνονται οι σημερινές δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

18 Σεπτεμβρίου 2026
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

18 Σεπτεμβρίου 2026
Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος

18 Σεπτεμβρίου 2026
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2026 – «Κινητικότητα για όλους»: Πολυθεματικό πρόγραμμα δράσεων από τον Δήμο Γρεβενών.

Δήμος Γρεβενών: Αλλαγές στο πρόγραμμα δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

18 Σεπτεμβρίου 2026
13χρονος απείλησε με μαχαίρι συμμαθητές του μέσα στο σχολείο!

13χρονος απείλησε με μαχαίρι συμμαθητές του μέσα στο σχολείο!

18 Σεπτεμβρίου 2026
Άγρια επίθεση σκύλων σε 12χρονη

Άγρια επίθεση σκύλων σε 12χρονη

18 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέες διαβουλεύσεις για το Σκοπιανό, την Πέμπτη στα Σκόπια ο Νίκος Κοτζιάς

sierafm by sierafm
10 Απριλίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Περιοδεία σε Τίρανα, Πρίστινα, Βελιγράδι και Σκόπια.

Κρίσιμες αναμένεται να αποδειχτούν οι επόμενες ημέρες για τις προοπτικές επίλυσης του Σκοπιανού. Σήμερα το απόγευμα ο Νίκος Κοτζιάς ξεκινάει την περιοδεία του στα δυτικά Βαλκάνια, η οποία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη στην Οχρίδα με συνάντηση με τον σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ, ενώ θα έχουν προηγηθεί στάσεις στην Σερβία και στο Κόσοβο.

Εάν οι επαφές στην Οχρίδα αποβούν καρποφόρες θα μπορούσαν να «ξεκλειδώσουν» την αναβάθμιση της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο κορυφής, με συνάντηση των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Έως τώρα οι δύο πλευρές έχουν διευθετήσει κάποιες διαφορές τους όμως σοβαρά «αγκάθια» παραμένουν.

Ο ίδιος ο Νίκος Κοτζιάς, άλλωστε, έχει εκφράσει την ελπίδα πως η συνάντησή του με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ θα επιτρέψει το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε την ελπίδα πως μολονότι «ευαίσθητα» ζητήματα ταυτότητας και πολιτισμού χωρίζουν την Αθήνα και τα Σκόπια, οι δύο πλευρές μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους με «τόλμη».

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ, αν προηγουμένως δεν επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας.

«Αυτό που λένε ορισμένοι ότι μπορούμε να μπούμε στο ΝΑΤΟ ως FYROM ανεξάρτητα από την επίλυση του θέματος της ονομασίας, νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν. Γιατί; Όταν ήρθε εδώ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι αυτό δεν γίνεται. Και αυτό ήταν μία έντιμη στάση. Για να γνωρίζουμε και εγώ και οι πολίτες της “Μακεδονίας”, ότι αν δεν βρούμε λύση στο πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με το συνταγματικό μας όνομα, πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ δεν θα λάβουμε» δήλωσε σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας του.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ζάεφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να λάβει η ΠΓΔΜ καθεστώς συνδεδεμένου μέλους στο ΝΑΤΟ, κατά το πρότυπο της Σουηδίας, σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το θέμα του ονόματος τους επόμενους μήνες. Τόνισε ωστόσο ότι πρόθεσή του είναι η πλήρης ένταξη της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Μπορούμε να λάβουμε καθεστώς συνδεδεμένου μέλους κατά το πρότυπο της Σουηδίας και άλλων χωρών….. Όμως, επιθυμία μας είναι η ένταξη στο ΝΑΤΟ. Καθεστώς συνδεδεμένου μέλους ενδεχομένως θα το λάβουμε. Εγώ δεν σκέφτομαι καν αν θα το λάβουμε ή όχι, επειδή περιμένω πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ενδεχομένως την περίοδο που θα κυρώνεται η συμφωνία προσχώρησης θα πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα. Στην περίπτωση του Μαυροβουνίου η κύρωση της συμφωνίας προσχώρησης κράτησε ενάμιση χρόνο. Έχουμε αρκετό χρόνο. Όμως η πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ σημαίνει ένταξη στο ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα κράτη-μέλη θα την κυρώσουν» είπε.

Ο Ζόραν Ζάεφ εκτίμησε ότι στην τελευταία συνάντηση που είχαν στις 30 Μαρτίου στη Βιέννη οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στη διαπραγμάτευση για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος και εκτίμησε ότι στη νέα συνάντηση που θα έχουν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών στην Οχρίδα, στις 12 Απριλίου, θα μπορούσαν να υπάρξουν θετικές εξελίξεις, που θα μπορούσαν να δρομολογήσουν και συνάντηση του ίδιου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα.

«Μετά τις γιορτές θα ακολουθήσει μία ακόμα συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών. Πιστεύω ότι αυτή η διαδικασία πλησιάζει στο σημείο που θα πρέπει να ακολουθήσει συνάντηση ανάμεσα σε μένα και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αυτό θα σημαίνει ότι η πρόοδος στις συνομιλίες έχει φθάσει σε εκείνο το σημείο, που θα πρέπει να περάσει στο επίπεδο των πρωθυπουργών των χωρών. Αν ακούσουν οι πολίτες ότι θα υπάρξει συνάντηση Ζάεφ-Τσίπρα, αυτό σημαίνει συγκεκριμένη πρακτική επιβεβαίωση ότι οι διαπραγματεύσεις προχωρούν στη σωστή κατεύθυνση και ότι είναι δυνατόν να φθάσουμε σε λύση» ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΚΟΤΖΙΑΣ
Previous Post

Νίκος Κολούσιας: Ο Έλληνας σεφ που θα επιμεληθεί το γαμήλιο μενού του πρίγκιπα Χάρι & της Μέγκαν Μαρκλ

Next Post

Η κλιματική αλλαγή «χτυπά» και την Ελλάδα -Τι αλλαγές θα φέρει

Next Post
ΗΛΙΟΣ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η κλιματική αλλαγή «χτυπά» και την Ελλάδα -Τι αλλαγές θα φέρει

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Η τροφή που «θωρακίζει» την καρδιά: Πόσες μερίδες την ημέρα συνδέθηκαν με τα μεγαλύτερα οφέλη
  • Απάτες και κλοπές με χρήση της ΑΙ, κλωνοποιούσαν τη φωνή συγγενών των θυμάτων – Πάνω από 1.000.000 ευρώ το όφελος της οργάνωσης
  • Τι αποκαλύπτουν οι έλεγχοι στην ιδιωτική υγεία: Από παράνομα ιατρεία έως «θεραπείες» χωρίς άδεια
  • Εβδομάδα Κινητικότητας: Με πρωταγωνιστές τα παιδιά η δράση «Χρωματίζουμε τις Διαδρομές μας!»
  • Συνεδριάζει η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Δευτέρα 21/9

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  2. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  3. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  4. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  5. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr