• Latest
σπιτια, ενοικιο

Νέο στεγαστικό πρόγραμμα για νέους έως 35 ετών μέσω ΕΣΠΑ

28 Απριλίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Έναρξη αποκλεισμού κυκλοφορίας στο τμήμα της γέφυρας της οδού Ιωνίας λόγω εργασιών από την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026

Δήμος Κοζάνης: Έναρξη αποκλεισμού κυκλοφορίας στο τμήμα της γέφυρας της οδού Ιωνίας λόγω εργασιών από την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026

21 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Προσλήψεις 117 σχολικών καθαριστριών για το διδακτικό έτος 2026-2027 – Νέα αύξηση στον αριθμό των θέσεων πλήρους απασχόλησης

Δήμος Κοζάνης: Προσλήψεις 117 σχολικών καθαριστριών για το διδακτικό έτος 2026-2027 – Νέα αύξηση στον αριθμό των θέσεων πλήρους απασχόλησης

21 Ιουλίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ολοήμερη εκδρομή στη Βεργίνα και την Πέλλα από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Ζιακαίων «Ο Θεόδωρος Ζιάκας»

21 Ιουλίου 2026
Η Δυτική Μακεδονία διεθνές πεδίο μάθησης για τη Δίκαιη Ενεργειακή Μετάβαση μέσα από το Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του College Year in Athens

Η Δυτική Μακεδονία διεθνές πεδίο μάθησης για τη Δίκαιη Ενεργειακή Μετάβαση μέσα από το Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του College Year in Athens

21 Ιουλίου 2026
Αυτοψία Δημάρχου Γρεβενών στις εργασίες ανάπλασης του Βαροσίου

Αυτοψία Δημάρχου Γρεβενών στις εργασίες ανάπλασης του Βαροσίου

21 Ιουλίου 2026

Πανήγυρις Ἁγίας Παρασκευῆς στὴν ὁμώνυμη Ἱερὰ Μονὴ Δομαβιστίου – Ναμάτων

21 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

21 Ιουλίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Τσοτύλι: Νέα συνεργασία του Ιατρείου Υπερήχων Γ. Ζιμπιλίδη με το Διαγνωστικό Κέντρο Ιατρικής Απεικόνισης BIOMEDICA

21 Ιουλίου 2026
Εσπερίδα για το Μεταλυκειακό Έτος Τάξη Μαθητείας από το ΕΠΑΛ Σιάτιστας

Διάθεση θέσεων Μαθητείας από επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα για το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. περιόδου 2026-2027 (ΙΑ΄ Φάση)

21 Ιουλίου 2026
Ο κλιματιζόμενος χώρος του ΚΑΠΗ Καστοριάς στη διάθεση του κοινού λόγω καύσωνα

Ο κλιματιζόμενος χώρος του ΚΑΠΗ Καστοριάς στη διάθεση του κοινού λόγω καύσωνα

21 Ιουλίου 2026
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη Α. Τάσκα στην επιστολή Περιφερειακών Συμβούλων σχετικά με τον καθαρισμό του ποταμού Σακουλέβα και τη συντήρηση του οδικού δικτύου στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας

21 Ιουλίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπές ρεύματος Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή

21 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέο στεγαστικό πρόγραμμα για νέους έως 35 ετών μέσω ΕΣΠΑ

sierafm by sierafm
28 Απριλίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
σπιτια, ενοικιο
0
SHARES
23
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέα ευκαιρία για προσιτή στέγη, ειδικά για νέους μέχρι και 35 ετών και νέα ζευγάρια που μένουν στο ενοίκιο, δίνει η ενδιάμεση αναθεώρηση του ΕΣΠΑ 2021 -2027 με νέο ειδικό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, τόκων ή και δόσεων στεγαστικών δανείων με αρχικούς πόρους 1 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την αναθεώρηση των 21,7 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ 2021 -2027, τονίζεται ότι κάθε κράτος- μέλος μπορεί να διπλασιάσει τους πόρους που θα διαθέσει για να χρηματοδοτήσει μια « προσιτή στέγη» για μερίδα των πολιτών που δεν μπορούν να αποκτήσουν δικό τους σπίτι. Η Επιτροπή προτείνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν οι εμπορικές τράπεζες και η ΕΤΕπ , ώστε να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις  για την κάλυψη του κόστους της στέγασης. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, έχει αναφερθεί κατ΄ επανάληψη στο θέμα, χωρίς όμως να δίνει πολλές διευκρινίσεις.

Επιτακτική ανάγκη

Ωστόσο, η δημιουργία ενός νέου προγράμματος επιδότησης στέγης προκύπτει ως ανάγκη, αφού η συνέχιση της προσφοράς προσιτής στέγης, μέσα από έναν τρίτο κύκλο του γνωστού πια προγράμματος «Σπίτι μου», απορρίπτεται . Τούτο, με δεδομένο ότι το «Σπίτι μου ΙΙ» θα τρέχει μέχρι και το τέλος του χρόνου για να καλύψει τον προϋπολογισμό του. Ενας τρίτος κύκλος  θα απαιτούσε νέα ανακατανομή πόρων του ΤΑΑ, η οποία δεν μπορεί να γίνει  καθώς μέχρι και το τέλος του μήνα  θα γίνει η τελική αναθεώρηση των πόρων του Ταμείου και πλέον τίποτε άλλο δεν θα μπορεί να αλλάξει.

Τι σχεδιάζεται

Η πρόταση της Επιτροπής δίνει την ευκαιρία για χρηματοδότηση του στεγαστικού προβλήματος, μέσω των κονδυλίων του ΕΣΠΑ τα οποία, ως γνωστόν, έχουν χαλαρότερους κανόνες διαχείρισης από το ΤΑΑ και μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για την απορρόφησή τους. Η δε ελευθερία που δίνεται στη χρήση πόρων  δίνει στο ΥΠΕΘΟ την ελευθερία να ξεκινήσει με ένα σημαντικό αρχικό ποσό της τάξης του 1 δισ. ευρώ και ανάλογα με τη ζήτηση  να προσθέτει νέους κύκλους.

Σε πρώτη φάση, εξετάζεται το πρόγραμμα  να διαθέτει δύο σκέλη ενισχύσεων. Το πρώτο  θα αφορά άμεσες επιδοτήσεις ενοικίου  για νέους με αμοιβές μέχρι του βασικού μισθού και νέες οικογένειες οι οποίες δεν μπορούν ακόμη να υποστηρίξουν ένα μακροπρόθεσμο στεγαστικό δάνειο. Η επιδότηση του ενοικίου θα αποτελεί μέρος του συνόλου και θα πιστώνεται κατευθείαν στον ιδιοκτήτη, για να αποφευχθούν φαινόμενα απάτης . Δικαιούχοι θα είναι νέοι και νέες μέχρι και 35 ετών και νέες οικογένειες οι οποίες θα μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Το δεύτερο σκέλος του νέου προγράμματος  θα είναι στην ουσία η χρηματοδότηση του προγράμματος «Σπίτι μου» από πόρους του ΕΣΠΑ. Θα παρέχει, δηλαδή, χρηματοδότηση τόκων σε στεγαστικά δάνεια,  με συγκεκριμένα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

Από αρχές του 2026

Η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ 2021 -2027  θα υποβληθεί μέσα στο καλοκαίρι και θα γίνει δεκτή μετά από διαβούλευση  μέσα στο επόμενο φθινόπωρο. Μέχρι τότε θα έχουν οριστικοποιηθεί και τα ποσά που θα διατεθούν συνολικά, αλλά και αναλυτικά κριτήρια με τα οποία κάποιος θα είναι δικαιούχος.

O αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Παπαθανάσης, ερωτώμενος πρόσφατα για το θέμα, τόνισε ότι μέσα από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ θα κατευθυνθούν χρήματα για τη στέγη. Αφησε, μάλιστα, να εννοηθεί ότι όποιο πρόγραμμα εγκριθεί μέσω του ΕΣΠΑ θα αρχίσει να τρέχει από τις αρχές του 2026, όταν πλέον θα έχει κλείσει το «Σπίτι μου ΙΙ».

Πηγή

Tags: ΕΣΠΑ
Previous Post

Εμμηνόπαυση: Το βότανο που ανακουφίζει από τις εξάψεις – Ρίχνει σάκχαρο και χοληστερόλη

Next Post

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από το σοκαριστικό δυστύχημα με δύο νεκρούς στα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης

Next Post
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΝΕ ΠΕ Κοζάνης για το τραγικό δυστύχημα στα διόδια Πολυμύλου

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από το σοκαριστικό δυστύχημα με δύο νεκρούς στα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Έναρξη αποκλεισμού κυκλοφορίας στο τμήμα της γέφυρας της οδού Ιωνίας λόγω εργασιών από την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026
  • Δήμος Κοζάνης: Προσλήψεις 117 σχολικών καθαριστριών για το διδακτικό έτος 2026-2027 – Νέα αύξηση στον αριθμό των θέσεων πλήρους απασχόλησης
  • Ολοήμερη εκδρομή στη Βεργίνα και την Πέλλα από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Ζιακαίων «Ο Θεόδωρος Ζιάκας»
  • Η Δυτική Μακεδονία διεθνές πεδίο μάθησης για τη Δίκαιη Ενεργειακή Μετάβαση μέσα από το Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του College Year in Athens
  • Αυτοψία Δημάρχου Γρεβενών στις εργασίες ανάπλασης του Βαροσίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr