• Latest
ΚΚΕ

Να μην κλείσει το μαιευτικό τμήμα του ΚΥ Σερβίων! Εδώ και τώρα στελέχωση του με το αναγκαίο προσωπικό!

20 Μαΐου 2022
ηλικιωμενος συνταξιουχοι ΣΥΝΤΑΞΗαπατη τριτη ηλικια

Ψεύτικοι χρηματιστές άρπαξαν 197.000 ευρώ – Πώς παγίδευσαν 63χρονο στα Σέρβια Κοζάνης

1 Μαΐου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Διαφάνεια για τις αιτήσεις που σε μια μέρα εξάντλησαν τον προϋπολογισμό προγράμματος της ΔΥΠΑ για τη Δυτική Μακεδονία»

1 Μαΐου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Που πήγαν τα 7,5 δις και οι μεγάλες επενδύσεις που τάξατε στην περιοχή; Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι, μόνιμοι, συμβασιούχοι και εργολαβικοί, με το κλείσιμο των μονάδων;»

1 Μαΐου 2026
Ή τα κέρδη τους ή η ζωή μας! Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης: Όλες και όλοι στις 10:30 στον Πεζόδρομο Κοζάνης, στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση

1 Μαΐου 2026
Με τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή Π.Ε Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο συναντήθηκε ο Σπάρτακος

Με τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή Π.Ε Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο συναντήθηκε ο Σπάρτακος

30 Απριλίου 2026
απατη

Συμβουλές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας προς τους πολίτες για την αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης

30 Απριλίου 2026
Σχολικός Τουρισμός – School Hopping», στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Σχολικός Τουρισμός – School Hopping», στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

30 Απριλίου 2026
Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή 15ου ΣΠ στον Δήμαρχο Καστοριάς

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή 15ου ΣΠ στον Δήμαρχο Καστοριάς

30 Απριλίου 2026
Όταν οι στίχοι του Καβάφη «πλημμυρίζουν» με μουσική τα Σέρβια

Όταν οι στίχοι του Καβάφη «πλημμυρίζουν» με μουσική τα Σέρβια

30 Απριλίου 2026
Σύλληψη 7 ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και αλλοδαπών

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Εορδαίας, 49χρονος για κατοχή ναρκωτικών

30 Απριλίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Γρεβενά: Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω 33χρονος αλλοδαπός απατεώνας

30 Απριλίου 2026
Σύλληψη 7 ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και αλλοδαπών

Σύλληψη 7 ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και αλλοδαπών

30 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 1 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Να μην κλείσει το μαιευτικό τμήμα του ΚΥ Σερβίων! Εδώ και τώρα στελέχωση του με το αναγκαίο προσωπικό!

sierafm by sierafm
20 Μαΐου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΚΕ
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 4/12/2020, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στη βουλή για τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σερβίων, λόγω υποστελέχωσης. Στην ερώτηση επισημαίνονταν ότι: οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό του Κ.Υ Σερβίων, είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής υποχρηματοδότησης της υγείας και της στήριξης των επιχειρηματιών υγείας από όλες τις κυβερνήσεις. Ευθύνες έχουν και οι τοπικές διοικήσεις που αποδέχονται αυτή την πολιτική και συγκαλύπτουν τα προβλήματα της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας.

Στην απάντηση της ερώτησης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, η κυβέρνηση απλά αποτυπώνει με συγκεκριμένους πίνακες τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό του ΚΥ Σερβίων και κάνει μια αναφορά σε κάποιες προσλήψεις που θα έκανε, γιατρών γενικής ιατρικής και νοσηλευτικού προσωπικού, που δεν λύνουν το πρόβλημα. Αντίθετα το επιδεινώνουν, γιατί είναι γνωστό ότι ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες με την εξέλιξη της πανδημίας COVID-19, το προσωπικό συχνά αποσπάται από την μια δημόσια δομή σε μια άλλη για την προσωρινή κάλυψη των τεράστιων αναγκών που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ΚΥ Σερβίων να είναι μόνιμα υποστελεχωμένο και ερχόμαστε σήμερα, 18 περίπου μήνες μετά την ερώτηση του κόμματος μας στην βουλή, το ΚΥ Σερβίων με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης, όχι μόνο να μην έχουν καλυφθεί οι κενές θέσεις που υπάρχουν, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί τους χιλιάδες κατοίκους στα Σέρβια και στα όμορα χωριά, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα, να κινδυνεύει να σταματήσει τη λειτουργία του το μαιευτικό τμήμα, λόγω μετακίνησης της μοναδικής μαίας που υπηρετεί σ’ αυτό, σε ΚΥ κοντά στην Θεσσαλονίκη. Λόγω των κενών που υπάρχουν ουσιαστικά το προσωπικό δεν μπορεί να πάρει ούτε άδεια αν αρρωστήσει, να μετακινηθεί με βάση τις ανάγκες του, καθώς σε διαφορετική περίπτωση «τινάζεται» στον αέρα η λειτουργία τμημάτων.

Αυτό θα είναι ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για την περιοχή Σερβίων, αφού θα αναγκάσει τις νέες γυναίκες, ή να γεννούν όπως οι προηγούμενες γενιές (στο σπίτι ή στο χωράφι χωρίς ιατρική βοήθεια), ή με δεδομένες τις τεράστιες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, να καταφεύγουν στα ιδιωτικά μαιευτήρια – επιχειρήσεις, που σημαίνει ένα τεράστιο κόστος για την λαϊκή οικογένεια που είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στις σημερινές συνθήκες.

Καλούμε την κυβέρνηση και το υπουργείο να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην κλείσει το μαιευτικό τμήμα του Κ.Υ Σερβίων. Να καλυφθούν εδώ και τώρα οι 6 οργανικές θέσεις για μαίες ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος, όπως και η ειδικότητα του γυναικολόγου. Είναι ανάγκη το Κ.Υ. Σερβίων να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων καθώς και με τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία του.

Καλούμε το λαό των Σερβίων να μην αποδεχτεί αυτή την κατάσταση, που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως κόστος και απαξιώνει τον δημόσιο τομέα υγείας, ενώ την ίδια στιγμή τον οδηγεί στην αγκαλιά των επιχειρηματικών ομίλων υγείας ως ακριβό εμπόρευμα. Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, είναι επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια του τη ζωή. Καλούμε το λαό της ευρύτερης περιοχής Σερβίων να αγωνιστεί για ένα ΚΥ Σερβίων που να είναι σε θέση να ικανοποιεί τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες του λαού της περιοχής.

Το ΚΚΕ παλεύει για αποκλειστικά κρατικό, δωρεάν, λαϊκό σύστημα υγείας. Ένα σύστημα υγείας που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι όπως συμβαίνει σήμερα, ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Με πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και πλήρη στελέχωση τους με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Δήμος Βοΐου: Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς για τη νέα σχολική χρονιά

Next Post

Η ΔΕΥΑΒ σε πρόγραμμα για ανέργους 18-29 ετων. Αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους

Next Post
ΔΕΥΑΒ

Η ΔΕΥΑΒ σε πρόγραμμα για ανέργους 18-29 ετων. Αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ψεύτικοι χρηματιστές άρπαξαν 197.000 ευρώ – Πώς παγίδευσαν 63χρονο στα Σέρβια Κοζάνης
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Διαφάνεια για τις αιτήσεις που σε μια μέρα εξάντλησαν τον προϋπολογισμό προγράμματος της ΔΥΠΑ για τη Δυτική Μακεδονία»
  • Καλλιόπη Βέττα: «Που πήγαν τα 7,5 δις και οι μεγάλες επενδύσεις που τάξατε στην περιοχή; Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι, μόνιμοι, συμβασιούχοι και εργολαβικοί, με το κλείσιμο των μονάδων;»
  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης: Όλες και όλοι στις 10:30 στον Πεζόδρομο Κοζάνης, στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση
  • Με τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή Π.Ε Κοζάνης κ. Πάρι Κουκουλόπουλο συναντήθηκε ο Σπάρτακος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr