• Latest
οαεδ εργασια ανεργια

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 νέων ανέργων

1 Απριλίου 2022
Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026» συνεχίζεται στα Γρεβενά με θέατρο και παιχνίδι για όλη την οικογένεια

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026» συνεχίζεται στα Γρεβενά με θέατρο και παιχνίδι για όλη την οικογένεια

29 Ιουλίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Φεστιβάλ Αυλής Δήμου Καστοριάς: Εορταστική παρουσίαση του βιβλίου «Ίων Δραγούμης – “Θα ζήσω καίοντας τον εαυτό μου”»

29 Ιουλίου 2026
Γ. Φασίδης: Αδύναμη η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της

Γ. Φασίδης: Αδύναμη η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της

29 Ιουλίου 2026
ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Χορωδιακό Ακουστικό Live «Τραγούδια ενός Απογεύματος»

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Χορωδιακό Ακουστικό Live «Τραγούδια ενός Απογεύματος»

29 Ιουλίου 2026
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Εμβληματικό Έργο Πράσινης Κινητικότητας και Καινοτομίας για τη Δυτική Μακεδονία

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Εμβληματικό Έργο Πράσινης Κινητικότητας και Καινοτομίας για τη Δυτική Μακεδονία

29 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Τεράστιες ουρές από αρνητές νέας ταυτότητας για έκδοση διαβατηρίου!!

Κοζάνη: Τεράστιες ουρές από αρνητές νέας ταυτότητας για έκδοση διαβατηρίου!!

29 Ιουλίου 2026
ΔΙΑΔΥΜΑ: Κλειστά τα Κέντρα Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Δυτικής Μακεδονίας από 3 έως 14 Αυγούστου

ΔΙΑΔΥΜΑ: Κλειστά τα Κέντρα Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Δυτικής Μακεδονίας από 3 έως 14 Αυγούστου

29 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου. Βίντεο

29 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Τετάρτη 29 Ιουλίου,  διακοπή υδροδότησης στις ΤΚ Σκήτη & Κοκκιναρά, έως τις 20.00, για την αποκατάσταση βλάβης

29 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: 47χρονος επιβάτης του ΚΤΕΛ, είχε ναρκωτικά στις αποσκευές!!

Κοζάνη: 47χρονος επιβάτης του ΚΤΕΛ, είχε ναρκωτικά στις αποσκευές!!

29 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Τετάρτη 29 Ιουλίου, Γαλατινιώτικα και Μουσική Βραδιά στην Εράτυρα

Δήμος Βοΐου Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Τετάρτη 29 Ιουλίου, Γαλατινιώτικα και Μουσική Βραδιά στην Εράτυρα

29 Ιουλίου 2026
Γαλατινή: Πραγματοποιήθηκε η Λαμπαδηδρομία των Αιμοδοτών και η Μουσική βραδιά.  Βίντεο

Γαλατινή: Πραγματοποιήθηκε η Λαμπαδηδρομία των Αιμοδοτών και η Μουσική βραδιά. Βίντεο

29 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 29 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 νέων ανέργων

sierafm by sierafm
1 Απριλίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
οαεδ εργασια ανεργια
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 νέων ανέργων έως 29 ετών, 100% επιδοτούμενο από τον Οργανισμό και με αποζημίωση διαρκείας επτά μηνών ίση για κάθε μήνα με τον κατώτατο μισθό για τους ωφελούμενους εξήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.  Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε ενίσχυση των κινήτρων του προγράμματος «Πρώτο Ένσημο» του Υπουργείου Εργασίας –που «τρέχει» από τις αρχές του έτους και απευθύνεται σε νέους 18-29 ετών χωρίς προηγούμενη προϋπηρεσία-  ώστε η επιδότηση που προβλέπει να είναι τουλάχιστον αντίστοιχη με αυτή του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ. 

Οι αλλαγές στο «Πρώτο Ένσημο» θα έχουν αναδρομική ισχύ  και θα οδηγήσουν σε  σημαντική ενδυνάμωση των κινήτρων που δίνονται για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας  σε σχέση με το ισχύον πλαίσιο που προβλέπει επιδότηση 1200 ευρώ για έξι μήνες – που κατανέμεται ισόποσα μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη- για  κάθε νέα θέση με σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης. Η εξειδίκευση των ρυθμίσεων για το «Πρώτο Ένσημο» θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε τις νέες πρωτοβουλίες  -που υπογραμμίζουν την μεγάλη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στην ενίσχυση της απασχόλησης των νέων – στο πλαίσιο συνάντησης που είχε, μαζί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη,  με ωφελούμενους προγραμμάτων του Οργανισμού και με εκπροσώπους των εταιρειών που αξιοποίησαν τα  προγράμματα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν 10 εργαζόμενοι, νέοι σε ηλικία, 5 άνδρες και 5 γυναίκες, οι οποίοι εργάζονται σε διαφορετικές εταιρείες με διάφορα αντικείμενα και μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ βρήκαν δουλειά σε θέσεις αντίστοιχες με το εργασιακό τους προφίλ. Η Στέλλα Σ. προσελήφθη ως στέλεχος Digital Marketing σε διαφημιστική εταιρεία, έχοντας αποκτήσει τις σχετικές δεξιότητες μέσα από το πρόγραμμα κατάρτισης στο Digital Marketing που υλοποίησε ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Google. Ο Γιάννης Ρ., Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, βρήκε δουλειά σε φαρμακευτική εταιρεία μέσα από το πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας «Έξυπνης Εξειδίκευσης». Η Κατερίνα Σ. βρήκε δουλειά ως υπάλληλος γραφείου σε τεχνική εταιρεία.Ο Στέλιος Σ., μηχανικός, βρήκε δουλειά σε επιχείρηση επισκευής αυτοκινήτων,  ο Αντώνης Κ. και η Βασιλική Π. οικονομολόγοι, βρήκαν απασχόληση σε λογιστικά γραφεία εταιρειών, η Όλγα Ζ., μηχανολόγος μηχανικός, βρήκε δουλειά σε εταιρεία μηχανολογικών εργασιών, ενώ ο Διονύσης Φ. προσελήφθη ως πωλητής σε εταιρεία εισαγωγής τροφίμων. Δυο νέες γυναίκες, η Αργυρώ Θ. και η Ευγενία Μ, χάρη στα ειδικά προγράμματα του ΟΑΕΔ για τη στήριξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ξεκίνησαν τις δικές τους επιχειρήσεις, με την πρώτη να ανοίγει γυμναστήριο και τη δεύτερη να ανοίγει γραφείο ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης και εκπρόσωποι τριών επιχειρήσεων που αξιοποίησαν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για να προχωρήσουν σε προσλήψεις.

Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι εργοδότες δήλωσαν ικανοποιημένοι  από τη συνεργασία τους με τον ΟΑΕΔ.  Οι περισσότεροι εκ των εργαζομένων επεσήμαναν ότι δεν έτρεφαν μεγάλες προσδοκίες ότι θα έβρισκαν δουλειά μέσω του Οργανισμού, ωστόσο εξεπλάγησαν ευχάριστα, τονίζοντας και τη μεγάλη συμβολή των Εργασιακών Συμβούλων με τους οποίους είχαν επαφή. Αντλώντας από τη μέχρι τώρα εμπειρία τους, κατέθεσαν προτάσεις για την βελτίωση του σχεδιασμού των νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Ανέδειξαν μεταξύ άλλων την ανάγκη χρήσης ψηφιακών εργαλείων για την καλύτερη σύζευξη των εργαζομένων με τις επιχειρήσεις, με τον κ. Πρωτοψάλτη να επισημαίνει ότι σχετική δράση βρίσκεται υπό κατάρτιση με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Οι εργοδότες από την πλευρά τους σημείωσαν ότι τα προγράμματα του ΟΑΕΔ διευκόλυναν τις προσλήψεις, τονίζοντας ότι η επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα είναι ικανοποιητική και αναδεικνύοντας την ανάγκη απλοποίησης και επιτάχυνσης κάποιων διαδικασιών.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Τα τελευταία 2,5 χρόνια οι ρυθμοί των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ έχουν τριπλασιαστεί. Με το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» επιδιώκουμε να δώσουμε πρόσθετη δυναμική στον ΟΑΕΔ για να είναι πιο χρήσιμος στους εργαζομένους και τους ανέργους. Σήμερα ανακοινώνουμε ένα νέο πρόγραμμα του Οργανισμού για 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Αφορά νέους μέχρι 29 ετών, καλύπτει την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία –δηλαδή τις δυο μεγαλύτερες Περιφέρειες της χώρας- και με βάση το πρόγραμμα αυτό θα υπάρχει στήριξη για την πρόσληψη 10.000 νέων, στον καθένα από τους οποίους θα αντιστοιχεί για επτά μήνες, το ποσό του κατώτατου μισθού.  Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα με μεγάλη ένταση ενίσχυσης, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νέων ανθρώπων. Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε προσαρμογή του Προγράμματος «Πρώτο Ένσημο» ώστε να το κάνουμε τουλάχιστον εξίσου ελκυστικό με το πρόγραμμα που ανακοινώνουμε. Οι νέοι είναι προτεραιότητα του Πρωθυπουργού και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων».

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε:  «Το νέο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει σύντομα αποτελεί μια από τις  νέες συγχρηματοδούμενες δράσεις που έχει ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ και αποτελεί μέρος των 86.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας που θα «ανοίξουν» μέσα στο 2022. Συνεχίζουμε να δίνουμε έμφαση στις ενεργητικές πολιτικές , γιατί  δουλειά μας είναι να βοηθήσουμε τους ανέργους να βρουν δουλειά. Τα προγράμματα που ενεργοποιούμε κάνουν ακριβώς αυτό. Θα συνεχίσουμε να βγάζουμε δράσεις και ελπίζουμε να έχουμε υψηλή ανταπόκριση από τις επιχειρήσεις»

Η «ταυτότητα» του νέου Προγράμματος

Στόχος του νέου προγράμματος, διάρκειας 7 μηνών και προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ (με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ) είναι η  ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και την αντιμετώπιση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.

Ωφελούμενοι είναι 10.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας 18-29 ετών, εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης  του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής (6.500 άνεργοι) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (3.500 άνεργοι). Στους συμμετέχοντες καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ μηνιαίως αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό. Επιπρόσθετα καταβάλλεται αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, για το χρόνο συμμετοχής τους σε αυτό, υπάγονται στη μεικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.

Αναφορικά με τη διαδικασία, οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αιτήσεις στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ  και προσδιορίζουν την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης.
Ο ΟΑΕΔ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις και στη συνέχεια οι εργασιακοί σύμβουλοι του Οργανισμού υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα  προσόντα της κενής θέσης.
Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: ΟΑΕΔ
Previous Post

Έρχεται 4η δόση για όλους το φθινόπωρο – Οι «εξηγήσεις» για την αναβολή χαλάρωσης των μέτρων

Next Post

78 χρόνια από τη «Σφαγή της Κλεισούρας»

Next Post
ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ

78 χρόνια από τη «Σφαγή της Κλεισούρας»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026» συνεχίζεται στα Γρεβενά με θέατρο και παιχνίδι για όλη την οικογένεια
  • Φεστιβάλ Αυλής Δήμου Καστοριάς: Εορταστική παρουσίαση του βιβλίου «Ίων Δραγούμης – “Θα ζήσω καίοντας τον εαυτό μου”»
  • Γ. Φασίδης: Αδύναμη η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της
  • ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Χορωδιακό Ακουστικό Live «Τραγούδια ενός Απογεύματος»
  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: Εμβληματικό Έργο Πράσινης Κινητικότητας και Καινοτομίας για τη Δυτική Μακεδονία

Πρόσφατα σχόλια

  1. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  2. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  4. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  5. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr